FPepe Elküldve December8, 2015 Megoszt Elküldve December8, 2015 Lenne egy kérdésem a nagyérdeműhöz: meg tudja mondani valaki (vagy le tudja mérni, ha van a keze ügyében), hogy az F Astra kiegyenlítőtartályának az alsó csőcsonkja mekkora átmérőjű? Ki kellene cserélnem a gumicsövet, ami rá megy, mert valószínűleg az idők folyamán megkeményedett, hiába húzom meg a bilincset akárhogy, mindig ereszt egy kicsit. Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December8, 2015 Megoszt Elküldve December8, 2015 2 hours ago, FPepe írta: Lenne egy kérdésem a nagyérdeműhöz: meg tudja mondani valaki (vagy le tudja mérni, ha van a keze ügyében), hogy az F Astra kiegyenlítőtartályának az alsó csőcsonkja mekkora átmérőjű? Ki kellene cserélnem a gumicsövet, ami rá megy, mert valószínűleg az idők folyamán megkeményedett, hiába húzom meg a bilincset akárhogy, mindig ereszt egy kicsit. Előre is köszi! 18mm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December9, 2015 Megoszt Elküldve December9, 2015 6 hours ago, zotya975 írta: 18mm. Köszi, lett volna egy fogadásom, hogy Te leszel az! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve December9, 2015 Megoszt Elküldve December9, 2015 4 hours ago, FPepe írta: Köszi, lett volna egy fogadásom, hogy Te leszel az! Ha kértél volna, biztos tudott volna lépet is mutatni róla Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December9, 2015 Megoszt Elküldve December9, 2015 2 hours ago, aholy írta: Ha kértél volna, biztos tudott volna lépet is mutatni róla Tudtam volna mert egy repedt tartály csonkját mértem le az este amit még nem dobtam ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December9, 2015 Megoszt Elküldve December9, 2015 10 hours ago, zotya975 írta: Tudtam volna mert egy repedt tartály csonkját mértem le az este amit még nem dobtam ki. Úgy néz ki, ez nem lesz egyszerű, 18-as átmérőjű vízcsövet még univerzálisban se nagyon találtam, gondolom gyári oda valót meg már nem lehet kapni Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December10, 2015 Megoszt Elküldve December10, 2015 10 hours ago, FPepe írta: Úgy néz ki, ez nem lesz egyszerű, 18-as átmérőjű vízcsövet még univerzálisban se nagyon találtam, gondolom gyári oda valót meg már nem lehet kapni A Cromax oldalán vannak vízcsövek elég húzós áron. https://cromax.hu/hutorendszer/vizcsovek_es_alkatreszei/vizcso/?kereso_modell=47&kereso_marka=Opel Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve December10, 2015 Megoszt Elküldve December10, 2015 T Fpepe! "... gumicső ..." HOSE,HEADER TANK TO CONNECTING TUBE GM alkatrész szám: 90411253 Opel katalógus szám: 13 37 112 Bármelyik Opel szalonban rendelhető. Vagy csergo.hu, mullerautowebshop.hu, opelalkatresz.com, opelcentrum.hu, opeleseknek, cromax.hu. A Cromaxban 3.308,- Ft az ára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December10, 2015 Megoszt Elküldve December10, 2015 9 hours ago, zotya975 írta: A Cromax oldalán vannak vízcsövek elég húzós áron. https://cromax.hu/hutorendszer/vizcsovek_es_alkatreszei/vizcso/?kereso_modell=47&kereso_marka=Opel Igen, kösz, Cromaxnál meg is rendeltem. Ma egyébként kapott egy új akkut is, a régi 8 vagy 9 éves volt, megszolgálta már az idejét. Ennek örömére úgy kellett hazavontatni 1.5km-ről (először, mióta nálam van), mert leállt. Kiderült, hogy az akkucsere közben lemozdítottam a gyújtásmodul csatiját Kb. egy hete össze-vissza ingadozik az alapjárat, mindent átnéztem, szerintem csak szimplán sikerült valami vacak üzemanyagot tankolnom legutóbb. Különben minden rendben 7 hours ago, marton.csaba2 írta: T Fpepe! "... gumicső ..." HOSE,HEADER TANK TO CONNECTING TUBE GM alkatrész szám: 90411253 Opel katalógus szám: 13 37 112 Bármelyik Opel szalonban rendelhető. Vagy csergo.hu, mullerautowebshop.hu, opelalkatresz.com, opelcentrum.hu, opeleseknek, cromax.hu. A Cromaxban 3.308,- Ft az ára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
schneke Elküldve December10, 2015 Megoszt Elküldve December10, 2015 13 minutes ago, FPepe írta: Igen, kösz, Cromaxnál meg is rendeltem. Ma egyébként kapott egy új akkut is, a régi 8 vagy 9 éves volt, megszolgálta már az idejét. Ennek örömére úgy kellett hazavontatni 1.5km-ről (először, mióta nálam van), mert leállt. Kiderült, hogy az akkucsere közben lemozdítottam a gyújtásmodul csatiját Kb. egy hete össze-vissza ingadozik az alapjárat, mindent átnéztem, szerintem csak szimplán sikerült valami vacak üzemanyagot tankolnom legutóbb. Különben minden rendben Csak egy tipp, nem reklám vagy valami hasonló: Én a Kovács alkatrésztől szoktam rendelni, sokkal olcsóbb mint a Cromax, és szinte mindenük van ami csak kell az autóhoz (https://alkatreszek.hu/). Én pl. múlt héten vettem tőlük szervószivattyút. Tárolásba, szállításba, árakba semmibe nem tudok bele kötni, szépen levakítva beolajozva érkezett. Remélem tudtam segíteni 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
schneke Elküldve December20, 2015 Megoszt Elküldve December20, 2015 Sziasztok! Valakinek esetleg nincs meg az X17DTL kiskönyve? Az enyémnek már nem volt meg, interneten se találom sehol, de viszont olvasgatni jó lenne csak úgy kíváncsiságból. Ha valaki megtalálta internetes formában azt nagyon megköszönném Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve December20, 2015 Megoszt Elküldve December20, 2015 Hali! Van valakinek bevált módszere a kuplung benyomásakor jelentkező jellegzetes Opeles nyekergés megszűntetésére? Kezd bosszantó lenni :D Nyáron megfújkodtam teflon sprével, de sokat nem értem el vele. Illetve mostanában nem ugrik ki a kormányzárba miután kiveszem a kulcsot. Lehet azzal valamit kezdeni? Mostanában használták párszor a pótkulccsal a kocsit, lehet az tett be neki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December20, 2015 Megoszt Elküldve December20, 2015 40 minutes ago, Bundee írta: Hali! Van valakinek bevált módszere a kuplung benyomásakor jelentkező jellegzetes Opeles nyekergés megszűntetésére? Kezd bosszantó lenni :D Nyáron megfújkodtam teflon sprével, de sokat nem értem el vele. Illetve mostanában nem ugrik ki a kormányzárba miután kiveszem a kulcsot. Lehet azzal valamit kezdeni? Mostanában használták párszor a pótkulccsal a kocsit, lehet az tett be neki? Teljesen ki kell venni a kuplung pedált, mert a tengelye kúpos, és amikor össze van szorulva nem igazán jut be oda semmi. Meg kell zsírozni és mehet vissza. A kormányzárnál meg általában kosztól ragad be a nyelv, mivel letörő fejű csavar fogja fel a helyére, kicsit copós lebontani, hogy ki lehessen takarítani és új zsírral összerakni. Ha nem annyira fontos a működése akkor szerintem hagyd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve December20, 2015 Megoszt Elküldve December20, 2015 1 hour ago, zotya975 írta: Teljesen ki kell venni a kuplung pedált, mert a tengelye kúpos, és amikor össze van szorulva nem igazán jut be oda semmi. Meg kell zsírozni és mehet vissza. A kormányzárnál meg általában kosztól ragad be a nyelv, mivel letörő fejű csavar fogja fel a helyére, kicsit copós lebontani, hogy ki lehessen takarítani és új zsírral összerakni. Ha nem annyira fontos a működése akkor szerintem hagyd. Köszi! Akkor jól gondoltam hogy nem úszom meg kiszerelés nélkül. Mindegy, legalább felteszem a bowden végére a 7-es anyákat végre. A kormányzár nem létkérdés de eddig működött, mostmeg egyszercsak nem. Viszont jó hír, hogy a kék Varta akksival 2hét állás után is egyből röffent a gép ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December20, 2015 Megoszt Elküldve December20, 2015 1 hour ago, Bundee írta: Köszi! Akkor jól gondoltam hogy nem úszom meg kiszerelés nélkül. Mindegy, legalább felteszem a bowden végére a 7-es anyákat végre. A kormányzár nem létkérdés de eddig működött, mostmeg egyszercsak nem. Viszont jó hír, hogy a kék Varta akksival 2hét állás után is egyből röffent a gép ;) Hát szerintem ez az utolsó telem ezzel az akkuval ( ha kihúzom tavaszig) etanolt már nem próbálom egy ideje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve December21, 2015 Megoszt Elküldve December21, 2015 6 hours ago, zotya975 írta: ...etanolt már nem próbálom egy ideje. Amúgy sem való az ezekbe, esetleg nagyobb injektorral. Néha mondjuk szoktam rányomni pár litert, ha esetleg van víz a tankban akkor összeszedje. Anno faterral a Skodába tankoltuk a denszeszt télen emiatt. Ja amúgy rendeltem íbéj gazdaságos injektort 16 dollárért, valami 2.2-es Buick meg Chevroletbe való. Kíváncsi leszek rá :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December21, 2015 Megoszt Elküldve December21, 2015 18 hours ago, Bundee írta: Hali! Van valakinek bevált módszere a kuplung benyomásakor jelentkező jellegzetes Opeles nyekergés megszűntetésére? Kezd bosszantó lenni :D Nyáron megfújkodtam teflon sprével, de sokat nem értem el vele. Illetve mostanában nem ugrik ki a kormányzárba miután kiveszem a kulcsot. Lehet azzal valamit kezdeni? Mostanában használták párszor a pótkulccsal a kocsit, lehet az tett be neki? eltört a rugó ami kitolná a zárbetétet. Nekem már 2x volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve December21, 2015 Megoszt Elküldve December21, 2015 16 hours ago, zotya975 írta: Hát szerintem ez az utolsó telem ezzel az akkuval ( ha kihúzom tavaszig) etanolt már nem próbálom egy ideje. 9 hours ago, Bundee írta: Amúgy sem való az ezekbe, esetleg nagyobb injektorral. Néha mondjuk szoktam rányomni pár litert, ha esetleg van víz a tankban akkor összeszedje. Anno faterral a Skodába tankoltuk a denszeszt télen emiatt. Ja amúgy rendeltem íbéj gazdaságos injektort 16 dollárért, valami 2.2-es Buick meg Chevroletbe való. Kíváncsi leszek rá :D Én már régóta csak benzinnel járok. Az áruk már ugyannyi, csak benzinből kevesebbet eszik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December21, 2015 Megoszt Elküldve December21, 2015 38 minutes ago, pszilaj írta: Én már régóta csak benzinnel járok. Az áruk már ugyannyi, csak benzinből kevesebbet eszik... Nyáron még tankoltam néha ha eszembe jutott, most amióta hideg van az akku miatt nem. Nem is nagyon néztem az árakat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December22, 2015 Megoszt Elküldve December22, 2015 Idén januárban kapott új kuplung szerkezetet a kocsi, új kuplung bovdennal. A múlt héten egyik nap észrevettem, hogy erősebb kigyorsításnál (be kellett sorolnom) csúszik a kuplungom. Kettesben, hármasban 2200-as fordulattól, onnan ahol a legnagyobb nyomaték jön elő belőle. Volt, hogy háromból négybe váltásnál is, ha a hármast 120-ig húzattam. Na, hazafelé beugrottam a szerelőmhöz, hogy gond van a kuplunggal, talán szimmeringes lett a motor. Oké, felkészülünk rá! Aztán pár nap múlva újra figyeltem, hogy mi is van? Kiderült, hogy a csúszás 2200-tól csak 3000-ig áll fenn. Utána már nem csúszik. 50 éves a jogosítványom, de csak ekkor jöttem rá, hogy nem a kuplung csúszik, hanem az út!!! :-)) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December22, 2015 Megoszt Elküldve December22, 2015 4 hours ago, epk947 írta: Idén januárban kapott új kuplung szerkezetet a kocsi, új kuplung bovdennal. A múlt héten egyik nap észrevettem, hogy erősebb kigyorsításnál (be kellett sorolnom) csúszik a kuplungom. Kettesben, hármasban 2200-as fordulattól, onnan ahol a legnagyobb nyomaték jön elő belőle. Volt, hogy háromból négybe váltásnál is, ha a hármast 120-ig húzattam. Na, hazafelé beugrottam a szerelőmhöz, hogy gond van a kuplunggal, talán szimmeringes lett a motor. Oké, felkészülünk rá! Aztán pár nap múlva újra figyeltem, hogy mi is van? Kiderült, hogy a csúszás 2200-tól csak 3000-ig áll fenn. Utána már nem csúszik. 50 éves a jogosítványom, de csak ekkor jöttem rá, hogy nem a kuplung csúszik, hanem az út!!! :-)) Nem voltam olyanok az időjárás-útviszonyok, hogy ez alapból szóbajöhetett volna? Sok a pacid, 60 lónál csak akkor csúszik ha már egyértelműen tél van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December23, 2015 Megoszt Elküldve December23, 2015 On 2015. 12. 20. at 15:44, zotya975 írta: Teljesen ki kell venni a kuplung pedált, mert a tengelye kúpos, és amikor össze van szorulva nem igazán jut be oda semmi. Meg kell zsírozni és mehet vissza. Bizony én is szenvedek a nyikorgó pedállal, de sose jutottam el oda, hogy megnézzem, mi a helyzet. Így látva az alkatrészeket egy kis konstrukciós módosításon töröm a fejem. Kellene egy új csapot esztergálni és arra egy tűgörgős csapágyat szerkeszteni. Az már nem nyekeregne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve December23, 2015 Megoszt Elküldve December23, 2015 https://www.hasznaltauto.hu/auto/saab/9-3/saab_9-3_2.8_v6_ts_aero-9673153 És még az is lehet, hogy újra opeles leszek. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December23, 2015 Megoszt Elküldve December23, 2015 (edited) Te jó Ég! Most vettem csak észre (véletlenül), hogy tegnap volt 10 éve, hogy beleléptem az OPEL FÓRUMBA! Ebben az a szörnyű, hogy akkor már túl voltam a 6. X-en! Módosítva December23, 2015 : epk947 3 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve December24, 2015 Megoszt Elküldve December24, 2015 On 2015. 12. 22. at 15:03, epk947 írta: Idén januárban kapott új kuplung szerkezetet a kocsi, új kuplung bovdennal. A múlt héten egyik nap észrevettem, hogy erősebb kigyorsításnál (be kellett sorolnom) csúszik a kuplungom. Kettesben, hármasban 2200-as fordulattól, onnan ahol a legnagyobb nyomaték jön elő belőle. Volt, hogy háromból négybe váltásnál is, ha a hármast 120-ig húzattam. Na, hazafelé beugrottam a szerelőmhöz, hogy gond van a kuplunggal, talán szimmeringes lett a motor. Oké, felkészülünk rá! Aztán pár nap múlva újra figyeltem, hogy mi is van? Kiderült, hogy a csúszás 2200-tól csak 3000-ig áll fenn. Utána már nem csúszik. 50 éves a jogosítványom, de csak ekkor jöttem rá, hogy nem a kuplung csúszik, hanem az út!!! :-)) Hm. Hát ezzel a problémával már én is küzdök egy ideje. :D Jó is az a kis ne, főleg egy astra bódéban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts