mélykék76 Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Na ennek mellényúltam. :rolleyes: :) Pedig hálás lett volna 2 literes, 8 szelepes, kat-os motorból turbó nélkül 150 lóerőt kihozni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Az egyik "szakértő" haverom azzal kezdte hogy mocitér felnyit, vizuális ellenőrzés közben ezt-azt meg is fogdosott(talán csak ügy ösztönből, de lehet ezzel is ellenőrzött valamit) aztán olajpálca ki és, mint egy szomelié, megszaglászta(kóstolás nem volt :) ). Én a legutóbbi olajcserénél nem bírtam ki. 3-4 csepp Total Quartz-ot juttattam a szervezetembe...semmi íze nincs, nyugodtan fogyaszthatjátok ti is. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Nincs súlyadó sem? :) Ahogy irtam is, nincs semmilyen más anyagi vonzata egy autó üzemeltetésének a törvények szempontjából. Természetesen itt is 2 évente műszaki és ZK, katalizátor nélkülieknek a ZK minden évben kell. Ezek után végülis nem csodálkozok, hogy kitört nálunk az "sk" rendszámokra a botrány a vámosok körében. Na minket itt jól lehúznak ahol tudnak. :rolleyes: Igen, nem ok nélkül járnak itt bejelentett kocsival, de van még egy dolog ami miatt megéri főleg cégautót itt bejelentenie egy magyarországi vállalkozónak. Alapit itt egy vállalkozást(elvégre EU, és a jövedéki adója is csak 19%) és arra iratja mint cégautó és az árából az ÁFA(19%) visszaigényelhető(nem ismerem a pontos feltételeket, de nem nagy dolog a tudtommal) Bármilyen autó bejelenthető cégautóként vagyis pontosabban haszongépjárműként(akkor igényelhető az ÁFA) a Toyota Aygo-tól a Hummer-ig minden...csak át kell alakitatni, kell bele az a csomagtérelválasztó rács...ezt eleve, igény szerint igy adják át a szalonban ha kéred és a műszakiban benne lesz hogy N1(azt hiszem ez a jelölése), azaz haszongépjármű. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Ezek után végülis nem csodálkozok, hogy kitört nálunk az "sk" rendszámokra a botrány a vámosok körében. Na minket itt jól lehúznak ahol tudnak. :rolleyes: Valamint az sem rossz náluk,hogy pl. egy németből behozott autó kb. 10-12000SKK-ból már névre van írva és forgalomba helyezve. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Ahogy irtam is, nincs semmilyen más anyagi vonzata egy autó üzemeltetésének a törvények szempontjából. Természetesen itt is 2 évente műszaki és ZK, katalizátor nélkülieknek a ZK minden évben kell. Igen, nem ok nélkül járnak itt bejelentett kocsival....azaz haszongépjármű. :) Huu, duuurvaaaa... :D :D :D Erre inkább nem mondok semmit, akkor ezek szerint nálunk télleg nagy bajok vannak ilyen téren. :) Na az enyémen hiába a katalizátor, évente vihetem, bizti díj (nem a nevemen van) 43e jövőre, súly- és teljesítményadó nincs (mozgáskorlátozott szállító jármű -papíron "tulajdonos" által), bónusz évi 14e üzemanyagtámogatás mivel 2 m.k. személyről van szó és örülhetek, hogy ennyivel megúsztam. Az esetleges rá jutó különbözetet rákölthetem -ha van miből. Na ha mindez a nevemen lenne akkor talán évi 120-150 közt lennék vele kulcsfordításig. Elgondolkodtató. :) :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Valamint az sem rossz náluk,hogy pl. egy németből behozott autó kb. 10-12000SKK-ból már névre van írva és forgalomba helyezve. :rolleyes: Legyen 15000! De igy van, könnyen, viszonylag gyorsan(1hónapon belül simán) elintézhető ha meg van minden szükséges irat, vizsga. Ennek sem ismerem a pontos menetét, de a rokonságba is került egy autó igy nem olyan rég. Kinézték a neten, kimentek, körülnéztek még azért hátha van más megfelelő is, aztán a kereskedő segitett az ottani intéznivalókban, kaptak egy ideiglenes rendszámot amivel hazahozták, itt levizsgáztatták, bementek a helyi kapitányságra és nyilvántartásba vetették...ez minden, az utiköltségek nélül, volt kb.15e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Van. Én jóhényán hónapja több nagyon szép caravant láttam az 1.4-es 82 lóerős motorral. Szerintem jó választás lenne, bár az igényektől függ. Na most akkor már teljesen megkeveredtem. Az 1.4-as 82-pacis, az nem a sima nyóc szelepes, hengerenkénti befecskendezős? Nem ez a SE amire az NZ át lehet alakítani? :rolleyes: Én a legutóbbi olajcserénél nem bírtam ki. 3-4 csepp Total Quartz-ot juttattam a szervezetembe...semmi íze nincs, nyugodtan fogyaszthatjátok ti is. :) Az hogy nincs íze, még nem jelenti hogy nem mérgező. :) Mint az anyós főztje, akkor gyanús ha íztelen, ha csípős, sós, úgyse eszed meg! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Huu, duuurvaaaa... :D :D :D Erre inkább nem mondok semmit, akkor ezek szerint nálunk télleg nagy bajok vannak ilyen téren. :) Na az enyémen hiába a katalizátor, évente vihetem, bizti díj (nem a nevemen van) 43e jövőre, súly- és teljesítményadó nincs (mozgáskorlátozott szállító jármű -papíron "tulajdonos" által), bónusz évi 14e üzemanyagtámogatás mivel 2 m.k. személyről van szó és örülhetek, hogy ennyivel megúsztam. Az esetleges rá jutó különbözetet rákölthetem -ha van miből. Na ha mindez a nevemen lenne akkor talán évi 120-150 közt lennék vele kulcsfordításig. Elgondolkodtató. :) :rolleyes: Én pont a múlthéten intézkedtem, hogy anyám nevére irattam az üzembentartást és biztosítást. Így nem 28,5e a negyedéves bizti, hanem 11,9e... :) És még idén mennie kéne győrbe felülvizsgálatra, mert jelenleg rokkant nyugdíjas, de azután ha kinyílvánítják végleges rokkantra, akkor intézkedem is a mozgáskorlátozott szállító járműre... ha lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Én is elgondolkodtam mikor vettem, hogy mit hogyan csináljak, hogy a lehető legjobban jöjjek ki -ezért nem került a nevemre. Startként az éves bizt.díj 80valamennyi lett volna plusz a többi. Kissé röhejesnek tartom ahhoz képest, hogy a Wartburgomat éves szinten minden költségével 20 pénzből kihoztam. Mi a különbség a 2 közt nagy vonalakban? 700 köbcenti, 18 lóerő és némivel több "igényesség" valamint alacsonyabb átlagfogyasztás és jobb üzembiztosság (mondjuk ez nem is hagyott még útszélen, az meg a második nap azzal kezdte). És talán az egyik legfontosabb amit "extraként" adhatott: egy jó klub-társaság. :rolleyes: :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Én is elgondolkodtam mikor vettem, hogy mit hogyan csináljak, hogy a lehető legjobban jöjjek ki -ezért nem került a nevemre. Startként az éves bizt.díj 80valamennyi lett volna plusz a többi. Kissé röhejesnek tartom ahhoz képest, hogy a Wartburgomat éves szinten minden költségével 20 pénzből kihoztam. Mi a különbség a 2 közt nagy vonalakban? 700 köbcenti, 18 lóerő és némivel több "igényesség" valamint alacsonyabb átlagfogyasztás és jobb üzembiztosság (mondjuk ez nem is hagyott még útszélen, az meg a második nap azzal kezdte). És talán az egyik legfontosabb amit "extraként" adhatott: egy jó klub-társaság. :) :) :) Nekem meg később mondták hogy lehet ám így is.. namondom király, eddig kiadtam negyedévente negyedhavi fizumat... Amúgy marha nagy csel van. Netrisken kötöttem meg az új biztit, de előtte kiváncsiságból számolgattattam a rendszerrel. Ha legalább 4 éves jogsit adtam meg, akkor egyből 6ezerrel olcsóbb lett a bizti. Ha fiatalabb járművet, akkor is. De ha átírtam a születési évemet 10-zel kevesebbre, akkor (most kapaszkodj) 10 ezerrel olcsóbb lett... Ügye 23 éves vagyok, 2007 nov 26-án lett meg a forgalmi vizsga, december 6-án kaptam kézhez a jogsit, 96-os autó... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 egy jó klub-társaság. :) :) :) Köszönjök Sanci! Ez most igy karácsony környékén nagyon szíven ütött. :rolleyes: Hüpp-hüpp.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Na én meg hiába villogtattam a jó 10 éves (balesetmentesen levezetett) jogsimat meg a tulajdon-megszerzéskor írt hivatalos járművezetői meghatalmazást, egyedül a biztosítás maradt volna ugyanannyi mint eddig de csak ugyanannál és ehhez még hozzá jönne a teljesítményadó és egyéb fenntartási költség. Megoldás: tulajdonjog-átadási szerződés megírva, tanúkkal aláírva csak épp a dátum nincs rákaristolva -persze a toll mellékelve. Ettől jobbat nem tudtam kiokoskodni -mivel a "tulajdonos" 86 éves elmúlt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Ez most igy karácsony környékén nagyon szíven ütött. :) Hüpp-hüpp.... :D Örülök neki! :) Nem a semmiért lógok veletek... :rolleyes: :) :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Na én meg hiába villogtattam a jó 10 éves (balesetmentesen levezetett) jogsimat meg a tulajdon-megszerzéskor írt hivatalos járművezetői meghatalmazást, egyedül a biztosítás maradt volna ugyanannyi mint eddig de csak ugyanannál és ehhez még hozzá jönne a teljesítményadó és egyéb fenntartási költség. Megoldás: tulajdonjog-átadási szerződés megírva, tanúkkal aláírva csak épp a dátum nincs rákaristolva -persze a toll mellékelve. Ettől jobbat nem tudtam kiokoskodni -mivel a tulajdonos 86 éves elmúlt. Mondjuk ha élek azzal a lehetőséggel hogy biztosítót váltok, akkor is olyan 11e körülire jött volna ki a biztosítás 1/4 évente, de kitudja az meddig garancia. Majd jövőre ezt átviszem máshova és mégolcsóbb lesz. :) Haverom meg úgy intézte el, hogy ő a tulaj, de a keresztanyja az üzembentartó. Mivel az OEP-nél melózik és már van egy autó a nevén, így arra már alapból 7e forintos biztosítást kapot 1/4 évente... Élhettem volna én is ezzel, de úgy gondoltam, hogy mégiscsak maradjon már családban... Amúgy mivel 13. éves lesz Asty (ez a neve... mert lány. :) és nem tartom dugva :rolleyes: ) így a gépjárműadó elég csekély, félévente 4080HUF. Főleg hogy a forgalmiban 51kW van megadva, nem pedig a gyári 55kW-os adat. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Na igen, oep. Ha nem lennék lusta megnősülni akkor asszony miatt (mivel e.ü. alkalmazott) szintén kedvezmény, polgárőr csapatba megint beléphetnék -arra is, és hadd ne soroljam. Na de a nősülésnél ott a bökkenő, hogy van egy lízinges kocsi(ja) pluszban, ráadásul gyereket akarna minden áron. Na most mindezt milyen áron? Jó ez így egyenlőre. :rolleyes: "Nem csak a világ van válságban hanem én is..." -by Én. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Na igen, oep. Ha nem lennék lusta megnősülni akkor asszony miatt (mivel e.ü. alkalmazott) szintén kedvezmény, polgárőr csapatba megint beléphetnék -arra is, és hadd ne soroljam. Na de a nősülésnél ott a bökkenő -van egy lízinges kocsi(ja) pluszban, ráadásul gyereket akarna minden áron. Na most mindezt milyen áron? Jó ez így egyenlőre. :) De hát ott van a 11 éves "fiad" aki ráadásul katona... nem elég az neki? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morfin Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Én is elgondolkodtam mikor vettem, hogy mit hogyan csináljak, hogy a lehető legjobban jöjjek ki -ezért nem került a nevemre. Startként az éves bizt.díj 80valamennyi lett volna plusz a többi. Kissé röhejesnek tartom ahhoz képest, hogy a Wartburgomat éves szinten minden költségével 20 pénzből kihoztam. Mi a különbség a 2 közt nagy vonalakban? 700 köbcenti, 18 lóerő és némivel több "igényesség" valamint alacsonyabb átlagfogyasztás és jobb üzembiztosság (mondjuk ez nem is hagyott még útszélen, az meg a második nap azzal kezdte). És talán az egyik legfontosabb amit "extraként" adhatott: egy jó klub-társaság. :) :D :D :rolleyes: :) :) Nekem is wareszom van! (Még jelenleg) Csak azért kérdeztem különbem hogy van-e 1.4 16 szelep mert eddig nem hallottam róla de állítólag van 1 friss műszakis a szomszéd faluba állítólag eladó lesz csak még nem hirdették meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 A nők meg az "elég" két külön fogalom. Idővel rájössz, én már túl vagyok rajta... :) :rolleyes: Ha havi 300 rongyot le tudnék tenni az asztalra nem is fájna a fejem, hogy mit osszak-szorozzak. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Húúúú, de bonyolult ez felétek! :rolleyes: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 A nők meg az "elég" két külön fogalom. Idővel rájössz, én már túl vagyok rajta... :D :rolleyes: Mondasz valamit... Már kezdem én is tapasztalni... de ezen túl lehet jutni? :) :D Szerk: amúgy tapasztalatom, hogy "minek vetted meg a kocsidat, minden félretett pénzed ráment.." hát egyaz hogy nem mind, csak nagy része :) másik, hogy amióta van kocsim, milyen jól jött, mikor el kellett hozni neki valami nagyobb tárgyat, amit vaterán vett? nők... :) ezt bezzeg nem veszik figyelembe. Harmadjára meg ott az anyukám... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Brezsó- Lehet csak én vagyok ilyen furmányos "hülye" gondolkodású de én nem akarok hitelt felvenni megélhetésre -ha érted. :) Daykiller- Persze, miután elváltál és a vagyonnyilatkozat miatt minden maradt a tied. :) :) :D Na ja, mikor én hetente többször hurcolásztam Nyíregyre azt drágám se vette figyelembe, meg vakéjszaka mentem érte mert nem tudott haza jönni de mikor megkértem, hogy szaladjunk már be Debrecenbe egy önindítóért -"mennyit is tankolsz a kocsimba?", nekem ne mutatsd be a nőket... Morfin- van olyan hogy 1.4 16v de légy nagyon körültekintő mert ha valaki eladja az általában nem azért teszi mert annyira jó autó -bár a jelenlegi helyzetben nem csoda ha sokan kénytelenek megválni a gurcsijuktól. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Utóbbira tippelnék inkább, eladás szempontjából. De azért nézzen szét neten, hogy ilyen autót ilyen felszereltséggel mennyiért dobálják utána. Persze előtte jó lenne tudni a felszereltséget is a kiszemeltnek. Én pl utólag néztem meg, hogy mennyi és biza 300k-t nyertem rajta. Igaz ennyit rá is kell költenem jövőre. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 nekünk is wardács volt, és én azt is nagyon szerettem :rolleyes: magamnak én is szmolgattam, de 80 ezres éves összeg jött ki egy 1.6osra...75 lóval, 16évesen...3 éves jogsimmal... sza anyucira lesz írata a gép ha sikerül eccer félretennem annyit(400ezer) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 Brezsó- Lehet csak én vagyok ilyen furmányos "hülye" gondolkodású de én nem akarok hitelt felvenni megélhetésre -ha érted. :) Daykiller- Persze, miután elváltál és a vagyonnyilatkozat miatt minden maradt a tied. :) :D :D Na ja, mikor én hetente többször hurcolásztam Nyíregyre azt drágám se vette figyelembe de mikor megkértem, hogy szaladjunk már be Debrecenbe egy önindítóért -"mennyit is tankolsz a kocsimba?", nekem ne mutatsd be a nőket... Morfin- van olyan hogy 1.4 16v de légy nagyon körültekintő mert ha valaki eladja az általában nem azért teszi mert annyira jó autó -bár a jelenlegi helyzetben nem csoda ha sokan kénytelenek megválni a gurcsijuktól. :rolleyes: Én arra irtam hogy milyen összetett, körülményes és nem utolsó sorban költséges egy autó fenntartása nálatok. Távol álljon tőlem beleszólni abba hogy ki milyen "kiskapukat" használ hiszen át sem látom hogy hogyan van ez nálatok. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December23, 2008 Megoszt Elküldve December23, 2008 nekünk is wardács volt, és én azt is nagyon szerettem :rolleyes: magamnak én is szmolgattam, de 80 ezres éves összeg jött ki egy 1.6osra...75 lóval, 16évesen...3 éves jogsimmal... sza anyucira lesz írata a gép ha sikerül eccer félretennem annyit(400ezer) Én rendszeresen irogatok minden kiadásomat, külön az autót is. Openoffice Calc dokumentumba (microsoft fanoknak segítség: Excel táblázatkezelő, csak ingyenes.) Eddig tartok 67e Hufnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts