Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

injektor puceválóból a piros protec-et ajánlanám. helyi opeles márkakereskedésben beszerezhető általában.

kétezerpárszáz, és nagyon hatásos. Utána nem sokkal nem árt benyaszűrőt cserélni, mert a tankot is kipucolja.

fél tankhoz öntsd a doboznyi tisztítót.

Későn szóltál, már vettem a tecsóban vmi fehér flakonos trutyit 1500-ért. Az autósboltban akartam, de azt mondta a srác, hogy nem árulhatnak, mert jövedéki adó köteles termék. Ő mondta hogy ezt vegyem, mert jó.60 literre írták a flakont, úgyhogy beleraktam felét a kb 20 literhez. Aztán majd meglátjuk.

Jó állapotban van, de a km elég hihetetlen.

Hihetetlen, de nem lehetetlen. Én láttam már 96-os Astrát 46 ezer km-rel. A csaj aki volt vele a szomszédtól vette, ö volt az első tulaj télen nem ment vele, ha esett akkor se. Csilli-villi volt.

Megosztás:

Az autósboltban akartam, de azt mondta a srác, hogy nem árulhatnak, mert jövedéki adó köteles termék.

Mit akartál venni? Tequilát? :) Azt a kocsmában adják! :D :) :)

Én láttam már 96-os Astrát 46 ezer km-rel.

Azt kellett volna megvenned! :rolleyes:

Megosztás:

Nos én nem nagyon vágom a bengásokat de ahogy elnézegetem az 1.4-eseknek nincs annyi nyűgjük koránt sem mint az 1.6-osoknak viszont ha több mint 2 személyre lenne használva akkor c20ne mocis a nyerő de majd jönnek a szakik és megmondják az okosat. :) :rolleyes:

Megosztás:

eladó az autóm , ha valakit érdekel :

http://www.hasznaltauto.hu/2615567_opel_astra_1996

Jó állapotban van, de a km elég hihetetlen.

Mit akartál venni? Tequilát? :D Azt a kocsmában adják! :D :) :)

Minden rosszindulat nélkül megint csak igy a margóra... :)

A fogyasztás topikban meg panaszkodik rá....hm Persze lehet hogy a hiba egyszerűen orvosolható, de mégis hülén jön ki hogy itt beajánlja ott meg panaszkodik rá, vagy csak én gondolom igy?

Megosztás:

Mit akartál venni? Tequilát? :) Azt a kocsmában adják! :D :) :)

Ja úgy kértem, adjál vmi erőset! :D

Akkor már megvolt az enyém, és a csaj nem árulta, meg nem caravan volt.

Üdv! Először is kellemes ünnepeket mindenkinek! Olyan kérdésem lenne hogy mire kell odafigyelni f astra vásárláskor? Most szeretnék venni egy kombit. Jó az 1.4-es vagy inkább 1.6-os vagy nagyobbat érdemes? Előre is köszi! Sanyi

Attól függ mennyi pízed van, súlyadó, kötelező kevesebb az 1.4-nél, az átiratás is, a fogyasztás már nem ennyire egyértelmű. Ha erő számít akkor egyértelműen a nagyobb motorral szerelt, bár 1.4-ban is van 82-pacis. Meg kell nézni kívül-bellül, aláfeküdni, kipróbálni, ha van szerelő ismerősöd akkor elvinni magaddal, ha nincs akkor egy tapasztalt autóst, lehetőleg akinek f Astrája van. Meg a szokásos közhelyek, papirokat motorszámot...stb ellenőrizni, lehetőleg az eladó csináltassa az eredetiségvizsgálatot, ne akkor derüljön ki hogy sáros amikor hazaérsz vele pölö az ország másik végéből. Minden szarba belekötni, alkudni. Meg kell nézni a csomitartóban a jobboldali második nyílást, ott látszik a tankbeömlő, ott könnyen rohad. Csak most így hirtelen.

Megosztás:

Üdv! Először is kellemes ünnepeket mindenkinek! Olyan kérdésem lenne hogy mire kell odafigyelni f astra vásárláskor? Most szeretnék venni egy kombit. Jó az 1.4-es vagy inkább 1.6-os vagy nagyobbat érdemes? Előre is köszi! Sanyi

Akkor már megvolt az enyém, és a csaj nem árulta, meg nem caravan volt.

Attól függ mennyi pízed van, súlyadó, kötelező kevesebb az 1.4-nél, az átiratás is, a fogyasztás már nem ennyire egyértelmű. Ha erő számít akkor egyértelműen a nagyobb motorral szerelt, bár 1.4-ban is van 82-pacis. Meg kell nézni kívül-bellül, aláfeküdni, kipróbálni, ha van szerelő ismerősöd akkor elvinni magaddal, ha nincs akkor egy tapasztalt autóst, lehetőleg akinek f Astrája van. Meg a szokásos közhelyek, papirokat motorszámot...stb ellenőrizni, lehetőleg az eladó csináltassa az eredetiségvizsgálatot, ne akkor derüljön ki hogy sáros amikor hazaérsz vele pölö az ország másik végéből. Minden szarba belekötni, alkudni. Meg kell nézni a csomitartóban a jobboldali második nyílást, ott látszik a tankbeömlő, ott könnyen rohad. Csak most így hirtelen.

Az egyik "szakértő" haverom azzal kezdte hogy mocitér felnyit, vizuális ellenőrzés közben ezt-azt meg is fogdosott(talán csak ügy ösztönből, de lehet ezzel is ellenőrzött valamit) aztán olajpálca ki és, mint egy szomelié, megszaglászta(kóstolás nem volt :) ).

Mindenképp mindent kell figyelni mint általában az autóknál tipustól és márkától függetlenül. Gondolom felszereltségtől és motorizációtól is függ valamelyest hogy mire kell még ezeken felül odafigyelni... Azt tudom hogy a korrózió főleg a hátsó részeket támadja(sárvédők, tankbeöntő-ahogy a zoli is irta) Ám az is elkerülhető, kivédhető az utólagos belső dobok beszerelésével mert az nem gyári tartozék, mint azt itt megtudtam.

De majd jönnek a szakik akik sokkal többet tudnak segiteni. Addig is javaslom a topikok olvasgatását! :) :rolleyes:

Megosztás:

Az egyik "szakértő" haverom azzal kezdte hogy mocitér felnyit, vizuális ellenőrzés közben ezt-azt meg is fogdosott(talán csak ügy ösztönből, de lehet ezzel is ellenőrzött valamit) aztán olajpálca ki és, mint egy szomelié, megszaglászta(kóstolás nem volt :) ).

Mindenképp mindent kell figyelni mint általában az autóknál tipustól és márkától függetlenül. Gondolom felszereltségtől és motorizációtól is függ valamelyest hogy mire kell még ezeken felül odafigyelni... Azt tudom hogy a korrózió főleg a hátsó részeket támadja(sárvédők, tankbeöntő-ahogy a zoli is irta) Ám az is elkerülhető, kivédhető az utólagos belső dobok beszerelésével mert az nem gyári tartozék, mint azt itt megtudtam.

De majd jönnek a szakik akik sokkal többet tudnak segiteni. Addig is javaslom a topikok olvasgatását! :) :)

Ja és ha nem tudod mikor volt vezérlés csere, akkor vásárlás után AZONNAL! Tapasztalat. :rolleyes:

Megosztás:

Ecotec-ről pár szót. Halottam olyat hogy eszi az olajat ebből mi az igaz? Astra f ből van 1.4 16v?

Én is hallottam/olvastam már hogy az ecotec nem bevált moci, nem olyan strapabiró mint a sima 8v, de biztosan van mindegyikből bevált és vacak darab is. Mindenesetre, ha most autót szeretnék venni, most erősebb motorral venném mert a fogyasztás/teljesitmény mutatók elekseritőek. Ennyi benzinből többet is ki lehet hozni biztosan.(lásd:fogyasztás topik) -persze nálunk nincs súlyadó és a biztositások is másképp vannak, tehát ez nem annyira mérvadó az esetemben.. Talán egy 8 szelepes 1,6 vagy 1,8 lenne a legjobb az enyémbe..(?) :rolleyes:

Megosztás:

Már hogyne lenne! Pl.: x16xe* x18xe* x20xe* :)

Mind 16 szelepes, nem 8 -a * az csak egy lehetséges megjelölés az üzemanyag befecskendezésüktől függően. :rolleyes:

Megosztás:

-persze nálunk nincs súlyadó és a biztositások is másképp vannak

Nálatok milyen fizetési/adózási kötelezettségek vannak? :rolleyes: Gondolok pl teljesítményadó, stb...

Megosztás:

Jól hallottad! :rolleyes:

Vannak dízelben is már a (bocs, hogy off) Fiat (multijet/cdti) motorral szereltek -amiket a G szériába szántak de nagyon ritka.

Csak azt nem értem hogy milyen megfontolásból rakták a G-s motort az f astrákba? Hogy jobban megkavarják az embereket?

Megosztás:

Nálatok milyen fizetési/adózási kötelezettségek vannak? :) Gondolok pl teljesítményadó, stb...

Vegyük az én példámat. 1,4-es moci, 44KW.

A legtöbb biztositó a hengerűrtartalom alapján biztosit elsősorban mégpedig a következő leosztásban: 0-1300ccm, 1301-1800, 1801-2500 és 2501-től végtelenig :rolleyes: Igaz, ez már a múlté(a szociban igy volt) bár még mindig irányadó egyes biztositóknál. Van ahol kiegészitették és az első/alsó kategóriát még felosztották(ez jó lehet egy Matizosnak, Smart tulajnak) De van egy olyan törvény(meg persze a konkurencia is) hogy nem kinálhat két biztositó ugyanolyan terméket(biztositást) valamiben mindegyik el is tér az előzőekben leirt kategóriáktól és egymástól. Van amelyik beleveszi a teljesitmény, van amelyik csak az alapján osztályoz...és még ki tudja mennyi kombináció(életkor/vezetett kilométer/lakhely/átlagosan mennyit vezetsz egy évben..stb-stb.)Tehát ha van egy gyenge 1,8 akkor lehet hogy olcsóbb ha KW szerint választasz biztositót. Egyenlőre a súly nem mérvadó és a teljesitmény sem, mármint adó szempontjából(bár azt nem tudom hogyan van cégautó esetében)

Tehát, az én esetemhez visszatérve, ha hengerűrtartalom szerint biztositom akkor kb. 5-6000SK/év, ha teljesitmény alapján(igy is van) akkor 4000SK. Persze az összegek függenek a biztositótól és a levezetett évektől, bónusz/málusz, meg mittudomén mi mindenre engednek a biztositók csakhogy náluk köss szerződést. Ezért irtam az én konkrét esetemet mintaként.

Az autóra ezen a kötelező felelőségbiztositáson kivül nem kell mást fizetni kötelező jellegel.

Szerk.: Pl. egy 1.2 Fábia (haveré) 2400Sk/év(persze mindenféle kedvezménnyel együtt), a Skoda120-t az egyik biztositónál 2000Sk-ért is lehetett biztositani, ha jól emlékszem.

Megosztás:

Ezek után végülis nem csodálkozok, hogy kitört nálunk az "sk" rendszámokra a botrány a vámosok körében. Na minket itt jól lehúznak ahol tudnak. :rolleyes:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.