Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Nah. Újra normálisan megy a gépsas. Élőadatok is szebbek.

Kicseréltem végre a TPS-t az 1.8-asra, kicseréltem az alapjárati léptetőmotort. Mindkettőt Brekitől kaptam, megmaradt még az 1.8-asából. Meg kitakarítottam a vákuumcsöveket, MAP szenzor is kapott egy adag féktisztítót és a csöve is, bár átláttam rajta. Nem úgy, mint a kartergázcsövön, mert az tele volt dzsuvával. Szívócsonkon is kitakarítottam a csatlakozását. Pillangószelepházat is kitakarítottam, injektort hagytam békibe.

Végre harmadikban 1500-as fordulatnál nem anyázik a motor enyhe gázadásnál, hanem óvatosan gyorsulni kezd. Nyilván nem padlózom le, mert akkor hamar cserélni kéne a hajtókar csapágyakat. Halad szépen. Odalépek neki, szinte azonnal reagál is és nem háromezertől kezd éledezni. Kösz Zotya a segítséget MAP cső és kartergáz ügyben. Úgy csináltam, ahogy mondtad. 3-as fúró még épp befért és beletekertem, majd elkezdte kiszedni a dzsuvát.

Felvettem az élőadatokat is és most visszanézve az előzőhöz képest teljesen más értékek vannak. Még az alapjárati értékeknél is. Ja meg az alapjárat olyan sima lett, hogy öröm hallgatni.

Megosztás:

Mi az, hogy 1.8-as tps? Egy pár darab már volt a kezemben, de az mind egyforma volt. Többféle motorról.

Eredeti 1.8-as meghalt. Ráraktam az 1.6-ost, de dobta rá a check engine-t padlógáznál, pl érdi emelkedőn felfele. Nem volt vicces, amikor elkezdett rángatni. Dáwiddal kiolvastuk a hibát, mert épp lurdyba tartottam és TPS-re anyázott. Egyformának egyforma, mert rárakható, de mégis anyázott érte.

Megosztás:

A hétvégén én is puceváltam az 1.8 tuningos SZR felömlőt, majd még igazítok rajta itt-ott pici köszörűvel. Nameg megy homokszóratni igényesbe :D
A pillangó alatti csőcsatlakozó ezen is tele volt koksszal, meg konkrétan a felömlő járatok is feketék. Ötletem sincs mi történhetett ezzel amíg motoron volt.
Már nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz :)

Miket műveltek ti ottan mindig a Lurdyba?  :sneaky:

Kicseréltem végre a TPS-t az 1.8-asra, kicseréltem az alapjárati léptetőmotort. Mindkettőt Brekitől kaptam, megmaradt még az 1.8-asából. Meg kitakarítottam a vákuumcsöveket, MAP szenzor is kapott egy adag féktisztítót és a csöve is, bár átláttam rajta. Nem úgy, mint a kartergázcsövön, mert az tele volt dzsuvával. Szívócsonkon is kitakarítottam a csatlakozását. Pillangószelepházat is kitakarítottam, injektort hagytam békibe.

Végre harmadikban 1500-as fordulatnál nem anyázik a motor enyhe gázadásnál, hanem óvatosan gyorsulni kezd. Nyilván nem padlózom le, mert akkor hamar cserélni kéne a hajtókar csapágyakat. Halad szépen. Odalépek neki, szinte azonnal reagál is és nem háromezertől kezd éledezni. Kösz Zotya a segítséget MAP cső és kartergáz ügyben. Úgy csináltam, ahogy mondtad. 3-as fúró még épp befért és beletekertem, majd elkezdte kiszedni a dzsuvát.

Felvettem az élőadatokat is és most visszanézve az előzőhöz képest teljesen más értékek vannak. Még az alapjárati értékeknél is. Ja meg az alapjárat olyan sima lett, hogy öröm hallgatni.

Módosítva : Bundee
Megosztás:

Nincs mit...én meg indítóm az autót és 3000-re bőgött fel ahogy elindult a motor. Nem is hiszem hogy az alapjárati ilyen magasra tudna szabályozni. Mindegy, többet nem csinálta, csak egyszer. :rolleyes: 

Megosztás:

A hétvégén én is puceváltam az 1.8 tuningos SZR felömlőt, majd még igazítok rajta itt-ott pici köszörűvel. Nameg megy homokszóratni igényesbe :D

A pillangó alatti csőcsatlakozó ezen is tele volt koksszal, meg konkrétan a felömlő járatok is feketék. Ötletem sincs mi történhetett ezzel amíg motoron volt.

Már nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz :)

Miket műveltek ti ottan mindig a Lurdyba?  :sneaky:

Legutóbb alblaktörlő motor csere-bere volt és 30-as biztik sorra eldurrantása. Mindezt lámpafénynél természetesen vagy másfél órán keresztül. :D

Megosztás:

Eddig tartott a szép sima üzem. Leállok lidlnél, addig semmi gond nem volt. Vásárlás után indítom, de kb 50-es rpm-mel akar üzemelni a motor, check engine, majd gázadásra reagál a motor. Elengedem, nincs alapjárat, megáll. Vicces volt úgy menni a városban, hogy nincs alapjárat vagy csak kb 500. :D Később helyreállt úgy-ahogy.

A tempomatos indexkar is jóféle. Utángyártott ótvar hulladék. Mindent kispóroltak belőle. Mivel ugye B Vekiben és B omiban már nem az indexkaron keresztül megy a tompított és a refi is relézve van, így a tompított érintkezőt szépen kihagyták. Természetesen csak a kart az eredeti gyári aljzatba nem lehet átrakni. Mármint a gyáriról simán le lehet venni, mert egy stift van benne, de az utángyártottban szegecselték.

De van egy olyan tippem, hogy a gyári tempomatos indexkarnak van kivezetése a tompítotthoz.

Megosztás:

Eddig tartott a szép sima üzem. Leállok lidlnél, addig semmi gond nem volt. Vásárlás után indítom, de kb 50-es rpm-mel akar üzemelni a motor, check engine, majd gázadásra reagál a motor. Elengedem, nincs alapjárat, megáll. Vicces volt úgy menni a városban, hogy nincs alapjárat vagy csak kb 500. :D Később helyreállt úgy-ahogy.

A tempomatos indexkar is jóféle. Utángyártott ótvar hulladék. Mindent kispóroltak belőle. Mivel ugye B Vekiben és B omiban már nem az indexkaron keresztül megy a tompított és a refi is relézve van, így a tompított érintkezőt szépen kihagyták. Természetesen csak a kart az eredeti gyári aljzatba nem lehet átrakni. Mármint a gyáriról simán le lehet venni, mert egy stift van benne, de az utángyártottban szegecselték.

De van egy olyan tippem, hogy a gyári tempomatos indexkarnak van kivezetése a tompítotthoz.

Most akkor mi van? Mire gyanakszol? Hibakódot megnézted már?

Megosztás:

Most akkor mi van? Mire gyanakszol? Hibakódot megnézted már?

Megnéztem a vákuumcsöveket, azokkal nem volt baj. Múltkor is volt ilyen esetem, akkor eltörött egyik és nem kis gondot okozott. :D

Hibakód az alapjáratra anyázás. Szerintem a léptetőmotor nem csinálta azt, amit. Mikor diagban működtettem, nem volt épp halk a járása, de szépen mozgott. Lehet hétfőn beviszem a komplett pillangót és ott lemosom erősen mérgező cuccal, ami a többéves olajsarat is úgy viszi le, mint a friss pörköltszaftot az asztalon. :D

Megosztás:

Megnéztem a vákuumcsöveket, azokkal nem volt baj. Múltkor is volt ilyen esetem, akkor eltörött egyik és nem kis gondot okozott. :D

Hibakód az alapjáratra anyázás. Szerintem a léptetőmotor nem csinálta azt, amit. Mikor diagban működtettem, nem volt épp halk a járása, de szépen mozgott. Lehet hétfőn beviszem a komplett pillangót és ott lemosom erősen mérgező cuccal, ami a többéves olajsarat is úgy viszi le, mint a friss pörköltszaftot az asztalon. :D

házi pálesz? :D

Megosztás:

Pont van egy a kesztyűtartómban. Mindjárt megnézem.

Megosztás:

Aztán végülis hogyan miként készül a vectra?

tegnap letámasztottam a bejáróra, lekötöttem az akksit, aztán most van intézés alatt egy kasznis, hátha talán ez végre. 

Most meg ülök a vonaton sopron felé... broáááá.  :sick:

milyen motorral?? Elvileg hajtókaros volt...

Pontosabban főtengelyes. A donor meg hajtókaros, meg van hozzá egy c20ne. Abból van egy otthon is, szal nagy baj nem lehet. :)

Holnap kér időpontot eredetvizsgára, mert mondtam hogy addig nem hozom el míg az nincs meg, majd utólag kifizetem. 

Megosztás:

tegnap letámasztottam a bejáróra, lekötöttem az akksit, aztán most van intézés alatt egy kasznis, hátha talán ez végre. 

Most meg ülök a vonaton sopron felé... broáááá.  :sick:

Pontosabban főtengelyes. A donor meg hajtókaros, meg van hozzá egy c20ne. Abból van egy otthon is, szal nagy baj nem lehet. :)

Holnap kér időpontot eredetvizsgára, mert mondtam hogy addig nem hozom el míg az nincs meg, majd utólag kifizetem. 

:D 4 motorból csak összejön! :D Jah! Egy GSI C20NE-t bontott a srác. Most meg egy megkímélt GSI-t fogott...

Megosztás:

Ide is beírom, hátha valaki érdekelt:

Figyelem figyelem! Megérkezett a tollfelvásárló!

Szóval az van, hogy elbontottam már két és fél autót, meg innen onnan mindig lettek plusz cuccok, a most vásárolt autóval is jönnek plusz cuccok. Már tele a padlás, meg a másik padlás, meg a garázs, meg a haverék fészere, illetve most kerül majd még cucc egy negyedik helyre. Ez így nem állapot. 

Ősszel ha végre odáig jutok, elkezdek kiszelektálni dolgokat, amiket eddig sajnáltam kidobni, de az az igazság hogy még 3(+1) autó mellett sincs szükségem pl 3db hátsóhídra, vagy ilyenek. 

Van pl majdnem komplett világos homokszínű beltéri müanyag készlet, háromszögekkel, üléssín takarókkal, ilyesmi. 

Két szett zöld üveg, szőnyegek, az alatti szivacs, gólyalábak, tartóbakok, tank, szóval olyan dolgok amik kellhetnek, de felesleges több darabot tartani belőle, mert csak foglalja a helyet. Ezeket tételesen fel fogom tenni hirdetésben, ingyen elvihető/ill cserélhető sör/csoki/egyéb értelmes dologra formában. Két hétig. Aztán kuka. Szóval ha valakinek kellenek apróságok ingyé, az most gondolkodjon el, mire van szüksége. 

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.