gsi.tamás Elküldve Június12, 2006 Megoszt Elküldve Június12, 2006 Futó Gabi csináltatott magának itthon az olajfaló motorjához ha jól emléxem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június12, 2006 Megoszt Elküldve Június12, 2006 1.4-1.6 mocikhoz az már nem powercap, hanem komplett felső szívósor. Nekem tényleg van egy ilyen, most éppen el szeretném adni. :lol: Vezérműtengelyekkel együtt utsó ár 50000. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsi.tamás Elküldve Június12, 2006 Megoszt Elküldve Június12, 2006 1.4-1.6 mocikhoz az már nem powercap, hanem komplett felső szívósor. Nekem tényleg van egy ilyen, most éppen el szeretném adni. :D Vezérműtengelyekkel együtt utsó ár 50000. :huh: Akkor ezek után már jutalékot kérek. :) :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június13, 2006 Megoszt Elküldve Június13, 2006 Ha rád hivatkozva viszik, lógok egy sörrel. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Június17, 2006 Megoszt Elküldve Június17, 2006 Na... ma belepattintottam próbából egy direktszűrőt a gépbe! :huh: Álllat király hangja lett!!! Először nem akart menni, de aztán lassan ráállt a computer... és most már királyságos. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Június18, 2006 Megoszt Elküldve Június18, 2006 Na... ma belepattintottam próbából egy direktszűrőt a gépbe! :huh: Álllat király hangja lett!!! Először nem akart menni, de aztán lassan ráállt a computer... és most már királyságos. :) Én is nagyon szerettem az elöző autómnál!! :lol: Használd egészséggel! Én 5 ezrenként kitakarítottam... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Június18, 2006 Megoszt Elküldve Június18, 2006 Én 5 ezrenként kitakarítottam...Az a minimum... egyesek szerint 1-2 ezrenként kellene... :huh: (ja, köszi :lol:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Június19, 2006 Megoszt Elküldve Június19, 2006 Az a minimum... egyesek szerint 1-2 ezrenként kellene... :huh: (ja, köszi :)) Nekem anno, azt mondta az eladó, hogy 10 ezrenként elég, de ha van rá módod minél többször és gyakrabban csináld meg. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 Egyébként azt is ki lehetne ám számolni, hogy meleg levegőben található kevesebb oxigén kompenzálható-e esetleg a jóval nagyobb beszívott mennyiséggel. Tom, gondolkodj még kicsit, meg se hallottuk ezt a felvetést... :huh: A direktszűrős téma mindig visszatérő... :lol: Én azt mondom, mint olyan, aki az elsők között volt anno a kókányolásában, és már a 3. direktszűrő van a versenygépben, hogy gyári szívórendszeren abszolút semmi változást nem okozhat, max mentálisat, mert nagyobbat szól... Viszont ha nincs rendesen megcsinálva, és meleg levegőt szív, akkor erősen visszafoghatja a pacikat. És hogy lehet normálisan megcsinálni? Hmmm... szerintem mindenképpen kell egy kis kókány. :) De hangsúlyozom, igazi plusz funkciója csak a nem gyári szívórendszeren van. :D Amúgy meg nem igaz hogy menet közben nem meleg levegőt kap... Sajnos menet közben is kegyetlen meleg van a motortérben, még a versenyautóban is, ahol egyébként elég jól meg van oldva a szellőzés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 jussunk el experimentális úton az ultimate igazsághoz a direk vs. gyári vitában :lol: visszarakom a gyárimat valamikor (végre visszaadhatom Tominak az eddig hiénázott direktet :huh: ) és meglátjuk :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 Amúgy meg nem igaz hogy menet közben nem meleg levegőt kap... Sajnos menet közben is kegyetlen meleg van a motortérben, még a versenyautóban is, ahol egyébként elég jól meg van oldva a szellőzés. Pont erre gondoltam én is :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 jussunk el experimentális úton az ultimate igazsághoz a direk vs. gyári vitában :) visszarakom a gyárimat valamikor (végre visszaadhatom Tominak az eddig hiénázott direktet :lol: ) és meglátjuk :D Ebben még mindig benne van a mentális tényező... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 Hát akkor sorry... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 Amúgy meg nem igaz hogy menet közben nem meleg levegőt kap... Sajnos menet közben is kegyetlen meleg van a motortérben, még a versenyautóban is, ahol egyébként elég jól meg van oldva a szellőzés. De neked is el van különítve a motortértől nem?Legalább is én úgy emléxem............ :huh: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 Nekem is csak egy nagy terelőlemez van, ami nagyrészt megoldja a gondokat, de azért az sem tuti megoldás. Oda is jut azért a hűtő felől meleg levegő, ill. maga a lemez is nagyon átmelegszik kis idő múlva. Csak szemléltetésképpen: egy húzósabb menet után (ahol mondjuk 160-as sebességeket is érünk el a pályán, tehát van szellőzés rendesen) nem lehet megfogni kézzel a toronymerevítő rúdját, mert odaég a tenyérlenyomat... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 Nekem is csak egy nagy terelőlemez van, ami nagyrészt megoldja a gondokat, de azért az sem tuti megoldás. Oda is jut azért a hűtő felől meleg levegő, ill. maga a lemez is nagyon átmelegszik kis idő múlva. Csak szemléltetésképpen: egy húzósabb menet után (ahol mondjuk 160-as sebességeket is érünk el a pályán, tehát van szellőzés rendesen) nem lehet megfogni kézzel a toronymerevítő rúdját, mert odaég a tenyérlenyomat... :huh: Viszont ha én normálisan mentem városban, akkor zöldben mindig hideg volt a direktszűrő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 Viszont ha én normálisan mentem városban, akkor zöldben mindig hideg volt a direktszűrő. Csak ha megállsz, akkor van gond.Nekem is olyankor a motor felöl jövő levegőcső fémtoldata, rendesen átmelegszik.Mondjuk maga a direktszűrő nem, mert kevlárutánzat burkolata van.Tehát maga a szűrő burkolva van, és a nyitott szívórésze viszonylag közel van a gyári, hűtő elöl jövő csőhöz.max. 10cm lehet a távolság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június20, 2006 Megoszt Elküldve Június20, 2006 Én nem tom srácok,de ha én ilyenre adom a fejem,én csinálnék neki egy kúp alakú kupakot és a gyári bevezetőcsövet valahogy nagyobbra cserélném és kintről szívatnám vele a levegőt!Akár a lökös alsó kivezetéséhez tenném,mivel ugye a fizika miatt a meleglevegő felfelé megyen! De amíg 600ft-ért hozzájutok a filtron légszürőhöz én maradoka papírnál!Dezsőnak az is nagyon jó! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június21, 2006 Megoszt Elküldve Június21, 2006 Egyébként azt is ki lehetne ám számolni, hogy meleg levegőben található kevesebb oxigén kompenzálható-e esetleg a jóval nagyobb beszívott mennyiséggel. lökettérfogat adott... esetleg egy turbó? :lol: De. A zöldbe visszakerült a 40es katalizátor, meg egy új 40es hátsódob a többi cső és a középdob viszont 50-es és jobban megy, mint valaha. Főleg alul. Ebből is látszik, hogy a kipuffrendszer nem feltétlen jó, ha nagy áteresztő képességű... kell a folytás a mocinak. Én nem tom srácok,de ha én ilyenre adom a fejem,én csinálnék neki egy kúp alakú kupakot és a gyári bevezetőcsövet valahogy nagyobbra cserélném és kintről szívatnám vele a levegőt!Akár a lökös alsó kivezetéséhez tenném,mivel ugye a fizika miatt a meleglevegő felfelé megyen! De amíg 600ft-ért hozzájutok a filtron légszürőhöz én maradoka papírnál!Dezsőnak az is nagyon jó! :huh: Csatlakozom. :) De erre ki van találva a gyári helyére menő "sport" szűrőbetét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június21, 2006 Megoszt Elküldve Június21, 2006 Található néhány mérés a neten gyári szűrővel direkttel meg minden nélkül. Változás egészen minimális, talán még betudható mérési pontatlanságnak is. Egyébként megtévesztő lehet hogy a direkttel esetleg más lesz a szívócsőhossz, így kicsit tolódhat a nyomatékgörbe. Így bizonyos fordulaton tényleg érződhet erősebbnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június21, 2006 Megoszt Elküldve Június21, 2006 Így bizonyos fordulaton tényleg érződhet erősebbnek. Nem ez a cél? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Június21, 2006 Megoszt Elküldve Június21, 2006 A gyári légszűrőnél van alul egy rezonátor doboz ami adott fordulatszám tartományban gyorsítja a levegő áramlását...én a sport betét légszűrőnél maradnék. Ha direkt légszűrőt használsz ott jó lenne megoldani a feltöltést egy lengőcsöves rezonátorral... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Június21, 2006 Megoszt Elküldve Június21, 2006 Mi is ez a lengőcsöves rezonátor buli? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Június21, 2006 Megoszt Elküldve Június21, 2006 Található néhány mérés a neten gyári szűrővel direkttel meg minden nélkül. Változás egészen minimális, talán még betudható mérési pontatlanságnak is. Egyébként megtévesztő lehet hogy a direkttel esetleg más lesz a szívócsőhossz, így kicsit tolódhat a nyomatékgörbe. Így bizonyos fordulaton tényleg érződhet erősebbnek. Nem véletlen mondják, h mentális plusz lovakat hoz a mocinak. Nameg a másik a brutális szívóhang. Aztán röhögök, h 1.4-es moci eleve hogyan szívhat brutálisan? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Június21, 2006 Megoszt Elküldve Június21, 2006 Nem ez a cél? :lol: Csakhogy ez nem a direktnek köszönhető. :) Másrészt ha valahol erősebb lesz, akkor máshol meg gyengébb. A gyári légszűrőnél van alul egy rezonátor doboz ami adott fordulatszám tartományban gyorsítja a levegő áramlását...én a sport betét légszűrőnél maradnék. Ha direkt légszűrőt használsz ott jó lenne megoldani a feltöltést egy lengőcsöves rezonátorral... :D Biztos vagy benne, hogy azt szolgálja? Tudom hogy a neve arra utal, meg áramlástanból is volna még mit tanulnom, de és őszintén szólva a méretét elhelyezkedését figyelembe véve én nehezen tudom elképzelni, hogy az segíthet valahol. Ha abból kijön a levegő, akkor pont keresztezi a kívülről jövő áramlást, másrészt olyan kicsike hogy egy fél pillanat alatt inkább csak vákuumot szolgáltat, ha meg két helyről jön a vákuum akkor csökken a motor felé áramló levegő sebessége. Szerintem inkább zajcsökkentő hatása van. Bár lehet hogy sokkal bonyolultabb az egész. 1.4-es moci eleve hogyan szívhat brutálisan? :huh: Azért ne próbáld meg magasabb fordulaton bedugni az ujjad a fojtószelepházba. :D (levett légszűrőháznál) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts