Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

On 2015. 11. 15., zotya975 írta:

Bontó, vagy pölö Cromax?

Hát szerintem a bontott felejtős, mivel a legfiatalabb is 20 éves, valószínűleg azokat is csak levésni lehetne :D

Cromax talán, de most írtam a BONDEX-nek, ők mindenféle gumi/szilikon profilokkal is foglalkoznak, talán náluk lesz.

Megosztás:

On 2015. 11. 27., zotya975 írta:

Pontosan mit tartalmaz a projekt?

Komplett szét össze, teljes lakat+fény, motor szét csere minden amit kell, valszeg dugót is, de lehet másik blokktömböt kap majd szétszedéskor kiderül. Futómű is összes szilent csere powerflex-re, hátra saab/astra híd gsi stabival, plusz beltérben is kárpitozás, stb. Majd ha kész, s megvan a papíozás, meg műszaki, akkor utána még mennek fel az ötcsavaros agyak, meg a 308-as fék, illetve valszeg hátra 300-as. 

Megosztás:

17 hours ago, wookie írta:

Komplett szét össze, teljes lakat+fény, motor szét csere minden amit kell, valszeg dugót is, de lehet másik blokktömböt kap majd szétszedéskor kiderül. Futómű is összes szilent csere powerflex-re, hátra saab/astra híd gsi stabival, plusz beltérben is kárpitozás, stb. Majd ha kész, s megvan a papíozás, meg műszaki, akkor utána még mennek fel az ötcsavaros agyak, meg a 308-as fék, illetve valszeg hátra 300-as. 

Na és most akkor te csinálod vagy nem? :)

Megosztás:

2 hours ago, zotya975 írta:

Mire tippelsz mennyi lesz a vége? :)

Eddig olyan 1.2-1.5 közé saccolom. 

1 hour ago, aholy írta:

Szerintem ez az a kategória amit összeírni se szabad, nemhogy összeadni :-):-) :-):-) :-)

Pontosan. Szerintem a végén egyszer összeszámolom, aztán gyorsan össze is tépem. :D

Megosztás:

11 hours ago, aholy írta:

Szerintem ez az a kategória amit összeírni se szabad, nemhogy összeadni :-):-) :-):-) :-)

Van egy füzetem erre a célra, gondoson al kell dugnom az asszony elől...

9 hours ago, wookie írta:

Eddig olyan 1.2-1.5 közé saccolom. 

Pontosan. Szerintem a végén egyszer összeszámolom, aztán gyorsan össze is tépem. :D

Na akkor le vagyok maradva, mert én szerintem a tavaszi műszakikor fogom átlépni a 800-at, a 700-as vételáron kívül persze....:goofy: Akartam venni ( pontosabban kaptam volna) egy Citroen BX-et hobbyautónak de a feleségem azt mondta hogy olyanunk már van....:hehe:

Megosztás:

Ááá én nem számolom amibe eddig van. Mondjuk megvenni nem nekem kellett, ez volt a családi verda, aztán megörököltem. Idestova 15 éve van nálunk. 

Na igen, nekem elvileg ez a használós, aztán ott a rekord, ami 4 éve várja hogy kezdjek vele valamit, meg most átmenetileg az astra. 

Megosztás:

16 minutes ago, wookie írta:

Ááá én nem számolom amibe eddig van. Mondjuk megvenni nem nekem kellett, ez volt a családi verda, aztán megörököltem. Idestova 15 éve van nálunk. 

Na igen, nekem elvileg ez a használós, aztán ott a rekord, ami 4 éve várja hogy kezdjek vele valamit, meg most átmenetileg az astra. 

Akkor halmozod az élvezeteket.:icon13:

Megosztás:

Ha összeülünk a haverokkal akkor mindig az a vége, hogy több az egy főre eső opel, mint ahány a fő. :D

F_nyk_p0283_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(a képen elrejtettünk egy astrát. :D ) A képen látható opelek mind hozzánk tartoznak. :D A múltkor 4 Astra plusz a kadett volt az udvarban de azt a képet most nem találom. 

• Like 1
Megosztás:

21 hours ago, wookie írta:

Ha összeülünk a haverokkal akkor mindig az a vége, hogy több az egy főre eső opel, mint ahány a fő. :D

(a képen elrejtettünk egy astrát. :D ) A képen látható opelek mind hozzánk tartoznak. :D A múltkor 4 Astra plusz a kadett volt az udvarban de azt a képet most nem találom. 

Mostanában nálam nem volt nagy mozgás, egy időben fent voltam különböző fészbúkos csoportokon, akkor sokan megtaláltak, ami egy idő után nem volt annyira jó..a legmókásabb az a telefonos több napos körkapcsolás volt aminek a végén kiderült hogy a makacsul nem induló autóból kifogyott a benzin...:hehe: télen amúgy sem szerelek , még magamnak is csak ha muszáj garázs híjján. Az fel tudja bacni az agyam, amikor van egy probléma ami évek óta fenn áll, bacnak rá, majd beesnek 5 fok szitáló esőben hogy oldjam meg. Aztán olyan kocsi belterébe feküdjek be, amiben a ganézó ruhám is csak jobban tudnám összekoszolni.:brooding:

Megosztás:

Munkatársam lányának F-jén elment a világítás menet közben, a szerelő kicserélte a világítás kapcsolót, mivel bontani kellett hozzá ( De hogy mit?!) ezért 12 ezret kért, ebből 3 ezer volt a világítás kapcsoló. A régit elkértem tőle, még melóban megcsináltam, szét volt ugorva a belső része, nem tudom hogyan hozták össze. Annyi baja van csak hogy a gomb lejár mert addíg böködte a marhája alulról amig szét nem bacta a biztosító pöcköt. ( max a régi kapcsolóról teszem át a gombot ha egyszer szükség lesz rá.)Most akkor van tök ingyen egy tarcsi kapcsoló..annak ellenére hogy én nem járok szerelőhöz, kezdem megszeretni a maszek szakikat....:hehe: Kicseréltek még pár dolgot az autón, elhozatok mindent...hátha még lesz  valami "potyadék".:-)

Megosztás:

14 hours ago, wookie írta:

A hétvége sem telt unalmasan. :D

Az astra is átlépte a 300-at, persze ki tudja mennyi van benne:

Meg tovább bontottuk a vecit:

Miért döntöttél úgy hogy a bódét emeled le a motorról? Váltóval együtt nem lehet kijátszani felfelé? Miért vetted ki a motort? Ott is lesz javítva a bódé?

Megosztás:

Azért, mert így volt egyszerűbb. Kijönne fölfele is, de akkor ki kell alóla tolni a kasznit, mert pont nem tudom elég magasra emelni. De ugye hogy kijöjjön az egész, ki kell kötni a féltengelyeket, azokhoz meg annyira szét kell bontani a futóművet, hogy onnan meg már csak négy csavar, és kint a komplett gólyaláb, azt meg amúgy is ki kell szedni. Na most mégegyszer visszarakni mindent, csak azért hogy kitoljuk alóla a kasznit, nem sok értelme lett volna. Plusz így ki tudtuk szedni a kipufogót és egyéb dolgokat is alulról. 

Komplett kasznizást kap, szóval ahhoz a motor is ki kell jöjjön, főleg hogy a bal első váznyúlvány a tűzfal tövében is át van rohadva. 

• Like 1
Megosztás:

On 2015. 11. 30., wookie írta:

Ekkora fékekhez nagyobb felni is dukál.

Versenyezni is akarsz vele?:)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.