Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

akciófilmet?

nemláttam az annyakinját vagy mit

természetfilmben láttam, hogy ezek hogy vadásznak.

felcsavarodva várnak, aztán me mint a rugó kiugranak és már tekerednek is...pesze hogy kocsira támadjon, ahhoz minimum az kell hogy odamenj, de ki az a hülye aki egy ekkora krígyóhoz odamegy? :D

Megosztás:

egyszer volt "szerencsém" látni élőben, hogy eszik, mondjuk nem ekkora volt, hanem csak 80-90 centis szivárványos boa vagy valami ilyesmi. betették a terráriumba a patkányt, vagy egeret, már nem emlékszem, egy darabig stírölték egymást, majd kb 1/1000 másodperc alatt rátekeredett. nem gyenge látvány. . . .

Megosztás:

sziasztok!

tudna nekem valaki segíteni,multkor valahol,sajnos már nem tudom melyik topicban láttam valakinek a honlapját kiirva,fel is kattintottam rá.....nos az a lényeg tele volt remek esti gyorsulással+gsi-s videokkal.

pontosan nem tudom ki volt aki videozott,de szívesen megnézném újra ezeket :D !

köxi!

Megosztás:

tudja valaki, hogy miért van jobb oldalon a kormány Angliában és gyarmati országaiban? sehol nem találtam erre vonatkozó infót a neten.

Rossz a kérdésfeltevés, mert nem a kormányról van szó, hanem a közlekedésről. Múltkor beszéltünk erről itt a fórumon, hasznos linkeket is beszúrtunk. A jobb oldalra tett kormány a bal oldali közlekedéssel függ össze, ami nagyon hosszú ideig egész Európában elterjedt volt (a történelmi vonatkozásokat lásd a lenti NOL-os cikkben). Aztán jött Napóleon, és onnantól kezdve folyamatosan tértek át a kontinentális Európa országai a jobb oldali közlekedésre. A magyar áttérés különösen érdekes, mert az erről szóló BM-rendeletet éppen a kassai bombázás napján, tehát közvetlenül a világháborúba való belépés előtt fogadták el.

Lásd erről bővebben:

http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=3084

http://nol.hu/cikk/409681/

Megosztás:

sziasztok!

tudna nekem valaki segíteni,multkor valahol,sajnos már nem tudom melyik topicban láttam valakinek a honlapját kiirva,fel is kattintottam rá.....nos az a lényeg tele volt remek esti gyorsulással+gsi-s videokkal.

pontosan nem tudom ki volt aki videozott,de szívesen megnézném újra ezeket :D !

köxi!

Az én tippem:

http://laci4.uw.hu/

Az én tanácsom:

Inkább nézni, mintsem utánozni!

Megosztás:

tudja valaki, hogy miért van jobb oldalon a kormány Angliában és gyarmati országaiban? sehol nem találtam erre vonatkozó infót a neten.

A régi lovas időkből maradt a bal oldali közlekedés Angliában. Ahogy felszállsz a lóra az út szélén, azt csak a bal oldalon tudod úgy megcsinálni, hogy felszállás közben ne a ló farát nézd. Tudomásom szerint ez még ezekből az időkből maradt.

Megosztás:

A régi lovas időkből maradt a bal oldali közlekedés Angliában. Ahogy felszállsz a lóra az út szélén, azt csak a bal oldalon tudod úgy megcsinálni, hogy felszállás közben ne a ló farát nézd. Tudomásom szerint ez még ezekből az időkből maradt.

Igen, mert a kard beleakad a lóba, ha a másik oldalról akarsz felszállni.

Találtam egy cikket a National Geographic-on.

Megosztás:

Ma délután M5-ös bevezetőn Bp-ről kifelé haladva DHL-nél matt bordó F Astra oldalsó kilincseire parkolt a külső sávban :D

Egy perces néma csendet kérek a kocsiért :D Utasok remélem jól vannak, mentő kint volt.

Más: középső kipuffom feletti hővédő (vagy mi) lemez zörög rendesen. Erősítsem fel valahogy, vagy ledobható a kocsiról?

Jegyzem meg a "kardánalagút" a nyári hőgutákban belvárosban döcögve, légkondizva a kabinból érezhetően forrósodik még ezzel a lemezzel is.

Választkösz!

Megosztás:

Ma délután M5-ös bevezetőn Bp-ről kifelé haladva DHL-nél matt bordó F Astra oldalsó kilincseire parkolt a külső sávban :D

Egy perces néma csendet kérek a kocsiért :D Utasok remélem jól vannak, mentő kint volt.

Más: középső kipuffom feletti hővédő (vagy mi) lemez zörög rendesen. Erősítsem fel valahogy, vagy ledobható a kocsiról?

Jegyzem meg a "kardánalagút" a nyári hőgutákban belvárosban döcögve, légkondizva a kabinból érezhetően forrósodik még ezzel a lemezzel is.

Választkösz!

Ha sokat dugózol hagyd meg, de bizonyos esetekben nem egyszerű a zörgést megcsinálni. Először is szedd le a csavarokat és mozgasd meg, hogy az esetleg beszorult kavicsok kijöjjenek. Ha pedig valahol közel van mondjuk a kipufogóhoz, akkor nyomd ki egy picit. Könnyen hajlítható.

Én akármit csináltam vele a zörgés megmaradt, úgyhogy inkább eltávolítottam.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.