Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Csak azt a szempontot nem érdemes kihagyni a súly vs fogyasztás témánál kihagyni,

hogy míg az autópályán mész egyenletesen, tényleg nem sokat számít a súly, de mihelyst mondjuk

ugyanezt teszed városban, ahol gyorsítani-lassítani kell állandóan, eléggé megugrik a fogyi :)

Ugyanis a tömeg gyorsításához kell a több energia, a légellenállás ettől még nem lesz több :)

Megosztás:

Én olyat olvastam, hogy 10% súlycsökkenés 7-8%-os fogyasztáscsökkenést hoz magával. Nem számoltam ki, de valahogy akkörül van ahogy te mondod. Ha lenne olyan dolog aminek kiszedésével 0,1 decit spórolnék 100km-en, és nem lenne egyéb hátránya az elhagyásnak, kiszedném. :)

Hogy áll most a projekt? Mekkora súlycsökkenést sikerült eddig elérni és mivel?

Megosztás:

Hogy áll most a projekt? Mekkora súlycsökkenést sikerült eddig elérni és mivel?

Nehéz azt megmondani mennyit nyertem, mert nem volt egy kiindulópont ahonnan elkezdtem. Folyamatosan jöttek és távoztak az alkatrészek. Legutóbbi mérés szerint (ami már nem tegnap volt) 970 kg az autó menetkészen. (nélkülem)

Sajnos egy ideje nincsenek jelentős változások. :)

Megosztás:

Lehet, hogy rosszul mér a digitális mázsa nekem 956 kg volt szervóval, e.ablakkal, tárcsafékes hátsóhíddal. 15-ös alufelnivel. :)

Lehet. De szervón kívül nekem is megvan mind. Igazából az abszolút mennyiség annyira nem fontos. Összehasonlításra ez az adat is megfelel. Azt meg tudom, hogy mennyit szedek ki, ha kiszedek valamit.

Megosztás:

Lehet, hogy rosszul mér a digitális mázsa nekem 956 kg volt szervóval, e.ablakkal, tárcsafékes hátsóhíddal. 15-ös alufelnivel. :)

Korábban említettem már, hogy ugyanazon felszereltségek esetében is az egyes évjáratok tömege kicsivel eltért egymástól. Ez megmagyarázhatja, hogy két ugyanolyan karosszériatípusú és felszereltségű autó tömege miért tér el egymástól.

Megosztás:

Csak azt a szempontot nem érdemes kihagyni a súly vs fogyasztás témánál kihagyni,

hogy míg az autópályán mész egyenletesen, tényleg nem sokat számít a súly, de mihelyst mondjuk

ugyanezt teszed városban, ahol gyorsítani-lassítani kell állandóan, eléggé megugrik a fogyi :)

Ugyanis a tömeg gyorsításához kell a több energia, a légellenállás ettől még nem lesz több :)

Teljesen jogos az észrevétel, le a kilókkal!

Megosztás:

Most,hogy mondod...Udi is vigyorog mostanában! :)

Lehet hogy a kipufogóvég már csak dísznek van rajta, be van vezetve amúgy az utastérbe a rendszer :)

Nem lehet hogy ezért kevesebb vele a károsanyag kibocsájtás? Rögtön fel van dolgozva a "károsanyag" az

utastérben! :) :D :lol:

Megosztás:

Lehet hogy a kipufogóvég már csak dísznek van rajta, be van vezetve amúgy az utastérbe a rendszer :)

Nem lehet hogy ezért kevesebb vele a károsanyag kibocsájtás? Rögtön fel van dolgozva a "károsanyag" az

utastérben! :) :) :D

Ahogy Baló György mondaná: 100%-os a feldolgozottság! :lol:

Megosztás:

ojeeee

életem első vezérléscseréje sajátkezűleg...

csak kár hogy rönőn :)

am lassan skodálatos szerviz leszünk... a renault meg csak ilyen mellékelt szervizelés lesz...

renault rónavölgyi helyett skoda rónavölgyi... jo hülyén hangzik mind a kettő :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.