DarthVödör Elküldve Május28, 2012 Elküldve Május28, 2012 (edited) pő Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör
Guest Endy Elküldve Május28, 2012 Elküldve Május28, 2012 Caravan rendszámtábla világítás: https://sites.google...dszam-vilagitas 12 darab SMD 3228 hideg fehér, erős fényű LED-del, a Sofita helyén. Persze kettő van belőle, kétszer. Hármas csoportokban, 560R előtét ellenállással. 10 ponton kell átvágni a fóliát, és 2 helyen átkötést beforrasztani. Ez a kettő, a plusz, és mínusz (test) pólus. Ezeket kell az érintkezőre kötni. A két foglalat egyforma, de az érintkezők polaritása fordított! Caravan csomagtér világítás, SMD 3228 hideg fehér, erős fényű LED-dekkel. https://sites.google...n/led-csomagter 4 helyen kell átvágni a fóliát, a többi vágás, biztonsági okokból. A pozitív, és a test a panel két végére kerül. A foglalatban, egy-egy alkatrészlábat hajlítottam. Kérném mind a kettőt. :wub:
DarthVödör Elküldve Május29, 2012 Elküldve Május29, 2012 (edited) ő Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör
DarthVödör Elküldve Május29, 2012 Elküldve Május29, 2012 (edited) On 2012. 05. 29. at 19:29, mr. bb írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör
Zachi Elküldve Május29, 2012 Elküldve Május29, 2012 http://www.opelforum...pic=1733&st=137 Erre gondoltál? Igen, az én művem... Ez a link engem hagyományos fekete számlaphoz vezet! Ez fehér!
DarthVödör Elküldve Május29, 2012 Elküldve Május29, 2012 (edited) On 2012. 05. 29. at 21:25, Zachi írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör
Alex75 Elküldve Június2, 2012 Elküldve Június2, 2012 Aha! Akkor, fehéret még nem csináltam. :blink: Bár szerintem, a megvilágítása ugyan olyan... És, akarsz? ;) :D
DarthVödör Elküldve Június2, 2012 Elküldve Június2, 2012 (edited) On 2012. 06. 02. at 6:17, Alex75 írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör
bazsi1.4 Elküldve Augusztus20, 2012 Elküldve Augusztus20, 2012 Üdv mindenkinek. Kis segítséget kérnék km óra ledezéshez , ha valakinek esetleg van olyan képe amin a ledek már a helyükre kerültek viszont a számlap még nem, megosztaná velem. Előre is köszönöm.
DarthVödör Elküldve Augusztus20, 2012 Elküldve Augusztus20, 2012 (edited) On 2012. 08. 20. at 17:26, bazsi1.4 írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör
bazsi1.4 Elküldve Augusztus20, 2012 Elküldve Augusztus20, 2012 Köszönöm a gyors választ. Igen jelenleg még fekete alapon fehér számlapom van viszont szeretném lecserélni. A mutatókat olyan színűre tervezem mint a teljes világítást, egyszerű kékre gondoltam.
DarthVödör Elküldve Augusztus20, 2012 Elküldve Augusztus20, 2012 (edited) On 2012. 08. 20. at 18:37, bazsi1.4 írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör
bazsi1.4 Elküldve Augusztus21, 2012 Elküldve Augusztus21, 2012 Gondold meg, hogy lecseréld fehérre a számlapot! Sokkal nehezebb foltmentessé tenni a LED-ezést, és nagyon zavaró lesz a tele világos számlap! A mutatók bármilyen színű lehet, akár külön, gyújtásról is mehet!!! (mint az LCD) Erre a számlapra gondoltam
pepe46 Elküldve Szeptember8, 2012 Elküldve Szeptember8, 2012 Sziasztok! Megadta magát a 2002-es G Astrámban a kilométeróra számláló izzó és nem tudom hogy milyen foglalatos. Valaki tudja esetleg? Bocs a minőségért de csak mobil van. A foglalat "alja" hatlapfejű 12v 1,5W-os maga az izzó. Ilyen lapított izzót ráadásul opálosat még nem láttam! Hol tehetek ilyenre szert? Egyébként nagyon megszenvedtem a vissza szereléssel! A műszer egység hátlapja vagy fedele csavaros olyan mint DarthVödör oldalán a 3. kép. Segítsetek légyszi fontos!
piratson Elküldve Szeptember13, 2012 Elküldve Szeptember13, 2012 Sziasztok! Megadta magát a 2002-es G Astrámban a kilométeróra számláló izzó és nem tudom hogy milyen foglalatos. Valaki tudja esetleg? Bocs a minőségért de csak mobil van. A foglalat "alja" hatlapfejű 12v 1,5W-os maga az izzó. Ilyen lapított izzót ráadásul opálosat még nem láttam! Hol tehetek ilyenre szert? Egyébként nagyon megszenvedtem a vissza szereléssel! A műszer egység hátlapja vagy fedele csavaros olyan mint DarthVödör oldalán a 3. kép. Segítsetek légyszi fontos! Eredeti Opel izzó, csak ott tudsz venni ilyent, ahol eredeti alkatrészeket is árulnak. Más nem lesz jó bele!!! Bolttól függően 600-1000,-Ft :closedeyes: Azért vidd magaddal, mert van ahol gőzük sincs, mit kérsz - Én így jártam :wacko:
Servitor Elküldve Szeptember14, 2012 Elküldve Szeptember14, 2012 Sziasztok! Megadta magát a 2002-es G Astrámban a kilométeróra számláló izzó és nem tudom hogy milyen foglalatos. Valaki tudja esetleg? Bocs a minőségért de csak mobil van. A foglalat "alja" hatlapfejű 12v 1,5W-os maga az izzó. Ilyen lapított izzót ráadásul opálosat még nem láttam! Hol tehetek ilyenre szert? Egyébként nagyon megszenvedtem a vissza szereléssel! A műszer egység hátlapja vagy fedele csavaros olyan mint DarthVödör oldalán a 3. kép. Segítsetek légyszi fontos! itt meg is rendelheted, azt hiszem ez ugyanaz http://www.mullerauto.net/kategoriak/327-opel-astra-g-muszerfal-izzo-feher.html
TamásV Elküldve Szeptember23, 2012 Elküldve Szeptember23, 2012 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Rendeltem az astrámhoz hátsó ledes index izzót. Kicseréltem a wolfram szálast a ledesre és nem működik vele. Az izzók jók mert 12V-ról működnek viszont a helyükön nem. Mi ennek az oka és, hogy tudom kiküszöbölni ezt a hibát? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv: Tamás
DarthVödör Elküldve Szeptember23, 2012 Elküldve Szeptember23, 2012 (edited) On 2012. 09. 23. at 15:53, TamásV írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör
gezoli Elküldve Szeptember23, 2012 Elküldve Szeptember23, 2012 Az index elektronika "figyeli" az áramkör épségét. Azt jelenti, hogy ha kiég egy vagy több izzó, kisebb a terhelés, ezért gyorsabban villogással jelzi ezt. Ha egyáltalán nem villog, a foglalattal lesz a gond. Ha jól emlékszem, a foglalatban a külső, nagy felület a pozitív! A LED-nek nem mindegy a polaritás! Fordított esetben nem világít! Én LED-es izzót soha többé! Mióta a tempomattal megszívatott. :icon4: Bár biztosan léteznek jó minőségűek is.
DarthVödör Elküldve Szeptember23, 2012 Elküldve Szeptember23, 2012 (edited) On 2012. 09. 23. at 17:35, gezoli írta: Módosítva Április6, 2016 : DarthVödör
gezoli Elküldve Szeptember23, 2012 Elküldve Szeptember23, 2012 Megnéztem a hátsólámpa foglalatot: a helyzetjelző/fék lámpán kívül az összes izzó fordított polaritású! Tehát az alsó, kicsi érintkező a test! A hengeres, nagy érintkező a pozitív! (caravan) Szerinted kapható kétszínű 3mm-es LED piros-fehér színben? Piros-sárgát már találtam! Nem autóba kell! Köszi!
TamásV Elküldve Szeptember23, 2012 Elküldve Szeptember23, 2012 Az index elektronika "figyeli" az áramkör épségét. Azt jelenti, hogy ha kiég egy vagy több izzó, kisebb a terhelés, ezért gyorsabban villogással jelzi ezt. Ha egyáltalán nem villog, a foglalattal lesz a gond. Ha jól emlékszem, a foglalatban a külső, nagy felület a pozitív! A LED-nek nem mindegy a polaritás! Fordított esetben nem világít! Köszi a gyors választ! Igen ezt tudom, hogy nem mindegy a polaritás. Valóban gyors villogással jelezte, hogy valami gond van ha beraktam a ledes izzót ha nem. Azaz valószínűsíthető, hogy meg kell fordítanom az izzóban a kötést. Nyilván fordítva kötötték össze a kis sárgák az izzót?! :)
ampervadasz Elküldve Szeptember23, 2012 Elküldve Szeptember23, 2012 Köszi a gyors választ! Igen ezt tudom, hogy nem mindegy a polaritás. Valóban gyors villogással jelezte, hogy valami gond van ha beraktam a ledes izzót ha nem. Azaz valószínűsíthető, hogy meg kell fordítanom az izzóban a kötést. Nyilván fordítva kötötték össze a kis sárgák az izzót?! :) Nem kötötték azt fordítva, általában az izzófoglalat alsó, kis érintkezője a pozitív, körben a nagy felület meg a negatív. Hogy az Astrában ez mégis fordítva van, hát így jártál :) Egyébként az lesz a baj ezzel a ledes "izzóval", hogy sokkal kisebb áramot vesz fel, mint az izzó, így szerintem simán hibásnak fogja minősíteni az elektronika, hiába működik, vagyis akkor is megszaporázza a villogást.
imy Elküldve Szeptember23, 2012 Elküldve Szeptember23, 2012 Megnéztem a hátsólámpa foglalatot: a helyzetjelző/fék lámpán kívül az összes izzó fordított polaritású! Tehát az alsó, kicsi érintkező a test! A hengeres, nagy érintkező a pozitív! (caravan) Degááázz. :(
Recommended Posts