Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Akkor panaszkodom én is :D

Sikeresen abszolváltam a pályanapot, úgy az utolsó előtti körig, mikor is nemnagyon akart 4ezer fölé forogni a gép. Mondom jó, biztos a kanyar miatt luftot szívott az AC, toltam egy 4est (110 nél :P) . De csak nemakar forogni, mostmár 3ezret sem. DAFUQ??? Tankban vagy 40liter benzin van.

122021560211_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Félreállok, leáll. Király, még a végén vontatni kell. Várok egy félpercet, röffenik, begurulok a boxba, jár egy darabig, majd leáll.

Semmi rendellenes hang nincs, rövid idő után ismét indul, jár egy darabig majd leáll. Átváltottam LPG-re, ketyeg mint a Doxa.

Hazafelé az autópályán visszanyomom benzinre, egy darabig tök jól megy, majd ugyanúgy elkezd hörögni mint a ringen, tipikusan ahogy elfogy a benzin. Gázra visszaváltva megint jó.

Mi a bánat lehet ez? Haldoklik a pumpa és nem bír eleget szállítani, vagy valami dugulás? Az is érdekes, hogy az a kb. 100km amíg kiértem a ringre, illetve az első 20 perc teljesen hibamentesen ment (illetve az elmúlt ~95ezer km is), a második 20 perces menet végén jelentkezett ez és azóta is fennáll.

Szerintem benzinszűrő. Jobb esetben. Rosszabb esetben AC kezdi feladni.

Szerintem is inkább szűrő. Biztos a nagy csapatásban fölszedte a tank aljáról a mocskot és telement a szűrő... :D

Megosztás:

Nem akar szétjönni ez a sz.r. Már a hűtő csövét is elvágtam, hogy le tudjam venni a klímacsövet. Johnny tanácsára ráütöttem a csavarra egy bitfejet, frankón rá is ment, de nem hajlandó a csavar megindulni. Meg a két talp se akar szétjönni. Nagyon összegyógyultak.

A rendelt szárítószűrő meg a közelében sincs annak, amilyen kell. A felfogatása se stimmel, de a csőcsatlakozások sem. Most rendeltem hellát, hátha az jó lesz. Az a vicc, hogy az unix oldalán ha megnézem ezt a nissens szűrőt, akkor a képen olyan van, amilyen kell. A dobozra is rá van írva ugyanaz a cikkszám és még sem az van benne, mint a fotón. Azért is rendeltem másikat, mert át akartam rakni a gyárit, csak az is összerohadt és nem jön szét. Illetve a csőcsatlakozásnál sikerült is lebontani a szűrőről egy kocka alakú csatlakozást.

Klímacső állapotát még nem néztem meg, pedig jó lett volna, de már vissza nem megyek. Maximum ha jó az új hella szűrő, de a cső amúgy kuka, akkor addig járok üres klímával, de összeszerelve az új cuccokkal.

Ez nem akar szétjönni amúgy:

klimacsere_hpcso_kond1.jpg

klimacsere_hpcso_kond2.jpg

Nagyon össze van rohadva. Holnap leviszem a műhelybe ha lehet és megpróbálom valami brutális satuban.

Megosztás:

Miért nem vágot szét a fenébe azt a részét ami már nem kell?

Gondoltam rá, el is kezdtem, csak kúpos csőcsatlakozás van és a fene tudja meddig ér be. Amúgy a szétroncsolt cső felőli talp nem kell, az a klímahűtőé. Bár most az ötlött a fejembe, hogy a felső, csavaros részt levághatom, tehát félig átvágni és akkor talán már lefordul és a csavart is kiüthetem a cső talpából.

Megosztás:

Nem akar szétjönni ez a sz.r. Már a hűtő csövét is elvágtam, hogy le tudjam venni a klímacsövet. Johnny tanácsára ráütöttem a csavarra egy bitfejet, frankón rá is ment, de nem hajlandó a csavar megindulni. Meg a két talp se akar szétjönni. Nagyon összegyógyultak.

A rendelt szárítószűrő meg a közelében sincs annak, amilyen kell. A felfogatása se stimmel, de a csőcsatlakozások sem. Most rendeltem hellát, hátha az jó lesz. Az a vicc, hogy az unix oldalán ha megnézem ezt a nissens szűrőt, akkor a képen olyan van, amilyen kell. A dobozra is rá van írva ugyanaz a cikkszám és még sem az van benne, mint a fotón. Azért is rendeltem másikat, mert át akartam rakni a gyárit, csak az is összerohadt és nem jön szét. Illetve a csőcsatlakozásnál sikerült is lebontani a szűrőről egy kocka alakú csatlakozást.

Klímacső állapotát még nem néztem meg, pedig jó lett volna, de már vissza nem megyek. Maximum ha jó az új hella szűrő, de a cső amúgy kuka, akkor addig járok üres klímával, de összeszerelve az új cuccokkal.

Ez nem akar szétjönni amúgy:

Nagyon össze van rohadva. Holnap leviszem a műhelybe ha lehet és megpróbálom valami brutális satuban.

Így már könnyű melegíteni! :) egyszerűen vagy gázpörzsölővel, vagy gázrezsóval, esetleg a konyhában... Egy nagyon jó tulajdonsága van az alunak. Hamarabb tágul, mint a vas, és így a hő hatására meg tud indulni. A tömítés már így is úgy is cserés... Én nem cseréltem ezért most töltethetem újra a rendszert, mert most mindenhol porszáraz a klímacső, kivéve ennél a csatinál. :S Hülye voltam, mert ott volt egy vadi új tömítés, de mondom jó ez még. Hát mégsem volt túl jó! :D Valószínűleg anyagában fáradt meg, mer 2 hónapig jó volt, most meg kifúj. Nem lazult meg a csavar sem...

Megosztás:

Köszi! Ha téged hívtalak volna, sokkal előrébb lennék. Mert akiről tudtam, hogy épített be klímát ő csak este írt vissza, hogy abban csak egy lyuk van, a tőcsavar a klímahűtőbe tekeredik és az anya szorítja. Rólad nem tudtam, hogy raktál be klímát utólag vagy elfelejtettem, pedig mikor kerestem a srác telefonszámát, elsuhant a neved a névjegyzékemben előttem. :D

Na de az a legnagyobb baj, hogy nem jön szét a két talp. Logikusan elsőre is arra gondoltam, hogy a hűtő talpában van menet és szétjön. Akár mit csináltam, nem akar megmoccanni. Az újat nézve is abban van a menet. Csövet passzoltam, és mondjuk elég nagy hülyeség is lenne. Próbáltam két villáskulccsal is ellen irányban feszíteni a két talpat, de semmi. Mondjuk azt is ésszel kell, mert ugye kúpos csatlakozás van ott a csőnek és könnyen haza lehet vágni a réz csövet. Ütögettem a klímahűtő talpát, mivel az úgy se kell már. a csőre vigyázok. :D

Ezért tartok már ott, hogy meg kéne indítani a csavart, mert akkor már szétjönne simán.

Nem akarsz lejönni ma délután? :D Ma már töltetni szeretném a klímát. :D Mondjuk előtte azért átnézem a magasnyomású csőrészt, a gumis részét, ami neked kilyukadt, mert nem akarom feleslegesen feltöltetni.

Előbb szólsz segítettem volna! :D Egyébként nálam a gumicső a hajlatnál kopott meg az "alufóliától". Az a szigetelő cső ahogy mozog folyamatosan koptatja, és idővel kieszi az anyagot. Most itt van a régi tartalékba, ha megint ott lenne gond, akkor csak gumiztatom, aztán megy fel, és megy a töltés. A lényeg, hogy minél kevesebb ideig legyen levegőn a rendszer...

Megosztás:

Így már könnyű melegíteni! :) egyszerűen vagy gázpörzsölővel, vagy gázrezsóval, esetleg a konyhában... Egy nagyon jó tulajdonsága van az alunak. Hamarabb tágul, mint a vas, és így a hő hatására meg tud indulni. A tömítés már így is úgy is cserés... Én nem cseréltem ezért most töltethetem újra a rendszert, mert most mindenhol porszáraz a klímacső, kivéve ennél a csatinál. :S Hülye voltam, mert ott volt egy vadi új tömítés, de mondom jó ez még. Hát mégsem volt túl jó! :D Valószínűleg anyagában fáradt meg, mer 2 hónapig jó volt, most meg kifúj. Nem lazult meg a csavar sem...

Előbb szólsz segítettem volna! :D Egyébként nálam a gumicső a hajlatnál kopott meg az "alufóliától". Az a szigetelő cső ahogy mozog folyamatosan koptatja, és idővel kieszi az anyagot. Most itt van a régi tartalékba, ha megint ott lenne gond, akkor csak gumiztatom, aztán megy fel, és megy a töltés. A lényeg, hogy minél kevesebb ideig legyen levegőn a rendszer...

Ígyis, úgyis vákuumoztatják a rendszert töltésnél. Csak a kompit és az elpárologtatót dugaszoltam be, amíg nincs rajta a csőrendszer.

Viszont! Félsiker! A csavar nyilván nem menetbe van belerohadva, hanem a nem-menetes részbe. Ugyanis lefűrészeltem a picsbe a csőcsatlakozás részt. Le is jött. Aztán kézzel(!) letekertem a csavarról az alutalp másik felét. De a nem menetes részből nem akar kijönni a megmaradt csavar. Johnny féle tippel tőbe eltörtem a csavart, minthogy megindult volna. Ha előbb jut eszembe, akkor a lefűrészelt csavar részt nem kalapálom meg, hanem ráteszek egy anyát és elkezdem húzni.

klimacsere_hpcso_kond3.jpg

Azt a szigetelő alu bordás csövet én meg levágom a picsbe és rakok rá teflonos hővédelmet.

Johnny másik tippjét alkalmaztam mielőtt elindultam volna haza: fékolajba áztatom a csavart, ugyanis szerinte azzal minden megindul. Mondjuk eleve erősen maró hatású a fékolaj. Kezemre került és meleg lett az ujjam. :D

De a biztonság kedvéért holnapra kérek izmos akkumulátoros gépet és acélcsavarhoz fúrószárakat. Kifúrom a picsbe a csavart, ha úgy adódik. Holnap reggelre úgyis itt lesz már a szárítószűrő és akkor holnap estére össze akarom rakni a cuccot, hogy lemehessek tölteni. A vízhűtés légtelenítés úgyis automata (amit sokan nem tudnak).

Melegítés csak öngyújtóval lehetséges a garázsban vagy hazahozom. :D De rengeteg klímafolyadék van még benne. Sok kifolyt, mikor kivettem a csőrendszert. Szárítószűrő csatlakozásról is mikor vettem le, hosszan szisszent még, pedig leengedtük a maradék gázt. :D

Tömítésem annyira nincs, hogy még gumibakot is elfelejtettem rendelni a klímahűtőhöz.

Köszi Vuki a "csavaros részét szét kell b...szni" tippet. :)

Megosztás:

Ígyis, úgyis vákuumoztatják a rendszert töltésnél. Csak a kompit és az elpárologtatót dugaszoltam be, amíg nincs rajta a csőrendszer.

Viszont! Félsiker! A csavar nyilván nem menetbe van belerohadva, hanem a nem-menetes részbe. Ugyanis lefűrészeltem a picsbe a csőcsatlakozás részt. Le is jött. Aztán kézzel(!) letekertem a csavarról az alutalp másik felét. De a nem menetes részből nem akar kijönni a megmaradt csavar. Johnny féle tippel tőbe eltörtem a csavart, minthogy megindult volna. Ha előbb jut eszembe, akkor a lefűrészelt csavar részt nem kalapálom meg, hanem ráteszek egy anyát és elkezdem húzni.

Azt a szigetelő alu bordás csövet én meg levágom a picsbe és rakok rá teflonos hővédelmet.

Johnny másik tippjét alkalmaztam mielőtt elindultam volna haza: fékolajba áztatom a csavart, ugyanis szerinte azzal minden megindul. Mondjuk eleve erősen maró hatású a fékolaj. Kezemre került és meleg lett az ujjam. :D

De a biztonság kedvéért holnapra kérek izmos akkumulátoros gépet és acélcsavarhoz fúrószárakat. Kifúrom a picsbe a csavart, ha úgy adódik. Holnap reggelre úgyis itt lesz már a szárítószűrő és akkor holnap estére össze akarom rakni a cuccot, hogy lemehessek tölteni. A vízhűtés légtelenítés úgyis automata (amit sokan nem tudnak).

Melegítés csak öngyújtóval lehetséges a garázsban vagy hazahozom. :D De rengeteg klímafolyadék van még benne. Sok kifolyt, mikor kivettem a csőrendszert. Szárítószűrő csatlakozásról is mikor vettem le, hosszan szisszent még, pedig leengedtük a maradék gázt. :D

Tömítésem annyira nincs, hogy még gumibakot is elfelejtettem rendelni a klímahűtőhöz.

Köszi Vuki a "csavaros részét szét kell b...szni" tippet. :)

Támassz alá az alufelületnek, mondjuk egy 13-as krovával a csavarnál, és óvatosan kezd el ütni a csavart befelé. Meg fog indulni! Lényeg, hogy óvatosan kocogtasd egy kis méretű kalapáccsal... Ha már megindult, akkor kijön. :)

Megosztás:

Nem indult meg. Megtámasztottam és inkább a talp külső része sérült meg a kalapálás során. A csavar meg se moccan. Már kifúrtam a csavart a helyéről, csak még tágítanom kell, hogy beleférjen az új.

Szerencsétlen klímacső kapta az ívet, csodálkoznék, ha megtartaná a gázt. Ügyeltem rá, hogy ne hajoljon meg, de párszor arrébb mozdult.

Amúgy a csavar ugyanazzal a tömítőanyaggal van belegyógyítva a talpba, mint ami a klímacsőnél is található körbe. Ezért nem jött ki.

Megosztás:

Nem indult meg. Megtámasztottam és inkább a talp külső része sérült meg a kalapálás során. A csavar meg se moccan. Már kifúrtam a csavart a helyéről, csak még tágítanom kell, hogy beleférjen az új.

Szerencsétlen klímacső kapta az ívet, csodálkoznék, ha megtartaná a gázt. Ügyeltem rá, hogy ne hajoljon meg, de párszor arrébb mozdult.

Amúgy a csavar ugyanazzal a tömítőanyaggal van belegyógyítva a talpba, mint ami a klímacsőnél is található körbe. Ezért nem jött ki.

faxa! Ezt valami kókler csinálta! :S Alapból oda nem kell tömítő. Maga a talp nem tömít! A gumigyűr kell, hogy tömítsen. Elvileg ha nem görbült akkor felfexik a helyére, és nem lesz vele gond. ha nagyon félsz, hogy gáz lenne, akkor síkba kellene húzni, mint a hengerfejet. Egyébként én FBS-t nyomtam anno a 2 felület közé, nem azért, hogy a gáz ne szökjön ki, hanem a sólé ne folyhasson be oda, mert az szokta elrohasztani a felületét, és apró zárványokon keresztül egyre jobban eljut a tömítésig, onnan meg a gáztérig.

Megosztás:

faxa! Ezt valami kókler csinálta! :S Alapból oda nem kell tömítő. Maga a talp nem tömít! A gumigyűr kell, hogy tömítsen. Elvileg ha nem görbült akkor felfexik a helyére, és nem lesz vele gond. ha nagyon félsz, hogy gáz lenne, akkor síkba kellene húzni, mint a hengerfejet. Egyébként én FBS-t nyomtam anno a 2 felület közé, nem azért, hogy a gáz ne szökjön ki, hanem a sólé ne folyhasson be oda, mert az szokta elrohasztani a felületét, és apró zárványokon keresztül egyre jobban eljut a tömítésig, onnan meg a gáztérig.

Van egy tippem, hogy Te és egy haverom Delphi klímarendszert raktatok bontottan az Astrátokba, míg nekem ugye gyári amerikai Harrison van. A delphi is gyári, csak a kompresszor is Delphi, nekem meg Harrison.

Mindegy végülis, mert sikerült végre megoldani a problémát egy 8,5-es fúróval. Átfúrtam a megmaradt csavart vele és ki is szakadt a gyári tömítés, ami amúgy porszerű anyag volt. Aztán elővettem az utángyártott Nissens klímahűtőt és simán passzol, nyolcas hőkezelt acél imbuszfejű csavart bele is tudtam tekerni úgy, hogy rajta volt a klímacső is. A klímacső rendszert vissza is raktam a helyére, előtte alaposan féktisztítóztam a tömítéseket, aztán kompinál be a 15-ös fejű csavar ( a hülye állat, aki 15-öst rakott oda), majd az elpárologtatónál a klasszikus 13-as kulcsnyílású. Csövek végei egyelőre le vannak tömítve, persze előtte alapos féktisztítózás a tömítéseken.

Ja igen, tömítések. Mivel nem vettem újakat (zöld és fekete) így átkerülnek a gyáriak a régi rendszerről. Maximum ha a csőhálózat hibája miatt újra elengedi a gázt, akkor veszek tömítéseket is. Viszont nem vettem klímahűtő felső gumibakot és az egyik beleszakadt a zárhídba. A másik meg a klímahűtőbe. Bár az nagyobb baj, hogy szerintem a klímás ventilátoros homlokfal beljebb van, mert fenn akad rajta az új hűtő és a régi is felvette ezt a behorpadt formát. Ja meg Nissenéknél nem gondoltak arra, hogy a klímás Astránál máshogy van a szívótölcsér és azon is akad. Nem a maszk jobb oldalával szemben van, hanem a zárhídnál van a vége. A motorháztető kapónál.

Nade holnapi terv, hogy elmegyek a Hella szárítószűrőért, ami remélem már jó lesz, rászerelem a klímahűtőre, aztán a klímarendszert összerakom, majd berakom az 500km-es vízhűtőt, víz bele, légtelenítés és pénteken műszak után megyek feltöltetni a klímát. Illetve nyomás próbázni előtte.

A klímacső csatlakozás amúgy annyira nem sérült, inkább a csavaros fele, tehát a klímacső felőli oldalon.

Az FBS jó ötlet. Pont azon agyaltam, hogy lehetne védeni berohadás ellen. Azom meg úgyis van a garázsban. Hogy tetted az FBS-t? A végére és a csavar tövére, vagy vékonyan tettél a csavar menetére is? Vagy csak a két felület közé és ennyi?

klimacsere_hpcso_kondi4.jpg

Megosztás:

Nah, Astra összepakolva. Holnap klímatöltés, bár nem volt zavartalan az összerakás.

Megjött a kőkemény 6500Ft-os szárítószűrő, ami végre olyan, amilyen kell. Viszont a rácsatlakozó felső cső, ami az elpárologtatótól jön, nem igazán passzolt. Valahogy a tetején lévő csatlakozótömb kicsit más szögben állt, mint az eredeti. Aztán összevissza kellett hajlítgatnom a dolgokat, hogy végre jól felfeküdjön rá. Gyári klímahűtőről is le kellett vennem a szárítószűrőt, mert kellett a tömítése.

Beraktam az új vízhűtőt is, csak szerintem a felső hőgombája szar. Nem kapcsoltak be a ventik, ezért kénytelen voltam szimulálni klíma túlnyomást, hogy beindujanak a ventik. Ekkor a víz elkezdett 100 fokról visszahűlni.

Légtelenítés sem volt zökkenőmentes.

1. teletöltöttem a rendszert 1 liter fagyállóval és rátöltöttem annyi vizet, amennyit benyelt. Megnyomkodtam a csöveket, ekkor még kijött némi levegő, aztán indítás.

2. járt szépen, melegedett a víz, volt egy termosztátnyitás is.

3. Aztán gyanúsan nem ment fel 95 foknál jobban a műszer és látom hogy bugyog a víz a tartályban. Ekkor már rajta volt a kupak. Víz felmelegedéséig nem volt.

4. Óvatosan kinyitottam, majd nyomta kifele a vizet, aztán abbahagyta. Ekkor a műszer hirtelen felment 100 fokra és ekkor nem kapcsoltak be a ventik és jött a kényszer megoldás.

5. vízhűtő túlfolyóján amúgy szépen köpködte a vizet.

6. most áll a parkolóban, este megnézem mennyire ment le a vízszint.

Műszeregység hőmérő gombáját nem tekertem ki. Elvileg jól csináltam mindent, nem szívműtét a légtelenítés. Feltöltöttem vízzel csurig, majd a csövek nyomkodására lement a jelzés alá. Motor beindít, nyomkodtam a csöveket, termosztát nyitásánál rátekertem a kupakot. Járattam tovább és ekkor gyütt kifele a víz a tágulásiból. De csak akkor, ha letekertem a kupakot, amúgy szerintem a kupak a levegőt engedte ki.

Mindegy végülis, mert megint kell majd légtelenítenem egyet, mert át fogom rakni a régi vízhűtőből a felső hőgombát. Hans-Pries. Az új hűtőben gyári GM van.

Vagy lehet levegős még mindig és ezért nem kapcsoltak be. Lehet ott rontottam el, hogy csurig töltöttem a kiegyenlítőt és azért nyomta ki a vizet. Amúgy csak a külső hűtőkört bontottam meg. A két nagy cső és a túlfolyó lett lekötve.

Megosztás:

Van egy tippem, hogy Te és egy haverom Delphi klímarendszert raktatok bontottan az Astrátokba, míg nekem ugye gyári amerikai Harrison van. A delphi is gyári, csak a kompresszor is Delphi, nekem meg Harrison.

Mindegy végülis, mert sikerült végre megoldani a problémát egy 8,5-es fúróval. Átfúrtam a megmaradt csavart vele és ki is szakadt a gyári tömítés, ami amúgy porszerű anyag volt. Aztán elővettem az utángyártott Nissens klímahűtőt és simán passzol, nyolcas hőkezelt acél imbuszfejű csavart bele is tudtam tekerni úgy, hogy rajta volt a klímacső is. A klímacső rendszert vissza is raktam a helyére, előtte alaposan féktisztítóztam a tömítéseket, aztán kompinál be a 15-ös fejű csavar ( a hülye állat, aki 15-öst rakott oda), majd az elpárologtatónál a klasszikus 13-as kulcsnyílású. Csövek végei egyelőre le vannak tömítve, persze előtte alapos féktisztítózás a tömítéseken.

Ja igen, tömítések. Mivel nem vettem újakat (zöld és fekete) így átkerülnek a gyáriak a régi rendszerről. Maximum ha a csőhálózat hibája miatt újra elengedi a gázt, akkor veszek tömítéseket is. Viszont nem vettem klímahűtő felső gumibakot és az egyik beleszakadt a zárhídba. A másik meg a klímahűtőbe. Bár az nagyobb baj, hogy szerintem a klímás ventilátoros homlokfal beljebb van, mert fenn akad rajta az új hűtő és a régi is felvette ezt a behorpadt formát. Ja meg Nissenéknél nem gondoltak arra, hogy a klímás Astránál máshogy van a szívótölcsér és azon is akad. Nem a maszk jobb oldalával szemben van, hanem a zárhídnál van a vége. A motorháztető kapónál.

Nade holnapi terv, hogy elmegyek a Hella szárítószűrőért, ami remélem már jó lesz, rászerelem a klímahűtőre, aztán a klímarendszert összerakom, majd berakom az 500km-es vízhűtőt, víz bele, légtelenítés és pénteken műszak után megyek feltöltetni a klímát. Illetve nyomás próbázni előtte.

A klímacső csatlakozás amúgy annyira nem sérült, inkább a csavaros fele, tehát a klímacső felőli oldalon.

Az FBS jó ötlet. Pont azon agyaltam, hogy lehetne védeni berohadás ellen. Azom meg úgyis van a garázsban. Hogy tetted az FBS-t? A végére és a csavar tövére, vagy vékonyan tettél a csavar menetére is? Vagy csak a két felület közé és ennyi?

Hú! Most meg nem mondom mi volt ráírva, de rémlik a Harrison. Én nem tartom valószínűnek, hogy az gyári tömítés lett volna, inkább valami utólagos gány, vagy idővel léptek, és rájöttek, hogy jobb kihagyni a játékból pont ezen dolgok miatt. Az biztos, hogy gyári, mert abban igazad volt, hogy 2 db gombás a rendszer, csak én nem cseréltem a hűtőt, így az egyik gomba csatija az ott díszeleg lógva a jobb első lámpa környékén, erről el is felejtkeztem... Most próbáltam rá a GSI lököst, akkor találtam. Ez mondjuk nem tudom számít-e, mert 2 fokozatban megy így is a klíma... egészen pontosan most csak egyet használ, mert qrva meleg van! :D na szóval... Nálam a az FBS a talpazatra lett kenve, majd körbe kívülről az illesztésnél is átkentem. Ez totál jó, mert ugye bírja a hidegt, meleget, és szigetel... érdekes, hogy olyan lesz mint valami gumi. Csavart ne kend, mert annál nem kell szigetelni.

Megosztás:

Hú! Most meg nem mondom mi volt ráírva, de rémlik a Harrison. Én nem tartom valószínűnek, hogy az gyári tömítés lett volna, inkább valami utólagos gány, vagy idővel léptek, és rájöttek, hogy jobb kihagyni a játékból pont ezen dolgok miatt. Az biztos, hogy gyári, mert abban igazad volt, hogy 2 db gombás a rendszer, csak én nem cseréltem a hűtőt, így az egyik gomba csatija az ott díszeleg lógva a jobb első lámpa környékén, erről el is felejtkeztem... Most próbáltam rá a GSI lököst, akkor találtam. Ez mondjuk nem tudom számít-e, mert 2 fokozatban megy így is a klíma... egészen pontosan most csak egyet használ, mert qrva meleg van! :D na szóval... Nálam a az FBS a talpazatra lett kenve, majd körbe kívülről az illesztésnél is átkentem. Ez totál jó, mert ugye bírja a hidegt, meleget, és szigetel... érdekes, hogy olyan lesz mint valami gumi. Csavart ne kend, mert annál nem kell szigetelni.

Gyári harrison klímánál a klímahűtő és a kompresszor is harrison. Ismerősömnek viszont delphi kompresszora volt.

Bekentem én is fbs-sel körbe a szárítószűrő és a klímahűtő csatlakozást, de ahogy láthattad FB-n, azért keresek tarcsiba klíma csővezeték-rendszert. :)

Ma nem sikerült feltöltetni, nem ért rá ember. Holnap délután nyomás próbázzuk, aztán ha jó, akkor mehet bele a zöld lé. Aszondják, hogy saját keveréket használ, nem klasszikus R134-et, mint töltőgáz.

A vízhűtés meg helyreállt. Automatán megoldotta, csak túl sok vizet töltöttem bele. Sajnos ez van, mikor a garázsom előtt elhalad egy szép leányzó és arra figyelek... :D Reggelre a kiegyenlítő majdnem üres volt, rátöltöttem fél liter tömény fagyállót és most este még szintig desztillált vízzel. Hőgombát cserélnem kell, mert 100 fok fölött volt a műszer, de nem indultak be a ventik. Megint szimulálnom kellett klíma túlnyomást. :)

Szerintem cseréld ki a hűtőt két gombásra, nem hobbiból van az a plusz csatlakozó ott. Mostani hűtőben alul van egy 95-100 fokos gomba, ami ugye tiltja a kompresszort és felkapcsolja a ventiket max fordulatra, mint a klíma túlnyomás. Tehát ha alul is 100 fokos a víz, bekapcsol. Ugye az meg rég rossz, ha a visszatérő ágban sem hidegebb a víz, mint 100 fok. A klímahűtő eléggé tud fűteni.

Esélyes hogy rendelek két új gombát is a hűtőbe, biztos ami biztos alapon.

Megosztás:

Sárgáért nem szóltak még rám onnét :)

Sárgáért nem szólnak! :) Egyszer volt egy érdekes esetem. Fehérváron seregélyesin zúgok be, és direkt elnéztem az Adonyi úti kereszteződés felé, hogy ott áll-e a rendőrautó a kamerával. Hát persze hogy ott állt... Én meg sárgán megyek már majdnem piros. Satuztam, szinte állóra, és mivel már a zebrán túl állt meg az autó, jött a dilemma... Tolatni tilos! Mi légyen?? Körbenéztem, begurultam a kereszteződésbe, és elhagytam. ár hét para után rájöttem, hogy jól értelmeztem a KRESZ-t... Ha már becsúsztál, akkor hagyd el mindenképpen a kereszteződést, hogy ne akadályozd a forgalmat.REndőr ismerős azt mondta, hogy mivel biztonságosan nem tudtam megállni, de a felvételen látható volt, hogy a szándék meg volt erre, így ezért nem büntetnek. Tehát ha felvillan a féklámpád, és látszik hogy lassulsz, de már nem tudsz megállni, akkor ha belecsúszol a pirosba sem lesz nagy gond, csak lassulj le annyira, hogy látható legyen, hogy esélyed nem volt. Ha rá sem lépsz a fékre, tuti a bírság, mert szándékosan követted el, és nem tettél meg mindent a megállás érdekében. Egyénileg bírálják el az ilyen eseteket.

Megosztás:

ne bax! Rossz lenne a tekercs??

Nem. Az alsó hűtőgomba nem ad át testet a kompresszornak, mintha letiltotta volna. Átkötöttem és egyből gyütt a hűvős levegő. Aztán jó lenne, ha pár évig még tudna hűvöset fújni. :D

Köszi a segítséget. :)

Venni fogok alsó és felső vízhűtő gombát, mert ugye a felső sem üzemképes. Én hülye meg is feledkeztem róla, hogy cseréljem, mielőtt berakom az új vízhűtőt... Mindegy. Alsót sem nehéz cserélni, csak első lökhárító le. :D

Megosztás:

Nem. Az alsó hűtőgomba nem ad át testet a kompresszornak, mintha letiltotta volna. Átkötöttem és egyből gyütt a hűvős levegő. Aztán jó lenne, ha pár évig még tudna hűvöset fújni. :D

Köszi a segítséget. :)

Venni fogok alsó és felső vízhűtő gombát, mert ugye a felső sem üzemképes. Én hülye meg is feledkeztem róla, hogy cseréljem, mielőtt berakom az új vízhűtőt... Mindegy. Alsót sem nehéz cserélni, csak első lökhárító le. :D

Nálam is át lett hidalva a gomba múltkor... majd nézek én is! Előbb cserélnem kell tömítést, mert elment a gáz pont ennél a csatinál, ahol Te is szívtál... :) Átkozott egy csati egyébként! Örülök! :)

Módosítva : hetyke
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.