zotya975 Elküldve Július20, 2016 Megoszt Elküldve Július20, 2016 49 perce, Szabadij írta: Az elő-műszaki,az szerintem nem hatósági eljárás,ezért rajtuk múlik,meg a vizsgabázis házirendjén,hogy beengednek vagy sem.Amikor eredetvizsgálaton voltam,akkor engem sem engedtek be,de amikor vége lett ,akkor még az aknába is lemehettem,mivel a vásárláskor a kocsi alját nem teljesen tudtam átnézni,ezért ott alaposan megsasoltam szerencsére vasoxid nuku. Volt olyan hogy az ugyanaz az ember nézte meg a kocsit elő műszakin aki a műszakin is gondolom ő "hatósági" közeg volt, de most pölö nem is láttam sehol ,egy szerelő meg a recepciós csaj tesztelgette a dolgokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Július20, 2016 Megoszt Elküldve Július20, 2016 8 órája, zotya975 írta: ..Meg amúgy is elmélet mert még el SE ()kezdtem gyűjteni az alkatrészeket. Pedig van c14se hengerfejem is, csak az 1,4 re már nem jó. Át lett alakítva x16szr-hez 10,8:1 sűrítési arányhoz, az szr dugóinak megfelelően, hogy ne kelljen cserélni. Ahhoz viszont egész jó, csak 98-as benzin kell hozzá és felrakás után megszűnik az a kedvező tulajdonsága, hogy nem ér bele a szelep a dugóba vez.szíj szakadáskor. Talán szívósorom és injektorom is van és motortéri kábelköteg meg injektorhíd is, bár utóbbi kettő az corsáé. Ja, és vez.tengelyház is van c16se vez.tengellyel. (ez nem előny, mert a c14se bütyökmagasság 6,12mm a c16se pedig 6,0, de ez van) Esetleg z16se műanyag szelepfedél, hogy teljes legyen a káosz, ami fekete. Már csak az érzékelők hiányoznak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július21, 2016 Megoszt Elküldve Július21, 2016 18 órája, Tiu írta: Pedig van c14se hengerfejem is, csak az 1,4 re már nem jó. Át lett alakítva x16szr-hez 10,8:1 sűrítési arányhoz, az szr dugóinak megfelelően, hogy ne kelljen cserélni. Ahhoz viszont egész jó, csak 98-as benzin kell hozzá és felrakás után megszűnik az a kedvező tulajdonsága, hogy nem ér bele a szelep a dugóba vez.szíj szakadáskor. Talán szívósorom és injektorom is van és motortéri kábelköteg meg injektorhíd is, bár utóbbi kettő az corsáé. Ja, és vez.tengelyház is van c16se vez.tengellyel. (ez nem előny, mert a c14se bütyökmagasság 6,12mm a c16se pedig 6,0, de ez van) Esetleg z16se műanyag szelepfedél, hogy teljes legyen a káosz, ami fekete. Már csak az érzékelők hiányoznak. Hátő az a baj sosem érem utol magam a kocsival, it van például a tetőkárpit anyag már 2 éve és nincs időm felragasztani. Itt a városban elég a 60 ló, de egy évben egyszer-kétszer ha pályázok akkor mindíg eszembe jut hogy kéne még vagy 20. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július22, 2016 Megoszt Elküldve Július22, 2016 14 órája, zotya975 írta: Hátő az a baj sosem érem utol magam a kocsival, it van például a tetőkárpit anyag már 2 éve és nincs időm felragasztani. Itt a városban elég a 60 ló, de egy évben egyszer-kétszer ha pályázok akkor mindíg eszembe jut hogy kéne még vagy 20. Hát főleg városban kellene az a plusz 20 ló... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július22, 2016 Megoszt Elküldve Július22, 2016 12 órája, pszilaj írta: Hát főleg városban kellene az a plusz 20 ló... Nekem inkább pályán szokott elfogni a karft emelkedőn...városban rendesen forgatva nincs gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftomi28 Elküldve Július24, 2016 Megoszt Elküldve Július24, 2016 Sziasztok! Ablakemelőm egyik karja eltörött, nem tudom felemelni az ablakot (elektromos) csak ha kézzel rásegítek. "Szerencsére" mindez pont Horvátországban történt Próbáltam "megfusizni" csavarral rögzíteni de nem sikerült. Lényeg, hogy ki kellene cserélnem az egész mechanikát. Megpróbálok bontóba szerezni. Van a cserével valami extra amit tudni kell? (Gondolom lefúrom a 4 szegecset kihúzom az ablak sínjéből a két műanyagot meg a harmadik sínből, kiveszem, a másikat valahogy "Visszaszerencsétlenkedem" mert gondolom nem egyszerű utána helyére szegecs. Ennyi? Az enyémnek a GM kódja ami a motoron van 90560431, Brose gyártmány. Fontos, hogy ez stimmeljen? Ha esetleg rossz a motor azt megvehetem át lehet cserélni? Ha esetleg valakinek van Budapest környékén szívesen veszem Kombi astra balosról van szó. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Július24, 2016 Megoszt Elküldve Július24, 2016 On 2016. július 22. at 21:05, zotya975 írta: Nekem inkább pályán szokott elfogni a karft emelkedőn...városban rendesen forgatva nincs gond. Én a pályán mindig azt érzem, hogy még a 100 ló is kevés :x Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pingvin Elküldve Július24, 2016 Megoszt Elküldve Július24, 2016 Sziasztok! Én 75 pacis C16NZ Caravannal (közepesen megpakolva) pályáztam mostanság sokat. A 140-145-ös tempót kényelmesen vitte, kb. 4000-et forgott. Bírt még volna menni, de már nem volt szívem jobban nyomni neki, 15X-nél pedig már fényképeznek a Pintér-totemek is. Ha combosabb emelkedő van a pályán, és nincs elég lendület, akkor viszont néha valóban kevésnek bizonyul az erő, de nem zavar az a kis lassulás (kb. 100-ig esik vissza), ott lehet egy picit "pihenni". Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július24, 2016 Megoszt Elküldve Július24, 2016 Ha a pályán 150-ig bármilyen körülmények között gázra nem gyorsul az autó, akkor az a teljesítmény kevés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 (edited) Nekem az emelkedőnél ha nincs meg a 110-es tempó (de lehet inkább 120), akkor visszalassul, és lökni kell a negyediket, gondolom ez köszönhető a hosszú váltónak, cserébe nem pörög nagyon a motor 130-nál. Módosítva Július25, 2016 : joecockroach Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 (edited) 10 órája, joecockroach írta: Én a pályán mindig azt érzem, hogy még a 100 ló is kevés :x 9 órája, Pingvin írta: Sziasztok! Én 75 pacis C16NZ Caravannal (közepesen megpakolva) pályáztam mostanság sokat. A 140-145-ös tempót kényelmesen vitte, kb. 4000-et forgott. Bírt még volna menni, de már nem volt szívem jobban nyomni neki, 15X-nél pedig már fényképeznek a Pintér-totemek is. Ha combosabb emelkedő van a pályán, és nincs elég lendület, akkor viszont néha valóban kevésnek bizonyul az erő, de nem zavar az a kis lassulás (kb. 100-ig esik vissza), ott lehet egy picit "pihenni". 8 órája, wookie írta: Ha a pályán 150-ig bármilyen körülmények között gázra nem gyorsul az autó, akkor az a teljesítmény kevés. Kiforog 60 lóval is 150-ig csak hely kell hozzá...ha van hely felgyorsulni nincs gond, tartja is, na jó nagyobb emelkedőn vissza 4-be, de ha utolérek valakit és vissza kell lassítani inkább kiállok, mert nem ugrik úgy hogy ne tartsam fel a mögöttes forgalmat a belsőben. Üresen egy személlyel még csak-csak de rakottan 5 fővel csak lendületből. Amúgy sem a gyenge autókkal van baj hanem az idióta ( fillérbacó?) sofőrökkel. Nem azért nem megy a kocsi mert kicsi a motor hanem mert nem nyomja a gázt és főleg nem kapcsol vissza ha kell. Utoléri az ifát, visszalassít mögötte 70-ig aztán 5-ben elkezd előzni. Biztos lehet ilyet 150-200 ló körül de alatta veszélyesen elhúzódik a művelet. Én 70-nél visszarakom 3-ba ha előzni kell. Főleg az idősebb generáció nézi a fordulatszám mérőt, ( sebességmérő mutató "egyenesen álljon" max) nem nyomja neki visszakapcsolásról hallani sem akar. Nem használják ki sem a motorerőt sem a fékerőt, ezért is kell a 3 betűs aki majd satuféket nyom helyettük. Sajna olyat még nem találtak ki, aki a gázra lépjen ha kell. Volt aki 50-60 kilométer eljött mellettem-mögöttem a pályán mert amíg én a külsőben tartottam a 140-et akár visszakapcsolással is addig ő a belsőben emelkedőn visszalassult. A végén aztán szerencsére jött valami Audi és "letolta". Módosítva Július25, 2016 : zotya975 Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 3 órája, zotya975 írta: Kiforog 60 lóval is 150-ig csak hely kell hozzá...ha van hely felgyorsulni nincs gond, tartja is, na jó nagyobb emelkedőn vissza 4-be, de ha utolérek valakit és vissza kell lassítani inkább kiállok, mert nem ugrik úgy hogy ne tartsam fel a mögöttes forgalmat a belsőben. Üresen egy személlyel még csak-csak de rakottan 5 fővel csak lendületből. Amúgy sem a gyenge autókkal van baj hanem az idióta ( fillérbacó?) sofőrökkel. Nem azért nem megy a kocsi mert kicsi a motor hanem mert nem nyomja a gázt és főleg nem kapcsol vissza ha kell. Utoléri az ifát, visszalassít mögötte 70-ig aztán 5-ben elkezd előzni. Biztos lehet ilyet 150-200 ló körül de alatta veszélyesen elhúzódik a művelet. Én 70-nél visszarakom 3-ba ha előzni kell. Főleg az idősebb generáció nézi a fordulatszám mérőt, ( sebességmérő mutató "egyenesen álljon" max) nem nyomja neki visszakapcsolásról hallani sem akar. Nem használják ki sem a motorerőt sem a fékerőt, ezért is kell a 3 betűs aki majd satuféket nyom helyettük. Sajna olyat még nem találtak ki, aki a gázra lépjen ha kell. Volt aki 50-60 kilométer eljött mellettem-mögöttem a pályán mert amíg én a külsőben tartottam a 140-et akár visszakapcsolással is addig ő a belsőben emelkedőn visszalassult. A végén aztán szerencsére jött valami Audi és "letolta". Sokszor 40 tonnás szerelvénnyel dinamikusabban tudok közlekedni mint sok matchboxos, pedig ha fullra van rakva a szekér akkor az nem igazán az ugrálós fajta Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 4 órája, joecockroach írta: Nekem az emelkedőnél ha nincs meg a 110-es tempó (de lehet inkább 120), akkor visszalassul, és lökni kell a negyediket, gondolom ez köszönhető a hosszú váltónak, cserébe nem pörög nagyon a motor 130-nál. A nyomatékcsúcs miatt van. Nekem is az van, hogy ha nem 140nel kezdek neki a Gödöllő környéki nagy emelkedőnek, hanem kevesebbel, akkor lassul. Ha 140nel ugrok neki, akkor 140nel érek fel... Ilyen ez a kicsi motoroknál... :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabadij Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 3 órája, pszilaj írta: A nyomatékcsúcs miatt van. Nekem is az van, hogy ha nem 140nel kezdek neki a Gödöllő környéki nagy emelkedőnek, hanem kevesebbel, akkor lassul. Ha 140nel ugrok neki, akkor 140nel érek fel... Ilyen ez a kicsi motoroknál... :D A zemberek nem szeretik pörgetni a motrot,mert 1500 körül már hallatszik a motorhang,és azt hiszik,hogy az már káros és ijedtükben elváltanak.A zemberek másik fajtája annyira takarékosan akar vezetni,hogy inkább 1000-es fordulaton meggyilkolja a motrot. Az én 75 lovas x16szr-em a paxus szerint 2600 as fordulaton adja a nyomatékcsúcsot,engedem is neki,hogy leadja,van nagykémény is jófajta Paragi féle,de nem zavar a motorhang sem , sőt... Szerintem a motorkopás is kisebb mértékű,ha van fordulat és ezzel együtt kenés is. Városban az ötödik sosem játszik,forgalmas belvárosban még a negyedik sem.Emelkedőn meg balesetveszélyes is lehet,ha nem vált valaki vissza,amikor kell. De ez csak az én véleményem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
free0228 Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 7 órája, zotya975 írta: Kiforog 60 lóval is 150-ig csak hely kell hozzá...ha van hely felgyorsulni nincs gond, tartja is, na jó nagyobb emelkedőn vissza 4-be, de ha utolérek valakit és vissza kell lassítani inkább kiállok, mert nem ugrik úgy hogy ne tartsam fel a mögöttes forgalmat a belsőben. Üresen egy személlyel még csak-csak de rakottan 5 fővel csak lendületből. Amúgy sem a gyenge autókkal van baj hanem az idióta ( fillérbacó?) sofőrökkel. Nem azért nem megy a kocsi mert kicsi a motor hanem mert nem nyomja a gázt és főleg nem kapcsol vissza ha kell. Utoléri az ifát, visszalassít mögötte 70-ig aztán 5-ben elkezd előzni. Biztos lehet ilyet 150-200 ló körül de alatta veszélyesen elhúzódik a művelet. Én 70-nél visszarakom 3-ba ha előzni kell. Főleg az idősebb generáció nézi a fordulatszám mérőt, ( sebességmérő mutató "egyenesen álljon" max) nem nyomja neki visszakapcsolásról hallani sem akar. Nem használják ki sem a motorerőt sem a fékerőt, ezért is kell a 3 betűs aki majd satuféket nyom helyettük. Sajna olyat még nem találtak ki, aki a gázra lépjen ha kell. Volt aki 50-60 kilométer eljött mellettem-mögöttem a pályán mert amíg én a külsőben tartottam a 140-et akár visszakapcsolással is addig ő a belsőben emelkedőn visszalassult. A végén aztán szerencsére jött valami Audi és "letolta". Az ilyen embereknek én is szoktam mondani a magamét, de hát nem egy versenyautóban ülök! Így hát mindig probálom azt a kevéske pacit dinamikusan kihasználni! 27 perce, Szabadij írta: A zemberek nem szeretik pörgetni a motrot,mert 1500 körül már hallatszik a motorhang,és azt hiszik,hogy az már káros és ijedtükben elváltanak.A zemberek másik fajtája annyira takarékosan akar vezetni,hogy inkább 1000-es fordulaton meggyilkolja a motrot. Az én 75 lovas x16szr-em a paxus szerint 2600 as fordulaton adja a nyomatékcsúcsot,engedem is neki,hogy leadja,van nagykémény is jófajta Paragi féle,de nem zavar a motorhang sem , sőt... Szerintem a motorkopás is kisebb mértékű,ha van fordulat és ezzel együtt kenés is. Városban az ötödik sosem játszik,forgalmas belvárosban még a negyedik sem.Emelkedőn meg balesetveszélyes is lehet,ha nem vált valaki vissza,amikor kell. De ez csak az én véleményem. Előző kocsim egy g astra 1.4 volt (még családban van), ott a 90 le már azért egész jó volt, városban sosem kapcsoltam 4.et. Majd egyszer sikerült ismerösöm szintén g astraját vezetni az már twinport motoros 1.4 volt. Ö az a fajta volt aki nem pörget és takarékos! Nah hát ugye 5 személyel emelkedő aljánál utolért TGK ami kb 80 ment, én vissza toltam 3.ba aztán had szoljón dombnak felfelé! Ismerösöm szeme kikerekedett, furcsa arckifejezés :), én meg lazán mondom neki, hogy harap a gép! Többet nem volt szerencsém vezetni a kocsiját! 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 1 óra, Szabadij írta: A zemberek nem szeretik pörgetni a motrot,mert 1500 körül már hallatszik a motorhang,és azt hiszik,hogy az már káros és ijedtükben elváltanak.A zemberek másik fajtája annyira takarékosan akar vezetni,hogy inkább 1000-es fordulaton meggyilkolja a motrot. Az én 75 lovas x16szr-em a paxus szerint 2600 as fordulaton adja a nyomatékcsúcsot,engedem is neki,hogy leadja,van nagykémény is jófajta Paragi féle,de nem zavar a motorhang sem , sőt... Szerintem a motorkopás is kisebb mértékű,ha van fordulat és ezzel együtt kenés is. Városban az ötödik sosem játszik,forgalmas belvárosban még a negyedik sem.Emelkedőn meg balesetveszélyes is lehet,ha nem vált valaki vissza,amikor kell. De ez csak az én véleményem. Az enyém 4000 körül adja az összes 125 Nm-t és 6000!!!-es fordulaton a 90 pacit. A sok lóért nem szoktam eddig pörgetni, de 5000-ig simán, ha előzni kell... :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabadij Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 1 órával ezelőtt, pszilaj írta: Az enyém 4000 körül adja az összes 125 Nm-t és 6000!!!-es fordulaton a 90 pacit. A sok lóért nem szoktam eddig pörgetni, de 5000-ig simán, ha előzni kell... :D Jól csinálod! Nem úgy ,mint aki több száz métert sétakocsikázik melletted,majd mikor már szorul a hurok,akkor kezdi tolni neki,te meg kontrázol,hogy beférjen,majd reszketve beáll eléd 80-85-ös tempóval... Előzéskor én is simán leforgatom 5000-ig,ha már tisztes távolban van a megelőzött jármű,akkor megy az ötödik.Ha ez nem lenne elég,akkor nem kekeckedem,ismerem a vas képességét és határait.6000-nél meg leszabályoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftomi28 Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 27 minutes ago, Szabadij said: Jól csinálod! Nem úgy ,mint aki több száz métert sétakocsikázik melletted,majd mikor már szorul a hurok,akkor kezdi tolni neki,te meg kontrázol,hogy beférjen,majd reszketve beáll eléd 80-85-ös tempóval... Előzéskor én is simán leforgatom 5000-ig,ha már tisztes távolban van a megelőzött jármű,akkor megy az ötödik.Ha ez nem lenne elég,akkor nem kekeckedem,ismerem a vas képességét és határait.6000-nél meg leszabályoz. Szia, X14XE is leszabályoz 6000-nél? 5 éve van nálam de még nem próbáltam Hétvégén Horvátországban mentem vele 1 nap több mint 1000 km-ert 4 személlyel csomagokkal 6.6 fogyasztással Csak pont ott romlott el az ablakemelő amiről fentebb írtam. Vennem kell másik szerkezetet mert eltörött az egyik kar Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabadij Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 1 órával ezelőtt, ftomi28 írta: Szia, X14XE is leszabályoz 6000-nél? 5 éve van nálam de még nem próbáltam Hétvégén Horvátországban mentem vele 1 nap több mint 1000 km-ert 4 személlyel csomagokkal 6.6 fogyasztással Csak pont ott romlott el az ablakemelő amiről fentebb írtam. Vennem kell másik szerkezetet mert eltörött az egyik kar Azt nem tudom,mert még nem volt hozzá szerencsém,de majd megmondják akiknek ilyen motor duruzsol a gépháztető alatt. Ha amúgy tatásan vezetsz és nem szoktad pörgetni,akkor állítólag nem is egészséges kipróbálni,mert nagyobb fordulaton pár század milli-vel jobban kilendül a dugattyú a tehetetlenségi erő miatt,és ha sosem volt pörgetve akkor a hengerfal csak az átlagos hosszig kopott,és szabályzásig hajtva ezen a "vállon"is túlmegy pár századdal a dugattyú,és akár gyűrűtörés is lehet belőle. Ebben nem vagyok biztos,csak valahol olvastam... Én szoktam pörgetni,ezért nem tartok ettől,a múltkor amikor sz@rozott ,rángatózott valamiért,akkor pár száz métert mentem vele szabályzáson büntiből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 22 perce, Szabadij írta: Azt nem tudom,mert még nem volt hozzá szerencsém,de majd megmondják akiknek ilyen motor duruzsol a gépháztető alatt. Ha amúgy tatásan vezetsz és nem szoktad pörgetni,akkor állítólag nem is egészséges kipróbálni,mert nagyobb fordulaton pár század milli-vel jobban kilendül a dugattyú a tehetetlenségi erő miatt,és ha sosem volt pörgetve akkor a hengerfal csak az átlagos hosszig kopott,és szabályzásig hajtva ezen a "vállon"is túlmegy pár századdal a dugattyú,és akár gyűrűtörés is lehet belőle. Ebben nem vagyok biztos,csak valahol olvastam... Én szoktam pörgetni,ezért nem tartok ettől,a múltkor amikor sz@rozott ,rángatózott valamiért,akkor pár száz métert mentem vele szabályzáson büntiből. Ez elég hoax-nak tűnik... Se autoszerelo, se gepesz nem vagyok, de ezt nagyon kétkedve fogadom Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 28 perce, aholy írta: Ez elég hoax-nak tűnik... Se autoszerelo, se gepesz nem vagyok, de ezt nagyon kétkedve fogadom Ezt a vállas hengerfalat csak úgy hallottam, hogy nem szabad csak gyűrűt cserélni, hengerfal felfúrás nélkül , mert az új gyűrű tovább ér mint a régi és akkor törik ...de már ezt is megcáfoltuk.Amúgy meg ki lát bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftomi28 Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 1 hour ago, Szabadij said: Azt nem tudom,mert még nem volt hozzá szerencsém,de majd megmondják akiknek ilyen motor duruzsol a gépháztető alatt. Ha amúgy tatásan vezetsz és nem szoktad pörgetni,akkor állítólag nem is egészséges kipróbálni,mert nagyobb fordulaton pár század milli-vel jobban kilendül a dugattyú a tehetetlenségi erő miatt,és ha sosem volt pörgetve akkor a hengerfal csak az átlagos hosszig kopott,és szabályzásig hajtva ezen a "vállon"is túlmegy pár századdal a dugattyú,és akár gyűrűtörés is lehet belőle. Ebben nem vagyok biztos,csak valahol olvastam... Én szoktam pörgetni,ezért nem tartok ettől,a múltkor amikor sz@rozott ,rángatózott valamiért,akkor pár száz métert mentem vele szabályzáson büntiből. Azt én nem mondtam, hogy nem szoktam pörgetni csak ritkán. Autopályán is 3500-ös fordulattal szoktam menni de azért néha pörög 5-ezret a motor másodikban csak még tiltásig nem próbáltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 1 óra, zotya975 írta: Ezt a vállas hengerfalat csak úgy hallottam, hogy nem szabad csak gyűrűt cserélni, hengerfal felfúrás nélkül , mert az új gyűrű tovább ér mint a régi és akkor törik ...de már ezt is megcáfoltuk.Amúgy meg ki lát bele? Hú milyen sztorik vannak itt.. :D Kezdjük ott hogy motort nem gyűrűzünk..... Tudom hogy bevett szokás, nagyon szélsőséges esetekben működik is, de nem szakszerű. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július25, 2016 Megoszt Elküldve Július25, 2016 (edited) 8 órája, Szabadij írta: A zemberek nem szeretik pörgetni a motrot,mert 1500 körül már hallatszik a motorhang,és azt hiszik,hogy az már káros és ijedtükben elváltanak.A zemberek másik fajtája annyira takarékosan akar vezetni,hogy inkább 1000-es fordulaton meggyilkolja a motrot. Az én 75 lovas x16szr-em a paxus szerint 2600 as fordulaton adja a nyomatékcsúcsot,engedem is neki,hogy leadja,van nagykémény is jófajta Paragi féle,de nem zavar a motorhang sem , sőt... Szerintem a motorkopás is kisebb mértékű,ha van fordulat és ezzel együtt kenés is. Városban az ötödik sosem játszik,forgalmas belvárosban még a negyedik sem.Emelkedőn meg balesetveszélyes is lehet,ha nem vált valaki vissza,amikor kell. De ez csak az én véleményem. Olyan szó meg nem is létezik, hogy motrot. Tehát motr sincs. SZR-t hagyni is kell, hogy nyomatékból dolgozzon, előzésnél meg a lóerőket kell használni. Négyest ritkán kapcsolok én is, bár az is igaz, hogy körforgóban is hármasban van és abból kilépve is abban marad. Függ a körforgó kerületétől és hogy hol lépek ki rajta. Ha egyből jobbra, akkor harmadik és megoldja a motor 1200-as fordulaton is a gyorsulást harmadikban, úgy 30kmh-ról. Ettől függetlenül szereti a pörgetést, mivel benzines, de hálisten a nyolcszelepesek nyomatékos motorok. Kivéve a hengerenkéntiek. Kérdeztem is erről autószerelőnek is tanult kollégámat, hogy miért van. Tudott rá logikus választ adni. A dual-ram rendszer is ezért van. Bár a kedvencem még mindig az, hogy kettesben kipörgetem 4500-ig, klíma lekapcsol és egyből ötödik. Nem pofázik vissza. Módosítva Július25, 2016 : daykiller Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Július26, 2016 Megoszt Elküldve Július26, 2016 Sziasztok! Érdekes dolgokról beszélgettek. Egy-két apró hozzászólás. Benzin motornál megvan az az előny, hogy az égés gyorsul a hengerben kialakuló turbulencia hatására, ami nagyjából a fordulatszámmal arányos. Az égés nagy fordulatszámnál nem fog a kipufogó ütembe beleérni, mint kompresszió gyújtású társánál. Magyarul, 2000 ford/perc-nél is üzemeltethető egy ilyen tüzelőanyagú motor, meg 20000 ford/perc-nél is. Nem f astráról beszélek, hanem a gyertya gyújtásúról általában. Elég csak egy korábbi F1 motort megnézni. Csak ott nagyon picik a löketek, így a dugattyú középsebesség egy adott érték közelében tartható. Nyolcszelepes motort nem igazán hívnék nyomatékosnak, aminek legalább a szívóoldali szelepvezérlése sem fázisban sem emelésben nem változtatható. Maradva a SZR-nél ha 2600 for/perc-nél van a nyomatékcsúcs, akkor az azt jelenti, hogy abban a fordulatszám tartományban van a "körülményekhez" képest legjobban feltöltve a henger. Alatta és felette romlik a töltési foka henger, vagyis csökken a nyomaték is. Nyilván szívómotornál hangolt szívórendszerrel és egy jó szelepvezérléssel javítható a henger töltés, vagyis nyomatékosabb lesz a motor. Ezért használnak többek között hengerenként legalább 2 szívó és 2 kipufogó szelepet. 5 szelepeseknél 3/2 szelepet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts