freddy_ Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 1 perc, gezoli írta: Simán! Egy villa és alá egy puha rongy. Könnyen lejön. Visszarakás egy kicsit matekos. Valahogy meg kell jelölni a mutatók állását, csak az a baj, hogy a tengely könnyen elmozdul. Nekem nem sikerült totál pontosan visszarakni, kompromisszumot kötöttem. A rongy jó ötlet a villa alá. A tengely elmozdulás lehetősége nem hangzik jól. Kíváncsi lennék, hogy a gyárban az összerakásnál mivel állítják nullpontba. Esetleg ha mutatók nélkül beindítom és leállítom visszaáll a tengely és újra próbálkozhatok? Mindenesetre nem biztos, hogy megér nekem ennyi kompromisszumot a tempomat LED. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 1 perc, freddy_ írta: A rongy jó ötlet a villa alá. A tengely elmozdulás lehetősége nem hangzik jól. Kíváncsi lennék, hogy a gyárban az összerakásnál mivel állítják nullpontba. Esetleg ha mutatók nélkül beindítom és leállítom visszaáll a tengely és újra próbálkozhatok? Mindenesetre nem biztos, hogy megér nekem ennyi kompromisszumot a tempomat LED. Ha gyújtást adsz rá akkor állnak be a mutatók műszer 0-ába. Így kell rátenni a mutatókat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 5 perce, gezoli írta: Ha gyújtást adsz rá akkor állnak be a mutatók műszer 0-ába. Így kell rátenni a mutatókat. Jó ötlet. A sajátodba építettél be LED-et a tempomathoz és ha igen pontosan milyen típusút? A fórumon 3528-ast ír. A bal oldali lámpa minek a visszajelzése lenne? (A kézikönyvem nem tartalmazza.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 3 perce, freddy_ írta: Jó ötlet. A sajátodba építettél be LED-et a tempomathoz és ha igen pontosan milyen típusút? A fórumon 3528-ast ír. A bal oldali lámpa minek a visszajelzése lenne? (A kézikönyvem nem tartalmazza.) Nappali menetfény, én is beszereltem magamnak: https://photos.google.com/album/AF1QipPf4WqVB3sOFqyBf1ql9VOqJoZIXisxTgMBeMRe/photo/AF1QipPIuB67mWCO-asZyaWc1m59yjiO8SVucdqh7hVT 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 16 perce, kobraCode írta: Nappali menetfény... Izé, az eredetileg a xenon automata magasságállítójának a visszajelzője lenne tudtommal... 1 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
freddy_ Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 1 órával ezelőtt, tgabika76 írta: Izé, az eredetileg a xenon automata magasságállítójának a visszajelzője lenne tudtommal... Igazad van! Németül infó itt. Azt írja, hogy a Xenon szintező érzékelő hibáját jelzi. (Persze fel lehet használni másra is.) Mégegy kérdés felmerül. Hiányozhatnak nálam ezek a csatlakozó érintkezők? Mert akkor kell egy bontott, amiből pótolom a hiányt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bbmt Elküldve Április17, 2018 Megoszt Elküldve Április17, 2018 (edited) Sziasztok, Mivel a térképolvasó lámpa régóta nem világít, így rászántam magam, hogy LED-re cserélem ebben 4 izzót kell cserélni w5w, de akkor már minden belső világítást kicserélnék. Átolvasva a fórumot viszont kicsit zavarban vagyok. Most akkor csak a térkép lámpába kell canbus LED vagy minden belsőtérvilágításhoz? Opel Astra G Caravan 2003 Z14XE Módosítva Április17, 2018 : bbmt Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Április17, 2018 Megoszt Elküldve Április17, 2018 7 órája, bbmt írta: Sziasztok, Mivel a térképolvasó lámpa régóta nem világít, így rászántam magam, hogy LED-re cserélem ebben 4 izzót kell cserélni w5w, de akkor már minden belső világítást kicserélnék. Átolvasva a fórumot viszont kicsit zavarban vagyok. Most akkor csak a térkép lámpába kell canbus LED vagy minden belsőtérvilágításhoz? Opel Astra G Caravan 2003 Z14XE Ez engem is érdekelne. De attól, hogy canbus-os a LED izzó még halványan sejleni fog, én ezt szűrtem le az írásokból, meg hogy ellenállást kellene forrasztani az izzókhoz vagy mi, hogy teljesen kialudjanak. Az Astra G pedig csak részben canbus rendszerű autó. De akkor is jó lenne nagyobb fényerejű LED a kocsiba, ha már kívülre nem lehet legalább belül legyen szebb meg jobb fényerejű. Viszont egy semleges fehér fényű izzó is jó lenne, bár olyat még nem leltem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bbmt Elküldve Április18, 2018 Megoszt Elküldve Április18, 2018 11 órája, AstryG írta: Ez engem is érdekelne. De attól, hogy canbus-os a LED izzó még halványan sejleni fog, én ezt szűrtem le az írásokból, meg hogy ellenállást kellene forrasztani az izzókhoz vagy mi, hogy teljesen kialudjanak. Az Astra G pedig csak részben canbus rendszerű autó. De akkor is jó lenne nagyobb fényerejű LED a kocsiba, ha már kívülre nem lehet legalább belül legyen szebb meg jobb fényerejű. Viszont egy semleges fehér fényű izzó is jó lenne, bár olyat még nem leltem. Tegnap beszéltem egy itt ajánlott Szolnok megyei LED forgalmazóval. A beltérbe mindehova canbus-os kell. Meg is rendeltem mindenhova Van valakinek tapasztalata H-es LED izzóval? Minőség,beépítés tényleg csak annyi, hogy régi ki, LED be? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Április18, 2018 Megoszt Elküldve Április18, 2018 13 órája, bbmt írta: Tegnap beszéltem egy itt ajánlott Szolnok megyei LED forgalmazóval. A beltérbe mindehova canbus-os kell. Meg is rendeltem mindenhova Van valakinek tapasztalata H-es LED izzóval? Minőség,beépítés tényleg csak annyi, hogy régi ki, LED be? Értem az jó. Kár, hogy jó pár kell a beltérbe és egy rendes izzó darabja 600-800 pénz Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 1 Elküldve Április19, 2018 Megoszt Elküldve Április19, 2018 11 órája, AstryG írta: Értem az jó. Kár, hogy jó pár kell a beltérbe és egy rendes izzó darabja 600-800 pénz On 2018. 04. 18. at 7:41, bbmt írta: Tegnap beszéltem egy itt ajánlott Szolnok megyei LED forgalmazóval. A beltérbe mindehova canbus-os kell. Meg is rendeltem mindenhova Van valakinek tapasztalata H-es LED izzóval? Minőség,beépítés tényleg csak annyi, hogy régi ki, LED be? A G Astra Nem Canbus renszerű,egyszerű kiveszed az vil.izzót ha van hiba Canbus ha nincs akkor nem az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyolc8 Elküldve Április19, 2018 Megoszt Elküldve Április19, 2018 On 2018. 04. 17. at 20:36, AstryG írta: Ez engem is érdekelne. De attól, hogy canbus-os a LED izzó még halványan sejleni fog, én ezt szűrtem le az írásokból, meg hogy ellenállást kellene forrasztani az izzókhoz vagy mi, hogy teljesen kialudjanak. Az Astra G pedig csak részben canbus rendszerű autó. De akkor is jó lenne nagyobb fényerejű LED a kocsiba, ha már kívülre nem lehet legalább belül legyen szebb meg jobb fényerejű. Viszont egy semleges fehér fényű izzó is jó lenne, bár olyat még nem leltem. A "CANbus"-os LED az nem egy izzó+ellenállás egybeépítve? Merthogy az lenne a lényege hogy ellenállásnak hogy a CANbus-os autó ne érzékelje úgy mintha kiégett volna. Itt a G Astrán meg a parázslás ellen "hasznosítjuk" a CANbus "kiégett izzó érzékelés" miatt beleépített ellenállást. Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Április19, 2018 Megoszt Elküldve Április19, 2018 7 órája, nyolc8 írta: A "CANbus"-os LED az nem egy izzó+ellenállás egybeépítve? Merthogy az lenne a lényege hogy ellenállásnak hogy a CANbus-os autó ne érzékelje úgy mintha kiégett volna. Itt a G Astrán meg a parázslás ellen "hasznosítjuk" a CANbus "kiégett izzó érzékelés" miatt beleépített ellenállást. Szerintem. Valóban azért olyan mert benne van az ellenállás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Április19, 2018 Megoszt Elküldve Április19, 2018 Utastér világításhoz én a képen láthatóakat használom, tökéletesen működnek. A 36mm-sek a kapaszkodó világításokba mentek, a 42mm-es pedig előre. Az autó lezárása után, egy ütemben elhalványodik és ki is alszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Április19, 2018 Megoszt Elküldve Április19, 2018 5 perce, Maverick087 írta: Utastér világításhoz én a képen láthatóakat használom, tökéletesen működnek. A 36mm-sek a kapaszkodó világításokba mentek, a 42mm-es pedig előre. Az autó lezárása után, egy ütemben elhalványodik és ki is alszik. Ugyan ilyeneket lehet venni kínából, töredék áron :D Én is onnan rendelek, kb 2db led kerül 500Ft-ba :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Április19, 2018 Megoszt Elküldve Április19, 2018 1 órával ezelőtt, Maverick087 írta: Utastér világításhoz én a képen láthatóakat használom, tökéletesen működnek. A 36mm-sek a kapaszkodó világításokba mentek, a 42mm-es pedig előre. Az autó lezárása után, egy ütemben elhalványodik és ki is alszik. Éppen innen nézegettem az izzók az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maverick087 Elküldve Április20, 2018 Megoszt Elküldve Április20, 2018 9 órája, kobraCode írta: Ugyan ilyeneket lehet venni kínából, töredék áron :D Én is onnan rendelek, kb 2db led kerül 500Ft-ba :D Jól van nah, ne izélj, nem volt türelmem kivárni mire megjön Kínából és megvettem őket 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
bbmt Elküldve Április21, 2018 Megoszt Elküldve Április21, 2018 Nekem is megjöttek a Canbus LED-ek, beraktam, a hátsó ajtóknál és a csomagtérnél működik rendben, viszont a térképolvasó lámpával valami nem stimmel. 4 db T10--es izzó való bele, a LED nem világít, majd tettem bele normál izzót és azok sem.A biztosíték jó. Vagy biztosítékok mert 2 db 5A-s biztosítékhoz is írtak utastérvilágítást. Valakinek tipp, hogy mi lehet a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Május26, 2018 Megoszt Elküldve Május26, 2018 On 2018. 04. 21. at 19:28, bbmt írta: Nekem is megjöttek a Canbus LED-ek, beraktam, a hátsó ajtóknál és a csomagtérnél működik rendben, viszont a térképolvasó lámpával valami nem stimmel. 4 db T10--es izzó való bele, a LED nem világít, majd tettem bele normál izzót és azok sem.A biztosíték jó. Vagy biztosítékok mert 2 db 5A-s biztosítékhoz is írtak utastérvilágítást. Valakinek tipp, hogy mi lehet a gond? Biztos zárlat. Nálam a kapaszkodók működtek. Aztán elöl a világítás is, nem a térkép olvasóba tettem be. A csomagtartóban is ment de nem hagytam benne mert lötyög. A kesztyűt ártóba akartam berakni mert ott már fogta és ott lett vége a játéknak. Már sehol sem világít. Bár én azt se tudnám melyik biztosítékot kell megnézni. Szopás szinte állandóan. Kicsit upgrade-elni akar az ember menten szívás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Május27, 2018 Megoszt Elküldve Május27, 2018 On 2018. 04. 21. at 19:28, bbmt írta: Nekem is megjöttek a Canbus LED-ek, beraktam, a hátsó ajtóknál és a csomagtérnél működik rendben, viszont a térképolvasó lámpával valami nem stimmel. 4 db T10--es izzó való bele, a LED nem világít, majd tettem bele normál izzót és azok sem.A biztosíték jó. Vagy biztosítékok mert 2 db 5A-s biztosítékhoz is írtak utastérvilágítást. Valakinek tipp, hogy mi lehet a gond? Megnéztem a biztosíték táblát ez a verzió ugye És a második sor első 5a-s normál késes lenne a kapcsolási rajz szerint a beltér világítás. Azon a biztosítékon nem látszik, hogy tönkre ment volna. Megcseréltem egy másik 5a-sal és ugyanúgy nem világít egyik belső lámpa sem. Pedig égtek és szép fehéren, nem tudom mi lehet, sírok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Május27, 2018 Megoszt Elküldve Május27, 2018 38 perce, AstryG írta: Megnéztem a biztosíték táblát ez a verzió ugye És a második sor első 5a-s normál késes lenne a kapcsolási rajz szerint a beltér világítás. Azon a biztosítékon nem látszik, hogy tönkre ment volna. Megcseréltem egy másik 5a-sal és ugyanúgy nem világít egyik belső lámpa sem. Pedig égtek és szép fehéren, nem tudom mi lehet, sírok. Ha a világítás kapcsolót kihúzod akkor világít a belső? Ha igen, akkor nézz rá az ajtónyitás érzékelőre lehet ott van valami gubanc... Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstryG Elküldve Május28, 2018 Megoszt Elküldve Május28, 2018 21 órája, kobraCode írta: Ha a világítás kapcsolót kihúzod akkor világít a belső? Ha igen, akkor nézz rá az ajtónyitás érzékelőre lehet ott van valami gubanc... Mármint annak a biztosítékát kihúzni? Az ajtónyitás érzékelő esetén pedig hogy tudom melyik a rossz, végig tudom ellenőrízni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Május28, 2018 Megoszt Elküldve Május28, 2018 13 perce, AstryG írta: Mármint annak a biztosítékát kihúzni? Az ajtónyitás érzékelő esetén pedig hogy tudom melyik a rossz, végig tudom ellenőrízni? Nem a biztosítékra gondoltam, hanem ha a világítás kapcsolóval kapcsolnád fel a belső villanyt, akkor működik e? Mert ha akkor igen, lehet csak ajtónyitásra nem jó. Elméletileg az ajtónyitás érzékelő testet kapcsol, ezt szakadásmérővel ki tudod mérni, 1 csavar tartja a kapcsolót is a helyén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukacka Elküldve Május28, 2018 Megoszt Elküldve Május28, 2018 22 órája, AstryG írta: Megnéztem a biztosíték táblát ez a verzió ugye És a második sor első 5a-s normál késes lenne a kapcsolási rajz szerint a beltér világítás. Azon a biztosítékon nem látszik, hogy tönkre ment volna. Megcseréltem egy másik 5a-sal és ugyanúgy nem világít egyik belső lámpa sem. Pedig égtek és szép fehéren, nem tudom mi lehet, sírok. Olcsó ledekkel van pár gond. Egyik a foglalat. Nézd meg hogyan működik a sima és hogyan a ledes. Hátul fejtérben nonstop ment ki a bizti. Na, ott is kiderült a gagyi led úgy van megcsinálva, hogy végig érintkezős. Mindkét oldalon. Már ment is a bizti kifele. Plusz ugye polaritás is rakat esetben még nem megoldott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Május29, 2018 Megoszt Elküldve Május29, 2018 On 2018. 05. 28. at 18:28, Kukacka írta: Olcsó ledekkel van pár gond. Egyik a foglalat. Nézd meg hogyan működik a sima és hogyan a ledes. Hátul fejtérben nonstop ment ki a bizti. Na, ott is kiderült a gagyi led úgy van megcsinálva, hogy végig érintkezős. Mindkét oldalon. Már ment is a bizti kifele. Plusz ugye polaritás is rakat esetben még nem megoldott. Ez nem LED-ezés! Ez csak: izzó cserélése LED-esre, problémákkal... Ha Te készíted magadnak a megvilágítást, és ismered a polaritás is, nagy baj nem lehet... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts