opelastras Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Nemrég vagyok Astra tulaj és még nem olvastam végig a teljes fórumot. Elárulnád nekem is, mi a baj a fenti olajjal? Nekem ilyet tettek bele az Opel szervizben...(valszeg nem 5l-est, hanem hordóból, de a típusa ez a szervizkönyv szerint) A 10W-40-es viszkozitás önmagában a legjobb választás, viszont a GM-olaj flakonos kiszerelésével nagyon sok tulajdonos rossz tapasztalatokat szerzett. (A hordós kiszerelésen állítólag a Total hologramos emblémája szerepel.) Az egyik leggyakrabban emlegett érv a GM-olajjal szemben, hogy a minősége változó, mert a GM (a cég ugyebár nem gyárt olajat) állandóan változtatja a beszállítóit attól függően, hogy kitől kap jobb árajánlatot. A vásárló ebből következően nem tudja, hogy valójában kinek és milyen minőségű olaját veszi. Sosem voltam népszerű itt a fórumon az Olajdoki idézésével, de egy tanulságos példát a sok közül (a többi negatív véleményt lásd a Totalcar rovatában) http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/070325a/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Mi lesz a következő autótok? http://www.vezess.hu/hirek/uj_opel_astra_hamarosan/13410/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
phishR Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 jó idő volt ma...kicseréltem a hamutartó világítását :D :D megnéztem, lehúztam, lejött, csere, vissza, kész... csak azt nem értem, hogy ezt, meg a fűtés kapcsolóit miért nem kötötték egybe a világítással... ha világos van úgysem látszik, ha sötétedik, vagy szürkület van, úgyis felkapcsolja a júzer a világítást... így meg "szívja" az aksit... néha nem értem a fiatal német mérnököket :D Kiegészíteném Tápi hsz.-át: Valszeg azért van így, mert ugyanaz az izzó a venti kapcsoló és a belsőlevegő keringtető kapcsoló "skálavilágítása", mint a hátsóablak fűtés visszajelzője, illetve a belső levegő keringtetés jelzőfénye. Tehát ha úgy lenne, ahogy írtad, csak akkor lenne kontroll a h.a.fűtésről és a b.lev.keringtetésről, ha be van kapcsolva legalább a helyzetjelző (és vele együtt a műszerfalvilágítás). Vagy külön izzók (esetleg LED-ek :D )kellenének, külön szál (szürke) drótokkal. :D A "gyújtás+" vezeték (fekete) meg amúgy is ott van, arról megy a venti, meg a h.a.fűtés. Mivel csak akkor világít (mostani állapotban), ha rajta van a gyújtás - tehát általában jár a motor, van töltőáram, nem igazán "szívja az akksit". (4x1.2W-ról beszélünk) Szerk.: bocs, 5x1.2W, mert a szivargyújtó is így van kötve. A megoldás hátránya az esztétikai kifogásodon kívül, hogy jobban fogynak az izzók, mert világítanak, ha kell, ha nem (értsd: nappal is). Link to comment Megosztás: More sharing options...
phishR Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 A 10W-40-es viszkozitás önmagában a legjobb választás, viszont a GM-olaj flakonos kiszerelésével nagyon sok tulajdonos rossz tapasztalatokat szerzett. (A hordós kiszerelésen állítólag a Total hologramos emblémája szerepel.) ... Köszi, megnyugtattál :D Remélem, azért a márkaszerviz jó helyről veszi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Vagy külön izzók (esetleg LED-ek :D )kellenének, külön szál (szürke) drótokkal. :D A "gyújtás+" vezeték (fekete) meg amúgy is ott van, arról megy a venti, meg a h.a.fűtés. igen ebből a megfontolásból már érthető, hogy miért így csinálták...a kábelspórolás mindent megmagyaráz... végülis egyel több hibalehetőség lenne, ha a világításkapcsolóról kapná a tápot... és természetesen + anyag és szervízköltség is jelentkezne... bár akkor is tartom magam ahhoz, hogy világosban nem látszik, sötétben meg nagyon ritkán használnád minimum a helyzetjelző nélkül...járó motorral Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Továbbá egyre inkább tolódunk abba az irányba, hogy a világítás minden helyzetben legyen bekapcsolva, akkor meg mindegy. ezt egyébként bevezetném...valahogy fixre köttetném az összes autóban a világítást... néha szürkületben volt már pár meleg helyzetem mert a szembejövő elfelejtette felkapcsolni legalább a helyzetjelzőt... nálam mindíg ég valami... ad némi biztonságérzetet, hogy látszok anyu unójában pedíg sosincs lekapcsolva...ott mondjuk,csk gyújtásról megy...szal nincs meg a veszélye, hogy leszívja az aksit esetleg Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Belülre. Ha van kézügyességed tehetsz egy próbát, de szerintem nehéz szépre megcsinálni úgy, hogy valaki akkor lát fóliát először. Ha felrakatod akkor szép lesz, de nyilván drágább. namajd megnézetem egy fóliással :D biztos ami biztos Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Mi lesz a következő autótok? http://www.vezess.hu/hirek/uj_opel_astra_hamarosan/13410/ hmmm... szép jobban tetszik, mint a h astra...reméljük jó is lesz... :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 ezt egyébként bevezetném...valahogy fixre köttetném az összes autóban a világítást... néha szürkületben volt már pár meleg helyzetem mert a szembejövő elfelejtette felkapcsolni legalább a helyzetjelzőt... nálam mindíg ég valami... ad némi biztonságérzetet, hogy látszok anyu unójában pedíg sosincs lekapcsolva...ott mondjuk,csk gyújtásról megy...szal nincs meg a veszélye, hogy leszívja az aksit esetleg Én fixre azért nem, bár ilyenről is hallottam, de egy visszajelzőt tennék arra az esetre, ha nincs felkapcsolva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
phishR Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Én fixre azért nem, bár ilyenről is hallottam, de egy visszajelzőt tennék arra az esetre, ha nincs felkapcsolva. A visszajelző jó ötlet. Nekem anno volt egy Subaru-m, amiben megvolt a helye egy relének, amivel a tompított világítás bekapcsolt a motor beindulása után. A skandináv országokban azt hiszem kötelező mindig a világítás, sok autó bizti tábláján láthatók üres helyek biztinek, meg relének ovális jelzésben S és N betűkkel, mint a svéd és a norvég autók jelzése. Omegámban is volt, ha jól emlékszem, az Astrát még nem néztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 állandó lámpahasználat ha picivel is de azért növeli a fogyasztást :D ettől függetlenül én se szeretem ha szürkületben lámpanélkül szaladgálnak az emberek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 állandó lámpahasználat ha picivel is de azért növeli a fogyasztást :D Ezt mindenki tudja, de ha egy balesetet elkerülsz vele sokszorosan visszahozza az árát. Ilyen alapon az autóban található összes védelmi rendszer elhagyható lenne. De majd jönnek a ledek, aztán az nem fogyaszt majd annyit. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 nem erről beszéltem tápi de mindegy, ha továbbolvastad te is tudod. de nappal városban pl semmi értelme a lámpának.... ezzel Gabi is egyetértett már... a ledek meg nekünk már nemhiszem hogy sok vizet zavarnak majd, ledes hátsólámpát se csináltak már az F re, legalábbis én nemláttam :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Helló! Szerintetek ez milyen állapotú autó??megér ennyit?? http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Helló! Szerintetek ez milyen állapotú autó??megér ennyit?? http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024 Pont ma nézegettem én is a hasznaltauto.hu-t,és ennyiért már 1999-2001 évjáratúakat is láttam (mondjuk azok benyásak voltak). De nagyon szépnek tűnik,én szívesen lecserélném erre az enyémet :D :D . Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 Helló! Szerintetek ez milyen állapotú autó??megér ennyit?? http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...creenwidth=1024 Látom Isuzu. Nagyon meg kell nézni a motort, az Isuzu kifejezetten hajlamos a hengerfejproblémákra (gátrepedés), meg kell nézni, nem keményednek-e fel a vízcsövek járó motornál, milyen színű a hűtőtartályban a víz, az olaj nem habos-e. Alá kell nézni, nem rohad-e valahol, nincs-e felpúposodva a festés, ilyenek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 miből láccik, hogy ez isuzu? :D egyébként nagyon ki van galncolva...gyanúsan jól néz ki...ha nem kereskedőtől lenne, jobban tetszene Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 miből láccik, hogy ez isuzu? :D egyébként nagyon ki van galncolva...gyanúsan jól néz ki...ha nem kereskedőtől lenne, jobban tetszene A 82LE-ből, meg a TDS tipusjelzésből, meg a hirdetés szövegéből :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 A 82LE-ből, meg a TDS tipusjelzésből, meg a hirdetés szövegéből :D a szelektív olvasás hátrányai... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 miből láccik, hogy ez isuzu? :D egyébként nagyon ki van galncolva...gyanúsan jól néz ki...ha nem kereskedőtől lenne, jobban tetszene Ha megen, piszkos kívül-belül, akkor meg az jön : miért nem lehet redberakni eladás előtt ? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 nem erről beszéltem tápi de mindegy, ha továbbolvastad te is tudod. de nappal városban pl semmi értelme a lámpának.... ezzel Gabi is egyetértett már... a ledek meg nekünk már nemhiszem hogy sok vizet zavarnak majd, ledes hátsólámpát se csináltak már az F re, legalábbis én nemláttam :D Továbbolvastam, de nem tudom. :D "A táblázatból kitűnik, hogy az intézkedést alkalmazó 14 EU-tagállam közül tizenegyben valamennyi útra vonatkozik a gépjárművek nappali kivilágítási kötelezettsége, így a Cseh Köztársaságban, valamint a szomszédos Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában is. Figyelembe véve, hogy ez az intézkedés a kutatási eredményekkel alá nem támasztott hiedelmekkel ellentétben jelentősen hozzájárul a gyalogos és kerékpáros elütések számának csökkentéséhez, célszerű lenne Magyarországon lakott területen is kötelezővé tenni a gépjárművek nappali kivilágítását." http://www.matud.iif.hu/08feb/06.html Én azért nem értek a haszontalanságáról, de nem csak a cikk miatt, hanem tapasztalatból sem. Szerintem fogják a ledeket is hype-olni, annyira mint a xenont csak kell még neki pár év. Van ledes hátsó lámpa f astrához. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 kössz tápi biztam benned :D mindenben ellent :D de ez a jó több vélemény :D adj már linket mert én még kajak nem láttam a miénkhez ledes hátsólámpát :D szerintem annyi pénz egy 12éves gépért sok szerintem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 kössz tápi biztam benned :D mindenben ellent :D de ez a jó több vélemény :D adj már linket mert én még kajak nem láttam a miénkhez ledes hátsólámpát :D szerintem annyi pénz egy 12éves gépért sok szerintem :D :D www.ebay.de -> astra f led, ha ennyit beírsz már fog kidobni. (nem tudom direktbe linkelni) Igaz csak a helyzetjelző meg a fék a ledes, de az is több mint a semmi. A maradékba lehet venni külön ledes izzókat. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 fuh kicsit drága :S 45 ezer és még nincs benne minden égő :D viszon ez a fekete krist tetszető, 25 ezer és ehhez még hozzájön a posta gondolom Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március17, 2008 Megoszt Elküldve Március17, 2008 ledes izzót nem próbáltatok még? gondolom nem ugyanaz a hatás...de lehet erősebb mint a sima izzó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts