opel16v Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 Akkor az belevaló, ha nincs akkor meg nem kell bele. 1. Majd lesz jobb. 2. Gőzgépeket meg belsőégésű motorokat is azért kezdtek el használni, mert olyan piszokjó hatásfokkal bírtak. :rolleyes: Akárhogy is a hibridtechnológia nagyon a küszöbön van (bár most a válság nem biztos hogy jót tesz a fejlesztéseknek), azokhoz ugyanúgy kell akksi. Ha kidobnak valami jobbat közben, akkor persze lehet nem lesz belőle semmi. Üzemanyagcellákról olvastam valami biztatót nem olyan régen, de már pontosan nem tudom mi volt. Csak 100 éve még voltak olyanok, akik nem nagyon hittek a repülésben. Az első világháború alatt pedig már eléggé meghatározó szerepük volt a repülőgépeknek. Azt is írja a cikk, hogy a gyárilag beszerelt változatokat is pl a webasto szállítja, ugyanolyan mint amit kereskedelemben kapsz. Sőt, még azt is írja, hogy az újabb középkategóriás autóknál is némelyiknél benne van a gyári rögzítési pontja. :) Hogy a gyárban meg hogy gondolkodnak az élettartamról, azt már ismerjük más oldalról ugye... gondolhatod hogy nem fognak ilyen élettartamnövelő cumókat belerakni, nem az a céljuk, hogy 10-15 évig használj egy autót... :) A gőzgépekhez és a belsőégésű motorokhoz nem kellett súlyosan környezetszennyező anyagokat felhasználni... ráadásul töménytelen mennyiségben. Azok még 100% újrahasznosíthatóak, minimális befektetéssel. Egy dolgon még érdemes elgondolkozni: vajon az akkuk előállítása közben a gyárak mennyire szennyezik a környezetet? Mert szerintem jobban, mint amit egy hibrid autó csökkent a szennyezésen... :) Szerintem ez a hibrid technika sem jó... főleg azért sem, mert minimális a kereslet -> nem hozza vissza az árkülönbséget. Egyetértek, hogy fejlődni kell környezettudatos irányban, de nem így. Ezzel semmit nem javítanak a környezet állapotán, és semmivel sem csökken a véges természeti kincsek kihasználása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 A jövő autója már kész van,csak még nem gyártják.... Honda FCX Nekem pl tetszik! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 A gőzgépekhez és a belsőégésű motorokhoz nem kellett súlyosan környezetszennyező anyagokat felhasználni... ráadásul töménytelen mennyiségben. Azok még 100% újrahasznosíthatóak, minimális befektetéssel. Egy dolgon még érdemes elgondolkozni: vajon az akkuk előállítása közben a gyárak mennyire szennyezik a környezetet? Mert szerintem jobban, mint amit egy hibrid autó csökkent a szennyezésen... :rolleyes: Szerintem ez a hibrid technika sem jó... főleg azért sem, mert minimális a kereslet -> nem hozza vissza az árkülönbséget. Egyetértek, hogy fejlődni kell környezettudatos irányban, de nem így. Ezzel semmit nem javítanak a környezet állapotán, és semmivel sem csökken a véges természeti kincsek kihasználása. Valóban a gyártás során felhasznált anyagok 100%-ban ugyan nem, de nagymértékben újrahasznosíthatóak. Azonban hosszú évtizedeken át szennyező üzemanyaggal üzemeltetjük őket. Itt nem csak a hajtóanyagra gondolok. Az akksik ezzel ellentétben tiszta üzeműek. Előbbiekkel nem lehet úgy elmenni sehova, hogy ne szennyezz, utóbbinál a tönkremenetel után kell csak egy megfelelő tárolóról gondoskodni, amíg nem érik meg a technika arra, hogy újrafelhasználhatóak legyenek. Nem tökéletes egyik sem, de nem jó elvetni egy alapjaiban jó lehetőséget csak azért mert még nem kiforrott a technika amivel használjuk. Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 A jövő autója már kész van,csak még nem gyártják.... Honda FCX Nekem pl tetszik! :rolleyes: Nem is rossz. Vajon belemegy a Corsába is? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 Nem is rossz. Vajon belemegy a Corsába is? :rolleyes: Hihetetlen a Hondánál mennyire ráálltak a témára és ma már ott tartanak,hogy akár azonnal gyártásba tudnák dobni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 A jövő autója már kész van,csak még nem gyártják.... Honda FCX Nekem pl tetszik! :rolleyes: Nem hazudtolja meg származási helyét.....olyan mint egy vigyori japán :) :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 Viszont multifunkciósabb. :) 20 misiért tudod milyen autók vannak? :) Még ha nem is vadiúj, de 911-ek, M5-ök, M6-ok, AMG-k, 360-asok. Ezek már nem is autók, hanem műszerek. Tényleg képes lennék beléjük rakni ilyen sz*rt? Tényleg úgy gondolod jobban tudod mi kell ezeknek az autóknak, mint azok akik tervezték? :rolleyes: Természetesen nem értek jobban a kocsikhoz, mint a tervezők, csak arra gondoltam, hogyha van pénzem ilyen kocsira akkor nem sajnálom a töredékét rákölteni azért, hogy pölö az irodából az utcán álló meleg kocsiba tudjak beülni. Amúgy a tervezőkről meg csak annyit, hogy hány autóban van gyárilag kartergáz lecsapató? Vagy szerintük erre nincs szükség? Mert ugye a gyakorlati tapasztalat nem őket igazolja. Most nem a 20 millás kocsikra gondolok, csak úgy általában az autókra, meg hogy mit raknak bele a tervezők. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 Természetesen nem értek jobban a kocsikhoz, mint a tervezők, csak arra gondoltam, hogyha van pénzem ilyen kocsira akkor nem sajnálom a töredékét rákölteni azért, hogy pölö az irodából az utcán álló meleg kocsiba tudjak beülni. Amúgy a tervezőkről meg csak annyit, hogy hány autóban van gyárilag kartergáz lecsapató? Vagy szerintük erre nincs szükség? Mert ugye a gyakorlati tapasztalat nem őket igazolja. Most nem a 20 millás kocsikra gondolok, csak úgy általában az autókra, meg hogy mit raknak bele a tervezők. A tervezés nem egyszerű feladat, nem lehet csupán néhány tényező alapján eldönteni mi jó vagy mi nem. Szerinted a szomszéd Mari nénit zavarja hogy nincs lecsapatója, és jobban örülne neki ha minden tankoláskor ki kellene ürítenie? Az autótulajdonosok nagy része ilyen. Nem érdekli az autója. Keveset kelljen rákölteni, keveset kelljen foglalkozni vele, és működjön hibátlanul. Na meg persze olcsó is legyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 A tervezés nem egyszerű feladat, nem lehet csupán néhány tényező alapján eldönteni mi jó vagy mi nem. Szerinted a szomszéd Mari nénit zavarja hogy nincs lecsapatója, és jobban örülne neki ha minden tankoláskor ki kellene ürítenie? Az autótulajdonosok nagy része ilyen. Nem érdekli az autója. Keveset kelljen rákölteni, keveset kelljen foglalkozni vele, és működjön hibátlanul. Na meg persze olcsó is legyen. Na hát mivel én nem ilyen vagyok, ezért tennék bele olyan extrát amit a tervezők kihagytak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 :) sose változunk meg :rolleyes: tépinak sose lehet megmondani hogy ez és ez jó, ha ő eltökélte hogy neki nem jó zotya..na inkább nem mondok semmit :) én meg sose fogok helyesen írni, minden betű sose lesz ott ahol lennie kellene, bárhogyan is igyekszem :D amugy meg, szerintem se rossz a moci előmelegítő, már csak ha azt nézem, hogy meleg van bent az autóba bármost akcióba vettem ilyen szivargyújtós ülésfűtést, rem megéri azt az 1300ft ot :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 ez az fcx biztos jó, de utálom az ilyen cikkeket, csöpög a nyáltól szerintem... nagyon el van halva... még ha ennyie jó is... azért ennyire. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December12, 2008 Megoszt Elküldve December12, 2008 A jövő autója már kész van,csak még nem gyártják.... Honda FCX Nekem pl tetszik! :rolleyes: No ez pl ígéretes dolog lenne, ha megoldott lenne a hidrogén nagyüzemi előállítása olcsón. Ugyanis most ezzel is ugyanaz a helyzet, hogy több energiát fektetnek a hidrogén előállításába és szállításába, mint amennyit ki lehet nyerni az üzemanyagcellában belőle... de folynak elég ígéretes kísérletek akár otthoni hidrogéngáz előállítására is, olcsón, környezetkímélő módon. Na ha ez meglesz, akkor lesz jövője ennek a technikának. :) Az akksik ezzel ellentétben tiszta üzeműek. Előbbiekkel nem lehet úgy elmenni sehova, hogy ne szennyezz, utóbbinál a tönkremenetel után kell csak egy megfelelő tárolóról gondoskodni, amíg nem érik meg a technika arra, hogy újrafelhasználhatóak legyenek. Fel tudod fogni, hogy ez mekkora mennyiség? Autónként majdnem fél tonna! Tudod mennyi autó jár a közúton? Ez a technológia sosem fog elterjedni. Mutogatni jó, hogy némááá, ilyet is tudunk... de másra nem. És nem csak a hulladékkezelés a lényeg, hanem a felhasznált anyagok is... ugyanis ilyen li-ion cellákhoz elég sok viszonylag ritkább nehézfémet és más anyagot is használnak. ezek nem csak drágák, hanem tömeges gyártás esetén hiánycikkek is lennének. Majd ha nem ilyen kis hatásfokú akkukban lehet csak tárolni az energiát, és nagyobb lesz az energiatároló eszköz élettartam, kisebb a gyártási költsége... na akkor lesz ez életképes :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Sziasztok! Nekem erről a témáról az a véleményem, hogy ez nincs kiforrva a technológia és nem csak az miatt, hogy sok a hulladék ami keletkezik egy ilyen autó előállításánál hanem mert nem életképes pont a napi használatra nem alkalmas, mert ahogy Gabi is mondta nincs olyan tárolókapacitás ami ezt a dolgot életképessé tenné! Én a parasztos kis eszemmel arra gondolok, hogy annó mikor megépült pesten az akugyár, milyen komoly üzemnek számított és modernnek, mikor meg lebontották nem tudták a talajszennyeződést más hogyan megoldani csak földcserével! Tudom a mostani akuk és egyébb ilyen csodatalálmányok mások azért. De szerintem ez olyan mint a nukleáris energia, amíg müködik és nincs gond addig istenitik, csak amikor lejár az élettartama akkor kezdődnek a gondok, hogy mit és hova tüntessenek el a világ elöl. Majd a japók is akkor beszéljenek, meg mutogassák a technikát, ha nem termel annyi melékterméket a villanymobiljuk és nem "szopásgátló" maszkban rohangálnak a saját utcáikon! Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 szopásgátló ez jó :rolleyes: de ez a maszk pont nem az elektronyos autók miatt van, hanem mert sok a kétütemű vacak még ott, ugyebár robogó stb... és nem az vn mint pesten...attol 10x 20x több szar rohangál. de tény az, hogy ezen még gondolkozniuk kell, mert egyrészt a sok tönkrement aksit hova teszik majd, illetve egy autó előállítás vajon mennyi környezetszennyező szart juttat a környezetbe, na nem mintha a mostani autók előállítása oxigén és víz melléktermékkel járna. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Az az igazság hogy a belső égésű motorokban még elég nagy potenciál van, amit fejlesztéssel elő lehetne csalogatni...főként a dízelüzemű motorok esetében. Például édesapám 1,5 tonnás pikasszójában az 1,6-os gázolajos 5,8-at fogyaszt, pedig nem kímélve használja, állandóan klímával, amit magam sem értek. És ennél már vannak fejlettebb motorok is, és akkor a jövőről még nem is beszéltünk. Egyébként meg mindenki tudja, hogy a legjobb hatásfokkal működő gép a lassú járású, két ütemű hajódízel. :rolleyes: Ha majd azt lecserélik villanyhajtásra...akkor van tényleg vége a belső égésű motorok korának. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Az az igazság hogy a belső égésű motorokban még elég nagy potenciál van, amit fejlesztéssel elő lehetne csalogatni...főként a dízelüzemű motorok esetében. Például édesapám 1,5 tonnás pikasszójában az 1,6-os gázolajos 5,8-at fogyaszt, pedig nem kímélve használja, állandóan klímával, amit magam sem értek. És ennél már vannak fejlettebb motorok is, és akkor a jövőről még nem is beszéltünk. Egyébként meg mindenki tudja, hogy a legjobb hatásfokkal működő gép a lassú járású, két ütemű hajódízel. :rolleyes: Ha majd azt lecserélik villanyhajtásra...akkor van tényleg vége a belső égésű motorok korának. Az igazság az, hogy a belső égésű motor már a kitalálásakor elavult dolog volt a maga 10-20% körüli hatásfokával, úgyhogy sztem ideje lenne leváltani valami hatékonyabbra. Az elektromos hajtás jóval nagyobb hatásfokú, ráadásul jobban szabályozható, adott esetben nincs szükség pl. sebváltóra, kuplungra sem. Nemrég láttam egy műsort üzemanyagcelláról, egy kb. 50x50cm-es és kb. 10cm vastag üzemanyagcella 100A körüli áramokat tud leadni, amiből csak a szükséges mennyiségűt sorba kell kötni, és kész. Akkor már csak a hidrogén előállítását kell olcsóbban megoldani, ahogy Gábor is írta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Az igazság az, hogy a belső égésű motor már a kitalálásakor elavult dolog volt a maga 10-20% körüli hatásfokával, úgyhogy sztem ideje lenne leváltani valami hatékonyabbra. Az elektromos hajtás jóval nagyobb hatásfokú, ráadásul jobban szabályozható, adott esetben nincs szükség pl. sebváltóra, kuplungra sem. Nemrég láttam egy műsort üzemanyagcelláról, egy kb. 50x50cm-es és kb. 10cm vastag üzemanyagcella 100A körüli áramokat tud leadni, amiből csak a szükséges mennyiségűt sorba kell kötni, és kész. Akkor már csak a hidrogén előállítását kell olcsóbban megoldani, ahogy Gábor is írta. De amíg benzint tudnak bányászni addig senkit nem fog érdekelni egy másik megoldás mert minden erre épül...a kutak, az alkatrészhálózat, a szervizek. Gondolj bele ha minden azonnal megváltozna (ami persze nem lehetséges de érdekes lenne)...egy régivágású szerelőnek meg kell értenie, hogy nincs több hengerfejcsere, nem kell többet gyűrűzni, olajat se fog már cserélni, és nem kell olyasmivel foglalkozni hogy kihagy a 3. henger. Túl sok minden épül erre a technológiára ahhoz hogy ilyen egyszerűen leváltsák. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 De amíg benzint tudnak bányászni Az igen! És hol? :rolleyes: Érdekelne mert tudtommal a kőolajat szokás kiszipkázni :) :) , a benyát meg a többit pedig a finomító üzemek dolgozzák fel, hogy az legyen belőle amit te bele akarsz tölteni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 De amíg benzint tudnak bányászni addig senkit nem fog érdekelni egy másik megoldás mert minden erre épül...a kutak, az alkatrészhálózat, a szervizek. Gondolj bele ha minden azonnal megváltozna (ami persze nem lehetséges de érdekes lenne)...egy régivágású szerelőnek meg kell értenie, hogy nincs több hengerfejcsere, nem kell többet gyűrűzni, olajat se fog már cserélni, és nem kell olyasmivel foglalkozni hogy kihagy a 3. henger. Túl sok minden épül erre a technológiára ahhoz hogy ilyen egyszerűen leváltsák. Nyilván nem egy másodperc alatt fog megtörténni, de előbb-utóbb váltani kell. A benzin már nem tart örökké, mint azt még pár évtizeddel ezelőtt gondolni lehetett, és akkor még nem beszéltünk a környezetszennyezésről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Nyilván nem egy másodperc alatt fog megtörténni, de előbb-utóbb váltani kell. A benzin már nem tart örökké, mint azt még pár évtizeddel ezelőtt gondolni lehetett, és akkor még nem beszéltünk a környezetszennyezésről. Egyértelmű hogy váltani kell, ez igaz...viszont érdekesebb, hogy mikor...mert végülis pár éven belül is megoldható lenne, de a kőolajlobbi biztos addig húzza dolgot, ameddig csak lehet. És akkor még érdekesebb kérdés, hogy a hidrogént hogyan terhelnék meg jövedéki adóval. Lényegében ezt nem olyan nehéz előállítani mint a benzint, ügyes szerkezetekkel biztos megoldható lenne otthon is vízből. És akkor mire teszik az adót? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Idézet a cikkből: "Képzeljék, a mai autók mind napenergiával mennek. A Lamborghinik, a Kamazok és a Velorexek is" Na ez egy merénylet vagy nem is tudom mi de annyi szent, hogy én még egyetlen egy darabbal nem találkoztam -kivéve a Ferrari F-40-esét, abban volt olyan teszt céllal. Minden Kamaz úgy füstölt mintha speciel arra találták volna ki. "ügyes szerkezetekkel biztos megoldható lenne otthon is vízből" Hát hogyne! Nincs is másra szükség mint néhány zárt edényre, vízre és egyenáramra. Nagyüzemileg természetesen sokkal nagyobb méretekben. Eddig a kőolajat lopták, ezentúl a villanyt fogják :rolleyes: :) :) volt már rá példa de az csak kisiparilag mégis nagy lett a "számla". Szép és jó mindez de milyen áron? Ki fogja mindezt megfizetni? Egyértelműen a vevő -de miből? Ki fogja mindezt megteremteni? Néhány igencsak túl pihent ember -a mi adónkból. Húzzák, halasszák mert nem tökéletes. Mikor lesz? Legfőképp átlag embernek elérhető áron "tokkal-vonóval"? Ámbár vannak villástargoncák amik hidrogénüzeműek netán akkuval is több órát elmennek. Mi lenne ha mindezt egy kicsike kis fűnyíró traktorba építenék? Könnyű is tehát az energia nagyobb hatósugarat engedélyez. Nem, messze még az az óra (amit mi már valószínűleg nem érünk meg) mire ezek fogják átvenni a hatalmat a benzin és dízel üzemű robbanómotortól. -mindezt csak azért írtam mert esetenként én is pihent vagyok a fáradtságtól és lássuk be szél-malom harc mindez, értelmetlen kaparászni a zavarosban- Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Egyértelmű hogy váltani kell, ez igaz...viszont érdekesebb, hogy mikor...mert végülis pár éven belül is megoldható lenne, de a kőolajlobbi biztos addig húzza dolgot, ameddig csak lehet. És akkor még érdekesebb kérdés, hogy a hidrogént hogyan terhelnék meg jövedéki adóval. Lényegében ezt nem olyan nehéz előállítani mint a benzint, ügyes szerkezetekkel biztos megoldható lenne otthon is vízből. És akkor mire teszik az adót? :rolleyes: Előállitható vizből otthon is, de cseppfolyósítani a sufniban lehetetlen, és szerintem nem légnemű állapotban tárolnák, úgy túl sok helyet foglala el. Akkor majd felemelik a reg. adót. a súlyadót, vagy kitalálnak vmi újat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 mivel nem is képesek egyenlőre gazdaságosan előállítani vajon miért ne lenne rá nagyobb adó, mint a benzinre vagy a gázolajra?? szerintem még az én unokám unokája is benzines vagy dizeles autóvalfog járni, én úgy gondolom, eléggé messze van még ez a nagy villanyos autó állom Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 mivel nem is képesek egyenlőre gazdaságosan előállítani vajon miért ne lenne rá nagyobb adó, mint a benzinre vagy a gázolajra?? szerintem még az én unokám unokája is benzines vagy dizeles autóvalfog járni, én úgy gondolom, eléggé messze van még ez a nagy villanyos autó állom Bezony elég sokan keresnek milliárdokat az olajon, nem fogják "holmi környezetvédelem" miatt hanyagolni a dolgot, amíg egy csepp olaj van a föld alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 a másik dolog, hogy az elektromos áramot is elő kell állítani ám valahogy, nem úgy megy, hogy kirakom az ablakba a tv dugóját, oszt jön az amper Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts