Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Mi történne? Ugyanúgy világit, mintha állna, mert a fény a fényszóróból az autóhoz képest halad fénysebességgel. Csak ha te utánna villogatsz, azt nem fogja ő látni, mert a fénysugár nem éri utol.

Ó nem. Klasszikus mechanikában igazad lenne, ha a vonatról kilövök egy töltényt v sebességgel, az v + vonat sebességgel fog menni a pályatesthez viszonyítva, de a fénysebességnél nem így van sajnos. Ha gyorsabban menne a fénysebességgel, akkor negatív tömege lenne, az meg már egy kicsit rázós dolog :lol:

Most írhatnék még 1-2 dolgot, amire még halványan emlékszem kvantumfizikai tanulmányaimról, de nem teszem, mert az első dolgotok lenne, hogy rákeresnétek gúglin, és belekötnétek az első vesszőbe, ehhez meg most nincs kedvem :blush:

Megosztás:

Ó nem. Klasszikus mechanikában igazad lenne, ha a vonatról kilövök egy töltényt v sebességgel, az v + vonat sebességgel fog menni a pályatesthez viszonyítva, de a fénysebességnél nem így van sajnos. Ha gyorsabban menne a fénysebességgel, akkor negatív tömege lenne, az meg már egy kicsit rázós dolog :D

Most írhatnék még 1-2 dolgot, amire még halványan emlékszem kvantumfizikai tanulmányaimról, de nem teszem, mert az első dolgotok lenne, hogy rákeresnétek gúglin, és belekötnétek az első vesszőbe, ehhez meg most nincs kedvem :D

Na elmész te a picsába! :blush: :lol: :)

Megosztás:

Ja, csak amikor elolvastam a hsz-edet a negatív tömegről kb.

Ööö. Helyesbítek. Habár már bevezették a negatív tömeget is ( a negatív energiákhoz, az eegyenlőemszercénégyzet miatt ) én a végtelen tömegre gondoltam :blush: Igazából az elv hasonló, csak a végeredményben van egy kis eltérés :lol:

De a fénynél gyorsabban menni akkor is fura egy szitu :)

Megosztás:

mostanában sokszor előjön, hogy ki mennyire idős stb....

de tényleg ki mennyi?

adatlapon nincs mindenkinek feltüntetve...

nos akkor ki mennyire vén? :blush:

(2009.02.26.)

Zotya:

1975.04.16.--> 33

Laleekirály:

1982.08.23.--> 26

Novy :

1984.09.06.--> 24

dayKilleR:

1985.06.04.--> 23

Megosztás:

mostanában sokszor előjön, hogy ki mennyire idős stb....

de tényleg ki mennyi?

adatlapon nincs mindenkinek feltüntetve...

nos akkor ki mennyire vén? :lol:

Laleekirály:

1982.08.23.--> 26

Novy :

1984.09.06.--> 24

dayKilleR:

1985.06.04.--> 23 :D de mögöttem van 30 év élettapasztalat. :blush: :)

Megosztás:

Igen, háttértárnak ismeri fel. Kutakodtam egy kicsit utána, azt mondják mivel ndis 5 driveres win alatt (vagy mi) így inkább hálózati kártyaként működik. Terminálba wvdialconf config parancsra nem találta meg mint modem tehát valszeg azként is kezeli viszont az atheros kártyát megtalálta ezt viszont nem látja. Amúgy van egy mexikói vagy milyen nyelvű link hogyan lehet működésbe hozni de egy mukkot sem értek belőle, volt egy gugli alapú fordítás de annak a fele se érthető -olyan érdekes mint a dajcs..nekem... :blush:

Egyébként a rádiós fudzsicu egerentyűt lazából felismerte és dolgozik vele szépen. :lol:

Jaja, ezt találtam én is. Ilyen nyelven én sem beszélek, de a linux parancsok annál többet mesélnek nekem. :)

Megosztás:

24, 27, 23, pisisek! :P szerencséd, hogy öregapádnak szólítottál! :lol:

Miva' vazze? :D

Amúgy ma vezettem egy F Astra Classic Caravan-t. X14NZ, rotoros gyújtáselosztós, központizár, immobiliser és állítható fényszórómagasságon kívül tökfapad. :) Mondjuk arra féltékeny voltam nagyon, hogy négyes fokozatban erősebben fújja a levegőt a fűtőventi, mint az enyém. :blush:

Az egész olyan furcsa volt. Erőtlen (hú ezért mit kapok majd :D), gyújtáskapcsoló is olyan fura volt, nem puhán mozgott mint az enyém, és gyújtáslevételre kikapcsolt a rádió és kijelző is. Úgy éreztem, mintha egy 94-es autóban ülnék. Nameg a szervónélküliség... Jah és a központija viszont iszonyat halk volt. Szerintem nem gyári. Amúgy szervízből hoztam el, a tulaja vitt fel érte céges kocsival. :D Egész nap nem csináltam semmit, csak tanultam a MÁV könyvet (vizsgázni kell belőle). Féktárcsákat, első fékpofákat, valamint termosztátot cseréltek benne. 11kor odamentünk, de még szét volt kapva, de legalább láttam miket kell lebontani egy termosztátcseréhez. :D

Megosztás:

Miva' vazze? :D

Amúgy ma vezettem egy F Astra Classic Caravan-t. X14NZ, rotoros gyújtáselosztós, központizár, immobiliser és állítható fényszórómagasságon kívül tökfapad. :) Mondjuk arra féltékeny voltam nagyon, hogy négyes fokozatban erősebben fújja a levegőt a fűtőventi, mint az enyém. :blush:

Az egész olyan furcsa volt. Erőtlen (hú ezért mit kapok majd :D), gyújtáskapcsoló is olyan fura volt, nem puhán mozgott mint az enyém, és gyújtáslevételre kikapcsolt a rádió és kijelző is. Úgy éreztem, mintha egy 94-es autóban ülnék. Nameg a szervónélküliség... Jah és a központija viszont iszonyat halk volt. Szerintem nem gyári. Amúgy szervízből hoztam el, a tulaja vitt fel érte céges kocsival. :D Egész nap nem csináltam semmit, csak tanultam a MÁV könyvet (vizsgázni kell belőle). Féktárcsákat, első fékpofákat, valamint termosztátot cseréltek benne. 11kor odamentünk, de még szét volt kapva, de legalább láttam miket kell lebontani egy termosztátcseréhez. :D

Én sohase kapcsolom 2-fölé a fűtőventit, egy-két nagyon extrém esetet kivéve, amikor gyorsan le akartam nyomni a párát a szélvédőről. Akkor már zavaróan hangos. Nekem is lekapcsol gyujtáselvétre a rádió, meg a kijelző, át lehetne kötni, de minek? Ja a termosztát elég szar helyen van nálunk. :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.