opel16v Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Csak azt a szempontot nem érdemes kihagyni a súly vs fogyasztás témánál kihagyni, hogy míg az autópályán mész egyenletesen, tényleg nem sokat számít a súly, de mihelyst mondjuk ugyanezt teszed városban, ahol gyorsítani-lassítani kell állandóan, eléggé megugrik a fogyi :) Ugyanis a tömeg gyorsításához kell a több energia, a légellenállás ettől még nem lesz több :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Én olyat olvastam, hogy 10% súlycsökkenés 7-8%-os fogyasztáscsökkenést hoz magával. Nem számoltam ki, de valahogy akkörül van ahogy te mondod. Ha lenne olyan dolog aminek kiszedésével 0,1 decit spórolnék 100km-en, és nem lenne egyéb hátránya az elhagyásnak, kiszedném. :) Hogy áll most a projekt? Mekkora súlycsökkenést sikerült eddig elérni és mivel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Hogy áll most a projekt? Mekkora súlycsökkenést sikerült eddig elérni és mivel? Nehéz azt megmondani mennyit nyertem, mert nem volt egy kiindulópont ahonnan elkezdtem. Folyamatosan jöttek és távoztak az alkatrészek. Legutóbbi mérés szerint (ami már nem tegnap volt) 970 kg az autó menetkészen. (nélkülem) Sajnos egy ideje nincsenek jelentős változások. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Lehet, hogy rosszul mér a digitális mázsa nekem 956 kg volt szervóval, e.ablakkal, tárcsafékes hátsóhíddal. 15-ös alufelnivel. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Ennyi nekem is a versenyótó, csak nekem van benne 100kilónyi biztonsági cucc :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Lehet, hogy rosszul mér a digitális mázsa nekem 956 kg volt szervóval, e.ablakkal, tárcsafékes hátsóhíddal. 15-ös alufelnivel. :) Lehet. De szervón kívül nekem is megvan mind. Igazából az abszolút mennyiség annyira nem fontos. Összehasonlításra ez az adat is megfelel. Azt meg tudom, hogy mennyit szedek ki, ha kiszedek valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelke Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Sziasztok! Az alábbi linken található egy letölthető ASTRA F javítási kézikönyv. Sajnos, némelyik ábra nem jól látszik, de hátha tudjátok használni. http://opelke.uw.hu/ Add tovább a linket másoknak is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 akkor nem olyan gyenge csövek azok, pedig nem néznek ki valami hűdemasszivnak... ha azt kiszedné valaki, mikor jelentkezzne a maszivitás csökkenése??? csak balesetnél, vagy más egyébb helyzetben is?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Lehet, hogy rosszul mér a digitális mázsa nekem 956 kg volt szervóval, e.ablakkal, tárcsafékes hátsóhíddal. 15-ös alufelnivel. :) Korábban említettem már, hogy ugyanazon felszereltségek esetében is az egyes évjáratok tömege kicsivel eltért egymástól. Ez megmagyarázhatja, hogy két ugyanolyan karosszériatípusú és felszereltségű autó tömege miért tér el egymástól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Csak azt a szempontot nem érdemes kihagyni a súly vs fogyasztás témánál kihagyni, hogy míg az autópályán mész egyenletesen, tényleg nem sokat számít a súly, de mihelyst mondjuk ugyanezt teszed városban, ahol gyorsítani-lassítani kell állandóan, eléggé megugrik a fogyi :) Ugyanis a tömeg gyorsításához kell a több energia, a légellenállás ettől még nem lesz több :) Teljesen jogos az észrevétel, le a kilókkal! Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 lassan lesz a "fogyókúrához" norbi ápdétes benga is :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 lassan lesz a "fogyókúrához" norbi ápdétes benga is :) E85? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 :) :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 majd ráírják a kútra hogy maximum íz...nó cukor... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 Természetes összetevőkből, tartósítószert nem tartalmaz. :) És még az orrodat is tisztíííccsa! :) :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 Természetes összetevőkből, tartósítószert nem tartalmaz. :) És még az orrodat is tisztíííccsa! :) :) :D Majd szagold meg egyszer Udi cartárs verdájájan kipuffját! Tiszta szeszfőzde! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 Majd szagold meg egyszer Udi cartárs verdájájan kipuffját! Tiszta szeszfőzde! :) Cefreszag ezerrel? :) Zöldkártyások meg egész nap illumináltak tőle, mi? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 Cefreszag ezerrel? :) Zöldkártyások meg egész nap illumináltak tőle, mi? :) Most,hogy mondod...Udi is vigyorog mostanában! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 Most,hogy mondod...Udi is vigyorog mostanában! :) Lehet hogy a kipufogóvég már csak dísznek van rajta, be van vezetve amúgy az utastérbe a rendszer :) Nem lehet hogy ezért kevesebb vele a károsanyag kibocsájtás? Rögtön fel van dolgozva a "károsanyag" az utastérben! :) :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 Lehet hogy a kipufogóvég már csak dísznek van rajta, be van vezetve amúgy az utastérbe a rendszer :) Nem lehet hogy ezért kevesebb vele a károsanyag kibocsájtás? Rögtön fel van dolgozva a "károsanyag" az utastérben! :) :) :D Ahogy Baló György mondaná: 100%-os a feldolgozottság! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január31, 2008 Megoszt Elküldve Január31, 2008 ojeeee életem első vezérléscseréje sajátkezűleg... csak kár hogy rönőn :) am lassan skodálatos szerviz leszünk... a renault meg csak ilyen mellékelt szervizelés lesz... renault rónavölgyi helyett skoda rónavölgyi... jo hülyén hangzik mind a kettő :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya_1106 Elküldve Február1, 2008 Megoszt Elküldve Február1, 2008 Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom hozzárendelni a hozzászólásaimhoz azt az egy szem képemet amit felraktam a profilomba? Mert ha megnézem az adataimat akkor ott a kép, de a hozzászólásaimnál nem jeleníti meg baloldalt. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Február1, 2008 Megoszt Elküldve Február1, 2008 vezérlőpult/személyes beállítások/ avatar Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya_1106 Elküldve Február1, 2008 Megoszt Elküldve Február1, 2008 Ez volt az utolsó amire gondoltam volna :) De a lényeg hogy meg lett, Köszi! vezérlőpult/személyes beállítások/ avatar Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Február1, 2008 Megoszt Elküldve Február1, 2008 Volt olyan Astra Classic,hogy még hátsó ablaktörlő sem volt rajta? astra kocsi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts