daykiller Elküldve Október15, 2015 Megoszt Elküldve Október15, 2015 Én biztos a 2.0 16V CDX-et venném meg. :D A motor miatt, meg ugye a CDX a full extra. :D Bár az első lökősön nem látni a króm csíkot, ami erre utalna. Csak a hátsó csomiajtón láttam. Mondjuk egetverően sok kép sincs, de 400-ért érdemes megnézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október15, 2015 Megoszt Elküldve Október15, 2015 Gondolom a kombi azért kell mert cuccolnának. Ahhoz meg biztos nem vennék 1.6-ost. Még ha se-is (ami ritka mint az állat) Egy jó c20ne elmegy 7 literből, 1.8 ritkább kicsit. Ecotec motorok felejtősek. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Október15, 2015 Megoszt Elküldve Október15, 2015 Gondolom a kombi azért kell mert cuccolnának. Ahhoz meg biztos nem vennék 1.6-ost. Még ha se-is (ami ritka mint az állat) Egy jó c20ne elmegy 7 literből, 1.8 ritkább kicsit. Ecotec motorok felejtősek. Szüleimnek c14se caravan van 82 lóval és átlagfelhasználásra simán elég. Megérzi súlyt ha megpakolják vagy beülnek 4-en 5-en, de ettől még simán használható marad. Amikor az enyémet vettem (c20ne caravan) előtte vagy 1 évig kerestem normális állapotút. Nem volt. Aztán végül 1 év után feladtam a keresést és megvettem a sajátomat amit éppen hirdettek mondván ha eddig nem sikerült úgyse találok jobbat. Kapásból ráment 200.000 Ft a vételáron az átírási költségeken és a kötelező karbantartáson felül és azon kívül számtalan apróság hiányosság amit pótoltam és még a karosszériához nem is nyúltam pedig kellene nem is kicsit. Kisblokkosokból meg lehet még találni akár nagypapa nagymama által használtat is valóban hibátlan megkímélt állapotban és nem sok km-rel amire tényleg nem kell sokat költenie és elmondhatja, hogy van egy szép jó állapotú autója. A nagyblokkosok között egyszerűen nincs ilyen aminek elsősorban a használati szokások ill. emberi oka van. Aztán még nem beszéltem a fenntartási költségekről. Jó a nagyblokkos autó, én is szeretem, de a nagy átlagnak akiknek fontosak a fenntartási költségek és nincs a kezükben az autó vételárának a két háromszorosa és nincs szerelési tapasztalata azoknak nem ez a jó ajánlat. Persze könnyen el lehet szállni autóvásárláskor, de annak a vége mindig nagy pofára esés ha nincs meg a megfelelő háttér, ezt a környezetemben, ismerőseim körében is tapasztalom. Sokan nem tudják, hogy a nagyobb teljesítményt az autó nem ingyen adja annak keményen megkérik az árát és itt most nem az üzemanyagra gondolok hanem az autó összes alkatrészére aminek az árára a teljesítmény hatással van. Csak egy példát mondok: A c20ne légtömegmérője kb 2x annyiba kerül mint a kisblokkosok map szenzora ami ugyanazt a feladatot látja el. Bontóba meg nem találok az enyémhez légtömegmérőből egy épkézláb darabot míg map szenzor szinte mindegyikben van és még sorolhatnám ezeket az apróságokat, tehát nem egy kategória, egy nagyblokk fenntartása sokkal nehezebb, körülményesebb és nem mindenki erre vágyik. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Október15, 2015 Megoszt Elküldve Október15, 2015 Én biztos a 2.0 16V CDX-et venném meg. :D A motor miatt, meg ugye a CDX a full extra. :D Bár az első lökősön nem látni a króm csíkot, ami erre utalna. Csak a hátsó csomiajtón láttam. Mondjuk egetverően sok kép sincs, de 400-ért érdemes megnézni.Alkatrésznek lenne jó másra tényleg nem. Szerintem össze vissza van már törve. Megvan az oka annak, hogy miért nincsenek normális képek. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Juhi990 Elküldve Október15, 2015 Megoszt Elküldve Október15, 2015 Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat.Örülök, hogy ennyien megtiszteltek. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október15, 2015 Megoszt Elküldve Október15, 2015 Hát nem tudom, én meg pont fordítva látom. Itthon jellemzően a kisblokkos autók mentek, mert arra volt az embernek pénze, az ilyen huszonéves régi autókat meg a leélős emberek akkor veszik meg ha olcsó, márpedig a nagyblokkos pont nem az. Ebből kifolyólag inkább az ezerszám található kisblokkosoknak kellene a leéltebbnek lenni, és a nagyblokkosok, amit inkább az engedhet meg magának akinek banánra is van pénze a majom mellé, meg jobb állapotúnak. A légtömegmérőben igazad van, erre jó kompromisszum az 1.8, mert az még ugyanaz a multec rendszer mint az 1.6, mapszenzorral, miegyéb. Én mondjuk sokat megyek, és szeretem ha van tartalék a talpam alatt, mert sokszor életet menthet. A másik amit sokan elfelejtenek, hogy a kis motor, ha meg van terhelve (mondjuk egy nagy kasznival) akkor simán többet eszik mint egy nagyblokkos, ami zökkenőmentesen elviszi ugyanazt a súlyt. A c16se egyébként tényleg egy jó választás, csak aztán találjon olyat az ember. Pláne ami nincs leélve. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Október15, 2015 Megoszt Elküldve Október15, 2015 Nemtudom miért szidjàk az Ecotec-et pedig csak az 1.6 16v a gàzos belöle.gyàri adat 1000km/1liter olaj ami elég kemény!Meg az hogy drágáb az alkatrész az erösebbhez ezt én cáfolnám.Pl:ina vezérlés szett dolz vizpumpávan 27000ft szerintem nem rossz.persze mindenki maga dőnti el mit szeret vagy utál de azért érdekelnének az érvelések. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október15, 2015 Megoszt Elküldve Október15, 2015 (edited) Érvelés:C20ne légmennyiségmérő: 10-15 ezer ft bontottan, de 90%-a meg van piszkálva) új ára valahol 100e fölött. Kisblokk map szenzor párezer ft, de még soha nem kellett cserélnem. (van otthon 3 autó, meg még pár a környezetben)Nagyblokkban főtengely jeladó, ha normálisat akarsz venni, akkor az is egy tizes, és párévente elhalálozik, a kisblokkos (nem se, és sz(r)) blokkokban ilyen nincs.Alapjárati motor a nagyblokkhoz drágább. C20ne már 3 vezetékes lambdaszondás, szintén kb 1.5x-ese a kisblokkos egyvezetékesnek.Nagyblokkba több olaj kell. Kuplung nagyobb/drágább.Nagyobb fékek vannak rajta, szintén többe kerül.Mindezek mellett cuccolós kombi autónak én továbbra sem vennék 1.8-nál kisebbet. (az 1.6se határeset, de azt meg annyira ritka, hogy nem érdemes vele számolni) Jham az ecoteceknél meg ugye van egy csomó plusz jeladó, ami a többiben nincs, vagy pl egy egr szelep ami már villanyos, az is 10-15ezer. (és ha le iss zárod, akkor is tudnia kell mozogni hogy az ecu ne dumáljon érte)Szelepből kapásból több van bennük. Módosítva Október15, 2015 : wookie 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Október16, 2015 Megoszt Elküldve Október16, 2015 Hát nem tudom, én meg pont fordítva látom. Itthon jellemzően a kisblokkos autók mentek, mert arra volt az embernek pénze, az ilyen huszonéves régi autókat meg a leélős emberek akkor veszik meg ha olcsó, márpedig a nagyblokkos pont nem az. Ebből kifolyólag inkább az ezerszám található kisblokkosoknak kellene a leéltebbnek lenni, és a nagyblokkosok, amit inkább az engedhet meg magának akinek banánra is van pénze a majom mellé, meg jobb állapotúnak. A légtömegmérőben igazad van, erre jó kompromisszum az 1.8, mert az még ugyanaz a multec rendszer mint az 1.6, mapszenzorral, miegyéb. Én mondjuk sokat megyek, és szeretem ha van tartalék a talpam alatt, mert sokszor életet menthet. A másik amit sokan elfelejtenek, hogy a kis motor, ha meg van terhelve (mondjuk egy nagy kasznival) akkor simán többet eszik mint egy nagyblokkos, ami zökkenőmentesen elviszi ugyanazt a súlyt. A c16se egyébként tényleg egy jó választás, csak aztán találjon olyat az ember. Pláne ami nincs leélve. Meg kell vizsgálni a magyar piaci helyzetet és mindenre megvan a magyarázat és ellenmagyarázat. Ebben a korban már az újkori jelentős árkülönbségek kiegyenlítődnek a használtpiacon és egy jól felszerelt 2.0 se ér sokkal többet forintban mint egy fapados 1.4. Először 1.6-osokat kerestem és nézegettem, de aztán azért lett c20ne-t mert ugyan annyiba került a hasonló korú és állapotú 1.4, 1.6 is. Akkor meg miért vegyek kicsit ha ugyanannyiba kerül a nagy is? Ez egy jó érvnek tűnik a nagy mellett, de csak elsőre mert azt is kell nézni, hogy a kicsi sokkal kevesebbe került volna, sokkal kevesebb problémát okozott volna nekem vásárlás után mint ez. Magyarországon nem voltak nagyblokkos astrák meg úgy egyáltalán nagy Opelek szinte egyáltalán. 2000-res évek környékén amikor a németek tömegével cserélték le ezeket az akkor 8-10 éves autókat akkor kerültek be Magyarországra is kb 150e km körüli futással. Akkor még jó állapotban, szervízkönyvvel és viszonylag olcsón meg lehetett venni ezeket amivel a szegény magyar nép is élt hogy végre nagy nyugati autóra cserélhesse le ócska füstölgő keleti csodáit. Aki tehette az új Astrát vagy Suzukit vett akkoriban természetesen kisblokkal és fapadosan, hazánkban pont a legszegényebb autózó réteg volt az ahová a nyugatról bejött nagyblokkos használt autók kerültek. Azt már ugye leírtuk, hogy ezeknek eleve nagyobb költségekbe kerül a javítása, fenntartása ennek ellenére szegényebb emberekhez kerülnek mint az új fapadosak. A szegény magyar emberek többsége akkoriban még a kétüteműekhez voltak szokva azok tulajdonképpen nulla karbantartási igényével együtt, de nyilván ők sem akartak kimaradni az akkori nyugati lázból. Majd vett egy ilyen megfizethető árú nagyblokkos nyugati használt autót amit elsősorban tudatlanságból, másodsorban szegénységből ugyanezen a színvonalon próbált meg fenntartani és tulajdonképpen ennek az eredménye a jelenlegi állapot. Hogy miért nagyblokkosat vettek használtan? Azért mert korábban még lehetőség se volt erre és a lehetőséget emberi tulajdonság, hogy mindenki ki akarja használni és ha a nagyobb használtan olcsóbb mint az új akkor miért ne. Na meg a kereskedők is elsősorban nagyblokkosokat, jobban felszerelteket hoztak be hiszen kicsiből volt elég, a külföldről behozott fapados kicsi akkor nem volt jó ajánlat nálunk használtan, de újonnan viszont igen.A másik érvem pedig egyszerűen csak a matematikából a nagy számok törvénye, nincs köze ahhoz, hogy melyiknek kellene leéltebbnek lennie. Az ezerszám megtalálható 1.4 1.6-ból egyszerűen nagyobb esélyed van jót találni mert óriási a választék mint a töredék kínálati darabszámú nagyból, még akkor is így van ez ha szerinted a kisblokk a leéltebb.A harmadik érvem a nyugdíjas nagymamák nagypapák nem vesznek sportautót, nem is úgy vezetnek, ők általában a legkisebb motort választják az új autójukhoz, jellemzően csak kisblokkos autóból lehet ilyen tulajdonosoktól megkímélt esetenként akár újszerű állapotú keveset futott használt autót vásárolni.Neked ha jól tudom Vectrád van. Na ott egy picit más az arány, mert az eggyel nagyobb kategória és abból nagyobb darabszámban van nagyblokk mint astránál. Nagy autóknál fordított az arány mert ott a kisblokkból van a kevesebb így a nagy blokk javasolt a fentebb említett nagy számok törvénye alapján.Ne érts félre nem vagyok semmi jónak az elrontója csak a jó szándék beszél belőlem amikor nem javaslom azt amiről tudom, hogy drágább és nehezebb, költségesebb lesz javítani fenntartani egy kispénzű embernek aki lehet csak a munkája miatt rákényszerül az autózásra és máról holnapra él (Igaz, hogy ez utóbbit nem tudom csak feltételeztem és elnézést kérek ha mégsem, de tény, hogy aki astra f-et vesz az többnyire nem milliomos). Minden esetre az emberek jelentős része még ma sincs tisztában egy nyugati autó költségeivel és karbantartási igényével mert észben még ma is a kétütemű korszakban él ugyanakkor mindenki jót jobbat akar. Mondjuk ahhoz, hogy jó javaslatot lehessen adni ismerni kellene a kérdezőt és a szándékait, ha ismerném, akkor lehet teljesen mást javasoltam volna így viszont az átlaghoz viszonyítottam. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Október16, 2015 Megoszt Elküldve Október16, 2015 Szerintetek hol ázhatok be, ha főleg ezen a részen volt nedves a csomagtartó ? Kép Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Szerintetek hol ázhatok be, ha főleg ezen a részen volt nedves a csomagtartó ? KépLámpabúra, antennatalp? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Ha van tetö sined akkor javaslom a leszedését mert nekem is az alatt ázot be ugyan igy.én ugy oldottam meg gumibol vágtam alátétett és belölröl kapot még Fbs-t.azota semmi gondja.ez kb 2éve volt.Lámpabúra, antennatalp? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Lámpa búrát ma akarom körbenyomni szilóval, az antenna gumis talpát pedig már cseréltem. A tető sínt hogy tudom leszedni ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Meg kell vizsgálni a magyar piaci helyzetet és mindenre megvan a magyarázat és ellenmagyarázat. Ebben a korban már az újkori jelentős árkülönbségek kiegyenlítődnek a használtpiacon és egy jól felszerelt 2.0 se ér sokkal többet forintban mint egy fapados 1.4. Először 1.6-osokat kerestem és nézegettem, de aztán azért lett c20ne-t mert ugyan annyiba került a hasonló korú és állapotú 1.4, 1.6 is. Akkor meg miért vegyek kicsit ha ugyanannyiba kerül a nagy is? Ez egy jó érvnek tűnik a nagy mellett, de csak elsőre mert azt is kell nézni, hogy a kicsi sokkal kevesebbe került volna, sokkal kevesebb problémát okozott volna nekem vásárlás után mint ez. Magyarországon nem voltak nagyblokkos astrák meg úgy egyáltalán nagy Opelek szinte egyáltalán. 2000-res évek környékén amikor a németek tömegével cserélték le ezeket az akkor 8-10 éves autókat akkor kerültek be Magyarországra is kb 150e km körüli futással. Akkor még jó állapotban, szervízkönyvvel és viszonylag olcsón meg lehetett venni ezeket amivel a szegény magyar nép is élt hogy végre nagy nyugati autóra cserélhesse le ócska füstölgő keleti csodáit. Aki tehette az új Astrát vagy Suzukit vett akkoriban természetesen kisblokkal és fapadosan, hazánkban pont a legszegényebb autózó réteg volt az ahová a nyugatról bejött nagyblokkos használt autók kerültek. Azt már ugye leírtuk, hogy ezeknek eleve nagyobb költségekbe kerül a javítása, fenntartása ennek ellenére szegényebb emberekhez kerülnek mint az új fapadosak. A szegény magyar emberek többsége akkoriban még a kétüteműekhez voltak szokva azok tulajdonképpen nulla karbantartási igényével együtt, de nyilván ők sem akartak kimaradni az akkori nyugati lázból. Majd vett egy ilyen megfizethető árú nagyblokkos nyugati használt autót amit elsősorban tudatlanságból, másodsorban szegénységből ugyanezen a színvonalon próbált meg fenntartani és tulajdonképpen ennek az eredménye a jelenlegi állapot. Hogy miért nagyblokkosat vettek használtan? Azért mert korábban még lehetőség se volt erre és a lehetőséget emberi tulajdonság, hogy mindenki ki akarja használni és ha a nagyobb használtan olcsóbb mint az új akkor miért ne. Na meg a kereskedők is elsősorban nagyblokkosokat, jobban felszerelteket hoztak be hiszen kicsiből volt elég, a külföldről behozott fapados kicsi akkor nem volt jó ajánlat nálunk használtan, de újonnan viszont igen.A másik érvem pedig egyszerűen csak a matematikából a nagy számok törvénye, nincs köze ahhoz, hogy melyiknek kellene leéltebbnek lennie. Az ezerszám megtalálható 1.4 1.6-ból egyszerűen nagyobb esélyed van jót találni mert óriási a választék mint a töredék kínálati darabszámú nagyból, még akkor is így van ez ha szerinted a kisblokk a leéltebb.A harmadik érvem a nyugdíjas nagymamák nagypapák nem vesznek sportautót, nem is úgy vezetnek, ők általában a legkisebb motort választják az új autójukhoz, jellemzően csak kisblokkos autóból lehet ilyen tulajdonosoktól megkímélt esetenként akár újszerű állapotú keveset futott használt autót vásárolni.Neked ha jól tudom Vectrád van. Na ott egy picit más az arány, mert az eggyel nagyobb kategória és abból nagyobb darabszámban van nagyblokk mint astránál. Nagy autóknál fordított az arány mert ott a kisblokkból van a kevesebb így a nagy blokk javasolt a fentebb említett nagy számok törvénye alapján.Ne érts félre nem vagyok semmi jónak az elrontója csak a jó szándék beszél belőlem amikor nem javaslom azt amiről tudom, hogy drágább és nehezebb, költségesebb lesz javítani fenntartani egy kispénzű embernek aki lehet csak a munkája miatt rákényszerül az autózásra és máról holnapra él (Igaz, hogy ez utóbbit nem tudom csak feltételeztem és elnézést kérek ha mégsem, de tény, hogy aki astra f-et vesz az többnyire nem milliomos). Minden esetre az emberek jelentős része még ma sincs tisztában egy nyugati autó költségeivel és karbantartási igényével mert észben még ma is a kétütemű korszakban él ugyanakkor mindenki jót jobbat akar. Mondjuk ahhoz, hogy jó javaslatot lehessen adni ismerni kellene a kérdezőt és a szándékait, ha ismerném, akkor lehet teljesen mást javasoltam volna így viszont az átlaghoz viszonyítottam.Én a "politikai" eszmefuttatásoddal nem értek egyet. :-)) (Wartyburg és társai...) Bár sose volt kétütemű autóm.Nekem 10 éve van C20NE "nagyblokkos" caravánom és bár az autóra sokat költöttem már, de a legkevesebbet a motorra. Gyakorlatilag új kora óta bontatlan, még a szelepdekni sem volt levéve, a légtömegmérőt pucolni kell és nem cserélni a lambdaszondát egyszer cseréltem gyári Opelra (22 ezer). Nem zörög, nem csattog csak húz rendesen. Váltója hibátlan. A karosszériára viszont a 10 év alatt kb. 1 milliót költöttem.Mindkét több gyerekes lányomnak caravánja van, C16SZR és C14 SE. Ők bizony sokkal kevesebbet költöttek a karosszériára, de mindkét autón volt már hengerfej le, fel, a motorok csattogtak, vízszivárgás stb.Szóval a kocsiban a karosszéria a drága játék ha valaki nem szeret egy romban utazni. Vételnél persze figyelni kell a karambolos előéletre és a tankbeöntő környékére. Ott érhet meglepi... A motorok közül én újra a C20NE-t választanám. Gondtalan.A 16 szelepesekről csak hallomásból tudom, hogy fogyasztja az olajat és érzékeny a jó olajra, - bár ez minden motorra igaz valamelyest - valamint ott már több a motorelektronika , ami romlékony. (pl. EGR). Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Én a "politikai" eszmefuttatásoddal nem értek egyet. :-)) (Wartyburg és társai...) Bár sose volt kétütemű autóm.Nekem 10 éve van C20NE "nagyblokkos" caravánom és bár az autóra sokat költöttem már, de a legkevesebbet a motorra. Gyakorlatilag új kora óta bontatlan, még a szelepdekni sem volt levéve, a légtömegmérőt pucolni kell és nem cserélni a lambdaszondát egyszer cseréltem gyári Opelra (22 ezer). Nem zörög, nem csattog csak húz rendesen. Váltója hibátlan. A karosszériára viszont a 10 év alatt kb. 1 milliót költöttem.Mindkét több gyerekes lányomnak caravánja van, C16SZR és C14 SE. Ők bizony sokkal kevesebbet költöttek a karosszériára, de mindkét autón volt már hengerfej le, fel, a motorok csattogtak, vízszivárgás stb.Szóval a kocsiban a karosszéria a drága játék ha valaki nem szeret egy romban utazni. Vételnél persze figyelni kell a karambolos előéletre és a tankbeöntő környékére. Ott érhet meglepi... A motorok közül én újra a C20NE-t választanám. Gondtalan.A 16 szelepesekről csak hallomásból tudom, hogy fogyasztja az olajat és érzékeny a jó olajra, - bár ez minden motorra igaz valamelyest - valamint ott már több a motorelektronika , ami romlékony. (pl. EGR). Az X16SZR, nem C. :D Max C16NZR lehet még, ha C. :DHa tehetném, én is C20NE-t raknék be, vagy olyan Astrára cserélném. Idegen motorból kapott cuccokat (dugók, főteng, vezteng), emiatt hangosabb. Lehet egyszer bepályázok egy komplett motorcserére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Nekem c20ne az egy A omega caravan volt amit imádtam mert egy csatahajo volt de a fogyasztásával nem voltam kibékülve,11-15 liter kőzt ha finoman bántam vele.bàr volt egy érdekesége ami az volt ha szétrugtam a szàját akkor 7-9 liter kőzt volt a fogyasztása.de mivel nem szeretem taposni a gèpet igy eladtam és lett helyete egy c18xe f karavan ami ebben a kaszniban is méregzsákként viselkedik és a fogyasztása is jobb.Lámpa búrát ma akarom körbenyomni szilóval, az antenna gumis talpát pedig már cseréltem. A tető sínt hogy tudom leszedni ?Azt sajnos macerásm mert le kell venni a tetö kárpitot!körbe le kell szedni a müanyagokat az ajto kéder felsö részét és a napellenzöket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Lámpa búrát ma akarom körbenyomni szilóval, az antenna gumis talpát pedig már cseréltem. A tető sínt hogy tudom leszedni ?ahoz az egész tetökárpit le és körbe a müanyagok.nagy szivás de megéri!egyedül ne állj neki mert el fog törni a kárpit.jo szorakozás lessz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Asszem akkor megvárom ,hogy most ázik majd a kinyomott lámpákkal, mert így lehet megspórolhatok egy pár óra szenvedést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Jó tanács: a teljesen leürült rendszerre, üres tankra, nem elég a 5 liter benzin hogy felkapja a pumpa. 3 hétvége, és többszöri injektorcsere, kábelmérés, miegyéb kellett hozzá hogy erre rájöjjünk. :D De most megy az Ne végre. Nem is akárhogy. Nem gondoltam volna hogy 115 ló egy 900 kg kaszniban így lép. Jobban megy mint az xe. :D (legalábbis ez alulról tol, erősebbnek érződik, meg hát a vectra az 1200 kiló) Pedig hosszú váltó. Amúgy valakinek van tapasztalata a nagyyblokk/kishűtő párosításban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 (edited) Én a "politikai" eszmefuttatásoddal nem értek egyet. :-)) (Wartyburg és társai...) Bár sose volt kétütemű autóm.Nekem 10 éve van C20NE "nagyblokkos" caravánom és bár az autóra sokat költöttem már, de a legkevesebbet a motorra. Gyakorlatilag új kora óta bontatlan, még a szelepdekni sem volt levéve, a légtömegmérőt pucolni kell és nem cserélni a lambdaszondát egyszer cseréltem gyári Opelra (22 ezer). Nem zörög, nem csattog csak húz rendesen. Váltója hibátlan. A karosszériára viszont a 10 év alatt kb. 1 milliót költöttem.Mindkét több gyerekes lányomnak caravánja van, C16SZR és C14 SE. Ők bizony sokkal kevesebbet költöttek a karosszériára, de mindkét autón volt már hengerfej le, fel, a motorok csattogtak, vízszivárgás stb.Szóval a kocsiban a karosszéria a drága játék ha valaki nem szeret egy romban utazni. Vételnél persze figyelni kell a karambolos előéletre és a tankbeöntő környékére. Ott érhet meglepi... A motorok közül én újra a C20NE-t választanám. Gondtalan.A 16 szelepesekről csak hallomásból tudom, hogy fogyasztja az olajat és érzékeny a jó olajra, - bár ez minden motorra igaz valamelyest - valamint ott már több a motorelektronika , ami romlékony. (pl. EGR). Itt most nem elsősorban a motorra kell gondolni (még én sem költöttem a motorra, de szelepfedél tömítést már kellett cserélnem), hanem az autó általános állapotára. Szakadtak az ülések, hiányoznak a fejtámlák, a hátsó csomagtérroló csúszói töröttek, rengeteg apróság hiányzik, törött, nincs pótolva pl patentek, bolhák, csavartakaró sapkák, tetőkárpit lóg, motortérben a levegőcsövek szakadtak, nem cserélik mert drága inkább szigszallagozzák persze falsot szív, gyújtókábelek ahány darab annyi féle gyártmány amit sikerült kikukázni valamiből, rádió ISO csatlakozó szétbarmolva, antenna csatlakozó szétbarmolva, vezetékek sok helyen szétvagdosva, toldva, szigszallagozva, sok helyen nem eredeti csavarok hanem ami éppen kézre esett azt beleerőltetik, műanyag burkolatok sérültek, néhol maradandó feszegetéseknek nyoma látszik, katalizátor hiányzik, kipufogó dobok lyukasak és még sorolhatnám az ilyen szépségeket ami a legtöbb ma kapható ilyen autót jellemzi. Én amiket láttam az mind ilyen volt nagyblokkosba nyilván kisblokkba is van bőven ilyen, ez nem azt jelenti, hogy ott mindegyik jó. A lényeg amit ki akartam hozni, hogy ezek az autók olyan tulajdonosokhoz kerültek akik csak vagánykodtak vele, de észben nem értek fel az autó műszaki színvonalához, nem vigyáztak rá és lelakták. Írod, hogy 10 éve vetted, hát a 10 év az nagyon sok idő és ezalatt az idő alatt történt egy s más ezekkel az autókkal az autópiacon. Akkor még lehetett jót venni ebből, de ma már nem. Nyilván elvétve előfordulhatnak kivételes esetek, a te eseted is az. Sajnos ez a tapasztalatom, nem kell vele egyet érteni, de ha ma akarnál ugyanilyen autót venni hát igen-igen meglepődnél a mai állapotokon. Azt vedd számításba, hogy ha az 1 milliót vagy amit még költöttél rá nem költötted volna az autódra akkor ma milyen állapotban lenne, mert hidd el a többség semmit nem költött rá. Módosítva Október17, 2015 : Astra F Caravan Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Október17, 2015 Megoszt Elküldve Október17, 2015 Vette már meg valaki a Cromaxnál a legolcsóbb ajtóteleszkópot Caravanra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Október18, 2015 Megoszt Elküldve Október18, 2015 Vette már meg valaki a Cromaxnál a legolcsóbb ajtóteleszkópot Caravanra?Egyszerre csak az egyik oldalit csereld mert kulonben fajni fog. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október18, 2015 Megoszt Elküldve Október18, 2015 Állonb@sz, ha mindkettő új. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve Október18, 2015 Megoszt Elküldve Október18, 2015 Mindenki nyugodjon le a p....ba :) Nem fog állon baszni, van már egy Calibrám is, ahol szintén csak egy volt cserélve. :) :)Akkor Cromaxos legolcsóbb a? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Október19, 2015 Megoszt Elküldve Október19, 2015 Érvelés:C20ne légmennyiségmérő: 10-15 ezer ft bontottan, de 90%-a meg van piszkálva) új ára valahol 100e fölött. Kisblokk map szenzor párezer ft, de még soha nem kellett cserélnem. (van otthon 3 autó, meg még pár a környezetben)Nagyblokkban főtengely jeladó, ha normálisat akarsz venni, akkor az is egy tizes, és párévente elhalálozik, a kisblokkos (nem se, és sz(r)) blokkokban ilyen nincs.Alapjárati motor a nagyblokkhoz drágább. C20ne már 3 vezetékes lambdaszondás, szintén kb 1.5x-ese a kisblokkos egyvezetékesnek.Nagyblokkba több olaj kell. Kuplung nagyobb/drágább.Nagyobb fékek vannak rajta, szintén többe kerül.Mindezek mellett cuccolós kombi autónak én továbbra sem vennék 1.8-nál kisebbet. (az 1.6se határeset, de azt meg annyira ritka, hogy nem érdemes vele számolni) Jham az ecoteceknél meg ugye van egy csomó plusz jeladó, ami a többiben nincs, vagy pl egy egr szelep ami már villanyos, az is 10-15ezer. (és ha le iss zárod, akkor is tudnia kell mozogni hogy az ecu ne dumáljon érte)Szelepből kapásból több van bennük. azal egyet értek hogy kicsit drágább de nem sokkal pl a kuplung.de az anyag minöség is másabb hiszen erösebbnek kell lenie.most néztem meg hogy az 1.4/1.8 kozt mekkora az ár külömbség de ugyan azt a tipusu kuplung szettet nem találtam,igy az 1.8 japanparts 36265 ft adig az 1.4 westlake 25725ft.Szoval nem akkora a külömbség mit azt gondolják.De aki az 1.8 mellet dönt az valoszinüleg tudja mit válal.Szerintem fogyasztásban vissza tudja hozni a tőbbletet.mert ha az 1.4 megpakolva megeszi a 8-9 litert mig nekem az 1.8 9liter ugy hogy mögötte van egy egy tonnás futo ami rogyásig van pakolva és nem okoz neki akkora problémát pl az érdi emelkedö mint az 1.4 nek és nem kap akkora terhelést az1.8 alkatrészei mint az 1.4é ezért tartosabb az 1.8 alkatrészei mert nehezebb ugy megterhelni mit az 1.4 est.de mindenki döntse el mi a jo neki.Ez tesztelve lett ugy hogy nekem c18xe van havernak meg c14nz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts