Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

De ledezni szeretném, egyszer csak, ezért gyűjöm az infót.

Az a 0,1 mm-er hol van, az izzó üveglapított részénél van szélességben különbség, vagy minek a mérete?

Próbálom összeszedni, hogy mikre lesz szükségem!?

Tehát van négy égő a háttérvilágításban, egy a km számlálóban, és 6db égő a visszajelzőkben, ezek is b8.5d égők?

A világításkapcsolóban nem értem, miért kell forrasztani, ott nem ilyen b8.5d izzó van alapból, annak a foglalatába nem lehet beleaplikálni?

Ha visszaolvasnád ezt a topicok akkor mindenre választ kapnál!

Miért kell magadnak beépíteni a LED-eket és miért nem jó a gyári foglalatos.

Vedd a fáradtságot és olvass egy kicsit!

Elküldve

De ledezni szeretném, egyszer csak, ezért gyűjöm az infót.

Az a 0,1 mm-er hol van, az izzó üveglapított részénél van szélességben különbség, vagy minek a mérete?

Próbálom összeszedni, hogy mikre lesz szükségem!?

Tehát van négy égő a háttérvilágításban, egy a km számlálóban, és 6db égő a visszajelzőkben, ezek is b8.5d égők?

A világításkapcsolóban nem értem, miért kell forrasztani, ott nem ilyen b8.5d izzó van alapból, annak a foglalatába nem lehet beleaplikálni?

szia

tehát:ez kell

a kilométerorában van 4db b8.5d led+ 1db b8.5 led a kilométerszámlálóhoz!

középkonzol:

a mid-hez: 2db b8.5d led

a szivatgyújtó:1db t5 -ös

a ventilátor kapcsoló mögé, ha behr rendszerü akkor 1db t5-ős, ha delphi akkor 2db t5 -ös

ez az összes led: plug&play

a világításkapcsolót meg forrasztani kell mert az nem plug&play!

:

4x 5mm Szuperfényes LED 8000mcd

1x 3mm Szuperfényes LED 6600mcd

http://www.ebay.de/itm/100-x-superhelle-blaue-LED-s-blau-5mm-8000mcd-/260784809324?pt=Bauteile&hash=item3cb7fc656c

• Like 1
Elküldve

Ezek 25, 30°-ban világítanak, és kell hozzá előtét ellenállás is!!!

Éppen ezért foltos lesz, nem lesz szép...

Most eszembe jutott az én projektem: ha jól rémlik valami 72db SMD van összesen a műszerfalban (óracsoport+TID+fűtéskonzol), de nem is foltos! ;)

• Like 1
Elküldve (edited)
On 2014. 02. 11. at 19:09, tgabika76 írta:

Most eszembe jutott az én projektem: ha jól rémlik valami 72db SMD van összesen a műszerfalban (óracsoport+TID+fűtéskonzol), de nem is foltos! ;)

Módosítva : DarthVödör
  • Like 2
  • 1 month later...
Elküldve

Ha visszaolvasnád ezt a topicok akkor mindenre választ kapnál!

Miért kell magadnak beépíteni a LED-eket és miért nem jó a gyári foglalatos.

Vedd a fáradtságot és olvass egy kicsit!

Már végigolvastam a teljes topikot, csak nem érdekel, hogy foltos lessz, mert van saját elképzelésem ezzel kapcsolatban, hogy-hogyan lehetne megoldani, azt akarom kipróbálni.

Aztán vagy jó lesz, vagy nem!?

Csak rendelnem kell, és nem voltam biztos abban, hogy pontosan hány darabra lesz szükségem pontosan, kaptam eltérő infókat.

• 3 weeks later...
Elküldve

szia

tehát:ez kell

a kilométerorában van 4db b8.5d led+ 1db b8.5 led a kilométerszámlálóhoz!

középkonzol:

a mid-hez: 2db b8.5d led

a szivatgyújtó:1db t5 -ös

a ventilátor kapcsoló mögé, ha behr rendszerü akkor 1db t5-ős, ha delphi akkor 2db t5 -ös

ez az összes led: plug&play

a világításkapcsolót meg forrasztani kell mert az nem plug&play!

:

4x 5mm Szuperfényes LED 8000mcd

1x 3mm Szuperfényes LED 6600mcd

http://www.ebay.de/itm/100-x-superhelle-blaue-LED-s-blau-5mm-8000mcd-/260784809324?pt=Bauteile&hash=item3cb7fc656c

Valami nem kerek a listával kapcsolatban!

A kiométer órának még nem álltam neki, csak a MID ben akartam lecserélni az izzókat, ehhez vettem b8,5d ledeket, de nem jó!

A képen a zöld amit kivettem, a fehér a led, de gondolom, ezt mindenki kitalálta volna.

1. kérdés mi a zöld típusa, és mi a fehéré?

2. kérdés, a km órában milyenek vannak?

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok! a kérdésem az lenne, hogy a szivargyújtó és a hamutál izzója kiégett. Szeretném cserélni, de LED-re. Milyen foglalatú kell bele sima T5 ? Az autó egy 2001-es 3 ajtós G Astra

Elküldve

hogyan kell kiszedni opel astra g világítás kapcsolóját? köszi

1: a kapcsológomb alján található résbe, egy csavarhúzót dugni, majd a gombot kifelé húzni, miközben a csavarhúzóval a rögzítést benyomod.

2: a gomb helyén, kétoldalt két nagyobb rés található. 2 csavarhúzóval mind két rögzítő acél karmot a gomb tengelye felé feszíteni, közben az egészet kifelé húzni.

forrás: https://sites.google.com/site/opelccled/ledezes/vilagitaskapcsolo

• Like 2
Elküldve

1: a kapcsológomb alján található résbe, egy csavarhúzót dugni, majd a gombot kifelé húzni, miközben a csavarhúzóval a rögzítést benyomod.

2: a gomb helyén, kétoldalt két nagyobb rés található. 2 csavarhúzóval mind két rögzítő acél karmot a gomb tengelye felé feszíteni, közben az egészet kifelé húzni.

forrás: https://sites.google.com/site/opelccled/ledezes/vilagitaskapcsolo

köszi szépen :icon1:

• 4 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Meg tudná nekem valaki mondani a mulltikormány távezérlőjének kábel kiosztását? Melyik szín a +12v és melyik szín a test? A ledezést szeretném kiprobálni mielött visszarakom rá a gombokat!

Van egy piros kék vezeték egy barna és egy szürke!

köszi előre is!

Elküldve

Sziasztok!

Meg tudná nekem valaki mondani a mulltikormány távezérlőjének kábel kiosztását? Melyik szín a +12v és melyik szín a test? A ledezést szeretném kiprobálni mielött visszarakom rá a gombokat!

Van egy piros kék vezeték egy barna és egy szürke!

köszi előre is!

Ez segít?

• Like 1
Elküldve (edited)
On 2014. 05. 14. at 19:50, laci1978 írta:

Köszi néztem én is! Akkor ezek szerint piros kék +12V barna test és a szürke a remute?

Módosítva : DarthVödör
  • 5 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni nekem, hogy ha ki szeretném cserélni:

- a belső tér világításnál

- csomagtér világításnál

- rendszámtábla világításnál

- kesztyűtartó világításnál

akkor milyen számú izzót kell rendelnem Ebayről ?

köszi

• 1 month later...
Elküldve

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni nekem, hogy ha ki szeretném cserélni:

- a belső tér világításnál

- csomagtér világításnál

- rendszámtábla világításnál

- kesztyűtartó világításnál

akkor milyen számú izzót kell rendelnem Ebayről ?

köszi

Én így oldotam meg:

1 DB Belső tér hátulra balra + jobbra + csomagtartó:

http://www.ebay.de/itm/181156703010?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

1 DB Belső tér előre + kesztyűtartó:

http://www.ebay.de/itm/181196420941?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

1 DB rendszám világítás: (Itt nálam nem működött, fel kelett cserélni a gyári vezeték polaritását.)

http://www.ebay.de/itm/181197106535?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

• 1 month later...
Elküldve

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! 2006 os évjáratú astra g-m van és a futesboxnál kiégett egy izzó. Hogyan tudom ezt cserélni?

Biztos hogy kiégett? Csak mert a Behr-nél (ha jól emlékszem a típusra) hajlamos vicceskedni és egy kis odakoppintásra újra világít...

Elküldve

Biztos hogy kiégett? Csak mert a Behr-nél (ha jól emlékszem a típusra) hajlamos vicceskedni és egy kis odakoppintásra újra világít...

Nekem már egyszer kiégett. ;)

Elküldve

Szerencséd van, a Behr az egyszerűbb: simán megfogod a középső tekerőt, és meghúzod magad felé (elég nehezen jön, nem kell csodálkozni). Ha lejött, utána már hozzáférsz az egy szem izzóhoz ami megvilágítja az egész fűtéskonzolt.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.