tuskes Elküldve December29, 2017 Megoszt Elküldve December29, 2017 11 perce, tigerbacsi írta: Sziasztok ismét! Megjött a Pioneer MVH-S100UBW fejegységem. Grátiszba jött egy Pioneer TS - G1710F 280W (max) 17 cm -es hangszórópár. Kérdésem az volna, hogy ez beszerelhető e valahova a kocsimban? Opel Astra F 3 ajtós ferdehátú 1996-os, 1,4 16 V Köszi előre is a válaszokat MÁZLISTA! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tigerbacsi Elküldve December29, 2017 Megoszt Elküldve December29, 2017 2 perce, tuskes írta: MÁZLISTA! Lehet nem :-( Ahogy olvastam 16,5 a gyári az első ajtóban. csak nem tudom annak a helyére bele lehet e erőszakolni ezt a hangfalat. Persze tudom, hogy magyar ember előtt nincs akadály, de azért lehet nem akarok annyira mókolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve December29, 2017 Megoszt Elküldve December29, 2017 2 perce, tigerbacsi írta: Lehet nem :-( Ahogy olvastam 16,5 a gyári az első ajtóban. csak nem tudom annak a helyére bele lehet e erőszakolni ezt a hangfalat. Persze tudom, hogy magyar ember előtt nincs akadály, de azért lehet nem akarok annyira mókolni. 5mm-en nem hiszem hogy múlna... plusz lehet erre is jó egy kiemelő keret, vagy hasonlót legyártani valamiből. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December29, 2017 Megoszt Elküldve December29, 2017 23 perce, tuskes írta: 5mm-en nem hiszem hogy múlna... plusz lehet erre is jó egy kiemelő keret, vagy hasonlót legyártani valamiből. Meg kell nézni lehet ennyi plusz még elfér befelé. Vagy nem húzza le teljesen az ablakot, úgyis tél van. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve December29, 2017 Megoszt Elküldve December29, 2017 (edited) 3 órája, zotya975 írta: Meg kell nézni lehet ennyi plusz még elfér befelé. Vagy nem húzza le teljesen az ablakot, úgyis tél van. Azt hittem hogy zavaró lessz, de semmiben nem gátol De neki átmérőben nem fog elférni. Szerintem gyári kiemelővel nem is lessz jó, de ha gyárt hozzá még jó is lehet. Módosítva December29, 2017 : aholy Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December29, 2017 Megoszt Elküldve December29, 2017 32 perce, aholy írta: Azt hittem hogy zavaró lessz, de semmiben nem gátol De neki átmérőben nem fog elférni. Szerintem gyári kiemelővel nem is lessz jó, de ha gyárt hozzá még jó is lehet. Sosem néztem meg hogy lehúzott üvegnél mennyi hely van a hangszóró mögött, ugye nekem a gyári van bent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December29, 2017 Megoszt Elküldve December29, 2017 1 óra, zotya975 írta: Sosem néztem meg hogy lehúzott üvegnél mennyi hely van a hangszóró mögött, ugye nekem a gyári van bent. Sok nincs. Jó, ha van 1cm. Én se mértem meg, de eablak beszerelés közben láttam, hogy kiszámolták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December30, 2017 Megoszt Elküldve December30, 2017 10 órája, daykiller írta: Sok nincs. Jó, ha van 1cm. Én se mértem meg, de eablak beszerelés közben láttam, hogy kiszámolták. Mert ugye ha az ajtóban szereltem mindíg kivettem a hangszórót és fent hagytam az üveget, így van ott a legtöbb hely, így aztán ez a dolog kimaradt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve December31, 2017 Megoszt Elküldve December31, 2017 Minden kedves márkatársamnak sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok! 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve December31, 2017 Megoszt Elküldve December31, 2017 (edited) https://videa.hu/videok/jarmuvek/buek-WwppdqFey1w9PRJ8 Minden fórumtársamnak Hibamentes, CSAK Szerelemből Szerelős Boldog Új Évet Kívánok!!!! Módosítva December31, 2017 : tuskes 1 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tigerbacsi Elküldve Január1, 2018 Megoszt Elküldve Január1, 2018 Köszönöm a sok segítséget Nektek, s szeretnék minden fórumtársnak én is Sikerekben Gazdag Kilométerekben nem szűkölködő Boldog Új évet kívánni! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tigerbacsi Elküldve Január1, 2018 Megoszt Elküldve Január1, 2018 Sziasztok! A hangfal nem fér be az ajtóba. a felfogató pereme miatt. akárhogy emelem ki valahol mindig szorul, akad. Ámde nem akarom, hogy kárba vesszen az a TS - G1710F pioneer hagyszórópár. Kitaláltam, hogy a kalaptartóba lesz beszerelve. Ám mivel nem vagyok egy nagy zseni, így ismét Hozzátok fordulok. Hangtechnika. Azt se tudom eszik e vagy isszák. Összekötni, kivágni felszerelni feltudom. Ám egy kis szakmai segítség kellene több szempontból. milyen kábelt vegyek? Hogy tudom azt megoldani, hogy bármikor bontani tudjam valahol a kábelt, mert ugye ha le akarom venni a kalaptartót akkor egy gyors egyszerű bontási lehetőség kellene. 1,4 kg a két hangfal együtt. olvasgattam olyat, hogy meg tud hajolni a kalaptartó. Ez a tömeg meghajlítja? Mert ha igen akkor rakok fel merevítést. Másrészt azon tűnődöm, hogy ha nem kötöm le a hátsó angszórókat, hanem csak hozzákötöm ezeket is az úgy jó? Vagy jobb ha azokat a 13 cm-es hangszórókat lekötöm? Másrészt ha nem kötöm le az aksi/generátor elbírja ezt a hangfalpárt? Látom ez sem lesz egyszerű :-D Köszönöm szépen előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január1, 2018 Megoszt Elküldve Január1, 2018 1 óra, tigerbacsi írta: Sziasztok! A hangfal nem fér be az ajtóba. a felfogató pereme miatt. akárhogy emelem ki valahol mindig szorul, akad. Ámde nem akarom, hogy kárba vesszen az a TS - G1710F pioneer hagyszórópár. Kitaláltam, hogy a kalaptartóba lesz beszerelve. Ám mivel nem vagyok egy nagy zseni, így ismét Hozzátok fordulok. Hangtechnika. Azt se tudom eszik e vagy isszák. Összekötni, kivágni felszerelni feltudom. Ám egy kis szakmai segítség kellene több szempontból. milyen kábelt vegyek? Hogy tudom azt megoldani, hogy bármikor bontani tudjam valahol a kábelt, mert ugye ha le akarom venni a kalaptartót akkor egy gyors egyszerű bontási lehetőség kellene. 1,4 kg a két hangfal együtt. olvasgattam olyat, hogy meg tud hajolni a kalaptartó. Ez a tömeg meghajlítja? Mert ha igen akkor rakok fel merevítést. Másrészt azon tűnődöm, hogy ha nem kötöm le a hátsó angszórókat, hanem csak hozzákötöm ezeket is az úgy jó? Vagy jobb ha azokat a 13 cm-es hangszórókat lekötöm? Másrészt ha nem kötöm le az aksi/generátor elbírja ezt a hangfalpárt? Látom ez sem lesz egyszerű :-D Köszönöm szépen előre is! Hát sok mindent én sem értek hozzá, egyszer építettem csak "Somogyis" hangfalakat. Amit tudok: a zenéhez kicsit más drót kell, mint a sima villanyhoz, ezért érdemes direkt ehhez való kábelt venni. Ahol a kábelt veszed tudsz hozzá venni csatlakozót is , én a hangfalra ilyet raktam a könnyű lekötés érdekében, http://www.d-audio.hu/image/cache/data/s/sl100_lrg-500x500.jpg ennél a kábelvég be van dugva a rugós pöcök alá. A kocsiban szerintem csatlakozó célszerűbb. Bekötés: sorba csak azonos teljesítményű és ellenállású hangszórók köthetők, így neked párhuzamosan kell kötni, azonban arra figyelni kell hogy az ellenállás így csökken tehát két darab 4 Ohmos párhuzamosan kötve 2 ohm ellenállású lesz, és ez nem lehet kisebb az erősítő kimeneti ellenállásánál, mert különben tönkre is teheti. Beszerelés, passz ezt majd meglátod. Akku-generátor, ha menet közben hallgatod nem hiszem hogy gond lesz nyilván nem hangnyomás versenyre készülsz, akkor szoktak külön akkut beszerelni neki, ha sokat szó a zene álló motornál. Amúgy minden a minőségről szól, nekem botfülem van olcsó és egyszerű csatit lehet készíteni asztali PC tápcsatijából, ha hentereg valahol régi gép, ez kapásból magában foglalja egy hangszóró pár 4 kábel bekötését, de nyilván akinek számítt a minőség az nem ilyet fog tenni. ( nekem zenei téren nem számít) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tigerbacsi Elküldve Január2, 2018 Megoszt Elküldve Január2, 2018 Köszi! vettem 65 forintos hangszórókábelt meg hozzá való csatlakozókat is. majd meglátjuk mi jön ki belőle. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január2, 2018 Megoszt Elküldve Január2, 2018 16 perce, tigerbacsi írta: Köszi! vettem 65 forintos hangszórókábelt meg hozzá való csatlakozókat is. majd meglátjuk mi jön ki belőle. Azt mondják különben hogy az F-ben a gyári hangszórók egész jól szólnak, én mondjuk nem veszem észre a különbséget máshoz képest. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január2, 2018 Megoszt Elküldve Január2, 2018 45 perce, zotya975 írta: Azt mondják különben hogy az F-ben a gyári hangszórók egész jól szólnak, én mondjuk nem veszem észre a különbséget máshoz képest. Jól szólnak, ha nincs kiszakadva a membránszél, lecsúszva a mágnes, illetve nem a gyári fej van benne. Pár embert már megleptem vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január2, 2018 Megoszt Elküldve Január2, 2018 2 órája, wookie írta: Jól szólnak, ha nincs kiszakadva a membránszél, lecsúszva a mágnes, illetve nem a gyári fej van benne. Pár embert már megleptem vele. Az egyik hátsó nekem ki van szakadva, de amikor bontóban járok mindíg elfelejtem hogy hozzak. Igaz, hogy nem hallok különbséget a másik oldalhoz képest. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január2, 2018 Megoszt Elküldve Január2, 2018 Boldog Újévet kívánok a fórumozóknak! Megvan már a 2017-es évi összesítésem: Év végi km óra állás: 345775 ebből az elmúlt 12 év alatt (mióta enyém) 190565 km-t tettem bele. Éves futott km: 12802 Összes benzin fogyasztás: 1000,5 lit A benzin átlag ára volt 2017-ben: 342,2 Ft/liter Átlag fogyasztás 7.81 lit/100km Összes költség: 428.364 Ft Ebből szerviz ktsg: 86.018 Ft, ebből csak mosásra: 6900 Ft ment el. 1 km összes költsége 2017-ben: 33,7 Ft. 4 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tigerbacsi Elküldve Január3, 2018 Megoszt Elküldve Január3, 2018 ,,Azt mondják különben hogy az F-ben a gyári hangszórók egész jól szólnak, én mondjuk nem veszem észre a különbséget máshoz képest. " Tényleg jó a hangzása, ám a hátsók picit halkak. Vezetés közben nagyon előröl jön a hang. Szól, szól de nem az igazi. ,,Jól szólnak, ha nincs kiszakadva a membránszél, lecsúszva a mágnes, illetve nem a gyári fej van benne. " Teljesen így van. Nekem hibátlanok a hátsók, mégis az elsőkhöz képes halkabbak. Most berakom a kalaptartóba a kettő darab 17 cm-est s kiderül mi lesz. Köthető megoldás lesz minden fele biztos ami fix. :-D S ha túl vagyok ezen s bejön a kis maszekmeló akkor jöhet a belső fénytechnika. :-D Szép kék ledes megvilágítású belső tér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január3, 2018 Megoszt Elküldve Január3, 2018 4 órája, tigerbacsi írta: ,,Azt mondják különben hogy az F-ben a gyári hangszórók egész jól szólnak, én mondjuk nem veszem észre a különbséget máshoz képest. " Tényleg jó a hangzása, ám a hátsók picit halkak. Vezetés közben nagyon előröl jön a hang. Szól, szól de nem az igazi. ,,Jól szólnak, ha nincs kiszakadva a membránszél, lecsúszva a mágnes, illetve nem a gyári fej van benne. " Teljesen így van. Nekem hibátlanok a hátsók, mégis az elsőkhöz képes halkabbak. Most berakom a kalaptartóba a kettő darab 17 cm-est s kiderül mi lesz. Köthető megoldás lesz minden fele biztos ami fix. :-D S ha túl vagyok ezen s bejön a kis maszekmeló akkor jöhet a belső fénytechnika. :-D Szép kék ledes megvilágítású belső tér. Nem mindegy milyen kaszni. A csótányseggűben 13-asok vannak hátul, az tényleg kicsit gyengusz, de ha elöl hátul 16 van, akkor már igen jól tud szólni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január4, 2018 Megoszt Elküldve Január4, 2018 16 órája, tigerbacsi írta: ,,Azt mondják különben hogy az F-ben a gyári hangszórók egész jól szólnak, én mondjuk nem veszem észre a különbséget máshoz képest. " Tényleg jó a hangzása, ám a hátsók picit halkak. Vezetés közben nagyon előröl jön a hang. Szól, szól de nem az igazi. ,,Jól szólnak, ha nincs kiszakadva a membránszél, lecsúszva a mágnes, illetve nem a gyári fej van benne. " Teljesen így van. Nekem hibátlanok a hátsók, mégis az elsőkhöz képes halkabbak. Most berakom a kalaptartóba a kettő darab 17 cm-est s kiderül mi lesz. Köthető megoldás lesz minden fele biztos ami fix. :-D S ha túl vagyok ezen s bejön a kis maszekmeló akkor jöhet a belső fénytechnika. :-D Szép kék ledes megvilágítású belső tér. Akkor már vegyél RGB ledet, nem drágább, és tudod változtatni a színét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Január8, 2018 Megoszt Elküldve Január8, 2018 Sziasztok! Én is megmutatom a 2017-es éves összesítésem a fenti minta alapján: Éves futott km: 1612km Összes benzin fogyasztás: 135,5 liter A benzin átlag ára volt 2017-ben: 352,3 Ft/liter Átlag fogyasztás 8,4 lit/100km Összes költség: 47740 Ft Ebből szerviz ktsg: 10000 Ft 1 km összes költsége 2017-ben: 35,8 Ft. 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január14, 2018 Megoszt Elküldve Január14, 2018 Öregszünk... 3 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Január16, 2018 Megoszt Elküldve Január16, 2018 On 2018. 01. 14. at 17:56, zotya975 írta: Öregszünk... Ez igazán szép szám. Nekem szinte pár km. és megvan a 400 000! Majd csinálok rövid videót, mikor átlépi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január16, 2018 Megoszt Elküldve Január16, 2018 41 perce, tuskes írta: Ez igazán szép szám. Nekem szinte pár km. és megvan a 400 000! Majd csinálok rövid videót, mikor átlépi. Az komoly...akkor van még pár jó évem nekem is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts