DarthVödör Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 (edited) R.Robi írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október17, 2011 Megoszt Elküldve Október17, 2011 (edited) o Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
timoboy Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Sziasztok. Egy kis érdekességre lettem figyelmes a minap. Kicseréltem az utastér világítást egy 6 LED-es izzóra. Ugyebár ha az ajtót becsukom, akkor halványodni kezd a fény, majd teljesen elalszik. Igen, ez nálam egészen addig működik, hogy elhalványodik, azonban teljesen nem alszik ki. Ez mitől van? Lehet valamit ezzel csinálni? Gondolom ez azért nem jó az akksinak sem, főleg így télen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hegyi Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Sziasztok. Egy kis érdekességre lettem figyelmes a minap. Kicseréltem az utastér világítást egy 6 LED-es izzóra. Ugyebár ha az ajtót becsukom, akkor halványodni kezd a fény, majd teljesen elalszik. Igen, ez nálam egészen addig működik, hogy elhalványodik, azonban teljesen nem alszik ki. Ez mitől van? Lehet valamit ezzel csinálni? Gondolom ez azért nem jó az akksinak sem, főleg így télen... Hali! Ha az elsőt cserélted ki akkor nem egyedi eset. Nekem 1 64 ledes ledmátrix van elől és az is világít halványan. Különösebben nem foglalkoztam vele, de az akksidat biztos nem foglya leszívni mert borzasztóan kicsi áramot vesz fel. Bemértem a szofita izzóval is és az is vett fel áramot amikor nem volt bekapcsolva mégse szívta le az akksit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
timoboy Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Hali! Ha az elsőt cserélted ki akkor nem egyedi eset. Nekem 1 64 ledes ledmátrix van elől és az is világít halványan. Különösebben nem foglalkoztam vele, de az akksidat biztos nem foglya leszívni mert borzasztóan kicsi áramot vesz fel. Bemértem a szofita izzóval is és az is vett fel áramot amikor nem volt bekapcsolva mégse szívta le az akksit. Igen, azt cseréltem. Akkor megnyugtattál, bár új akksim van, de azért mégis kicsit furcsa "jelenség".... :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hegyi Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Igen, azt cseréltem. Akkor megnyugtattál, bár új akksim van, de azért mégis kicsit furcsa "jelenség".... :-) Nekem is idő volt mire megszoktam éjszaka, hogy halványan világít. Van elég fénye a ledes izzónak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Sziasztok. Egy kis érdekességre lettem figyelmes a minap. Kicseréltem az utastér világítást egy 6 LED-es izzóra. Ugyebár ha az ajtót becsukom, akkor halványodni kezd a fény, majd teljesen elalszik. Igen, ez nálam egészen addig működik, hogy elhalványodik, azonban teljesen nem alszik ki. Ez mitől van? Lehet valamit ezzel csinálni? Gondolom ez azért nem jó az akksinak sem, főleg így télen... Ha kiveszed a féklámpából az izzókat, csak a pótféklámpa van, akkor is ugyanaz a szituáció. :D Egy nagyobb elenállás valószínűleg segít a problémádon, ha a + és - ra kötöd.(100K körülivel próbálkoznék) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 (edited) imy írta: Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
timoboy Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 A lámpa szabályozó áramköre "lebeg", egy minimális terhelés (fogyasztó) nélkül. Egy nagyobb ellenállás, lezárja. De nyugodtan rakj bele, pár száz Ohmot. A 100K túl nagy, a LEDek többet fogyasztanak (de nem eleget). Az "izzóval" párhuzamosan kösd! Köszi szépen, akkor ezt az "ellenállás dolgot" kipróbálom! ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 (edited) . Módosítva Április15, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
R.Robi Elküldve Október18, 2011 Megoszt Elküldve Október18, 2011 Akkor, nem nehézségi sorrendbe haladunk, de "mukodj"! http://noob.hu/2011/10/17/PA174283.JPG Az enyém, Valeo. Létezik Siemens, Borg, és még ki tudja milyen. A fizikai méretük azonos, csak a belseje más-más. A megvilágítás szempontjából, szintén azonos. 2 izzó, megfelelő távolságban, egy matt felületű fényáteresztő. Szükség lesz: 12 db SMD 3228 (zöld) LED 6 db 1/4W 680 R (ohm) 1-5% ellenállásra. (a LED árama, jóval túlméretezve!) 50mm piros, 50mm fekete 0,5 mm2 szigetelt vezetékre. 73x23mm próbapanel. https://www.hqelektronik.hu/info/hu/pp-1746.html Építsük meg ezt. http://noob.hu/2011/10/17/PA174295.JPG Rögzítése, a négy sarokba forrasztottam egy-egy alkatrész lábat, amit a rácson kidugva elhajlítottam, és levágtam a felesleget. Értelem szerűen, a piros a plusz, a fekete, a test. Próba. http://noob.hu/2011/10/17/PA174296.JPG Összeszerelés http://noob.hu/2011/10/17/PA174297.JPG Beszerelés http://noob.hu/2011/10/17/PA174301.JPG ;) Köszönöm szépen!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október19, 2011 Megoszt Elküldve Október19, 2011 (edited) R.Robi írta: Köszönöm szépen!!! Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
camaron Elküldve Október19, 2011 Megoszt Elküldve Október19, 2011 Nincs mit. Talán, egy újabb vállalkozó szellemű, sok szabadidejű, bátor ember?! ;) Nem, sértésnek szántam! Négy hónapja vagyok itthon, és nagyon ráérek... :lol: Ha nem lenne még garis az autó tuti adnék neked munkát ;) Mégpedig hogy meg kéne oldani egy J Astrán, hogy mikor bezárom az ajtót, akkor hajtsa be az elektromos tükröt is. Lehet majd vmikor tavasz környékén felteszem neked a kérdést :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október19, 2011 Megoszt Elküldve Október19, 2011 (edited) camaron írta: Ha Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
camaron Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Viszont akkor, az összes elektromos rajzra szükségem lesz... Rajta leszek ;)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
timoboy Elküldve Október22, 2011 Megoszt Elküldve Október22, 2011 A lámpa szabályozó áramköre "lebeg", egy minimális terhelés (fogyasztó) nélkül. Egy nagyobb ellenállás, lezárja. De nyugodtan rakj bele, pár száz Ohmot. A 100K túl nagy, a LEDek többet fogyasztanak (de nem eleget). Az "izzóval" párhuzamosan kösd! Sziasztok! Köszi a tippeket, meg is oldódott a probléma. Egy 22k-s ellenállást tettem be párhuzamosan, és valóban nem világít a LED amikor nincs rá szükség. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tg-hooker Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 Jó estét minenkinek Én darthvödörtől érdeklődnék,hogy a müszerfalat is meg szeretné-e csinálni leddekel?Mert azt látom hogy nagyon jártas az elekromos témában,és engem érdekelne főleg ha ilyen jó lesz.Még arra is kiváncsi lennék ami az oldalán feltüntett témakörök (amihez oda van irva hogy nem gyári) folyamatban lévő dolgok?Mert a kilincs világítás is nagyon érdkelne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Október23, 2011 Megoszt Elküldve Október23, 2011 A lámpa szabályozó áramköre "lebeg", egy minimális terhelés (fogyasztó) nélkül. Egy nagyobb ellenállás, lezárja. De nyugodtan rakj bele, pár száz Ohmot. A 100K túl nagy, a LEDek többet fogyasztanak (de nem eleget). Az "izzóval" párhuzamosan kösd! 1K is még kicsi, mivel akkor is 12mA-t eszik (teljesítményben 0,144W), ahogy látom a 22K bevállt, ami ~0.5mA-es fogyasztás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 (edited) tg-hooker írta: Jó estét minenkinek Én darthvödörtől érdeklődnék,hogy a müszerfalat is meg szeretné-e csinálni leddekel?Mert azt látom hogy nagyon jártas az elekromos témában,és engem érdekelne főleg ha ilyen jó lesz.Még arra is kiváncsi lennék ami az oldalán feltüntett témakörök (amihez oda van irva hogy nem gyári) folyamatban lévő dolgok?Mert a kilincs világítás is nagyon érdkelne. Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 (edited) imy írta: 1K is még kicsi, mivel akkor is 12mA-t eszik (teljesítményben 0,144W), ahogy látom a 22K bevállt, ami ~0.5mA-es fogyasztás. Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
tg-hooker Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 Megcsináltam már (tavasszal), de még fehér. Lassan, de az is elkészül. (web) Viszont, az a legnehezebb. Ezért haladok nehézségi sorrendben, hogy bárki meg tudja majd csinálni saját maga. A kilincset még nem szedtem szét, ezért erről még nincs infó. A folyamatban levő dolgokat is be akarom fejezni... Köszönöm a választ akkor várok türelemmel csak az oldaladon sem láttam olyan "fület",hogy műszerfal. Én amúgy fehérrel szeretném megcsinálni de gondolom ugyanezek az adatok amiket leírtál jók. Olvasgattam még tovább az oldalad és találtam egy jó dolgot mégpedig a komfort ablak felhúzás de ez a bekötés csak a kulcsos zárásra igaz ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 (edited) tg-hooker írta: Köszönöm a választ akkor várok türelemmel csak az oldaladon sem láttam olyan "fület",hogy műszerfal. Én amúgy fehérrel szeretném megcsinálni de gondolom ugyanezek az adatok amiket leírtál jók. Olvasgattam még tovább az oldalad és találtam egy jó dolgot mégpedig a komfort ablak felhúzás de ez a bekötés csak a kulcsos zárásra igaz ugye? Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 (edited) o Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október24, 2011 Megoszt Elküldve Október24, 2011 (edited) o Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 (edited) j Módosítva Április4, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts