bobizse Elküldve Július10, 2013 Megoszt Elküldve Július10, 2013 Köszönöm a válaszokat! maradok az FBs-nél, annál inkább mert az még van itthon :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pippo Elküldve Szeptember24, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2013 Sziasztok. kiégett a középső fűtés állító izzója. Szeretném kicserélni, viszont nem tudom, hogy esetleg ezekből az izzókból más színűek vannak-e? Nem ledre gondoltam, mert azt úgy sem tudnám megcsinálni, hanem a hagyományos műszerfal izzókból Opel Astra G-be. Láttam hogy vannak T5 ös foglalatos színes ledes izzók... ezek adják vissza foltosan a fényt? korábban olvastam hogy valaki próbálta és nem adta úgy vissza neki mint a hagyományos izzó. Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember24, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2013 Sziasztok. kiégett a középső fűtés állító izzója. Szeretném kicserélni, viszont nem tudom, hogy esetleg ezekből az izzókból más színűek vannak-e? Nem ledre gondoltam, mert azt úgy sem tudnám megcsinálni, hanem a hagyományos műszerfal izzókból Opel Astra G-be. Láttam hogy vannak T5 ös foglalatos színes ledes izzók... ezek adják vissza foltosan a fényt? korábban olvastam hogy valaki próbálta és nem adta úgy vissza neki mint a hagyományos izzó. Előre is köszönöm. Abba normál izzó kell. LED-el az a probléma, hogy kisebb a sugárzási szöget, tehát nem lesz olyan mint izzóval,nem fogja bevilágítani valószínűleg. ( A LED polarízált, hiába a 120 fokosak, sem szórnak úgy, mint egy izzó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pippo Elküldve Szeptember25, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2013 Abba normál izzó kell. LED-el az a probléma, hogy kisebb a sugárzási szöget, tehát nem lesz olyan mint izzóval,nem fogja bevilágítani valószínűleg. ( A LED polarízált, hiába a 120 fokosak, sem szórnak úgy, mint egy izzó. Köszönöm. és ezekből a normál izzókból vannak különböző színűek, vagy csak a normál sárga van belőle? esetleg valamilyen megoldás létezik a színezésére? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
laci1978 Elküldve Szeptember25, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2013 Szia! DarthVödör le tudnád írni a kis próba panelek méreteit és hogy hány ledet raktál rájuk a 3228 smd ledkekből? Pontosan hogy rögzíttetted ezeket a paneleket az órában? (köszi előre is) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Szeptember25, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2013 Köszönöm. és ezekből a normál izzókból vannak különböző színűek, vagy csak a normál sárga van belőle? esetleg valamilyen megoldás létezik a színezésére? :) Régen festettünk izzót, vagyis belemártottuk a festékbe. De nagyon nehéz eltalálni hogy jó legyen, vagy vastag lett vagy vékony a festék, szóval nem egyszerű... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember25, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2013 Köszönöm. és ezekből a normál izzókból vannak különböző színűek, vagy csak a normál sárga van belőle? esetleg valamilyen megoldás létezik a színezésére? :) Biztos lehet venni színezettet. Pl: (de hogy hol,m passz, sosem kerestem) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kacsa7 Elküldve Szeptember25, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2013 Biztos lehet venni színezettet. Pl: (de hogy hol,m passz, sosem kerestem) Ami még létezik, színezett kupak. Azt nem tudom, hogy mekkora izzóra megy rá. http://alkatresztar.hu/webshop3/index.php?lap=96_123_303_536_558_563_577 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Szeptember25, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2013 Van mindenféle színű izzólakk.500 forint az autólámpaboltban.Akkora üvegben van mint egy körömlakk.Nemrég vettem pirosat meg narancssárgát.A motorlámpába kellett hátra.Sőt régen a Vectrába befestettem a belsőtér világítás izzóját pirosra,amikor még kuplerájnak használtam a kocsit:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
laci1978 Elküldve Szeptember26, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2013 Sziasztok! Ha egy ilyen ledet ráforrasztok egy régi B8,3d izzó foglalatra ellenállás együtt és betenném az izzó helyett akkor az sem világítaná meg foltmentesen a kilométer órát! Erre a ledre gondoltam:http://www.hestore.hu/prod_10030762.html és természetesen mind a 4 égőt ilyenre cserélném! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember26, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2013 Sziasztok! Ha egy ilyen ledet ráforrasztok egy régi B8,3d izzó foglalatra ellenállás együtt és betenném az izzó helyett akkor az sem világítaná meg foltmentesen a kilométer órát! Erre a ledre gondoltam:http://www.hestore.hu/prod_10030762.html és természetesen mind a 4 égőt ilyenre cserélném! Miért nem veszel gyárit? Amúgy nem tudom, de nem lesz olyan, mint az izzó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
laci1978 Elküldve Szeptember26, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2013 Miért nem veszel gyárit? Amúgy nem tudom, de nem lesz olyan, mint az izzó. Mert ledesíteni akarom az órát is és ezt tűnik a legegyszerűbb megoldásnak! Egyébként mikor raktam be a xenon kontroll ledét akkor az összes izzó tönkrement mikor szedtem szét az órát és akkor vettem bele gyár izzókat,de ez a sárga szín már nagyon elüt a műszerek színétől amit beledeztem! Ez nem egy led hanem három led egyben! Baromi erős vénye van! Szerintem az izzónak nincs ilyen erős fénye! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Szeptember26, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2013 (edited) On 2013. 09. 26. at 19:33, laci1978 írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pippo Elküldve Szeptember27, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2013 Van mindenféle színű izzólakk.500 forint az autólámpaboltban.Akkora üvegben van mint egy körömlakk.Nemrég vettem pirosat meg narancssárgát.A motorlámpába kellett hátra.Sőt régen a Vectrába befestettem a belsőtér világítás izzóját pirosra,amikor még kuplerájnak használtam a kocsit:) És műszerfal világításként hogy szuperált ez a lakk? mármint nem gáz? szépen visszaadja a színt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 És műszerfal világításként hogy szuperált ez a lakk? mármint nem gáz? szépen visszaadja a színt? Azt nem tudom,műszerfalizzókra nem használtam.Jó nekem úgy gyárilag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 És műszerfal világításként hogy szuperált ez a lakk? mármint nem gáz? szépen visszaadja a színt? Én vettem egyszer kékre lakkozott izzókat, fényerőben igen gyatrák voltak, alig látszott hogy világít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pippo Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Én vettem egyszer kékre lakkozott izzókat, fényerőben igen gyatrák voltak, alig látszott hogy világít. Értem. köszönöm. lehet akkor marad a gyári szín... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Értem. köszönöm. lehet akkor marad a gyári szín... Érdemes, mert ha nem fehéret teszel bele, akkor érdekes színek sülhetnek ki. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihalyvig Elküldve Október23, 2013 Megoszt Elküldve Október23, 2013 úristen miket olvasok itt a kezdetektől :) félek újra belekezdeni a ledesítésbe.... én anno is csak megvettem homasitaba a ledeket és cseéltem a mászerfalba, középonzolba, olvasólámpába, belsőtérvilágítás, csomagtér (caravan), kesztyűtartóba, lámpakapcsoló persze ki is égtek havonta, a nagyjából, már amelyik... de hogy ne gagyit és ellenállás.. stb.. lehet menek vissza a gyárik :( szerk: gyárikban láttam már színezet ügeveget is, de nem olyan kell, hanem... van olyan ami nem sárgás hanem fehér fényű? műszerfalba és középkonzolba óra kijelzőbe bár pont ezen az oldalon kérdezte kolega... akkor nincs mese, marad a sárgás szín, de nem tudom már mibe mi kell, szedhetem szét újra ja és előbb néztem, vilagitaskapcsolo tekerő se világít, abba nem is tudom hogy tettem anno ledet, miként volt benne gyári fény szerk2: itt tartok most: ez megy a műszerfalba (2*2) és a középkonzolba az órához (1*2) http://www.homasita.hu/product/11599 anno nem smd volt csak ez: http://www.homasita.hu/product/3367 és "elvileg" ez megy a km számláló mögé (1db) és a középkonzolba (fűtéstekerős cucc 1db, szivargyújtó világítás 1 db) http://www.homasita.hu/product/11598 ez régen iylen volt: http://www.homasita.hu/product/3357 olvasólámpába kell összesen 4 izzó, de azt hiszem az sima helyzetjelzővilágítás volt http://www.homasita.hu/product/4232 + 2 a helyzetjelzőbe ;) úgy emlékszem ott is, mint olvasóba, inkább kékes volt a fehér, de pont hogy a helyzetjelzőbe az jó is volt, csak tompítottnál ugyanugy látszott (értelemszerűen) az is, ami kicsit zavaró volt Link to comment Megosztás: More sharing options...
laci1978 Elküldve Október27, 2013 Megoszt Elküldve Október27, 2013 Sziasztok! Az én 2002-es astrámban sárgás a sűrű osztás számlapom! Jég fehér világítást akartam mögé rakni be is raktam a pici led sorokat ( DarthVödör leírás alapján) de sárgán világít! :( Le lehet eszt a sárga fóliát szedni valahogy a számlapról? Vagy új számlapot kell venni ami fehér fóliás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mihalyvig Elküldve Október28, 2013 Megoszt Elküldve Október28, 2013 ... alakulóban ;) bár a foglalatos smd ledek oldallapjai gyengék voltak és letörtek a kis füleg, de ki lettek szedve az izzók és rá lettek forrasztva a gyéri izzó lapjaira és így jók :) http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_10_28_s9k0c2pvwi.jpg Ez a középkonzolos hamutál mögötti plexi ami mögött gyárilag semmi nem volt :P http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_10_28_4rmttdipex.jpg Ez meg a fűtésszabályzó amiben nincs fényvezető így ennyi :( anno volt benne még két pót led de msot nem volt kedvem vezetékelni, akkor is csak 3 lenne... http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_10_28_xfqd9nge1r.jpg Ez meg mivel le van törve a középkonzolról amit muszáj vennem emiatt :( így ez még várat magára de ez is olyan lesz mint a műszerfalvilágítás http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_10_28_mjti31xyo3.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október28, 2013 Megoszt Elküldve Október28, 2013 Sziasztok! Az én 2002-es astrámban sárgás a sűrű osztás számlapom! Jég fehér világítást akartam mögé rakni be is raktam a pici led sorokat ( DarthVödör leírás alapján) de sárgán világít! :( Le lehet eszt a sárga fóliát szedni valahogy a számlapról? Vagy új számlapot kell venni ami fehér fóliás? Sztem nem tudod levenni a számlapról. A középkonzol tetején ülő kijelző is ilyen sárgás, de abból ki lehet venni a sárga fénytörőt és tejfölösdobozból lehet vágni bele fehéret helyette. Amúgy 2001 szeptemberétől sárga fénytörő van a G Astrákban, az ennél korábbiakban fehér, szóval ha új óracsoportot veszel akkor ezt a dátumot tartsd szem előtt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
laci1978 Elküldve Október29, 2013 Megoszt Elküldve Október29, 2013 Még egy kérdésem lenne! neki álltam a fűtésbox ledezésnek is mert így is ki volt égve az egyik izzóm de nem tudom leszedni a tekerőket! Egyik sem jön le! Van ennek valamilyen trükkje? Csak valamilyen állásban jönnek le? A fűtésbox delphi rendszerű! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október29, 2013 Megoszt Elküldve Október29, 2013 (edited) On 2013. 10. 28. at 16:34, laci1978 írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
laci1978 Elküldve Október29, 2013 Megoszt Elküldve Október29, 2013 A Delphi-t nem lehet elölről levenni! Csak a Behr-t. Akkor hogy lehet benne izzót cserélni? Hátulról van belefogatva az izzó mint az óránál vagy a mid kijelzőnél? Akkor szét se tudom szedni hogy beledezzem? Vagy ahhoz nem kell leszedni a tekerőket? Bocsi hogy ilyen érthetetlen vagyok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts