hening Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Egyféle áttétel van a difiről, így csak a kerékméret befolyásolja a spirál fordulatát. Amúgy pl sebességjeladóból is van legalább kétféle, ami különböző lehet az órán. De a váltóáttételek attol még külömbözhetnek, nem? Én legalábbis úgy tudom, hogy van rövid, és hosszú változat (WR, CR) is. Ehez igazítják az órák áttételezését is (1111, 1102). Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 De a váltóáttételek attol még külömbözhetnek, nem? Én legalábbis úgy tudom, hogy van rövid, és hosszú változat (WR, CR) is. Ehez igazítják az órák áttételezését is (1111, 1102). Semmi köze a váltó áttételezésének a kerékfordulathoz. márpedig a spirál közvetlen a difiről kapja a hajtást, ami pedig közvetlen a kerékfordulat egy azonos áttételen keresztül ugye :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Gabi: a kérdés az, hogy motorkód alapján megmondható-e, hogy melyik a gyári alkatrész hozzá? tehát melyik jeladó és melyik műszeregység? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Gabi: a kérdés az, hogy motorkód alapján megmondható-e, hogy melyik a gyári alkatrész hozzá? tehát melyik jeladó és melyik műszeregység? EPC-ben kellene nézelődni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Semmi köze a váltó áttételezésének a kerékfordulathoz. márpedig a spirál közvetlen a difiről kapja a hajtást, ami pedig közvetlen a kerékfordulat egy azonos áttételen keresztül ugye :) Igaz. :) De az ECU helyes működéséhez csak van köze, vmi kicsi legalábbis, mert a kétféle váltóval adott kerékfordulatnál nem egyforma a motorfordulat, nem? Gondolom ezért kell a kétféle műszer. Ui: Megnéztem itt, és úgy néz ki, hogy kétféle tipusú váltóval szerelték a C14NZ-ket. Az egyik az F10-es, a másik F13/WR. Mindkettő végáttétele 4,18. Sajnos az F10 nél nem írja, hogy CR, vagy WR-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Sztem a miénkhez jó a 1111, én legalábbis még nem láttam másmilyet C14NZ-ben. Az EPC nem mond pontosabbat, minthogy létezett 1102 is ezekben. Ki kéne próbálni egy 1102-est egy C14NZ-ben, és kiderülne, az mennyit csal. Logikusan végiggondolva: ha ezek a számok a valós áttételt jelentik, egy kisebb W-számú óra (és főleg a számláló része) nagyobb fordulaton menne ugyanolyan sebességen, ami azt jelentené, hogy még nagyobbat csalna felfelé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Sztem a miénkhez jó a 1111, én legalábbis még nem láttam másmilyet C14NZ-ben. Az EPC nem mond pontosabbat, minthogy létezett 1102 is ezekben. Ki kéne próbálni egy 1102-est egy C14NZ-ben, és kiderülne, az mennyit csal. Logikusan végiggondolva: ha ezek a számok a valós áttételt jelentik, egy kisebb W-számú óra (és főleg a számláló része) nagyobb fordulaton menne ugyanolyan sebességen, ami azt jelentené, hogy még nagyobbat csalna felfelé. Nekem 1102 van benne, és kb 20%-ot csal felfelé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Nekem 1102 van benne, és kb 20%-ot csal felfelé. Nekem is a 1111-es. Milyen a váltód? F10 vagy F13? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Nekem is a 1111-es. Milyen a váltód? F10 vagy F13? Na látod azt még nem néztem meg, de ma meg fogom nézni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 De az ECU helyes működéséhez csak van köze, vmi kicsi legalábbis, mert a kétféle váltóval adott kerékfordulatnál nem egyforma a motorfordulat, nem? Gondolom ezért kell a kétféle műszer. Gondolom ezért van kétféle sebességjeladó az órákon. Más az impulzusszámuk. :) De amúgy az ecunak nem kell pontos sebességjel, lényegében csak azt nézi, van-e sebesség :) Tudtommal F10-en is ugyanolyan az áttétel a difi-spirál között, mint F13-nál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 ne mán,akkor nekem ennyire mázlim volt az óracserével? Beraktam és minden ok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 ne mán,akkor nekem ennyire mázlim volt az óracserével? Beraktam és minden ok. Neked gondolom 1102 van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
misik Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Üdv! most regisztráltam az oldalon mert egy nagyon fontos kérdésem lenne és remélem,hogy itt tudtok nekem segiteni!Van egy2003-as opel astránk 1.4-es 16szelepes.Két napja a müszerfalon kigyuladt a sárga lámpa.(néha villog)A motor pedig egyenletlenül jár!Azóta kicseréltük benne a gyertyákat, és a gyújtótrafosort.De a hiba nem változott.Mi lehet a próbléma?Tudtok segiteni?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Én legelőbb fél10re érek oda, elég kötött a programom. Úgyhogy csak így tudok tervezni. Esetleg vasárnap délután 6-7 körül, visszafelé amikor jövök. Akkor sztem ezt választom, vasárnap délután csörgess meg, mikor kb. a fehérvári Auchan környékén jársz a pályán, nem veszem fel, csak akkor elindulok és a velencei Mol kutas lehajtónál talizunk, ezúttal a másik oldalon. Az épület mögött vannak parkolók, ott fogok várni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Üdv! most regisztráltam az oldalon mert egy nagyon fontos kérdésem lenne és remélem,hogy itt tudtok nekem segiteni!Van egy2003-as opel astránk 1.4-es 16szelepes.Két napja a müszerfalon kigyuladt a sárga lámpa.(néha villog)A motor pedig egyenletlenül jár!Azóta kicseréltük benne a gyertyákat, és a gyújtótrafosort.De a hiba nem változott.Mi lehet a próbléma?Tudtok segiteni?! Ez nem G Astra véletlenül? Ha a sárga lámpa világít, az azt jelenti, hogy a motorvezérlő valami hibát talált, ami jó eséllyel el is tárolt. G Astrákat nem nagyon ismerem, de elvileg ki lehet szedni a motorvezérlőből, hogy mi a problémája, és akkor nem kell vaktában cserélgetni. Majd jön valami hozzáértő és elmondja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Majd jön valami hozzáértő és elmondja. Hogy szerénykedik a srác! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
misik Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Ez nem G Astra véletlenül? Ha a sárga lámpa világít, az azt jelenti, hogy a motorvezérlő valami hibát talált, ami jó eséllyel el is tárolt. G Astrákat nem nagyon ismerem, de elvileg ki lehet szedni a motorvezérlőből, hogy mi a problémája, és akkor nem kell vaktában cserélgetni. Majd jön valami hozzáértő és elmondja. De ez egy G astra!Köszi a válaszod!Akkor várok tovább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 ....de elvileg ki lehet szedni a motorvezérlőből.... :) :) Motorvezérlő kiszerel, délnek fordulva kétszer megrázod a bal füled mellett, elmondod a születési helyed visszafelé görögül és hopp már meg is van a hibakód :) De állítólag fenyegtéssel is ki lehet szedni a hibakódot :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 De ez egy G astra!Köszi a válaszod!Akkor várok tovább. Itt lehet előbb születik értékelhető válasz számodra, ha G Astra : http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...&start=3220 :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 :lol: :lol: Motorvezérlő kiszerel, délnek fordulva kétszer megrázod a bal füled mellett, elmondod a születési helyed visszafelé görögül és hopp már meg is van a hibakód :D De állítólag fenyegtéssel is ki lehet szedni a hibakódot :lol: :D :) :) :) Piista, te beteg vagy. Menj pihenni. :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 :) :) Piista, te beteg vagy. Menj pihenni. :lol: :lol: Mr. Hengerfejtömitéses :lol: :D Mit kell erre felvágni miiiii ? :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 nekem is 1102es van.... és eddig csak 1111 est láttam, tiszaujba is az 1.8ason is meg az 14Se n is valakinek nincs sima km számlap bescannelve, olyanrol, ami nem fordulatszámmérős?? és a második vonalnál van a 90 fok?? egy darabig ugy se lesz pénzem, és akkor már ezt alakitom át. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Akkor sztem ezt választom, vasárnap délután csörgess meg, mikor kb. a fehérvári Auchan környékén jársz a pályán, nem veszem fel, csak akkor elindulok és a velencei Mol kutas lehajtónál talizunk, ezúttal a másik oldalon. Az épület mögött vannak parkolók, ott fogok várni. Nem találom a számod, átküldöd püben? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 nekem is 1102es van.... és eddig csak 1111 est láttam, tiszaujba is az 1.8ason is meg az 14Se n is valakinek nincs sima km számlap bescannelve, olyanrol, ami nem fordulatszámmérős?? és a második vonalnál van a 90 fok?? egy darabig ugy se lesz pénzem, és akkor már ezt alakitom át. a számlapot rajzolod át tetszés szerint vagy csak rossz és le akarod cserélni a mostanit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február15, 2008 Megoszt Elküldve Február15, 2008 Nem találom a számod, átküldöd püben? :) Küldtem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts