Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Mondjuk ez első sorban az én hülyeségem de nekem nem a telefonhívás az első hanem a dolgom, ezért mondtam, hogy lehet fel sem veszem. A gps meg egy a fogyasztó társadalomnak kitalált nem épp tökéletesen alkalmazható eszköz. Nekem van egy elég részletes (papír)térképem és eddig még nem volt hely ahova ne találtam volna el. Más kérdés, hogy ki tud térképről olvasni. A nagyvárosokban már másabb a helyzet az oké de engem még a csodálatos Igo8 nem zavart be a szembeforgalomba mint a cimbiéket meg egyéb nyalánkságok -max mentem fölöslegesen pár kilómétert mert elszúrtam a kanyart.

Naigen. GPS... anno volt a kocsimban egy, kipróbálni valamint kmh órát "hitelesíteni", oszt beírtuk a címet, hazafele palotára, oszt simán be akart zavarni az egyirányú utcába, miközben ott virít a behajtani tilos tábla. Szerencsére nem hallgattam rá, így egyből mondta, hogy újratervezés. :lol:

Térképolvasásom jó. Legutóbb haveromat tanítottam meg, mert egyszerűen nem tudta hogy kell. Nem tudom mi a bonyolult benne... Én vezetek, ő meg segít mint co-driver. :) Asszony is ilyen. Mikor mentünk Érd-re a bringáért, amit vett vaterán. Eszébe sem jutott, hogy segítsen, aztán kiderült, hogy rossz utcára emlékezett... :blush:

Eddig úgy gondoltam, hogy Budapestre érdemes a GPS, de miután tapasztaltam, hogy egy kis városban is simán bezavarna az egyirányú utcába, inkább úgy gondolom már, hogy nem érdemes a GPS-re hallgatni, inkább álljon félre az ember nézegetni a térképet. A másik kedvencem a GPS-be amit próbáltunk, az hogy mentünk Veszprémbe, oszt elhaladtunk Öskü mellett, ami ügye a 8-as főút mellett van. Odaérünk és simán bedobja az 50-es táblát a GPS és üvölt, hogy lassítsak. Kár, hogy óriási táblákkal jelzik, hogy 100km/h-l lehet menni, csak a kereszteződés előtt 300m-re van egy 70-es tábla...

Megosztás:

Engem meg általában a kutya sem keres. :blush: Ha meg csörög, akkor félreállok, és aztán veszem fel. Na jó volt már olyan, hogy mellékúton nulla forgalomnál felvettem. :lol: Amúgy engem az is zavar, ha beszélnek hozzám, főleg városban, ilyenkor vagy nem figyelek a beszélőre, vagy szólok neki, hogy majd később.

Én annó, mikor a Gast....-nál dolgoztam, akkor napi 250 km-ert mentem, reggel 6:30-tó dálután 1-2-ig. Reggel, mikor elhagytuk a telephelyet bluetoth headset a fülbe, kolegák tárcsázása és míg vissza nem értem, addig folyamatosan beszéltünk. Engem nem zavar, ha beszélek vezetés közben. Mikor ügyfélhez értem, akkor se raktuk le. Volt rá példa, hogy az ügyfél előtt áltam, és az idióta kolegák röhögtek, vagy viccet meséltek, én meg néha vigyorogtam. Néztek rám érdekesen, de utána halkan lehetett hallani a headsetből a röhögést. Céges telefon volt és ingyen dumáltunk. Azon hívtam az ügyfeleket is. Én kénytelen voltam menet közben is használni. :)

Megosztás:

Ha összejött voln ez a futár meló akkor vettem volna GPS-t mert utcára lebontva nem ismerem az összes települést a környéken. De gondolom csak először szar, mert legtöbb csomag ugyan azokhoz megy.

Futárkodásnál is csak addig jó a GPS, amíg meg nem ismered a körödet. Az max. 1-2 nap. Az egyik kolegám is vett azért GPS-s, mert sík a térképhez és egy hét után ki is rakta a GPS-t az autóból, mert felesleges volt. :blush:

Megosztás:

Mondjuk ez első sorban az én hülyeségem de nekem nem a telefonhívás az első hanem a dolgom, ezért mondtam, hogy lehet fel sem veszem. A gps meg egy a fogyasztó társadalomnak kitalált nem épp tökéletesen alkalmazható eszköz. Nekem van egy elég részletes (papír)térképem és eddig még nem volt hely ahova ne találtam volna el. Más kérdés, hogy ki tud térképről olvasni. A nagyvárosokban már másabb a helyzet az oké de engem még a csodálatos Igo8 nem zavart be a szembeforgalomba mint a cimbiéket meg egyéb nyalánkságok -max mentem fölöslegesen pár kilómétert mert elszúrtam a kanyart.

Azért ahoz,hogy bezavarjon a szembeforgalomba,vakon kell menni a gps után. :blush:

Nem véletlenül vannak táblák,útburkolati jelek stb. :lol:

Megosztás:

Nem azért, hogy verjem magam -asszony még elég jó navigátor is- én eddig saját magam simán oda találtam bárhova. Az ilyen térképszoftverek meg egy nagy rakás guanok, egyedül talán még a wándor-boot amit lehet valaminek nevezni. Tavaly a dunaúji kadett talira a térkép24-el csináltattam egy útvonaltervet, hogy a legrövidebb de legjobb úton menjünk le és biza mikor 1 sávnak se nagyon mondható úton mentünk 15-20 km-et az erdőben na akkor berágtam nem gyengén. Vissza csak a 6-os és a 4-es főúton jöttünk (+ M0) és biza 26 km-el volt több mint amúgy és jó út volt szinte végig 1-2 szakaszt kivéve.

Azért ahoz,hogy bezavarjon a szembeforgalomba,vakon kell menni a gps után. :blush:

Nem véletlenül vannak táblák,útburkolati jelek stb. :lol:

No akkor egy kérdés. A szoftver (full verzióról beszélve) tartalmazza a folyamatos forgalom (meg mi egyéb ) figyelést akkor miért csinál ilyent? Jó pénzért rásózzák a csávóra a licenszét és képtelen megbirkózni ilyen dolgokkal. Vagy kamikaze szoftverekről van szó? Ezzel nem értek egyet. Jó az a szétforgatós térkép, az legalább nem szövegel, hogy "újratervezés" -azt magamnak kell ha mégis elszúrom.

Megosztás:

Naigen. GPS... anno volt a kocsimban egy, kipróbálni valamint kmh órát "hitelesíteni", oszt beírtuk a címet, hazafele palotára, oszt simán be akart zavarni az egyirányú utcába, miközben ott virít a behajtani tilos tábla. Szerencsére nem hallgattam rá, így egyből mondta, hogy újratervezés. :lol:

Térképolvasásom jó. Legutóbb haveromat tanítottam meg, mert egyszerűen nem tudta hogy kell. Nem tudom mi a bonyolult benne... Én vezetek, ő meg segít mint co-driver. :) Asszony is ilyen. Mikor mentünk Érd-re a bringáért, amit vett vaterán. Eszébe sem jutott, hogy segítsen, aztán kiderült, hogy rossz utcára emlékezett... :blush:

Eddig úgy gondoltam, hogy Budapestre érdemes a GPS, de miután tapasztaltam, hogy egy kis városban is simán bezavarna az egyirányú utcába, inkább úgy gondolom már, hogy nem érdemes a GPS-re hallgatni, inkább álljon félre az ember nézegetni a térképet. A másik kedvencem a GPS-be amit próbáltunk, az hogy mentünk Veszprémbe, oszt elhaladtunk Öskü mellett, ami ügye a 8-as főút mellett van. Odaérünk és simán bedobja az 50-es táblát a GPS és üvölt, hogy lassítsak. Kár, hogy óriási táblákkal jelzik, hogy 100km/h-l lehet menni, csak a kereszteződés előtt 300m-re van egy 70-es tábla...

Nem a kisváros a lényeg,hanem az,hogy milyen friss a térkép,

és mikor volt forgalmirend változás. Ugyanez vonatkozik a seb. korlátozás táblákra is. :D

Szlovákiában voltam nemrég és jelezte a határon az érvényben lévő sebességkorlátozásokat,

lakott területre 60 km/h-t írt holott feb.1-től csak 50 a megengedett.Ezt pl. nem tekintem hibának.

Megosztás:

Nem azért, hogy verjem magam -asszony még elég jó navigátor is- én eddig saját magam simán oda találtam bárhova. Az ilyen térképszoftverek meg egy nagy rakás guanok, egyedül talán még a wándor-boot amit lehet valaminek nevezni. Tavaly a dunaúji kadett talira a térkép24-el csináltattam egy útvonaltervet, hogy a legrövidebb de legjobb úton menjünk le és biza mikor 1 sávnak se nagyon mondható úton mentünk 15-20 km-et az erdőben na akkor berágtam nem gyengén. Vissza csak a 6-os és a 4-es főúton jöttünk (+ M0) és biza 26 km-el volt több mint amúgy és jó út volt szinte végig 1-2 szakaszt kivéve.

No akkor egy kérdés. A szoftver (full verzióról beszélve) tartalmazza a folyamatos forgalom (meg mi egyéb ) figyelést akkor miért csinál ilyent? Jó pénzért rásózzák a csávóra a licenszét és képtelen megbirkózni ilyen dolgokkal. Vagy kamikaze szoftverekről van szó? Ezzel nem értek egyet. Jó az a szétforgatós térkép, az legalább nem szövegel, hogy "újratervezés" -azt magamnak kell ha mégis elszúrom.

Ezzel a leggyorsabb-legrövidebb-optimális útvonal dologgal az enyém is be tud kavarni (nem igo),

Ha egy településen csak át kell haladnom,hajlamos rá,hogy a falu/város közepén kanyarodjak le,és

kis utcákon menjek jobbra-balra mert rövidebb 100 méterrel.Ilyenkor nem térek le és kész.

Szerintem A-ból B-be eljutást nagyon megkönnyíti.

Megosztás:

azért nem kell fosni :)

tegnap este is míg állatkodtam a placcon, a helyi rendőrök megálltak egy 5 percre, míg bemutattam a repertoárt :blush:

de 3 éve volt olyan is, hogy itt a budaörsi auchan duplasávos körforgóban mentem keresztben pár kört, rendőrök

meg kint vártak a behajtásra addig :D ők mondjuk már ismernek :D

"- Te, már megén itt van e za Futógyerek...

- Látod Pesta? Nem ég a rencámtáblavilágítása. Szopassuk szét!

- Haggyad mán Janó. A pályákon úgysem terem babér neki, legalább itt hadd higgye már magáról, hogy tud vezetni!"

:lol:

Megosztás:

én azé szeretnék majd egy GPS-t

vagy lehet telót veszek olyat, haverom vett egy olyat, és elég jól működik.

ez a téli keresztbedolog meg rendőrfüggő, de hogy keresztbecsúszok, senki nem büntethet meg.

Néha én is használtam GPS-t, édesapámtól kölcsönkérve. De igazi hasznát nem látom. Persze jó, hogy dumál meg egyebek, de eddig nélküle is mindenhova eltaláltam, és már Bp-en jól eligazodok. Egy jó térkép szerintem többet ér. Plusz a GPS egy újabb potenciális ok, hogy feltörjék a kocsit, ha csak a tartót felejted az ablakon, vagy a töltőt a szivargyújtóban, akkoris....sőt ha sokat van egy helyen a tartó akkor a helye is meglátszik az ablakon. Állítólag most itt az R épület előtti parkolóban csak erre mennek rá.

Megosztás:

Futárkodásnál is csak addig jó a GPS, amíg meg nem ismered a körödet. Az max. 1-2 nap. Az egyik kolegám is vett azért GPS-s, mert sík a térképhez és egy hét után ki is rakta a GPS-t az autóból, mert felesleges volt. :lol:

Na jó én csak arra fogtam volna a GPS-t, hogy a melóhoz kell. :) Amikor meglett a jogsi, és kicsit belerázódtam a dologba leruccantunk a Balcsira. Persze annyire nem volam még rutinos, hogy navigáljak is, és szépen vezettem, az asszony meg volt a térképész. És akkor jött, hogy egyenesen tovább. Aztán felnéz, nem arra, amarra!!! Mert ugye ami neki egyenes volt, az nekem görbe. :D gyors pillantás a tükörbe, mögöttem senki, padló. De már nem tudtam megálni, úgyhogy a füvön mentem vissza az "egyenes" útra. És ki volt a hibás? Hát én! :blush:

Megosztás:

Szerintem sok ember azért vesz GPS-s, hogy feszítsen, hogy neki van. Főleg este bírom, hogy a kijelző világítást ráadja, hogy jobban lehessen látni, hogy neki van. Nekem a GPS a bambaság jelképe, egy jó térképnél nincsen jobb. Eddig csak rosszakat hallottam róla az ismerőseimtől. A GPS is nem más, mint a magyarnak nagyzolós dolog. :blush:

Megosztás:

Néha én is használtam GPS-t, édesapámtól kölcsönkérve. De igazi hasznát nem látom. Persze jó, hogy dumál meg egyebek, de eddig nélküle is mindenhova eltaláltam, és már Bp-en jól eligazodok. Egy jó térkép szerintem többet ér. Plusz a GPS egy újabb potenciális ok, hogy feltörjék a kocsit, ha csak a tartót felejted az ablakon, vagy a töltőt a szivargyújtóban, akkoris....sőt ha sokat van egy helyen a tartó akkor a helye is meglátszik az ablakon. Állítólag most itt az R épület előtti parkolóban csak erre mennek rá.

hátja ja de én vmiért nemigazán tudom jól lolvasni a térképet... igaz keveset is használom, megnézem neten, és felírom a neveket utcákat, és eddig úgy találtam el mindenhová.

voltam így Pesten is... elsőre odataláltam, bezzeg itthon nyíregyházán túl eltévedtem nem is egyszer :blush:

mikor felírtam elfelejtettem, hogy a főútvonalon csak elmegyek a települések mellett, aztán mikor mentem, akkor szépen sorra bementem mindegyikbe :lol:

Megosztás:

hátja ja de én vmiért nemigazán tudom jól lolvasni a térképet... igaz keveset is használom, megnézem neten, és felírom a neveket utcákat, és eddig úgy találtam el mindenhová.

voltam így Pesten is... elsőre odataláltam, bezzeg itthon nyíregyházán túl eltévedtem nem is egyszer :blush:

mikor felírtam elfelejtettem, hogy a főútvonalon csak elmegyek a települések mellett, aztán mikor mentem, akkor szépen sorra bementem mindegyikbe :lol:

Van a Google térkép, ott be lehet jelölni honnan hova, aztán kinyomtattam végig az útvonalat a településeknél kinagyítva. Csak aztán egy helyen rossz fele fordultam, és lementem a térképről. :)

Megosztás:

Amit ma napközben láttam, az tanulságértékű volt.

Mivel szerelőnél múlattam az időmet, eloldalogtam nézelődni a nagy csarnokban egy másik szerelőhöz, és egy Fiat brava leszedett szelepfedelén ámultam.

Ki volt szedve a vezérműtengely, és a "mester" a hidrotőkéket tesztelte..

Olyan mennyiségű olajsár volt mindenhol, hogy döbbenet.. Sőőt. Összeált valamik..

Fele hidrotőke kuka..

Olajjáratok eldugulva..

Szóval a jó olaj, és a rendes periódus meghálálja.

ezeknek alapból szarból van a motor, kopik

Megosztás:

vki segítsen már mi lehet a kínja a gépemnek

van ez a metabondos olda, és ott nem nyitja meg az árlistát, de több helyen is volt bajom vele, pl ilyen gifes oldalakat se akar megnyitni, és azt írja, hogy hiba az oldalon, a másik gépen meg gond nélkül jön. :S

Megosztás:

vki segítsen már mi lehet a kínja a gépemnek

van ez a metabondos olda, és ott nem nyitja meg az árlistát, de több helyen is volt bajom vele, pl ilyen gifes oldalakat se akar megnyitni, és azt írja, hogy hiba az oldalon, a másik gépen meg gond nélkül jön. :S

Próbád meg feltenni a legfrissebb flash playert.

Megosztás:

A GPS például akkor hasznos, ha tök ismeretlen helyre mész, és odaérve utcaszintű útbaigazítást kapsz. Mikor én utaztam Hagenbe ( Ruhr-vidék, 1500km )a GPS-t Hagen előtt 20km-rel kapcsoltam be, addig tök felesleges volt, a pályák végig szépen ki vannak táblázva :lol:

Vittam nyaralni a sógorékat, aztán hazafele gondoltam másfele jövök, rámentem egy 4 sávos útra, de nem passzolt a számjelzés a térképen lévő számmal. Hátradobtam a térképet, a tank tele volt, nem sietek sehova sem, annyira ismerem Magyarországot, ha elérek egy nagyobb várost onnan már hazakeveredek térkép nélkül is. Aztán kiderült otthon jó fele mentem, csak vki ellapozta a térképet. :blush:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.