opel16v Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Én a Texas Tiris rfid-jét ismerem kicsit közelebről. Szerintem ezt nem könnyű másolni, szinte lehetetlen. Van olyan tipusa, aminek van jelszóval védett belső írható olvasható tárolója. Ugyanez igaz a iButtonra is. Van olyan mikroprocesszoros változata, ami akár java-t is futtathat. A sima rfid eszközök és ibutton eszközök könnyen olvashatók és klónozhatóak. Egy alap ismerettel rendelkező műszerész is megoldja. Igazad van, vannak kulccsal védett területekkel rendelkező típusai is, de ezek kommunikációja lassú, körülményes, nem megbízható és persze maga az eszköz is irreálisan drága. Pontosan ezért nem is terjedtek el nagy számban :) Itt nálam van mindkettő fajtából fejlesztői példány, pár éve vizsgáltam velük a lehetőségeket, de nagyon sok szempont alapján kiestek a pixisből :) Mert akkor már inkább mifare, ami sokkal biztonságosabb, gyorsabb és megbízhatóbb, csak azzal is az ára a bibi, nagyon drága. Link to comment Megosztás: More sharing options...
levys Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Ez nagyon sok dolog lehet... kicsit jobban körülírva? :) nos megprobalom jobban korulirni.amikor elindulok akkor semmi baja,szepen megy magatol csendben,amikor kanyarodok,fekezek,kuplungolok,gazt adok egyszer csak elkezd magas hangot kiadni hol hosszabb,hol rovidebb ideig.Jatszottam a gazzal is s mikor jobban nyomtam neki elhalkult,amikor meg csak csordogaltam akkor neha sivitott neha meg nem.....sajna nem tudom hogy miert,s mitol csinalja.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Milyen motor is az? Szerintem inkább valami a vezérlésben (pl vízpumpa vagy feszítő), vagy ékszíj (ha az van), esetleg generátor vagy szervopumpa. Link to comment Megosztás: More sharing options...
levys Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Milyen motor is az? Szerintem inkább valami a vezérlésben (pl vízpumpa vagy feszítő), vagy ékszíj (ha az van), esetleg generátor vagy szervopumpa. egy 97es opel f astra 1.4 es 60 LE-s......hat lehet h valamelyik,mert nemreg vettem egy oreg emberketol,s hat o nem igazan cserelgetett benne dolgokat:))) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 egy 97es opel f astra 1.4 es 60 LE-s......hat lehet h valamelyik,mert nemreg vettem egy oreg emberketol,s hat o nem igazan cserelgetett benne dolgokat:))) mennyi km van benne??? vezérlés cserét 60e-nél meg kell ejteni, vagy legkésőbb 5 év után! Ha ez nem történt meg, akkor azonnal meg kell csinálni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
levys Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 mennyi km van benne??? vezérlés cserét 60e-nél meg kell ejteni, vagy legkésőbb 5 év után! Ha ez nem történt meg, akkor azonnal meg kell csinálni! 76000 km lehet tudni h vezerles csere volt e rajta vagy sem?es mit jelent a vezerles csere? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Veres Jana Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 lehet tudni h vezerles csere volt e rajta vagy sem?es mit jelent a vezerles csere? Végre egy ugyanolyan szakavatott személy, mint ÉN!! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 76000 km lehet tudni h vezerles csere volt e rajta vagy sem?es mit jelent a vezerles csere? Szét kell szedni... ha nem volt csere, az látszik a görgőn, kotyogni fog. Esetleg a szíjon a repedezettség is. Cserénél: vezérműszíj, feszítő, vezetőgörgő, vízpumpa, és nem ártana gyertyákat és a benzinszűrőt is. Olajat és a levegőszűrőt legkésőbb 10000km vagy 1 év. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 de inkább javaslom, hogy szakember nézze meg Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 de inkább javaslom, hogy szakember nézze meg én is így gondoltam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
levys Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Szét kell szedni... ha nem volt csere, az látszik a görgőn, kotyogni fog. Esetleg a szíjon a repedezettség is. Cserénél: vezérműszíj, feszítő, vezetőgörgő, vízpumpa, és nem ártana gyertyákat és a benzinszűrőt is. Olajat és a levegőszűrőt legkésőbb 10000km vagy 1 év. egy szaki megnezte a szijat,s jonak talalta,volt gyertyacsere,benzinszuro,olajcsere,pollen es levegoszuro is vezetogorgo csere nem volt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 76e km-nél szerintem azért esélyes a csere Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 egy szaki megnezte a szijat,s jonak talalta,volt gyertyacsere,benzinszuro,olajcsere,pollen es levegoszuro is vezetogorgo csere nem volt... pedig kellene... vezérműszíjat is, görgőt, feszítőt, vízpumpát is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Szét kell szedni... ha nem volt csere, az látszik a görgőn, kotyogni fog. Esetleg a szíjon a repedezettség is. Cserénél: vezérműszíj, feszítő, vezetőgörgő, vízpumpa, és nem ártana gyertyákat és a benzinszűrőt is. Olajat és a levegőszűrőt legkésőbb 10000km vagy 1 év. Ebben nincs vezetőgörgő, csak feszítő. Sztem az a hang a féktől származik, nézd meg, hogy elöl a tárcsa porvédő lemeze nem ér-e hozzá a tárcsához. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 egy szaki megnezte a szijat,s jonak talalta,volt gyertyacsere,benzinszuro,olajcsere,pollen es levegoszuro is vezetogorgo csere nem volt... A görgőket mindig a vezérműszíjjal és a vízpumpával együtt kell cserélni, ahogy erre fent is történt utalás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
levys Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 pedig kellene... vezérműszíjat is, görgőt, feszítőt, vízpumpát is! akkor szolok a szakinak ma h ezeket is cserelje ki:))))) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 elöl a tárcsa porvédő lemeze nem ér-e hozzá a tárcsához. ez is lehet pl. de ha nem volt vezérlés csere, akkor onnan is elég esélyes a dolog. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Bocsánat az ismétlésért, mások gyorsabbak. FPepének igaza lesz: ez minden valószínűség szerint egy X14NZ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 akkor szolok a szakinak ma h ezeket is cserelje ki:))))) A görgő legalább SKF, de leginkább gyári GM legyen, a vízpumpa méginkább GM legyen, a szíj vagy Gates vagy eredeti GM! Link to comment Megosztás: More sharing options...
levys Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 A görgőket mindig a vezérműszíjjal és a vízpumpával együtt kell cserélni, ahogy erre fent is történt utalás. draga kiadas ez a csere? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 pedig kellene... vezérműszíjat is, görgőt, feszítőt, vízpumpát is! Annak aki most keveredik ide! Tessék visszaolvasni, nehogy megint az jöjjön le valakinek, hogy opel16v azt mondta vez.szíjjal vízpumpát is kell cserélni! Vízpumpát akkor cserélj ha rossz! Nincs kihordási ideje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
levys Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Annak aki most keveredik ide! Tessék visszaolvasni, nehogy megint az jöjjön le valakinek, hogy opel16v azt mondta vez.szíjjal vízpumpát is kell cserélni! most akkor mi van?????mit kell csereljek?gorgoket,vezermuszijat,es vizpumpat ne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Én ezt most is állítom :) Nem egy nagy vagyon a dolog, Ha nincs vezetőgörgő, azzal is beljebb van a költségvetés. Vízpumpa 10 körül szokott lenni, szíj 5-6 körül, feszítő ugyancsak 10 körül. Nem érdemes spórolni a legolcsóbb utángyártott típussal, mindenképp a minimum a gyári vagy az ident alkatrész, illetve szíjból a gates vagy GM. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 es vizpumpat ne? de! sőt, annak lehet legesélyesebb a hangja... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
levys Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 A görgő legalább SKF, de leginkább gyári GM legyen, a vízpumpa méginkább GM legyen, a szíj vagy Gates vagy eredeti GM! GM=Generali Motors? milyen marka?es mennyit kostalnak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts