J0hnny Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 lakot területen belülről szépidőről irt Gabi is :D akkor én kérek elnézést! Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 automatizálni kéne valahogy a világítást, és annak erősségét... mondjuk mint nekem otthon az infrakapcsolós lámpám...tudom állítani, hogy milyen külső fényerőnél kapcsoljon a mozgásézrékelő :D ezt ha most feltaláljuk, szabadalmaztatjuk és valahogy elérjük, hogy kötelező legyen az egész világon, akkor az egy dolog, hogy meggazdagszunk...de olyan 15-20 év múlva már alig lesz olyan autós aki szürkületben világítás nélkül jön szembe :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 az automata felkapcsolásal elkéstél nem is kicsit :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 wow akkor már csak várni kell :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Március18, 2008 Megoszt Elküldve Március18, 2008 km óra csalása témára visszatérve hétvégén M1-en jöttem hazafelé és van ott egy sebességmérő óra szerint 120-nál 112-et mutatott megnéztem a felénk lévő mérőnél, 120-nál 100 körülit mutatott most akkor melyik lehet a valósághoz közelebb álló? Tápiószecső véleményét osztva az elsőt tartom valószínűnek. Nálam X14NZ-nél pontosan 9 km/h-s különbség van. GPS-es mérésnél egyértelmű: ha az órám az autópályán 120-at mutat, az a valóságban 111 km/h-s sebességet jelent. Ha a városban 60-at mutat az óra, akkor csak 51-gyel megyek. Miután a sebességmérő a 20-as skálaértéken fekszik, ez a különbség akkor érzékelhető, amikor a mutató 30 fölé kúszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 km óra csalása témára visszatérve hétvégén M1-en jöttem hazafelé és van ott egy sebességmérő óra szerint 120-nál 112-et mutatott megnéztem a felénk lévő mérőnél, 120-nál 100 körülit mutatott most akkor melyik lehet a valósághoz közelebb álló? Ha nincs GPS-ed, végy egy stoppert, és mérj! (Vagy inkább a mitfahrer!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 verőfényes napsütéről volt szó és nem szürkületről, vagy pirkadatrol. Tehát állítjátok, hogy nappal lakott területen belül 3-99 éves korig soha senkinek semmilyen helyzetben nem jelent könnyebséget a közlekedésben, ha fel van kapcsolva a lámpa közlekedjen akár autóval, akár biciklivel, akár gyalog?! Merész. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Tehát állítjátok, hogy nappal lakott területen belül 3-99 éves korig soha senkinek semmilyen helyzetben nem jelent könnyebséget a közlekedésben, ha fel van kapcsolva a lámpa közlekedjen akár autóval, akár biciklivel, akár gyalog?! Merész. :D Igen. Ha tényleg az lenne a cél, hogy felhívjam magamra a figyelmet, akkor vagy dudálnék folyamatosan, vagy hangos kipufogót raknék :D De mivel a közlekedésnek nem az a célja, hogy minél jobban fel tudjam hívni arra a többi résztvevő figyelmét, hogy közeledek, ezért értelmetlennek tartom a lámpa égetését napközben. A közlekedés egyik fő alapeleme szerintem, hogy figyeljünk a másikra. Nem telefonálni, meg fiúkon/lányokon álmodozni, meg sminkelni... ha valaki ezt betartja, észre fogja venni már messziről a másikat minden közlekedési helyzetben. Szerintem alapvetően rossz oldalról van megközelítve a probléma... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Vagy vissza kell vezetni azt, amit az első automobiloknál, hogy max. 15Km/h és valaki rohan előtte piros zászlóval. Ahogy a mai törvényhozási morált látom, nem állunk messze tőle ... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Miért, éppen most emeltek csomó helyen sebességhatárt... ilyen ésszerű lépések már régen nem voltak :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Igen. Ha tényleg az lenne a cél, hogy felhívjam magamra a figyelmet, akkor vagy dudálnék folyamatosan, vagy hangos kipufogót raknék :D Én is szeretnék ilyen magabiztos lenni. :D Én még ugyan soha nem voltam öreg, nem volt rossz a szemem (legalábbis nagyon), nem voltam nagyothalló, viszont bizonyára voltam már figyelmetlen, fáradt, álmos (napközben is), láttam már szűk utcákat érdekes kanyarokat, kereszteződéseket, kacifántos közlekedési helyzeteket és meglepő módon közlekedő embereket. Meg sem próbálnám még magam sem az összes lehetséges variációba beleképzelni, nemhogy másokat. Persze bízom annyira embertársaim ítélőképességében és figyelmében, hogy belássák (természetesen a fent említett lehetséges eseteket előre kombinálva) mikor is fordultak a körülmények olyanra, hogy már szükséges a lámpa használata és hogy ezt soha ne is felejtsék el. :D Valószínűleg mindig mindenki azt is észben tartja, hogy lakott területről kiérve már más a helyzet és ennek megfelelően cselekszik. Egy ilyen tökéletes világban fel sem merülhet annak esélye, hogy a szabályozás egységes ennél fogva könnyebben nyomonkövethető, betartható és betartatható legyen. És így legalább megspórolunk vagy 10 forintot 100km-enként, de lehet hogy annyit sem. Továbbá egyéb intézkedéseket is bevezethetünk: - ne nyomjuk a féklámpát a piroslámpánál (esetleg csak az utolsó a sorban) - indokolatlanul hosszú indexelőkre a törvény teljes szigorával sújtsunk le - és tiltsuk be vagy alakíttassuk át azokat az autókat amelyek mindkét oldalon rendelkeznek tolató vagy ködzáró lámpával. A dudálással és hangos kipufogóval egyéb bajok is vannak. Ha nem lennének én támogatnám a használatunkat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 elképzeltem: - de kellemes lehet hajnali kettőkor az utcában dudálva közlekedő autós! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Tápi! Akinek rossz a szeme, nagyothalló, fáradt, álmos, figyelmetlen, az ne üljön autóba! Ennyi :D Ezektől az emberektől akkor sem mentem meg magam, ha ég a lámpám. Mint ahogy a múlt nyári eset is mutatja... mint mondtam, más oldalról kellene közelíteni a problémát, és azokat szűrni jobban, akik veszélyesek :D Sajnos erre nincs jó módszer, max erőteljesen szigorítani lehetne a jogsihoz jutás feltételét, és annak megtartási feltételeit... Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Napközben, szép időben leginkább csak azok a lámpák tűnnek (kicsit) ki, amelyik jól fel van állítva (sajnos sok ilyen van). Én nem is kapcsolom fel lakott területen szép időben a lámpát, mert nem hiszek abban, hogy ezáltal jobban észrevehető vagyok. Ha valaki nem vesz észre egy 5m-es fehér mozgó tárgyat ragyogó napsütésben, akkor az lámpával sem fog észrevenni :D :D :D :D Tudom, lerágott csont már itt is, de én is a tompított állandó használata mellett voksolok. Nem véletlenül van ez így Skandináviában, pedig ott sokkal jobbak az utak, és összehasonlíthatatlanul jobb a közlekedési morál! Csak egy példát: Nyáron erős napsütésben világos úttesten a fehér autó sokkal nehezebben vehető észre mint a sötét kocsi még lakott területen is. A lámpa ezen segíthet. Ha egy (őrült) motoros szemből jövet fél másodperccel később vesz észre emiatt, (bár őrült) de az eletébe kerülhet ez az apróság. Ez nem méltányos büntetés az őrültségéért. Bocs a motoros példáért, de nagyon motoros párti vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Tápi! Akinek rossz a szeme, nagyothalló, fáradt, álmos, figyelmetlen, az ne üljön autóba! Ennyi :D De nem csak autósok vannak a világon. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Ha egy (őrült) motoros szemből jövet fél másodperccel később vesz észre emiatt, (bár őrült) de az eletébe kerülhet ez az apróság. Ez nem méltányos büntetés az őrültségéért. Bocs a motoros példáért, de nagyon motoros párti vagyok. Valld be te lennél a motoros és csak a saját helyzetedet akarod könnyíteni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Na, ezt azért megnézném :D :D Pedig nem nehéz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Valld be te lennél a motoros és csak a saját helyzetedet akarod könnyíteni. :D Bingóóó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 De nem csak autósok vannak a világon. :D Te erre hivatkoztál, én arra reagáltam :D Amúgy a gyalogosra, a biciklisre és a motorosra is vonatkoznak kresz szabályok, valamint felelősség is tartozik hozzájuk. Tehát ha más szabálytalansága miatt történik a baleset, ne jöjjünk már azzal, hogy miért nem égett a lámpám... 100 esetből ha egynél segítene, de akkor is le merem fogadni, minden ilyen 100ból 1 esetnél felmutatható a másik fél felelőssége. Nagyon rossznak tartom azt a hozzáállást, hogy értelmetlen szabályokat halmozzunk egymásra, amik mindig új problémákat is szülnek, ahelyett, hogy a probléma gyökerét próbálnánk meg egy okos módszerrel gyomlálni :D Sokkal eredményebb lenne :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Ja, és én mint gyalogos, biciklis, motoros, és autós szemszögével írom ezeket a dolgokat, mert nálam mindegyik közlekedési forma rendszeresen jellemző :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Te erre hivatkoztál, én arra reagáltam :D :D Ha te mondod... Nem erre gondoltam, de még csak meg sem találtam ezt a hivatkozást. :D 100 esetből ha egynél segítene, de akkor is le merem fogadni, minden ilyen 100ból 1 esetnél felmutatható a másik fél felelőssége. De ha már segített, akkor nem is kell felelősséggel foglalkozni. Mindenki éli az életét tovább. Nagyon rossznak tartom azt a hozzáállást, hogy értelmetlen szabályokat halmozzunk egymásra, amik mindig új problémákat is szülnek, ahelyett, hogy a probléma gyökerét próbálnánk meg egy okos módszerrel gyomlálni :D Sokkal eredményebb lenne :D Miért értelmetlen és milyen problémákat szül az a szabály, hogy ha mész az autóval kapcsold fel a lámpát, ha meg nem akkor ne? Minél inkább kizárjuk a szubjektív mérlegelési lehetőségeket a szabályokból, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy mindenki ugyanúgy fogja értelmezni. Alternatív megoldások jók és szerintem is kellenek, de pénzigényesek és nehézkes a bevezetésük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 De ha már segített, akkor nem is kell felelősséggel foglalkozni. Ha így állunk hozzá, akkor áldásunk rá, hogy minden felelőtlen ember autóba ül... Én nem így látom, ebben azt hiszem gyökeresen eltér a véleményünk. Pont az a baj itt a fejekben, hogy a felelősség kérdésével nem foglalkoznak, ha sikerült átsiklani valamin nagyobb gond nélkül... Ha egy figyelmetlen ember áthajt rajtam, mert nem veszi észre hogy jövök a védett útvonalon, akkor nehogy már azt kezdje el az arcomba mondani, hogy miért nem égett a lámpám, úgy biztos nem történt volna meg a baleset... Alternatív megoldások jók és szerintem is kellenek, de pénzigényesek és nehézkes a bevezetésük. Ha jobban belegondolsz, biztosan nem költségesebb, mint a milliónyi autón feleslegesen égetni a lámpát... mert ugye sok kicsi sokra megy. Ha gazdasági szemlélettel nézzük, akkor a lámpaégetés biztosan nagyságrendekkel többe kerül, mint jópár más megelőző intézkedés, ami véleményem szerint hasznosabb lenne a baleseti statisztika csökkentésére nézve :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 :D el is fáradtam :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 el is fáradtam :D Nem neked való ez a sok más-más világnézet feldolgozása, mi? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március19, 2008 Megoszt Elküldve Március19, 2008 Ha így állunk hozzá, akkor áldásunk rá, hogy minden felelőtlen ember autóba ül... Megint a légzsákkal kell jönnöm. Általában az is akkor nyílik, ha valaki felelőtlen, akkor az sem kell? Ha egy figyelmetlen ember áthajt rajtam, mert nem veszi észre hogy jövök a védett útvonalon, akkor nehogy már azt kezdje el az arcomba mondani, hogy miért nem égett a lámpám, úgy biztos nem történt volna meg a baleset... Nem mondja mert tényleg igazad van észre kellett volna vegyen, de nem lett volna jobb, ha nem ment volna át rajtad? :D ... mert ugye sok kicsi sokra megy... De mi a sok? Van akinek ezer forint is sok, van akinek az egymillió és van olyan, akinek az egymilliárd sem. Most én is jöhetnék azzal, hol lehetne sokkal többet spórolni... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts