Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Valóban nem az autódon múlik a világ sorsa. Az a kipuffogott pár kg CO2 se ide - se oda. Viszont a gondolkodásmódod... Azzal van a baj. Nagyon nagy baj...

Néha mi rendkívüli módon egyet tudunk érteni. :lol:

az hogy hidegen erősebb a moci, attol lehet, amit nekem egy szaki mondott el.

hidegen a dermedtebb olaja a gyűrűk körül nem nyomja még ki annyira a kompresszió, mint a meleget, ergo jobb amoci belső tömítettsége, ha jol fogalmazok. Gyakorlatilag az olaj segítmegtartani akompressziót.

és ezt ő is így magyarázta el nekem, hogy hideg mocival jobban megy az autó, mint üzemire bemelegedve.

Hát ha a szaki megmondta akkor az úgy is kell legyen. :D De ha a szaki így mondta ahogy te leírtad, akkor nem sokat adnék a véleményére.

Egyébként miért használsz olyan fogalmakat amiknek nem ismered a jelentését?

de ez miatt is van pl a vezérlő úgy megirva, hogy gyengébben megy hidegen.

Ezt például honnan vetted? :lol:

Nevezz már meg egy szakirodalmat ahol írnak erről.

Megosztás:

akkor te mivel magyarázod azt, hogy hidegen mégis jobban megy neki is a moci, és tudjuk, mivel mondta, hogy már eléggé szét van kopva neki is,

ja szaki az pedig úgy értve, hogy előadónk volt a gépész karon, illetve a nehézgépes tanfolyamot is ő oktatta a mechanikai részét, így talán ő nem beszél hülyeséget, talán. talán?

de az tuti, ha valami, legyen ez olaj, vagy a régebbi adalékokból a teflon stb be tud rakódni a dugattyú, és a hengerfal közzé akkor jobb a kompresszió, és ha jól gondolom, akkor hidegebb olaj az sűrűbb is..

a motorvezérlőre meg azt mondanám, hogy bemelegedési fázisban nem a max teljesítményre vannak hangolva, hanem arra hogy kielégítsék a hidegindítási követelményeket, dúsabb keverék, hogy a hideg miatti lecsapódásokat kiküszöböljék, ne fulladjon le a kocsi stb.

de ha nem így van akkor biztos szar mindenkine a kocsija aki azt érzi( már pedig páran írták ezt rajtam kívül is) hogy hidegen érezni hogy gyengébb.

Megosztás:

akkor te mivel magyarázod azt, hogy hidegen mégis jobban megy neki is a moci, és tudjuk, mivel mondta, hogy már eléggé szét van kopva neki is,

ja szaki az pedig úgy értve, hogy előadónk volt a gépész karon, illetve a nehézgépes tanfolyamot is ő oktatta a mechanikai részét, így talán ő nem beszél hülyeséget, talán. talán?

de az tuti, ha valami, legyen ez olaj, vagy a régebbi adalékokból a teflon stb be tud rakódni a dugattyú, és a hengerfal közzé akkor jobb a kompresszió, és ha jól gondolom, akkor hidegebb olaj az sűrűbb is..

a motorvezérlőre meg azt mondanám, hogy bemelegedési fázisban nem a max teljesítményre vannak hangolva, hanem arra hogy kielégítsék a hidegindítási követelményeket, dúsabb keverék, hogy a hideg miatti lecsapódásokat kiküszöböljék, ne fulladjon le a kocsi stb.

de ha nem így van akkor biztos szar mindenkine a kocsija aki azt érzi( már pedig páran írták ezt rajtam kívül is) hogy hidegen érezni hogy gyengébb.

Már bocsánat, de nem arról beszélünk, mint amiről indult. Zotya tegnap még azt pedzegette, hogy melegen jobban megy a moci. Most meg már változott is ez az axióma? :lol:

Kezd egy kicsit meddő lenni ez a dolog :lol: Direkt nem írtam vitát.

Gépészkar? Azt megkérdezhetem, hogy hol végeztél? Vagy ki volt ez a szaki? :D

Megosztás:

Az egész zotya általánosításából kezdődött, miszerint hidegen rosszabbul megy az autó.

Én alapból nem szeretem az általánosításokat, és ez így biztos nem igaz most sem.

Azért nem igaz mert nem definiált kellő mennyiségű paramétert, és biztos hogy össze lehetne hozni úgy a dolgokat, hogy akár az ellenkezője is igaz legyen. Természetesen előfordulhat olyan körülmény is, hogy igaz lesz az állítás.

Ti viszont görcsösen ragaszkodtok ahhoz amit gondoltok így kiemeltek néhány változót (a számos többit figyelmen kívül hagyva) és arra alapozva próbáljátok ezt a nem meghatározott helyzetet megmagyarázni. Ezt így nem lehet.

(Az hogy tanár valaki nem azt jelenti, hogy mindig tudja mit beszél. Tapasztalat.)

Megosztás:

ja jolvan akkor ezt hagyjuk, ha a tanár a hülye :D főleg ha nem csak könyvből van tapasztalata.

meg már itt több dologról is volt szó, daykiller gépéről is szó volt, az megy hidegen jobban.

én csak megosztottam egy nézetet, amiben én látok vmi alapot ti nem hát akkor nem :lol:

Megosztás:

Az egész zotya általánosításából kezdődött, miszerint hidegen rosszabbul megy az autó.

Én alapból nem szeretem az általánosításokat, és ez így biztos nem igaz most sem.

Azért nem igaz mert nem definiált kellő mennyiségű paramétert, és biztos hogy össze lehetne hozni úgy a dolgokat, hogy akár az ellenkezője is igaz legyen. Természetesen előfordulhat olyan körülmény is, hogy igaz lesz az állítás.

Ti viszont görcsösen ragaszkodtok ahhoz amit gondoltok így kiemeltek néhány változót (a számos többit figyelmen kívül hagyva) és arra alapozva próbáljátok ezt a nem meghatározott helyzetet megmagyarázni. Ezt így nem lehet.

(Az hogy tanár valaki nem azt jelenti, hogy mindig tudja mit beszél. Tapasztalat.)

Nem is én kezdtem, hanem Egyhapsi írta, hogy az új termosztáttal mindha jobban menne a gép, és ezt próbáltam én tudományosan igazolni. De nem nagyon sikerült. :D :lol:

Megosztás:

Hmm..

Pedig tényleg jobban megy az autó!

Így utólag én annak tulajdonítom, hogy tényleg hamarabb éri el az üzem meleg állapotot a motor.

A pláne az egészben az, hogy az olaj is a ciklusa végéhez közeledik..

És mégis.

Eddig nem üzemmelegen ment a motor, talán jobban is kopott.:-(

Megosztás:

ja jolvan akkor ezt hagyjuk, ha a tanár a hülye :D főleg ha nem csak könyvből van tapasztalata.

meg már itt több dologról is volt szó, daykiller gépéről is szó volt, az megy hidegen jobban.

én csak megosztottam egy nézetet, amiben én látok vmi alapot ti nem hát akkor nem :lol:

Igen, úgy érzem, hogy jobban gyorsul. DE. Nem hajtom a mocit hidegen, tudom, hogy kopott már nagyon (nagyon eredetinek néz ki még a motor, pl hf csavarok is eredetinek tűnnek, legalábbis olyan a feje, mint a gyárinak). Csak annyit írtam, hogy ha jobban odalépek a gázra, akkor erősebben húz, de nem hajtom egyesben és kettesben tiltásig. Csak hamarabb éri el a 2000-2500 rpm-et, aztán váltás. Sajnos a tuskótól gyakran kell kirajtolni a főútra, mert eléggé beláthatatlan, valamint a kikéreckedő is rövid.

Megosztás:

Igen, úgy érzem, hogy jobban gyorsul. DE. Nem hajtom a mocit hidegen, tudom, hogy kopott már nagyon (nagyon eredetinek néz ki még a motor, pl hf csavarok is eredetinek tűnnek, legalábbis olyan a feje, mint a gyárinak). Csak annyit írtam, hogy ha jobban odalépek a gázra, akkor erősebben húz, de nem hajtom egyesben és kettesben tiltásig. Csak hamarabb éri el a 2000-2500 rpm-et, aztán váltás. Sajnos a tuskótól gyakran kell kirajtolni a főútra, mert eléggé beláthatatlan, valamint a kikéreckedő is rövid.

Nekem is az a baj, hogy elég meredek a kocsibejáróm, és elég hamar gyilkolni kell indítás után. :D

Megosztás:

sajna nekem a bekopogás óta 1-2 percig is hallatszot még :lol:

10mp én is várok, de attol sose többet

meg amint kijövök a gariból és elforduloka ház mellett onnantól kigurul a kapuig

eccer majd rakok fel képeekt milyen kacskaringós a beállás nálunk :D

2 derkészögű kanyar is van :lol:

meg emelkedő végig szinte

elsőre negyedórába került mire kiálltam :$ meg vagy 10x visszamentem, hát igen 3 éve még máshogy ment a vezetés.. most se megy olyan hüdeprofin, de megyeget :lol:

Megosztás:

5 napig nálam volt a lányom 1,4SE motoros caravánja. Bár 33 lóval gyengébb mint az enyém, de meglepően jól megy, igaz forgatni kell. Megirígyeltem a hangját, mert olyan csöndben duruzsol, hogy alig hallani az enyémhez képest.

Van egy ugyanilyen kocsija az egyik (szintén) nyugdíjas kollégámnak, aki 280 ezer km-el vette meg a cégünktől (20.000 Ft-ért) annak idején amikor nyugiba ment. Ma is használja hiba nélkül, immáron 3 éve.... Csak egy kicsit rohad már.

Megosztás:

Millyen furcsa ezt így hallani, az ember csak álmodozik SE, 82 paci húúúú, :D , aztán vki beírja 33 lóval gyengébb mint az enyém. :lol: :lol:

Viszonyíts trabanthoz, úgy már tudsz ilyet írni Te is. ;)

Nekem meg 15 lóval erősebb motorom van mint neked. :D (Bár a kopottsága miatt inkább már közelebb van a 65höz. :lol:)

Megosztás:

Viszonyíts trabanthoz, úgy már tudsz ilyet írni Te is. :lol:

Nekem meg 15 lóval erősebb motorom van mint neked. :lol: (Bár a kopottsága miatt inkább már közelebb van a 65höz. :lol:)

Ja az az egyik álmom, Trabantal menni, apunak sokáig volt, több is, amikor tologatott a parkolóban télen, én ültem benne, kuplung fel, gáz, aztán egy kicsit mentem vele, persze csak pár métert engedett. :D Régi szép idők.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.