pszilaj Elküldve Augusztus11, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2015 Akkor panaszkodom én is :D Sikeresen abszolváltam a pályanapot, úgy az utolsó előtti körig, mikor is nemnagyon akart 4ezer fölé forogni a gép. Mondom jó, biztos a kanyar miatt luftot szívott az AC, toltam egy 4est (110 nél :P) . De csak nemakar forogni, mostmár 3ezret sem. DAFUQ??? Tankban vagy 40liter benzin van. Félreállok, leáll. Király, még a végén vontatni kell. Várok egy félpercet, röffenik, begurulok a boxba, jár egy darabig, majd leáll. Semmi rendellenes hang nincs, rövid idő után ismét indul, jár egy darabig majd leáll. Átváltottam LPG-re, ketyeg mint a Doxa. Hazafelé az autópályán visszanyomom benzinre, egy darabig tök jól megy, majd ugyanúgy elkezd hörögni mint a ringen, tipikusan ahogy elfogy a benzin. Gázra visszaváltva megint jó. Mi a bánat lehet ez? Haldoklik a pumpa és nem bír eleget szállítani, vagy valami dugulás? Az is érdekes, hogy az a kb. 100km amíg kiértem a ringre, illetve az első 20 perc teljesen hibamentesen ment (illetve az elmúlt ~95ezer km is), a második 20 perces menet végén jelentkezett ez és azóta is fennáll. Szerintem benzinszűrő. Jobb esetben. Rosszabb esetben AC kezdi feladni. Szerintem is inkább szűrő. Biztos a nagy csapatásban fölszedte a tank aljáról a mocskot és telement a szűrő... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus11, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2015 Nem akar szétjönni ez a sz.r. Már a hűtő csövét is elvágtam, hogy le tudjam venni a klímacsövet. Johnny tanácsára ráütöttem a csavarra egy bitfejet, frankón rá is ment, de nem hajlandó a csavar megindulni. Meg a két talp se akar szétjönni. Nagyon összegyógyultak. A rendelt szárítószűrő meg a közelében sincs annak, amilyen kell. A felfogatása se stimmel, de a csőcsatlakozások sem. Most rendeltem hellát, hátha az jó lesz. Az a vicc, hogy az unix oldalán ha megnézem ezt a nissens szűrőt, akkor a képen olyan van, amilyen kell. A dobozra is rá van írva ugyanaz a cikkszám és még sem az van benne, mint a fotón. Azért is rendeltem másikat, mert át akartam rakni a gyárit, csak az is összerohadt és nem jön szét. Illetve a csőcsatlakozásnál sikerült is lebontani a szűrőről egy kocka alakú csatlakozást. Klímacső állapotát még nem néztem meg, pedig jó lett volna, de már vissza nem megyek. Maximum ha jó az új hella szűrő, de a cső amúgy kuka, akkor addig járok üres klímával, de összeszerelve az új cuccokkal. Ez nem akar szétjönni amúgy: Nagyon össze van rohadva. Holnap leviszem a műhelybe ha lehet és megpróbálom valami brutális satuban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Augusztus11, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2015 Miért nem vágot szét a fenébe azt a részét ami már nem kell? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus11, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2015 Szerintem is inkább szűrő. Biztos a nagy csapatásban fölszedte a tank aljáról a mocskot és telement a szűrő... :D Nem tartom valószinűnek.. a pumpa nem szív nagyobbat ha nagy gázt adsz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Augusztus11, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2015 Jha, de az övé benzin gázos, és sztem az utóbbi időben többet ment gázzal mint benzinnel. Egy pályázásnál simán elsszabadulhatott némi gané, ami eddig le volt tapadva, főleg ha a gáz miatt a benzintank nem volt sűrűn telerakva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus11, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2015 Miért nem vágot szét a fenébe azt a részét ami már nem kell? Gondoltam rá, el is kezdtem, csak kúpos csőcsatlakozás van és a fene tudja meddig ér be. Amúgy a szétroncsolt cső felőli talp nem kell, az a klímahűtőé. Bár most az ötlött a fejembe, hogy a felső, csavaros részt levághatom, tehát félig átvágni és akkor talán már lefordul és a csavart is kiüthetem a cső talpából. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Augusztus11, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2015 Úgy úgy, a csavaros részét kell szét....ni, utána meg már csak lefordul fogóval. (amúgy iszonyat hogy be tudnak állni ezek a fajta csőcsatlakozások, naponta szopok velük a cégnél. 4-5 éves miniken már úgy kell szétcibálni. ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus11, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2015 Nem akar szétjönni ez a sz.r. Már a hűtő csövét is elvágtam, hogy le tudjam venni a klímacsövet. Johnny tanácsára ráütöttem a csavarra egy bitfejet, frankón rá is ment, de nem hajlandó a csavar megindulni. Meg a két talp se akar szétjönni. Nagyon összegyógyultak. A rendelt szárítószűrő meg a közelében sincs annak, amilyen kell. A felfogatása se stimmel, de a csőcsatlakozások sem. Most rendeltem hellát, hátha az jó lesz. Az a vicc, hogy az unix oldalán ha megnézem ezt a nissens szűrőt, akkor a képen olyan van, amilyen kell. A dobozra is rá van írva ugyanaz a cikkszám és még sem az van benne, mint a fotón. Azért is rendeltem másikat, mert át akartam rakni a gyárit, csak az is összerohadt és nem jön szét. Illetve a csőcsatlakozásnál sikerült is lebontani a szűrőről egy kocka alakú csatlakozást. Klímacső állapotát még nem néztem meg, pedig jó lett volna, de már vissza nem megyek. Maximum ha jó az új hella szűrő, de a cső amúgy kuka, akkor addig járok üres klímával, de összeszerelve az új cuccokkal. Ez nem akar szétjönni amúgy: Nagyon össze van rohadva. Holnap leviszem a műhelybe ha lehet és megpróbálom valami brutális satuban. Így már könnyű melegíteni! :) egyszerűen vagy gázpörzsölővel, vagy gázrezsóval, esetleg a konyhában... Egy nagyon jó tulajdonsága van az alunak. Hamarabb tágul, mint a vas, és így a hő hatására meg tud indulni. A tömítés már így is úgy is cserés... Én nem cseréltem ezért most töltethetem újra a rendszert, mert most mindenhol porszáraz a klímacső, kivéve ennél a csatinál. :S Hülye voltam, mert ott volt egy vadi új tömítés, de mondom jó ez még. Hát mégsem volt túl jó! :D Valószínűleg anyagában fáradt meg, mer 2 hónapig jó volt, most meg kifúj. Nem lazult meg a csavar sem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus11, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2015 Köszi! Ha téged hívtalak volna, sokkal előrébb lennék. Mert akiről tudtam, hogy épített be klímát ő csak este írt vissza, hogy abban csak egy lyuk van, a tőcsavar a klímahűtőbe tekeredik és az anya szorítja. Rólad nem tudtam, hogy raktál be klímát utólag vagy elfelejtettem, pedig mikor kerestem a srác telefonszámát, elsuhant a neved a névjegyzékemben előttem. :D Na de az a legnagyobb baj, hogy nem jön szét a két talp. Logikusan elsőre is arra gondoltam, hogy a hűtő talpában van menet és szétjön. Akár mit csináltam, nem akar megmoccanni. Az újat nézve is abban van a menet. Csövet passzoltam, és mondjuk elég nagy hülyeség is lenne. Próbáltam két villáskulccsal is ellen irányban feszíteni a két talpat, de semmi. Mondjuk azt is ésszel kell, mert ugye kúpos csatlakozás van ott a csőnek és könnyen haza lehet vágni a réz csövet. Ütögettem a klímahűtő talpát, mivel az úgy se kell már. a csőre vigyázok. :D Ezért tartok már ott, hogy meg kéne indítani a csavart, mert akkor már szétjönne simán. Nem akarsz lejönni ma délután? :D Ma már töltetni szeretném a klímát. :D Mondjuk előtte azért átnézem a magasnyomású csőrészt, a gumis részét, ami neked kilyukadt, mert nem akarom feleslegesen feltöltetni. Előbb szólsz segítettem volna! :D Egyébként nálam a gumicső a hajlatnál kopott meg az "alufóliától". Az a szigetelő cső ahogy mozog folyamatosan koptatja, és idővel kieszi az anyagot. Most itt van a régi tartalékba, ha megint ott lenne gond, akkor csak gumiztatom, aztán megy fel, és megy a töltés. A lényeg, hogy minél kevesebb ideig legyen levegőn a rendszer... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus11, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2015 Így már könnyű melegíteni! :) egyszerűen vagy gázpörzsölővel, vagy gázrezsóval, esetleg a konyhában... Egy nagyon jó tulajdonsága van az alunak. Hamarabb tágul, mint a vas, és így a hő hatására meg tud indulni. A tömítés már így is úgy is cserés... Én nem cseréltem ezért most töltethetem újra a rendszert, mert most mindenhol porszáraz a klímacső, kivéve ennél a csatinál. :S Hülye voltam, mert ott volt egy vadi új tömítés, de mondom jó ez még. Hát mégsem volt túl jó! :D Valószínűleg anyagában fáradt meg, mer 2 hónapig jó volt, most meg kifúj. Nem lazult meg a csavar sem... Előbb szólsz segítettem volna! :D Egyébként nálam a gumicső a hajlatnál kopott meg az "alufóliától". Az a szigetelő cső ahogy mozog folyamatosan koptatja, és idővel kieszi az anyagot. Most itt van a régi tartalékba, ha megint ott lenne gond, akkor csak gumiztatom, aztán megy fel, és megy a töltés. A lényeg, hogy minél kevesebb ideig legyen levegőn a rendszer... Ígyis, úgyis vákuumoztatják a rendszert töltésnél. Csak a kompit és az elpárologtatót dugaszoltam be, amíg nincs rajta a csőrendszer. Viszont! Félsiker! A csavar nyilván nem menetbe van belerohadva, hanem a nem-menetes részbe. Ugyanis lefűrészeltem a picsbe a csőcsatlakozás részt. Le is jött. Aztán kézzel(!) letekertem a csavarról az alutalp másik felét. De a nem menetes részből nem akar kijönni a megmaradt csavar. Johnny féle tippel tőbe eltörtem a csavart, minthogy megindult volna. Ha előbb jut eszembe, akkor a lefűrészelt csavar részt nem kalapálom meg, hanem ráteszek egy anyát és elkezdem húzni. Azt a szigetelő alu bordás csövet én meg levágom a picsbe és rakok rá teflonos hővédelmet. Johnny másik tippjét alkalmaztam mielőtt elindultam volna haza: fékolajba áztatom a csavart, ugyanis szerinte azzal minden megindul. Mondjuk eleve erősen maró hatású a fékolaj. Kezemre került és meleg lett az ujjam. :D De a biztonság kedvéért holnapra kérek izmos akkumulátoros gépet és acélcsavarhoz fúrószárakat. Kifúrom a picsbe a csavart, ha úgy adódik. Holnap reggelre úgyis itt lesz már a szárítószűrő és akkor holnap estére össze akarom rakni a cuccot, hogy lemehessek tölteni. A vízhűtés légtelenítés úgyis automata (amit sokan nem tudnak). Melegítés csak öngyújtóval lehetséges a garázsban vagy hazahozom. :D De rengeteg klímafolyadék van még benne. Sok kifolyt, mikor kivettem a csőrendszert. Szárítószűrő csatlakozásról is mikor vettem le, hosszan szisszent még, pedig leengedtük a maradék gázt. :D Tömítésem annyira nincs, hogy még gumibakot is elfelejtettem rendelni a klímahűtőhöz. Köszi Vuki a "csavaros részét szét kell b...szni" tippet. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus11, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2015 Ígyis, úgyis vákuumoztatják a rendszert töltésnél. Csak a kompit és az elpárologtatót dugaszoltam be, amíg nincs rajta a csőrendszer. Viszont! Félsiker! A csavar nyilván nem menetbe van belerohadva, hanem a nem-menetes részbe. Ugyanis lefűrészeltem a picsbe a csőcsatlakozás részt. Le is jött. Aztán kézzel(!) letekertem a csavarról az alutalp másik felét. De a nem menetes részből nem akar kijönni a megmaradt csavar. Johnny féle tippel tőbe eltörtem a csavart, minthogy megindult volna. Ha előbb jut eszembe, akkor a lefűrészelt csavar részt nem kalapálom meg, hanem ráteszek egy anyát és elkezdem húzni. Azt a szigetelő alu bordás csövet én meg levágom a picsbe és rakok rá teflonos hővédelmet. Johnny másik tippjét alkalmaztam mielőtt elindultam volna haza: fékolajba áztatom a csavart, ugyanis szerinte azzal minden megindul. Mondjuk eleve erősen maró hatású a fékolaj. Kezemre került és meleg lett az ujjam. :D De a biztonság kedvéért holnapra kérek izmos akkumulátoros gépet és acélcsavarhoz fúrószárakat. Kifúrom a picsbe a csavart, ha úgy adódik. Holnap reggelre úgyis itt lesz már a szárítószűrő és akkor holnap estére össze akarom rakni a cuccot, hogy lemehessek tölteni. A vízhűtés légtelenítés úgyis automata (amit sokan nem tudnak). Melegítés csak öngyújtóval lehetséges a garázsban vagy hazahozom. :D De rengeteg klímafolyadék van még benne. Sok kifolyt, mikor kivettem a csőrendszert. Szárítószűrő csatlakozásról is mikor vettem le, hosszan szisszent még, pedig leengedtük a maradék gázt. :D Tömítésem annyira nincs, hogy még gumibakot is elfelejtettem rendelni a klímahűtőhöz. Köszi Vuki a "csavaros részét szét kell b...szni" tippet. :) Támassz alá az alufelületnek, mondjuk egy 13-as krovával a csavarnál, és óvatosan kezd el ütni a csavart befelé. Meg fog indulni! Lényeg, hogy óvatosan kocogtasd egy kis méretű kalapáccsal... Ha már megindult, akkor kijön. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus12, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2015 Nem indult meg. Megtámasztottam és inkább a talp külső része sérült meg a kalapálás során. A csavar meg se moccan. Már kifúrtam a csavart a helyéről, csak még tágítanom kell, hogy beleférjen az új. Szerencsétlen klímacső kapta az ívet, csodálkoznék, ha megtartaná a gázt. Ügyeltem rá, hogy ne hajoljon meg, de párszor arrébb mozdult. Amúgy a csavar ugyanazzal a tömítőanyaggal van belegyógyítva a talpba, mint ami a klímacsőnél is található körbe. Ezért nem jött ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus12, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2015 Nem indult meg. Megtámasztottam és inkább a talp külső része sérült meg a kalapálás során. A csavar meg se moccan. Már kifúrtam a csavart a helyéről, csak még tágítanom kell, hogy beleférjen az új. Szerencsétlen klímacső kapta az ívet, csodálkoznék, ha megtartaná a gázt. Ügyeltem rá, hogy ne hajoljon meg, de párszor arrébb mozdult. Amúgy a csavar ugyanazzal a tömítőanyaggal van belegyógyítva a talpba, mint ami a klímacsőnél is található körbe. Ezért nem jött ki. faxa! Ezt valami kókler csinálta! :S Alapból oda nem kell tömítő. Maga a talp nem tömít! A gumigyűr kell, hogy tömítsen. Elvileg ha nem görbült akkor felfexik a helyére, és nem lesz vele gond. ha nagyon félsz, hogy gáz lenne, akkor síkba kellene húzni, mint a hengerfejet. Egyébként én FBS-t nyomtam anno a 2 felület közé, nem azért, hogy a gáz ne szökjön ki, hanem a sólé ne folyhasson be oda, mert az szokta elrohasztani a felületét, és apró zárványokon keresztül egyre jobban eljut a tömítésig, onnan meg a gáztérig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus12, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2015 faxa! Ezt valami kókler csinálta! :S Alapból oda nem kell tömítő. Maga a talp nem tömít! A gumigyűr kell, hogy tömítsen. Elvileg ha nem görbült akkor felfexik a helyére, és nem lesz vele gond. ha nagyon félsz, hogy gáz lenne, akkor síkba kellene húzni, mint a hengerfejet. Egyébként én FBS-t nyomtam anno a 2 felület közé, nem azért, hogy a gáz ne szökjön ki, hanem a sólé ne folyhasson be oda, mert az szokta elrohasztani a felületét, és apró zárványokon keresztül egyre jobban eljut a tömítésig, onnan meg a gáztérig. Van egy tippem, hogy Te és egy haverom Delphi klímarendszert raktatok bontottan az Astrátokba, míg nekem ugye gyári amerikai Harrison van. A delphi is gyári, csak a kompresszor is Delphi, nekem meg Harrison. Mindegy végülis, mert sikerült végre megoldani a problémát egy 8,5-es fúróval. Átfúrtam a megmaradt csavart vele és ki is szakadt a gyári tömítés, ami amúgy porszerű anyag volt. Aztán elővettem az utángyártott Nissens klímahűtőt és simán passzol, nyolcas hőkezelt acél imbuszfejű csavart bele is tudtam tekerni úgy, hogy rajta volt a klímacső is. A klímacső rendszert vissza is raktam a helyére, előtte alaposan féktisztítóztam a tömítéseket, aztán kompinál be a 15-ös fejű csavar ( a hülye állat, aki 15-öst rakott oda), majd az elpárologtatónál a klasszikus 13-as kulcsnyílású. Csövek végei egyelőre le vannak tömítve, persze előtte alapos féktisztítózás a tömítéseken. Ja igen, tömítések. Mivel nem vettem újakat (zöld és fekete) így átkerülnek a gyáriak a régi rendszerről. Maximum ha a csőhálózat hibája miatt újra elengedi a gázt, akkor veszek tömítéseket is. Viszont nem vettem klímahűtő felső gumibakot és az egyik beleszakadt a zárhídba. A másik meg a klímahűtőbe. Bár az nagyobb baj, hogy szerintem a klímás ventilátoros homlokfal beljebb van, mert fenn akad rajta az új hűtő és a régi is felvette ezt a behorpadt formát. Ja meg Nissenéknél nem gondoltak arra, hogy a klímás Astránál máshogy van a szívótölcsér és azon is akad. Nem a maszk jobb oldalával szemben van, hanem a zárhídnál van a vége. A motorháztető kapónál. Nade holnapi terv, hogy elmegyek a Hella szárítószűrőért, ami remélem már jó lesz, rászerelem a klímahűtőre, aztán a klímarendszert összerakom, majd berakom az 500km-es vízhűtőt, víz bele, légtelenítés és pénteken műszak után megyek feltöltetni a klímát. Illetve nyomás próbázni előtte. A klímacső csatlakozás amúgy annyira nem sérült, inkább a csavaros fele, tehát a klímacső felőli oldalon. Az FBS jó ötlet. Pont azon agyaltam, hogy lehetne védeni berohadás ellen. Azom meg úgyis van a garázsban. Hogy tetted az FBS-t? A végére és a csavar tövére, vagy vékonyan tettél a csavar menetére is? Vagy csak a két felület közé és ennyi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus13, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2015 Nah, Astra összepakolva. Holnap klímatöltés, bár nem volt zavartalan az összerakás. Megjött a kőkemény 6500Ft-os szárítószűrő, ami végre olyan, amilyen kell. Viszont a rácsatlakozó felső cső, ami az elpárologtatótól jön, nem igazán passzolt. Valahogy a tetején lévő csatlakozótömb kicsit más szögben állt, mint az eredeti. Aztán összevissza kellett hajlítgatnom a dolgokat, hogy végre jól felfeküdjön rá. Gyári klímahűtőről is le kellett vennem a szárítószűrőt, mert kellett a tömítése. Beraktam az új vízhűtőt is, csak szerintem a felső hőgombája szar. Nem kapcsoltak be a ventik, ezért kénytelen voltam szimulálni klíma túlnyomást, hogy beindujanak a ventik. Ekkor a víz elkezdett 100 fokról visszahűlni. Légtelenítés sem volt zökkenőmentes. 1. teletöltöttem a rendszert 1 liter fagyállóval és rátöltöttem annyi vizet, amennyit benyelt. Megnyomkodtam a csöveket, ekkor még kijött némi levegő, aztán indítás. 2. járt szépen, melegedett a víz, volt egy termosztátnyitás is. 3. Aztán gyanúsan nem ment fel 95 foknál jobban a műszer és látom hogy bugyog a víz a tartályban. Ekkor már rajta volt a kupak. Víz felmelegedéséig nem volt. 4. Óvatosan kinyitottam, majd nyomta kifele a vizet, aztán abbahagyta. Ekkor a műszer hirtelen felment 100 fokra és ekkor nem kapcsoltak be a ventik és jött a kényszer megoldás. 5. vízhűtő túlfolyóján amúgy szépen köpködte a vizet. 6. most áll a parkolóban, este megnézem mennyire ment le a vízszint. Műszeregység hőmérő gombáját nem tekertem ki. Elvileg jól csináltam mindent, nem szívműtét a légtelenítés. Feltöltöttem vízzel csurig, majd a csövek nyomkodására lement a jelzés alá. Motor beindít, nyomkodtam a csöveket, termosztát nyitásánál rátekertem a kupakot. Járattam tovább és ekkor gyütt kifele a víz a tágulásiból. De csak akkor, ha letekertem a kupakot, amúgy szerintem a kupak a levegőt engedte ki. Mindegy végülis, mert megint kell majd légtelenítenem egyet, mert át fogom rakni a régi vízhűtőből a felső hőgombát. Hans-Pries. Az új hűtőben gyári GM van. Vagy lehet levegős még mindig és ezért nem kapcsoltak be. Lehet ott rontottam el, hogy csurig töltöttem a kiegyenlítőt és azért nyomta ki a vizet. Amúgy csak a külső hűtőkört bontottam meg. A két nagy cső és a túlfolyó lett lekötve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus13, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2015 Van egy tippem, hogy Te és egy haverom Delphi klímarendszert raktatok bontottan az Astrátokba, míg nekem ugye gyári amerikai Harrison van. A delphi is gyári, csak a kompresszor is Delphi, nekem meg Harrison. Mindegy végülis, mert sikerült végre megoldani a problémát egy 8,5-es fúróval. Átfúrtam a megmaradt csavart vele és ki is szakadt a gyári tömítés, ami amúgy porszerű anyag volt. Aztán elővettem az utángyártott Nissens klímahűtőt és simán passzol, nyolcas hőkezelt acél imbuszfejű csavart bele is tudtam tekerni úgy, hogy rajta volt a klímacső is. A klímacső rendszert vissza is raktam a helyére, előtte alaposan féktisztítóztam a tömítéseket, aztán kompinál be a 15-ös fejű csavar ( a hülye állat, aki 15-öst rakott oda), majd az elpárologtatónál a klasszikus 13-as kulcsnyílású. Csövek végei egyelőre le vannak tömítve, persze előtte alapos féktisztítózás a tömítéseken. Ja igen, tömítések. Mivel nem vettem újakat (zöld és fekete) így átkerülnek a gyáriak a régi rendszerről. Maximum ha a csőhálózat hibája miatt újra elengedi a gázt, akkor veszek tömítéseket is. Viszont nem vettem klímahűtő felső gumibakot és az egyik beleszakadt a zárhídba. A másik meg a klímahűtőbe. Bár az nagyobb baj, hogy szerintem a klímás ventilátoros homlokfal beljebb van, mert fenn akad rajta az új hűtő és a régi is felvette ezt a behorpadt formát. Ja meg Nissenéknél nem gondoltak arra, hogy a klímás Astránál máshogy van a szívótölcsér és azon is akad. Nem a maszk jobb oldalával szemben van, hanem a zárhídnál van a vége. A motorháztető kapónál. Nade holnapi terv, hogy elmegyek a Hella szárítószűrőért, ami remélem már jó lesz, rászerelem a klímahűtőre, aztán a klímarendszert összerakom, majd berakom az 500km-es vízhűtőt, víz bele, légtelenítés és pénteken műszak után megyek feltöltetni a klímát. Illetve nyomás próbázni előtte. A klímacső csatlakozás amúgy annyira nem sérült, inkább a csavaros fele, tehát a klímacső felőli oldalon. Az FBS jó ötlet. Pont azon agyaltam, hogy lehetne védeni berohadás ellen. Azom meg úgyis van a garázsban. Hogy tetted az FBS-t? A végére és a csavar tövére, vagy vékonyan tettél a csavar menetére is? Vagy csak a két felület közé és ennyi? Hú! Most meg nem mondom mi volt ráírva, de rémlik a Harrison. Én nem tartom valószínűnek, hogy az gyári tömítés lett volna, inkább valami utólagos gány, vagy idővel léptek, és rájöttek, hogy jobb kihagyni a játékból pont ezen dolgok miatt. Az biztos, hogy gyári, mert abban igazad volt, hogy 2 db gombás a rendszer, csak én nem cseréltem a hűtőt, így az egyik gomba csatija az ott díszeleg lógva a jobb első lámpa környékén, erről el is felejtkeztem... Most próbáltam rá a GSI lököst, akkor találtam. Ez mondjuk nem tudom számít-e, mert 2 fokozatban megy így is a klíma... egészen pontosan most csak egyet használ, mert qrva meleg van! :D na szóval... Nálam a az FBS a talpazatra lett kenve, majd körbe kívülről az illesztésnél is átkentem. Ez totál jó, mert ugye bírja a hidegt, meleget, és szigetel... érdekes, hogy olyan lesz mint valami gumi. Csavart ne kend, mert annál nem kell szigetelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus14, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2015 Hú! Most meg nem mondom mi volt ráírva, de rémlik a Harrison. Én nem tartom valószínűnek, hogy az gyári tömítés lett volna, inkább valami utólagos gány, vagy idővel léptek, és rájöttek, hogy jobb kihagyni a játékból pont ezen dolgok miatt. Az biztos, hogy gyári, mert abban igazad volt, hogy 2 db gombás a rendszer, csak én nem cseréltem a hűtőt, így az egyik gomba csatija az ott díszeleg lógva a jobb első lámpa környékén, erről el is felejtkeztem... Most próbáltam rá a GSI lököst, akkor találtam. Ez mondjuk nem tudom számít-e, mert 2 fokozatban megy így is a klíma... egészen pontosan most csak egyet használ, mert qrva meleg van! :D na szóval... Nálam a az FBS a talpazatra lett kenve, majd körbe kívülről az illesztésnél is átkentem. Ez totál jó, mert ugye bírja a hidegt, meleget, és szigetel... érdekes, hogy olyan lesz mint valami gumi. Csavart ne kend, mert annál nem kell szigetelni. Gyári harrison klímánál a klímahűtő és a kompresszor is harrison. Ismerősömnek viszont delphi kompresszora volt. Bekentem én is fbs-sel körbe a szárítószűrő és a klímahűtő csatlakozást, de ahogy láthattad FB-n, azért keresek tarcsiba klíma csővezeték-rendszert. :) Ma nem sikerült feltöltetni, nem ért rá ember. Holnap délután nyomás próbázzuk, aztán ha jó, akkor mehet bele a zöld lé. Aszondják, hogy saját keveréket használ, nem klasszikus R134-et, mint töltőgáz. A vízhűtés meg helyreállt. Automatán megoldotta, csak túl sok vizet töltöttem bele. Sajnos ez van, mikor a garázsom előtt elhalad egy szép leányzó és arra figyelek... :D Reggelre a kiegyenlítő majdnem üres volt, rátöltöttem fél liter tömény fagyállót és most este még szintig desztillált vízzel. Hőgombát cserélnem kell, mert 100 fok fölött volt a műszer, de nem indultak be a ventik. Megint szimulálnom kellett klíma túlnyomást. :) Szerintem cseréld ki a hűtőt két gombásra, nem hobbiból van az a plusz csatlakozó ott. Mostani hűtőben alul van egy 95-100 fokos gomba, ami ugye tiltja a kompresszort és felkapcsolja a ventiket max fordulatra, mint a klíma túlnyomás. Tehát ha alul is 100 fokos a víz, bekapcsol. Ugye az meg rég rossz, ha a visszatérő ágban sem hidegebb a víz, mint 100 fok. A klímahűtő eléggé tud fűteni. Esélyes hogy rendelek két új gombát is a hűtőbe, biztos ami biztos alapon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve Augusztus15, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2015 Székesfehérvárról kifele a 8-ason Veszprém felé a 2. lámpánál van kamera? Ma csúnyán átszaladtam a piroson ott! :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Augusztus15, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2015 Sárgáért nem szóltak még rám onnét :) Székesfehérvárról kifele a 8-ason Veszprém felé a 2. lámpánál van kamera? Ma csúnyán átszaladtam a piroson ott! :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve Augusztus15, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2015 K Sárgáért nem szóltak még rám onnét :) Köszi. :icon1: Sajna ez piros volt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus15, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2015 Fel van töltve a klíma, de nem kapcsol a kompi. Nem kap villanyt. Reléje behúz, érintkezője átad. Nyomást megtartja, nen enged sehol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus15, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2015 Fel van töltve a klíma, de nem kapcsol a kompi. Nem kap villanyt. Reléje behúz, érintkezője átad. Nyomást megtartja, nen enged sehol. ne bax! Rossz lenne a tekercs?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus15, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2015 Sárgáért nem szóltak még rám onnét :) Sárgáért nem szólnak! :) Egyszer volt egy érdekes esetem. Fehérváron seregélyesin zúgok be, és direkt elnéztem az Adonyi úti kereszteződés felé, hogy ott áll-e a rendőrautó a kamerával. Hát persze hogy ott állt... Én meg sárgán megyek már majdnem piros. Satuztam, szinte állóra, és mivel már a zebrán túl állt meg az autó, jött a dilemma... Tolatni tilos! Mi légyen?? Körbenéztem, begurultam a kereszteződésbe, és elhagytam. ár hét para után rájöttem, hogy jól értelmeztem a KRESZ-t... Ha már becsúsztál, akkor hagyd el mindenképpen a kereszteződést, hogy ne akadályozd a forgalmat.REndőr ismerős azt mondta, hogy mivel biztonságosan nem tudtam megállni, de a felvételen látható volt, hogy a szándék meg volt erre, így ezért nem büntetnek. Tehát ha felvillan a féklámpád, és látszik hogy lassulsz, de már nem tudsz megállni, akkor ha belecsúszol a pirosba sem lesz nagy gond, csak lassulj le annyira, hogy látható legyen, hogy esélyed nem volt. Ha rá sem lépsz a fékre, tuti a bírság, mert szándékosan követted el, és nem tettél meg mindent a megállás érdekében. Egyénileg bírálják el az ilyen eseteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus15, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2015 ne bax! Rossz lenne a tekercs?? Nem. Az alsó hűtőgomba nem ad át testet a kompresszornak, mintha letiltotta volna. Átkötöttem és egyből gyütt a hűvős levegő. Aztán jó lenne, ha pár évig még tudna hűvöset fújni. :D Köszi a segítséget. :) Venni fogok alsó és felső vízhűtő gombát, mert ugye a felső sem üzemképes. Én hülye meg is feledkeztem róla, hogy cseréljem, mielőtt berakom az új vízhűtőt... Mindegy. Alsót sem nehéz cserélni, csak első lökhárító le. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus15, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2015 (edited) Nem. Az alsó hűtőgomba nem ad át testet a kompresszornak, mintha letiltotta volna. Átkötöttem és egyből gyütt a hűvős levegő. Aztán jó lenne, ha pár évig még tudna hűvöset fújni. :D Köszi a segítséget. :) Venni fogok alsó és felső vízhűtő gombát, mert ugye a felső sem üzemképes. Én hülye meg is feledkeztem róla, hogy cseréljem, mielőtt berakom az új vízhűtőt... Mindegy. Alsót sem nehéz cserélni, csak első lökhárító le. :D Nálam is át lett hidalva a gomba múltkor... majd nézek én is! Előbb cserélnem kell tömítést, mert elment a gáz pont ennél a csatinál, ahol Te is szívtál... :) Átkozott egy csati egyébként! Örülök! :) Módosítva Augusztus15, 2015 : hetyke Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts