daykiller Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 Pont a "gyakorlatlanoknak" találták ki, a régit kiveszed az új ledest meg be és kész is. :lol: :lol: :D ;) De a polaritásra figyelni kell! :lol: Ha elsőre nem világít, nem azt jelenti, hogy rossz és az sem működik, hogy mindegyiket azonosan rakod be. Egyiket így kell, másikat úgy. A nyákot szemből nézve pl a bal szélső (fordulatos órán az üzemanyagszintnél) a felső rész a negatív, alsó a pozitív. :lol: Akinek van türelme, az végig követheti a nyákvezetéseket, de aki lusta (neveket nem mondok ;)) az próbálgatással is rájön. :P Mondjuk egyáltalán az ilyen gyári foglalatos ledeken jelezve vannak-e a polaritások? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 De a polaritásra figyelni kell! :lol: Ha elsőre nem világít, nem azt jelenti, hogy rossz és az sem működik, hogy mindegyiket azonosan rakod be. Egyiket így kell, másikat úgy. A nyákot szemből nézve pl a bal szélső (fordulatos órán az üzemanyagszintnél) a felső rész a negatív, alsó a pozitív. :lol: Akinek van türelme, az végig követheti a nyákvezetéseket, de aki lusta (neveket nem mondok :lol: ) az próbálgatással is rájön. :D Na, még ez is! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 próbálgatás végigkövetés... és mérni nem tudunk fesz mérővel? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 Na, még ez is! :D Adott négy foglalat, tételezzük fel, hogy jelölve vannak rajta a polaritások. Ez esetben nem működik az a tendencia, hogy pl mindegyiket úgy rakod be, hogy mondjuk a pozitív fele lefele-jobbra néz, mert egyik világítani fog, a másik nem. :lol: Bevallom őszintén én is próbálgatás alapján lottóztam ki, hogy melyiket hogy kell berakni. Este 10kor az embernek nincs türelme belső világítás mellett a fóliákat végigkövetni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 próbálgatás végigkövetés... és mérni nem tudunk fesz mérővel? :lol: Feszültséget nem mérsz kikapott műszeregységgel, de szakadásvizsgálatot esetleg talán lehet maybe. :lol: Feljebb említett okból kifolyólag nem sok humorom volt már hozzá, főleg hogy aznap délelőttöl csináltam. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 de attol függetlenül be lehet tenni fordítva is nem? én még egy izzót se cseréltem benne de már kellene a ködlámpában is... mert az ami sötétben segítene megalálni az nem világol... meg jólenne már ha szépen kezdene kékülni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 Feszültséget nem mérsz kikapott műszeregységgel, de szakadásvizsgálatot esetleg talán lehet maybe. :lol: Feljebb említett okból kifolyólag nem sok humorom volt már hozzá, főleg hogy aznap délelőttöl csináltam. :D én mikor kivettem, akkor emlékeim szerint ki tudtam annyira fordítani, hogy az izzókat ki tudtam volna venni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 De a polaritásra figyelni kell! :lol: Ha elsőre nem világít, nem azt jelenti, hogy rossz és az sem működik, hogy mindegyiket azonosan rakod be. Egyiket így kell, másikat úgy. A nyákot szemből nézve pl a bal szélső (fordulatos órán az üzemanyagszintnél) a felső rész a negatív, alsó a pozitív. :lol: Akinek van türelme, az végig követheti a nyákvezetéseket, de aki lusta (neveket nem mondok :lol:) az próbálgatással is rájön. :D Mondjuk egyáltalán az ilyen gyári foglalatos ledeken jelezve vannak-e a polaritások? :D A helyzetjelzőbe való foglalatos LEDet pl. tökmindegy volt, hogy raktam be. Szerintem ki vannak ezek találva a "gyakorlatlanok" számára ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 de attol függetlenül be lehet tenni fordítva is nem? én még egy izzót se cseréltem benne de már kellene a ködlámpában is... mert az ami sötétben segítene megalálni az nem világol... meg jólenne már ha szépen kezdene kékülni :D Belehet, persze. Csak világítani nem fog. :lol: Ez dióda, ami világít. A dióda meg csak egy irányban nyit, másik irányban zár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 A helyzetjelzőbe való foglalatos LEDet pl. tökmindegy volt, hogy raktam be. Szerintem ki vannak ezek találva a "gyakorlatlanok" számára :lol: Az érdekes. Vagy én vagyok lemaradva elektrotechnikailag, vagy oda váltó fesz megy. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 Belehet, persze. Csak világítani nem fog. :lol: Ez dióda, ami világít. A dióda meg csak egy irányban nyit, másik irányban zár. Arra céloztam, hogy bárhogy tettem be, világított :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 én mikor kivettem, akkor emlékeim szerint ki tudtam annyira fordítani, hogy az izzókat ki tudtam volna venni Nem nagy ügy kivenni se, csak kiakasztod a spirált, meg lehúzod a két csatit, és nem karmolássza össze a kezed a műszerfal pereme. Én most raktam vissza. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 Az érdekes. Vagy én vagyok lemaradva elektrotechnikailag, vagy oda váltó fesz megy. :lol: Ez mondjuk igaz... Ezt holnap ki kell próbálnom megint :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 én mikor kivettem, akkor emlékeim szerint ki tudtam annyira fordítani, hogy az izzókat ki tudtam volna venni Speciel az enyémben nem lehet, a jobb szélső kettőt még csak csak, de a fordulatszámmérőnél már nem. Vékony vagyok, de annyira nem és nem is agysebésznek készültem. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 Arra céloztam, hogy bárhogy tettem be, világított :D Ez tényleg tök furcsa, mert elméletileg a lednek megvannak a fix pólusai, és a műszeregységnek is. Amúgy ha belegondolsz 180-fokos elforditással tudsz polaritást váltani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 Speciel az enyémben nem lehet, a jobb szélső kettőt még csak csak, de a fordulatszámmérőnél már nem. Vékony vagyok, de annyira nem és nem is agysebésznek készültem. :D Esetleg nőgyőgyász előtanulmány is segít. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 Vazz. Beégés happen. Digikábel most hót meg. Még jó hogy van tartalék netem. :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 Esetleg nőgyőgyász előtanulmány is segít. :lol: Erre inkább nem válaszolnék, hogy milyen gyakorlatokat szereztem már... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 Belehet, persze. Csak világítani nem fog. :D Ez dióda, ami világít. A dióda meg csak egy irányban nyit, másik irányban zár. úgy értve, hogy berkahatom igy is meg ugy is, ha nem világít így kiveszem, megfordítom és úgy is bemegy Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 úgy értve, hogy berkahatom igy is meg ugy is, ha nem világít így kiveszem, megfordítom és úgy is bemegy igen. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 okay nah én még nem cseréltem izzót :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 okay nah én még nem cseréltem izzót :lol: Nem tudod mi az izgi! :lol: Majd magyarázkodhatod asszonynak a karcolásnyomokat! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 haha dehogy magyarázom, mi köze hozzá amugy sincs :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 haha dehogy magyarázom, mi köze hozzá amugy sincs :lol: Le vagyok maradva, eddig úgy tudtam, hogy az ő lábát láttuk sok hónapon keresztül. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január25, 2009 Megoszt Elküldve Január25, 2009 igen vagy két hónappal ezelőttig :D azé kellett képet is cserélni még mondtam is hogy OFF asszon Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts