Gepard Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Hát erről épp mostanában hallottam a rádióban, hogy elvileg a téli csak hóban kellene. Egyébként engem már nehéz meggyőzni, hogy télen nyárival menjek, a fenti teóriában is elég sok buktatót látok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 oh nagyon köszi végre sikerált sztem jo kép szal marad B) Nagyon szívesen. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 hát engem meg nem lehet meggyőzni hogy télen nyárial menjek... nap mint nap vezettem nyárigumis autokat most a hóban is és érezhető a különbség ja am csak vezettem, mive mai nap kiraktak.... vállsg van címszóval... pesten pályakezdő(féléve gyakorlattal) autószerelőknek mennyire lenne állás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 pesten pályakezdő(féléve gyakorlattal) autószerelőknek mennyire lenne állás? Keresd itt Albertet, épp most keresett a szerelője segédet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Hát ez nem szép tőlük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 albert hol vagy? am ez egy kicsit hosszadalamsabb lenne, miel fel kellene költöznöm akkor pestre... de ha ugy komolyra fordul tuti szólok itt is, sok jó ember van itt és mint olyan segítenek is ;) ezért jó ez a fórum, és ezért olyan rossz, hogy mind olyan messze vagytok B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 hát engem meg nem lehet meggyőzni hogy télen nyárial menjek... nap mint nap vezettem nyárigumis autokat most a hóban is és érezhető a különbség ja am csak vezettem, mive mai nap kiraktak.... vállsg van címszóval... pesten pályakezdő(féléve gyakorlattal) autószerelőknek mennyire lenne állás? Isten hozott testvír! Engem kedden bactak ki. B) ;) Amúgy sokan leszólják a téli gumit, én ugyan nem tudom milyen nyárivai menni ilyenkor, de látom a sok nyomingert az utca elején. Van egy hosszabb emelkedő, lendületből felmentek körülnézni, és ha nem jött semmi, akkor visszagurultak, hogy újabb lendülettel kikanyarodjanak. Ha közben jött vmi, akkor kezdték elölről. :blush: Meg leálltam a vasbótnál szélvédőmosót venni, volt egy elég meredek rész oda nem állt senki, tiszta jég volt. Amikor bementen hallottam egy ürgét amint mondja, na ez se jön ki onnan. Simán kijöttem. Szóval nem azt mondom hogy bárhol, bármikor, de engem meggyőzőtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Az hogy itt szobát bérelj, 2-3 nap B) Nem kell ezen fél évet ülni ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 sokminden nem szép tőlük, pl az se volt az hogy : munkaidő: 8 óra, reggel 8tol délig aztán kaja 1ig és utána 5ig, ez váltzott, hogy félóra lett a kaja aztán fizu megegyezés szernt 10én 82 ezer, ebből 65 utalva maradék 17 zsebből kézbe, naa 10. e volt már 1. je i, de ne 10 előtt, hanem utáni elseje.... nemmeg most is lognak 3 havi kpval... meg az hogy mostanában negyed 6 előtt nemszabadultunk, meg hát eléggé hosszú... de ez borsod semmi de semmi munkalehetőség szinte, ami meg van az mind ilyen mint ezek... vállság: céges autó: skoda Superb a legujabb, 0kmesen, illetve skoda Octavia abbol is a legujabb 0 kmesen... és nincs pénz kifizetni engem és egyik kollégát, akinek ugye a munkaügyi utalja a fizuját... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 albert hol vagy? am ez egy kicsit hosszadalamsabb lenne, miel fel kellene költöznöm akkor pestre... de ha ugy komolyra fordul tuti szólok itt is, sok jó ember van itt és mint olyan segítenek is B) Elküldtem P.Ü.ben a mailcímét. Sokat ne ülj rajta mert hamar betelik a hely a mai helyzetben. Amúgy meg örülhet az ember, hogy ez is van. Én dec 23 óta vagyok melónélkülin, remélem nem sokáig. Fizut csesznek adni, majd ha lesz miből címszóval -"menni kéne valahova pénzt csinálni" és itt jön a nagy kérdés: hova? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Az hogy itt szobát bérelj, 2-3 nap B) Nem kell ezen fél évet ülni ;) ezt nem értem szoba bérlése sztem hamarabb is megvan, csak az hogy minden menjen... még eléggé eltévednék sztem pesten, ritkán járok arra... na meg zsé zsé zsé ami most nincs sok... most kezdtem volna félrerakni... de hamarosan eljön az idő :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 uhh kösi szépen az egybőli segítséget, de csak egy kérdésvolt... most lehet lenne egyből hely amint látom, de amint odajutok, hogy felkerüljek tuti nem lesz :S de fogok még érdeklődni, egyenlőre csak gondolkozom, még szét kell itthon is nézni mi van még. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Elküldtem P.Ü.ben a mailcímét. Sokat ne ülj rajta mert hamar betelik a hely a mai helyzetben. Amúgy meg örülhet az ember, hogy ez is van. Én dec 23 óta vagyok melónélkülin, remélem nem sokáig. Fizut csesznek adni, majd ha lesz miből címszóval -"menni kéne valahova pénzt csinálni" és itt jön a nagy kérdés: hova? Akkor én kifejezetten örülhetek, mivel úgy néz ki egész évre van melóm. Sőt még állásajánlatot is kaptam a mávtól, mint villanyszerelő karbantaró, fehérvárott. Persze, csak ha a srácot, akit kirúgtak lesz helyette felvétel. Bár az nem is fizet ilyen jól mint ez, viszont nem is gürizek napi 10 órát. Dehát mindegy. Sajnálom azokat, akik emiatt ilyen helyzetbe kerültek. Egyik volt osztálytársam is megkeresett, hogy nincs-e hely neki ott, ahol jelenleg vagyok. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 örülj kussolj dolgozz lapíts amíg van munkahelyed.... nekem legalábbis most ilyesmi... a felfogásom ilyen téren. de kitudja mit hoz ajövő, lehet nyárra felmegyek vhogy pestre, és ott fogok lakni... legalább lesz pár opelos ismerősöm, igaz nekem opelommár nem, dehát ami késik em múlik, max elmarad. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Hogy is állunk a smog kérdéssel? http://totalcar.hu/magazin/kozelet/szallopor/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Hogy is állunk a smog kérdéssel? http://totalcar.hu/magazin/kozelet/szallopor/ Én korán reggel olvastam a cikket, és asszem csöppet felidegesítettem magam (mert ugyebár van benne némi bolondság). Winklert eddig korrektnek tartottam, de igazából mostmár azt gondolom róla, hogy monnyon le! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Hogy is állunk a smog kérdéssel? http://totalcar.hu/magazin/kozelet/szallopor/ Pont ezt mondtam, hogy a qrvaannyát annak aki kitalálta ezt a rendszámos baromságot. Be kellett volna már rég vezetni, hogy új dízelt csak részecskeszűrővel adhatnak el. Teherautót is, buszt is. Pár év alatt kikopnának az enélküli dízelek, és máris nem lenne szmogriadó... Na meg az is elgondolkodtató, hogy pesten járva, margitszigeten kívül merre látunk kisebb-nagyobb facsoportokat? Mert ugye parkokat építeni tényleg luxus ilyen ingatlanmaffia mellett... ebben gondolkozzanak inkább az illetékesek, ne a rendszámrendeletben... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Én korán reggel olvastam a cikket, és asszem csöppet felidegesítettem magam (mert ugyebár van benne némi bolondság). Winklert eddig korrektnek tartottam, de igazából mostmár azt gondolom róla, hogy monnyon le! B) Szerintem teljes mértékben igaza van ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Szerintem teljes mértékben igaza van B) A páros-páratlanban rendben, igaza van. De a buszos negyven emberes hasonlat marhaság. Hiszen a busz akkor is közlekedik, ha nincs rajta utas, tehát ez az elmélet bukta. Az mellett még a nagyköbcentis levegőtisztítós elmélet sem feltétlenül helyes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 A páros-páratlanban rendben, igaza van. De a buszos negyven emberes hasonlat marhaság. Hiszen a busz akkor is közlekedik, ha nincs rajta utas, tehát ez az elmélet bukta. Az mellett még a nagyköbcentis levegőtisztítós elmélet sem feltétlenül helyes. Pont ezt mondja Ő is, hogy ha 40-nél kevesebb ember utazik a buszon, akkor már nem környezetkímélő ahhoz képet, mintha az a 40 ember a saját diesel kocsijával közlekedne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Az lenne az ideális helyzet, ha Bp tömegközlekedésében csupa mai szabványoknak mindenben megfelelő busz közlekedne. És normális tarifarendszer lenne. Ugyanis most nekem drágább eljutni pestre BKV-val, mint autóval. Ráadásul időigényesebb is. És akkor még nem is beszéltünk a színvonalról. Ilyen helyzetben nem fogják az autósokat átcsábítani tömegközlekedésre. Sőt, elég erősen dolgoznak azon, hogy inkább mindenki autóba üljön ;) Majd ha lesz színvonal, és félórás meg órás jegy a vonaljegy helyett, akkor lehet gondolkozni tömegközlekedésben. Ez a minimum. B) Elmondtam, mit kéne tenni a dízelekkel, és ha ezt megjátszanák, nem telne bele 3-4 év, és nem kellene szmogriadó. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Pont ezt mondja Ő is, hogy ha 40-nél kevesebb ember utazik a buszon, akkor már nem környezetkímélő ahhoz képet, mintha az a 40 ember a saját diesel kocsijával közlekedne. De a busz mindenképp közlekedik. Ha nem közlekedne a környezettudatosságra való tekintettel, akkor közfelháborodás lenne, mert tömegközlekedésre igenis szükség van. Nekem az nem szimpi, hogy azt akarja sugallni, hogy környezetkímélőbb autózni, mint buszozgatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 De a busz mindenképp közlekedik. Ha nem közlekedne a környezettudatosságra való tekintettel, akkor közfelháborodás lenne, mert tömegközlekedésre igenis szükség van. Nekem az nem szimpi, hogy azt akarja sugallni, hogy környezetkímélőbb autózni, mint buszozgatni. Pedig a mai buszok műszaki színvonala mellett ez tényleg kb így van B) De tök mindegy, mert mint mondtam, nincs meg a feltétele annak, hogy a mai autósok átüljenek a mai tömegközlekedésre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Pedig a mai buszok műszaki színvonala mellett ez tényleg kb így van B) De tök mindegy, mert mint mondtam, nincs meg a feltétele annak, hogy a mai autósok átüljenek a mai tömegközlekedésre. Persze a BKV nem nyújt megfelelő színvonalat, ezt nem vitatom (mondjuk a volvo buszok nem rosszak). Viszont maga a városközi utazás akár busszal, akár vonattal szerintem nem rossz. Én például kényelmesebbnek stresszmentesebbnek tartom az utat úgy, hogy egy Flirt klimatizált vagonjában utazok, közben pedig megnézek egy filmet a notimon vagy tanulok. Persze itt is lehetne boncolgatni, hogy az 1-es vonal 160-as mivolta ellenére bőven nincs megközelítve a 140 sem személy esetén. (Mondjuk én BKV-t nem is használok, mert 100m-re vagyok a főépülettől, de régebben napi 2 órát utaztam rajta.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január16, 2009 Megoszt Elküldve Január16, 2009 Persze a BKV nem nyújt megfelelő színvonalat, ezt nem vitatom (mondjuk a volvo buszok nem rosszak). Viszont maga a városközi utazás akár busszal, akár vonattal szerintem nem rossz. Én például kényelmesebbnek stresszmentesebbnek tartom az utat úgy, hogy egy Flirt klimatizált vagonjában utazok, közben pedig megnézek egy filmet a notimon vagy tanulok. Persze itt is lehetne boncolgatni, hogy az 1-es vonal 160-as mivolta ellenére bőven nincs megközelítve a 140 sem személy esetén. Nekem leginkább a Bp-Pécs, Dombóvár-Kaposvár vonalról vannak az utóbbi években tapasztalataim. Sajnos ha haza akarok jutni Kaposvárra (megyeszékhely), akkor Dombóváron át kell szállnom. Odáig még egész kellemes is az IC, lehet jót sörözni a büfékocsiban ;) Viszont onnan vagy 30-40 éves szocivagon van Kaposvárig, vagy interpici, de az se sokkal jobb. És ez 3 órás mutatvány. Tehát a színvonalon még van mit javítani. Namost ha ezt összehasonlítom az autóval: kb 2500 Ft különbség van, ha egyedül megyek le, és ebben már benne van az autópályamatrica is. Viszont kocsival nem vagyok időhöz kötve, 4 óra helyett (mert ugye BKV is jön hozzá itt) 1óra40perc alatt lent vagyok kényelmesen. És persze a kényelem azért még mindig nagyságrendekkel jobb az omegában :blush: Ha unokatesóm is velem tart, akkor nem kérdés, hogy sokkal olcsóbb a kocsi :D Szóval nincs realitása az autóval szemben a mai tömegközlekedésnek, sem városi, sem városközi szinten. Drága és színvonaltalan. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts