renzso Elküldve Február16, 2004 Megoszt Elküldve Február16, 2004 Skacok.... Lehet lámer kérdés, de mi az a betétszürő? :shock: a gyári helyére vmi tuning szürő? vagy mi a nyavaja? 8) Csak mert láttam hirdetve vhol, 8rongyért.... de gözöm sincs róla mi az...állitólag c20xe-hez... Igen a betétszűrő a gyári helyére kerül. Ebben az esetben nincs semmi átalakítás, csak kicseréled a szűrőt. Ezek általában textilbetétesek. Ugyan úgy örökéletőnek mondják őket. Tisztítani kell 8-10 ezrenként. Az ár egy kicsit kevésnek tűnik nekem. Egy normál textilbetétes szűrő ára megegyezik a direktével 15-20 ezer között. a jobbak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Február16, 2004 Megoszt Elküldve Február16, 2004 Lehet lámer kérdés, de mi az a betétszürő? :shock: a gyári helyére vmi tuning szürő? vagy mi a nyavaja? 8) Csak mert láttam hirdetve vhol, 8rongyért.... de gözöm sincs róla mi az...állitólag c20xe-hez... Pontosan. Méretre, formára megegyezik a gyárival, de ez egy fémrács szerkezetből és egy "textil" szűrőrétegből áll, ami egy spec. olajjal van átitatva. Élettartama nagyon hosszú, mivel csak ki kell mosni, és újra kell olajozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Február16, 2004 Megoszt Elküldve Február16, 2004 Renzso, neked ki engedélyezte, hogy 1 perccel hamarabb válaszolj mint én? :evil: :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
renzso Elküldve Február16, 2004 Megoszt Elküldve Február16, 2004 Renzso, neked ki engedélyezte, hogy 1 perccel hamarabb válaszolj mint én? :evil: :) :lol: Mert én vagyok a KIRÁLY :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Február16, 2004 Megoszt Elküldve Február16, 2004 Mert én vagyok a KIRÁLY :) :lol: Azt hiszem hamarosan meg kell küzdenünk, mert tudod, hogy csak egy maradhat! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacikiru Elküldve Február18, 2004 Megoszt Elküldve Február18, 2004 Üdv. oldal lakók most találtam ezt az oldalt nagyon tetszik bár néhány dolog még zavaros olvastam a szűrős dolgokról nekem egy c18nz-be van eg bontex gyári helyére való belső szűrőm azt olvastam télen ez a jóóó. most szeretném direktre cserélni de én nem gondolkozok csövekben csak egyből a dobozra .A belső szűrő szerintem sokat ér de gondolom a direkt jobb lessz a klubtagság érdekelne ha valaki megirja mi is ez köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Február18, 2004 Megoszt Elküldve Február18, 2004 klubinfo: http://www.opelklub.hu/article.php?story=2...030914195425982 http://www.opelklub.hu/article.php?story=2...030914195045839 Egyéb tagsággal kacsolatos kérdéseket légyszi a Kérdezd a vezetőséget / Jelentkezéssel kapcsolatban topikban tedd fel hogy ontopik is legyen :) nekem egy c18nz-be van eg bontex gyári helyére való belső szűrőm azt olvastam télen ez a jóóó. most szeretném direktre cserélni de én nem gondolkozok csövekben csak egyből a dobozra ezt nemegészen értem ugyhogy tisztázzuk: tehát vagy egy Bontex textil a gyári szürő helyén. Ehelyett szeretnél direktszűrőt? Akkor nem a dobozra kell hanem helyette, és nemtudom van egy olyan amelyik rámegy a gyári csőre és nem igényel saját méretűt :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacikiru Elküldve Február21, 2004 Megoszt Elküldve Február21, 2004 Bocsi az előzőekért. A direkt szűrőt ugy gondoltam hogy a légszűrő házat és a gumicsővet kivenném és egyből az injektor feletti "dobozra" feltenni. Vagy ez nem jó ötlet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacikiru Elküldve Március2, 2004 Megoszt Elküldve Március2, 2004 Hahó mondjatok valamit fentebbi hülye ötletemre ,meg aztán az is érdekelne milyet érdemes venni mert 6500 tól a csillagokig lehet kapni ? :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március2, 2004 Megoszt Elküldve Március2, 2004 Bocsi az előzőekért. A direkt szűrőt ugy gondoltam hogy a légszűrő házat és a gumicsővet kivenném és egyből az injektor feletti "dobozra" feltenni. Vagy ez nem jó ötlet? Szerintem akkor jársz legjobban ha kipróbálod. Én annak idején ezt tettem, de mintha rosszabbul ment volna, de lehet hogy csak a kocsinak volt szar kedve. Amúgy a csőnek nincs semmi akadálya hogy maradjon. (szerintem) Csak a direktet megfogatni nem a legegyszerűbb. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacikiru Elküldve Március2, 2004 Megoszt Elküldve Március2, 2004 Köszi a gumicsövem már szigszallagos azért is gondoltam tipusra van ötleted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Future Elküldve Március2, 2004 Megoszt Elküldve Március2, 2004 Bocsi az előzőekért. A direkt szűrőt ugy gondoltam hogy a légszűrő házat és a gumicsővet kivenném és egyből az injektor feletti "dobozra" feltenni. Vagy ez nem jó ötlet? Szeva Lacikiru!!! Nincs azzal semmibaj ha egyyből a légtömegmérőre rakod rá a direktet,nekem is ott volt ,de: -bele fog érni a toronyba,zörögni fog és szanaszét veri majd a "fényezést" ott! -másrészt a géptetőt is szétfogja cseszni,ugyanis a rajta lévő hang- és hőszigetelő takaróba is belefog érni!!! Én részemről azt javaslom hogy vegyél a gumicső helyett egy szép krómcsövet és úgy rakd fel,vagy vegyél egy rezonátor csövet és azzal együtt szereld be!!! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacikiru Elküldve Március2, 2004 Megoszt Elküldve Március2, 2004 Köszi az infót a rezonátor csőröl irhatnál miaz és vi fil kosztet firint :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsi16v.pizoman Elküldve Március3, 2004 Megoszt Elküldve Március3, 2004 Köszi az infót a rezonátor csőröl irhatnál miaz és vi fil kosztet firint :) na az enyém ilyen, de majd lesz egy hideg levegős bevezetés neki és még egy leválasztás is a melegtől, télen jó így :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Future Elküldve Március3, 2004 Megoszt Elküldve Március3, 2004 Köszi az infót a rezonátor csőröl irhatnál miaz és vi fil kosztet firint :) Na,az enyém meg így néz ki! Ja,rezonátor-cső : " Feladata a motorba áramló levegő sebességének növelése. Működése egyszerű rezonanciaelvre épül: a cső rugalmassági moduluszából (anyagjellemző) és geometriájából (átmérő, falvastagság, elemi hossz) adódó saját rezgésének értékét úgy alakítjuk ki, hogy az megegyezzen a hengerekbe áramló levegő saját lengésszámával. Amíg a két frekvenciamennyiség közel azonos intervallumban mozog, rezonancia lép fel, amely többszörösére gyorsíthatja a szívócsőben kialakuló levegő sebességét. A fenti elv azonban csak bizonyos fordulatszám-tartományban érvényes (kb. 2000-2500 1/perc). " Link to comment Megosztás: More sharing options...
Future Elküldve Március3, 2004 Megoszt Elküldve Március3, 2004 Elnézést, egy kicsit nagy lett a kép!!!! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Március3, 2004 Megoszt Elküldve Március3, 2004 Mennyibe kerülnek ezek a toronymerevítők?? Sokat számít az autó stabiliásában?? :? Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Future Elküldve Március3, 2004 Megoszt Elküldve Március3, 2004 Mennyibe kerülnek ezek a toronymerevítők?? Sokat számít az autó stabiliásában?? :? Üdv.: Atommanó Szia Atommanó!! Olyan 20e Ft körül mozognak!!!! Saját tapasztalatom és véleményem szerint elég sokat számítanak!! Azt tudni kell, hogy az én futóművem teljesen gyári,egyedül a gátlók vannak cserélve gázos Monroe-ra. Még ilyen feltételek melllett is miután beleraktam,igencsak érezhetően stabilabb volt az autó viselkedés,nem volt az a régi össze-vissza billegek elöl!!! :) (no meg az se elhanyagolható,hogy a karosszéria nem csavarodik annyira tőle a rossz minőségű Pesti utakon,egyszóval stabilabb lett a gépezet!!!) Üdv.: Future(alias András) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március3, 2004 Megoszt Elküldve Március3, 2004 Elnézést, egy kicsit nagy lett a kép!!!! :) Nem is kicsit, ugyhogy moderálnom kellett. De linkként megmarad tehát ráklikkolni lehet. Figyelmesebben légyszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március3, 2004 Megoszt Elküldve Március3, 2004 Elnézést, egy kicsit nagy lett a kép!!!! :) Szia Future ! Olyan szuper ez a kép, hogy szerepelni kell itt :lol: Kicsit átcakkoztam és így a szép kék autóval rendelkező fiatalembernek sem lesz vele problémája :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március3, 2004 Megoszt Elküldve Március3, 2004 nem akarok beleszólni, de ez a magnumleírás a rezonátorcsőről naon gááááz :!: inkább arra jó, hogy elvezeti a szívócsonk felöl, így télleg nem fogja szétverni a torony oldalát és a ghtető szigetelését, valamint a moci hidegebb levegőt kap, ami köztudottan jobb ugyebár. viszont a toronymerevítőknél milyet érdemes venni? mert idáig csak jót és józ hallottam róla, so be kellene 1be ruházni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Future Elküldve Március3, 2004 Megoszt Elküldve Március3, 2004 viszont a toronymerevítőknél milyet érdemes venni? mert idáig csak jót és józ hallottam róla, so be kellene 1be ruházni... Sajna nemtom milyet érdemes venni!! Vannak még ugyebár univerzálisak,amik állíthatóak szélességűek,de szerintem ezek a típusra készítettek sokkal merevebbek!! Annyi volt vele csak a meló.hogy a furatokat egy kicsit ki kellet nagyítani,hogy tökéletesen paszoljon a gépbe!!! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Future Elküldve Március3, 2004 Megoszt Elküldve Március3, 2004 Szia Future ! Olyan szuper ez a kép, hogy szerepelni kell itt :D Köszi Mélykék76!! Örök hálám!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Future Elküldve Március3, 2004 Megoszt Elküldve Március3, 2004 Sziasztok!! Visszatérve a direktszűrős témához!!!! Van különbség dszűrő és dszűrő között??? Itt többek között gondolok a : - márkájukra? - arra pl. hogy van amilyiknek zárt kupak van a tetején és van amelyiknek ott is szívó része van? - mennyit számít a méretkülönbség? Röviden ennyi!!! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március4, 2004 Megoszt Elküldve Március4, 2004 nekem vagy 4 fajta volt az aastrában, de nagy különbséget nem vettem észre az autó müködésén :evil: pedig mind a szívó oldal, mind a kipuffogó oldal meg volt csinálva... a toronymerevítőnél márkát/színt értettem,hogy milyet érdemes venni? javítsatok ki ha tévedek, de a szín jelzi az anyagát a tm-nek, nemde? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts