Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok,

Na egy hete kidobtam az után gyártott elektromos ablakokat és bement helyükre a gyári, s ha már a köteg olyan volt, akkor az elektromos tükrök is, hál istennek plug and play volt, ment minden elsőre, komfort modul is. :D Aztán egy jó barátom megcsinálta, hogy ha nincs gyújtáson és kinyitom a bal ajtót akkor is tudom mindkét ajtó ablakát mozgatni. :)

Na de a tükörfűtés a kérdésem. Nincs benne a reléje, van egy nagy vödör relém otthon, s nem tudom milyen számú kell a tükörfűtéshez. Valaki tudja?

Köszönöm.

(Ha valakit érdekel akkor az után gyártott elektromos ablak eladó)

Megosztás:

uDSC03797_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Üdv valami ilyesmit szeretnék az astrámba van egy felesleges tabletem erre a célra. valakinek van hasonló, csinált már ilyet valaki? Bármilyen ötletnek örülök nem igazán tudom hova és hogyan tudnám beépíteni, de ez nagyon tetszik igényes szép munka.

Megosztás:

Sziasztok ! Astra F caravan C16SE autóm

gázadásra lehorkol

leesik a fordulat 5-6 száz közé és

csak torpangat ès visszadurrog a levegő torkon keresztül . Kivillogtattam a

hibakódot .

33 AGR szelep – feszültség túl

alacsony

22 Fojtószelep / potentiometer

– feszültség túl alacsony

a potentiométer új benne . C16SE

ről van szó.... de nem tudok arrol se

hogy AGR lenne benne.... tippek ?

Megosztás:

Sziasztok ! Astra F caravan C16SE autóm

gázadásra lehorkol

leesik a fordulat 5-6 száz közé és

csak torpangat ès visszadurrog a levegő torkon keresztül . Kivillogtattam a

hibakódot .

33 AGR szelep – feszültség túl

alacsony

22 Fojtószelep / potentiometer

– feszültség túl alacsony

a potentiométer új benne . C16SE

ről van szó.... de nem tudok arrol se

hogy AGR lenne benne.... tippek ?

1.6-ban előfordul vákumos és elektromos Egr-is tudtommal, de szerintem nálad a 33-as kód a MAP-szenzort jelenti:

33 Manifold Absolute Pressure (MAP) sensor High voltage

A tűzfalon van egy fekete/zöld műanyag téglalap egy vákumcső és egy csati megy rá.

Megosztás:

BC szerint az átlagfogyasztásom 7,6l/100km volt. Majdnem nyolc valójában, de ugye nem telitanknál kezdett el jól számolni. Ma délután tettem bele etanolt, ami 0,2 liter/órával megdobta az állóhelyzetbeli fogyasztást, 5,6-ról felment 6,4-6,6-ra a pillanatnyi és kb ennyi az átlag is most, hogy elmentem fehérvárra és hazajöttem. Fehérváron telitankoltam benzinnel is.

De tetszik az etanol most a motorvezérlőnek. Lambda csere óta ez az első etanolos üzem.

Megosztás:

BC szerint az átlagfogyasztásom 7,6l/100km volt. Majdnem nyolc valójában, de ugye nem telitanknál kezdett el jól számolni. Ma délután tettem bele etanolt, ami 0,2 liter/órával megdobta az állóhelyzetbeli fogyasztást, 5,6-ról felment 6,4-6,6-ra a pillanatnyi és kb ennyi az átlag is most, hogy elmentem fehérvárra és hazajöttem. Fehérváron telitankoltam benzinnel is.

De tetszik az etanol most a motorvezérlőnek. Lambda csere óta ez az első etanolos üzem.

Milyen arányban kapott etanolt?

Megosztás:

Én egyszer adtam az astrának etanolt,15/30 etanol/benzin arányba.olyannyira nem tetszet neki hogy indulni szinte nem akart,ereje az nem volt 125le böl let vagy 50-poni.kisebb táv után is a kipufogo olyan volt mint valami öntözö rendszer csurgot ki a viz.amig el nem fogyot ez a keverék belöle adig az elözés kizárt volt.ujbol tiszta benzin volt benne onantol kezdve minde33n visszaált a régi kerékvágásba.ràkelett jönöm hogy ez vagy nem szereti az etanolt vagy más probléma van de etanol az felejtös nekünk.

Megosztás:

Eddig napi első indításnál, hidegen elég sokat puffogott a kipufogó és kihagyott a gyújtás elég sokszor, amióta bent az 1.8-as injektor és pillangó. Nem volt stabil a motor járása, mozgott is valamennyire. Ma reggel meg szép sima alapjárat volt, míg becsuktam a garázsajtót. Valamit azért csak csinált az 50km-es etanol használat. :D

Palotán tankoltam bele 20 liter etanolt és fehérváron dobtam hozzá a benzint.

Megosztás:

Hali az lenne a kérdésem hogy a mi a kűlőmbség az astra f ferdehátu lengéscsilapitó és a astra f kombi lengéscsillapitó kőzőtt meg hogy a ferdehátuba belle lehet-e rakni a kombi lengéscsillapittot

Üdv, a kombinál fent keresztben megy a csavar a felfogatásnál, allul meg "kilóg" a csavar a lelóból és arra tekered rá a rögzítő anyát, a ferdehátuba pont fordítva, tehát nem lehet felcserélni a kettőt. Plussz ha jól tudom a hosszuk sem egyforma.

Megosztás:

Sziasztok

Nekem is ablakemelős kérdésem lenne.

Mivel itt a 3 napos hétvége így gondoltam beépítem az elektromos ablakemelőket előre.

A vezetékelés készen van, viszont a mechanika cserével lenne kapcsolatban két kérdésem:

1: Hogyan kell kiemelni a mechanikus emelőt az ajtóból, az üveget is ki kell szerelni???

2: Ha már bent van az elektromos akkor be kell állítani hogy párhuzamosan fusson és ne ferdén menjen fel és le, ha igen akkor azt hogyan kell??

Illetve ha van valakinek egy képe a beszerelt elektromos emelőről az sokat segítene.

Előre is köszi.

Megosztás:

Sziasztok

Nekem is ablakemelős kérdésem lenne.

Mivel itt a 3 napos hétvége így gondoltam beépítem az elektromos ablakemelőket előre.

A vezetékelés készen van, viszont a mechanika cserével lenne kapcsolatban két kérdésem:

1: Hogyan kell kiemelni a mechanikus emelőt az ajtóból, az üveget is ki kell szerelni???

2: Ha már bent van az elektromos akkor be kell állítani hogy párhuzamosan fusson és ne ferdén menjen fel és le, ha igen akkor azt hogyan kell??

Illetve ha van valakinek egy képe a beszerelt elektromos emelőről az sokat segítene.

Előre is köszi.

Az üveget fent rögzíteni kell, például az ajtó tetején "ádobott" és az üveg két oldalára rányomott ragasztó szallaggal. Le kell fúrni a mechanikus ablakemelőt, az ajtó nyílásain ki lehet játszani. Ugyanitt megy vissza az elektromos, elméletilg teljesen "fel van tekerve" a szerkezet ugye így vették ki anno. Úgy kell rögzíteni popszegeccsel, vagy csavarral, hogy teljesen felfeküdjön a két csúszka az üveg aljára. Igazából 5 éve lett beépítve az enyém, és én csak nézegettem, de valahogy így csinálta a Karcsi. kép sajna nincs amin rendesen látszik, de amúgy is takarva van az emelő nagy része.

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.