DarthVödör Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 (edited) On 2012. 04. 16. at 18:25, tgabika76 írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csigipapa Elküldve Április20, 2012 Megoszt Elküldve Április20, 2012 Sziasztok! Nekiálltam én is ledezni a műszerfalat, eddig az óracsoport és a középkonzol van kész, nem szerettem volna nagyon belemerülni, ezért először a műszerfal izzó helyére való foglalatos ledes égőkre gondoltam, utánakérdeztem itt nálunk 8-900ft-tól indul darabja autóvillamosságis boltban.... <_< aztán ebay-ről végül is vettem 10db műszefal izzó foglalatos fehér ledet Hongkongból póstával 1500ft-ért, csak a sárgák rosz foglalatosat küldtek, igy szétkellet szednem és beforrasztani őket a helyükre, a középkonzolban amúgy sem fértek volna el a foglalattal, mert az a fényvezető műanyag teljesen hozzá volt olvadva a régi izzókhoz, sajnos szerelés közben el is tört, így nem túl észrevehetően, de egy részen halványabb a világítás. Olyan ledeket vettem, hogy szórt fényű, lapos smd(nembiztos hogy az de amennyire én megtudom állapítani... :confused: ) és 1 tokban 3db led van, sajnos túl erős a fénye, ez a megtett km számlálónál zavaró, a többi részen nem probléma, ott meg ugy gondoltam a ledre teszek 1 csepp fehér festéket hogy ne legyen olyan erős. Ezen kívül a világítás és az ablakemelő kapcsolói vannak vissza, meg gondolkozom a légbefúvóknál a "tekerőn" a pici fehér csík megvilágítására, ahogy itt már olvastam azt. Nagy vonalakban ennyi volt, ha tudok segíteni bármiben valakinek, csak szóljon. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Április21, 2012 Megoszt Elküldve Április21, 2012 DV mester,mindenféle színt be tudsz tenni,lehet kombinálni is?Egy árat tudsz dobni egy komplett ledezésre? Köszi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Április21, 2012 Megoszt Elküldve Április21, 2012 (edited) On 2012. 04. 21. at 21:19, atom írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricky89 Elküldve Április22, 2012 Megoszt Elküldve Április22, 2012 Sziasztok! Igencsak új vagyok még, régóta nyomon követem a ledezés projectet és általában a fórumot is:-) Egy kérdés miatt regisztráltam, mert nem találtam leírást. A műszeregységben lévő xenon ledet kelteném életre. Xenon lámpa hiányában azt szeretném ha folyamatosan világítana a led amikor fel van kapcsolva a tompított fényszóró. A led és ellenállások beforrasztása nem probléma, DarthVödör oldalán olvastam, hogy a csatlakozóban "pin 15-->Xenon üzemben" szóval ide kell érintkezőt tenni. Az elképzelés hogy a biztosíték tábláról, jobb v. bal tompított biztosítékról hajtanám meg a ledet. Mivel kevésbé értek az elektromos dolgokhoz, kikérném mások véleményét, ötletét. Üdv Ricsi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április22, 2012 Megoszt Elküldve Április22, 2012 Sziasztok! Igencsak új vagyok még, régóta nyomon követem a ledezés projectet és általában a fórumot is:-) Egy kérdés miatt regisztráltam, mert nem találtam leírást. A műszeregységben lévő xenon ledet kelteném életre. Xenon lámpa hiányában azt szeretném ha folyamatosan világítana a led amikor fel van kapcsolva a tompított fényszóró. A led és ellenállások beforrasztása nem probléma, DarthVödör oldalán olvastam, hogy a csatlakozóban "pin 15-->Xenon üzemben" szóval ide kell érintkezőt tenni. Az elképzelés hogy a biztosíték tábláról, jobb v. bal tompított biztosítékról hajtanám meg a ledet. Mivel kevésbé értek az elektromos dolgokhoz, kikérném mások véleményét, ötletét. Üdv Ricsi Az ötlet jó. De miért is kell ezt akár tompított, akár xenon visszajelezni? Ilyet utoljára talán Wertburg 353W-n láttam. Azt sem értettem, meg pl. a Zsigulik/Ladák külön műszerfalvilágítás kapcsolóját. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve Április22, 2012 Megoszt Elküldve Április22, 2012 Sziasztok! Igencsak új vagyok még, régóta nyomon követem a ledezés projectet és általában a fórumot is:-) Egy kérdés miatt regisztráltam, mert nem találtam leírást. A műszeregységben lévő xenon ledet kelteném életre. Xenon lámpa hiányában azt szeretném ha folyamatosan világítana a led amikor fel van kapcsolva a tompított fényszóró. A led és ellenállások beforrasztása nem probléma, DarthVödör oldalán olvastam, hogy a csatlakozóban "pin 15-->Xenon üzemben" szóval ide kell érintkezőt tenni. Az elképzelés hogy a biztosíték tábláról, jobb v. bal tompított biztosítékról hajtanám meg a ledet. Mivel kevésbé értek az elektromos dolgokhoz, kikérném mások véleményét, ötletét. Üdv Ricsi Az a led az automata magasságállítás hibajelzője. Gyújtás ráadásakor kivillan, majd elalszik a többi ikonnal együtt, ha minden oké. Amíg nem volt felprogramozva a magasságállítóm, folyamatosan világított, hogy nem működik a rendszer. Tehát az egy hibajelző led, nem véletlenül sárga színű ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve Április22, 2012 Megoszt Elküldve Április22, 2012 Persze, ha be szeretnéd kötni tompított visszajelzőnek, semmi akadálya, csak kell két smd ellenállás és egy smd led, meg persze egy saru a csatiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Április22, 2012 Megoszt Elküldve Április22, 2012 (edited) On 2012. 04. 22. at 19:56, Ricky89 írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gery Elküldve Április22, 2012 Megoszt Elküldve Április22, 2012 Hoppá, igazad van, erről meg is feledkeztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricky89 Elküldve Április23, 2012 Megoszt Elküldve Április23, 2012 Köszönöm a válaszokat. Tudom, hogy eredetileg hibajelző led. DarthVödör, a negatív vezérlést értem. Esetleg lenne rá valami ötleted? Ha furni, faragni kell akkor marad minden a régi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Április23, 2012 Megoszt Elküldve Április23, 2012 (edited) On 2012. 04. 23. at 9:20, Ricky89 írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricky89 Elküldve Április23, 2012 Megoszt Elküldve Április23, 2012 DarthVödör, köszönöm a leírást. A műszerben tényleg nincs kiépítve, érintkező sincs, már a ledezéskor megnéztem. Ha lesz alkatrész és szabadidő akkor kiépítem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Április23, 2012 Megoszt Elküldve Április23, 2012 A mindenféle szín talán túlzás, de (hideg) fehér, (meleg) fehér, piros, zöld (zöld), sárga, kék színekben lehet SMD LED-eket kapni. Ezek, és ennek kombinációjával lehet LED-ezni. Mit értesz "komplett" LED-ezésen? 42 db a km óra, 12 db a világítás kapcsoló, 16 db a fűtésbox, 12 db a TID kijelző, 23 db a CAR300, 4 db a levegő befúvók, 9 db az elektromos ablak gombok, 4 db a belső ajtónyitókar megvilágítása, 16 db a mennyezeti lámpa, 12 db a csomagtér világítás, 12 db a két oldalsó utastér lámpa, 12 db a rendszámvilágítás, 6 db a bal oldali tároló megvilágítása, 6 db a kesztyűtartó világítása, 6 db a szivargyújtó, és hamutartó megvilágítása, nincs multikormányom (6 db), nincs ülésfűtés kapcsolóm (4 db), Közel 200 darab LED ! Mit akarsz LED-esíteni, és milyen színnel? Remélem a kombinálást nem viszed túlzásba... :icon1: Extrém esetben, lilát is lehet "kikeverni", de ehhez kétszer ennyi LED kell! Most láttam az aláírásodba szereplő linken az AUTÓD. Ahogy nézem, a CAR300 kiesett (Panasonic CQ-VX100N), digitális klíma, multikormány meg be... nagy igények nincsenek,sima kék az elképzelésem.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Április24, 2012 Megoszt Elküldve Április24, 2012 (edited) On 2012. 04. 23. at 21:06, atom írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 Ok, de mit? műszerfal,világitás kapcsoló,multikormány középrész,ablakemelő kapcsolók.asszem ennyi van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 (edited) On 2012. 04. 26. at 18:36, atom írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Április26, 2012 Megoszt Elküldve Április26, 2012 Jó nagy csomag lesz! Építsd ki, mindazt, amit szeretnél LED-ezni. 43 db km óra-------------------------------------------------42 kék, 1 zöld (ha jól értem, egy színű) 12 db világítás kapcsoló----------------------------------12 kék 18 db digitklíma---------------------------------------------18 kék 12 db TID kijelző--------------------------------------------12 kék 3 db elektromos ablak gombok------------------------3 kék 6 db multikormány------------------------------------------6 kék 6 db szivargyújtó, és hamutartó megvilágítása---3 fehér, 3 kék Összesen: 96 db kék, 1 db zöld, 3 db fehér=100 db LED. árban mennyi lenne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricky89 Elküldve Április27, 2012 Megoszt Elküldve Április27, 2012 árban mennyi lenne? Hali Attól függ milyet és honnan rendelsz. Én SMD 3528 rendeltem, a kéknek 42Ft darabja, piros 36Ft, fehér 45Ft, zöld 50Ft, sárga 43Ft. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atom Elküldve Április27, 2012 Megoszt Elküldve Április27, 2012 Hali Attól függ milyet és honnan rendelsz. Én SMD 3528 rendeltem, a kéknek 42Ft darabja, piros 36Ft, fehér 45Ft, zöld 50Ft, sárga 43Ft. Köszike Link to comment Megosztás: More sharing options...
astragpetya Elküldve Május4, 2012 Megoszt Elküldve Május4, 2012 Üdvözlet, nemrég vettem egy G astra kombit, át akarom ledezni.lenne egy kérdésem. a befúvóknál hova fúrod a lukat a lednek? Darth szép munkát végeztél, tetszik amit csinálsz. a válaszokat elöre is köszönöm. Üdv Petya Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Május4, 2012 Megoszt Elküldve Május4, 2012 (edited) On 2012. 05. 04. at 18:30, astragpetya írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
astragpetya Elküldve Május4, 2012 Megoszt Elküldve Május4, 2012 Köszönöm a gyors választ Darth, Üdv Petya Link to comment Megosztás: More sharing options...
astragpetya Elküldve Május21, 2012 Megoszt Elküldve Május21, 2012 DarthVödör, Ismét a segítségedet kérném. Digitklímát ledeztél már át? ezek a ledekről tudsz valamit? előre is köszönöm a választ. üdv Petya Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Május21, 2012 Megoszt Elküldve Május21, 2012 (edited) On 2012. 05. 21. at 16:41, astragpetya írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts