zotya975 Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 kereskedöként szavatosságot és jotálást is kell(ene) válalnod, írd bé a keresőbe hogy "használtautó szavatosság" aztánmeg meg.... Igazából temperamentum függő...el tudod hajtani a vásárlót a halál facába a gondjával, vagy nem. :icon1: Nekem 4 hónappal és 3 ezer kilóméterrel a vásárlás után szakadt a szíj, de szembe sem jutott visszavinni-húzni . Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 De volt egy irás a vezérlés takaro müanyagon az ha jol emlészem 217000 volt a kocsiba meg 266000 km. Olvasgattam a neten ott olyasmit irnak hogy van mint magán személy felelösègem 6honap. Csak nem értem mire fel hisz ha veszek valami müszaki cikket arra 1év,de egy olyan használati cikket veszek mint egy kocsi ami használt hogy lehet kb 6honap felelöség!mert ha uj autot vesz az ember persze legyen kb3 év de annak az ára nem 320eft hanem minimum 3milla tipus és felszerelés fügvényében! Mert engem nem az bosszant fogy 60eft ki kellene fizetni hanem az hogy ez nincsen benne az adásvételi szerzödésbe hogy engem bármi felelöség kött hogy eladtam akkor kell garanciát is adnom a kocsira ami 266000km elment! De ha van aki ténylegesen jártas a dologba azt szivesen felhivnám mert ez felháborito. Itt a tel számom 06704321529 erre küldene egy sms-t akkor visszahivnám hogy pontot tegyek ennek a végére. De bárki hozzászol a kérdéshez azt is köszönöm ha pozitiv ha negativ! Mindenkinek kellemes ÜNNEPEKET KIVÀNOK Horváth Csaba Mint magánszemély, 72 órás visszavásárlási garanciát kell vállalnod. Tehát addig nem illik elkölteni az eladás összegét. Az más kérdés, hogy közben hogy használta az autót. Lehet tiltáson ment vele és ezért szakadt el. Ha meg van számla a vezérműszíj beszerelésről és nem Te cserélted otthon, akkor lehet élni a szíj gyártónál lévő garanciával. Ők is megadnak X km-t, hogy meddig vállalnak rá garanciát. Ha ez a Te autód volt, akkor mérlegeld a felelősséged. Ha rendszeresen cseréltél rajta mindent és a vezérlést sem hanyagoltad el, akkor nem igazán a te hibád. Főleg ha alig volt benne 49 ezer km, akkor még bőven bírnia kellett volna. Az is lehet, hogy nem a szíj a ludas, hanem más alkatrész lóg és emiatt elkopott a szíj és elszakadt. Az is lehet, hogy beállt a vízpumpa és emiatt ledarálta a fogakat a szíjról. Azért annak járj utána, hogy pontosan mi történt, ami miatt 13 szelep elgörbült. Ha csak hablatyol, hogy mi történt meg mellé beszél, akkor lehúzni, átverni akar. Az lenne a legjobb, ha te bizonyítani tudnád, hogy annak a szíjnak bírnia kellett volna még, tehát időben volt cserélve, bőven a megadott km futáson belül volt stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 Igazából temperamentum függő...el tudod hajtani a vásárlót a halál facába a gondjával, vagy nem. :icon1: Nekem 4 hónappal és 3 ezer kilóméterrel a vásárlás után szakadt a szíj, de szembe sem jutott visszavinni-húzni . Mert nem cserélted le a szíjat a vásárlás után. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 Mert nem cserélted le a szíjat a vásárlás után. :D Egyértelmű...pénteken mondta a Karcsi hogy kéne vezérlést cserélni, vasárnap elszakadt.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 Itt az a baj hogy miskolcra vitte a kocsit.én ráckevén lakok.mivel a kocsi csak kb 4-5 honapot volt nálam ami alatt kb én 3-5000 km mentem velle ami alat nem volt ilyen problémája. Èn nem cseréltem vezérlést mivel kaptam a kocsit igy nem volt szándékomban megtartani mert van másik! Igy ezért került eladásra! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 De volt egy irás a vezérlés takaro müanyagon az ha jol emlészem 217000 volt a kocsiba meg 266000 km. Olvasgattam a neten ott olyasmit irnak hogy van mint magán személy felelösègem 6honap. Csak nem értem mire fel hisz ha veszek valami müszaki cikket arra 1év,de egy olyan használati cikket veszek mint egy kocsi ami használt hogy lehet kb 6honap felelöség!mert ha uj autot vesz az ember persze legyen kb3 év de annak az ára nem 320eft hanem minimum 3milla tipus és felszerelés fügvényében! Mert engem nem az bosszant fogy 60eft ki kellene fizetni hanem az hogy ez nincsen benne az adásvételi szerzödésbe hogy engem bármi felelöség kött hogy eladtam akkor kell garanciát is adnom a kocsira ami 266000km elment! De ha van aki ténylegesen jártas a dologba azt szivesen felhivnám mert ez felháborito. Itt a tel számom 06704321529 erre küldene egy sms-t akkor visszahivnám hogy pontot tegyek ennek a végére. De bárki hozzászol a kérdéshez azt is köszönöm ha pozitiv ha negativ! Mindenkinek kellemes ÜNNEPEKET KIVÀNOK Horváth Csaba Ne ess kétségbe! A szavatosság jár az autóhoz. Először is a helyedben olvasgatnék. A vezérlés kopó alkatrész, és az ebből adódó műszaki meghibásodások esetén nem vonatkozik rá garancia! "A hibás teljesítés tényének megállapítása csak akkor jár együtt szavatossági helytállással, ha a szolgáltatás (termék) a teljesítés időpontjában volt hibás, azaz a hiba oka nem a szerződéses teljesítését követően keletkezett. Ha a gép meghibásodásához, károsodásához vezető műszaki folyamat alapvető és meghatározó oka az előírásoktól eltérő, nem megfelelő üzemeltetés (nem rendeltetésszerű használat, előírt karbantartás elmaradása, stb), a saját érdekkörben felmerült mulasztás következményeit az üzemeltetőnek kell viselnie (önhiba). A garancia értelemszerűen nem vonatkozik továbbá az üzemszerűen kopó alkatrészekre, az ezen kopó alkatrész által okozott járulékos meghibásodásokra és a külső behatás által előidézett meghibásodásokra sem." Ezt egyébként jogásztól is megkérdezheted. A szerződésedbe nem tudok beleolvasni, de ha nincsen külön kiemelve, hogy kopó alkatrészekre garanciát vállalsz, akkor a vevő akár bakot is ugorhat, de bíróságon sem fogja tudni érvényesíteni az akaratát. Ráadásul, ha már cseréltette az alkatrészeket, akkor mivel minden bizonyíték megsemmisült, elég nehéz lesz bizonyítani, hogy egyáltalán a Te autódban volt. Az pedig neki sem jó ha benne áll a pénze évekig... A kereskedők zöme csak nagypofájú, de nem valószínű, hogy évekig ügyvédezne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 De volt egy irás a vezérlés takaro müanyagon az ha jol emlészem 217000 volt a kocsiba meg 266000 km. Olvasgattam a neten ott olyasmit irnak hogy van mint magán személy felelösègem 6honap. Csak nem értem mire fel hisz ha veszek valami müszaki cikket arra 1év,de egy olyan használati cikket veszek mint egy kocsi ami használt hogy lehet kb 6honap felelöség!mert ha uj autot vesz az ember persze legyen kb3 év de annak az ára nem 320eft hanem minimum 3milla tipus és felszerelés fügvényében! Mert engem nem az bosszant fogy 60eft ki kellene fizetni hanem az hogy ez nincsen benne az adásvételi szerzödésbe hogy engem bármi felelöség kött hogy eladtam akkor kell garanciát is adnom a kocsira ami 266000km elment! De ha van aki ténylegesen jártas a dologba azt szivesen felhivnám mert ez felháborito. Itt a tel számom 06704321529 erre küldene egy sms-t akkor visszahivnám hogy pontot tegyek ennek a végére. De bárki hozzászol a kérdéshez azt is köszönöm ha pozitiv ha negativ! Mindenkinek kellemes ÜNNEPEKET KIVÀNOK Horváth Csaba olvass! http://www.jogiforum.hu/forum/34/15588 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 Ahogy olvasom nekem az jönn le hogy kopo alkatrészek miatt nem kell elméletileg felelöséget válalnom mint pl a vezérlés mert ha 13 szelep megsérűl akkor vagy vez szakadás vagy nem rendeltetés szerü használat miatt lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 Ismerősömnek 10 ezer km-es vezérműszíj szakadt el. Hazavágva ezzel a motort. A felülvizsgálat során kiderült, hogy a szíj volt gyártási hibás és a szíj gyártója teljes mértékben állta a motorjavítás költségeit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április6, 2015 Megoszt Elküldve Április6, 2015 Ismerősömnek 10 ezer km-es vezérműszíj szakadt el. Hazavágva ezzel a motort. A felülvizsgálat során kiderült, hogy a szíj volt gyártási hibás és a szíj gyártója teljes mértékben állta a motorjavítás költségeit. Najó de az csak akkor működik ha szervíz cseréli a vezérlést és ők azt mondják szakszerűen cserélték a vezérlést, számla van róla stb....ha én rakom be a szíjat simán rávágják, hogy a nem szakszerű csere miatt szakadt el. A szervíz meg többnyire majd a gyártóra hárítja a felelősséget, ritka amikor valaki elvállalja és elviszi a balhét. Egy példa: szakszervízbe vásárolt vezetett szervízkönyves corsa egyik gyertyájának a porcelánja letört összekaristolta a hengert. Az autó utoljára ugyanebben a márkaszervízben lett javítva ( megfött motor hengerfej generál) DE a számlán nem szerepelt gyertya csere, és ebbe kapaszkodtak hogy közük nincs a hibához. A kérdésre, hogy lehetséges-e gyertya kiszerelés nélkül hengerfejet felújítani (síkolni pölö) minden további kommunikációtól ezárkóztak és azt mondták pereljem be őket. Amúgy az Opel Csorna-ban volt az eset. Link to comment Megosztás: More sharing options...
golf33 Elküldve Április8, 2015 Megoszt Elküldve Április8, 2015 Üdv! Kis segítséget szeretnék kérni?Lehet hogy már járt hasonlóan más is mint én! Az autom kuplungcserés let,így vettem egy új tárcsát de sajnos az lett a problémám hogy nem műkődött a kuplung .Mivel az új tárcsa beszerélésével beesett a pedál.Így rendeltem hozzá kinyomó szerkezetett de a probléma ugyan úgy fen ált! Lebontottam a lenkereket hogy kivülről rakjam össze hogy megtaláljam a hiba okát! Új kuplung beszerelése után a kinyomó lapon a lamella nem kifelé hanem befelé hajlik olyan mint mikor a pedállal benyomtam volna.Új és régi szerkezettel ugyan azt csinálja régit kuplungtárcsát betéve tökéletes (csak abban már 514e Km van még gyári)! Rendeltem másik tárcsát a hiba ugyan ugy fen áll! Előre is köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április8, 2015 Megoszt Elküldve Április8, 2015 Üdv! Kis segítséget szeretnék kérni?Lehet hogy már járt hasonlóan más is mint én! Az autom kuplungcserés let,így vettem egy új tárcsát de sajnos az lett a problémám hogy nem műkődött a kuplung .Mivel az új tárcsa beszerélésével beesett a pedál.Így rendeltem hozzá kinyomó szerkezetett de a probléma ugyan úgy fen ált! Lebontottam a lenkereket hogy kivülről rakjam össze hogy megtaláljam a hiba okát! Új kuplung beszerelése után a kinyomó lapon a lamella nem kifelé hanem befelé hajlik olyan mint mikor a pedállal benyomtam volna.Új és régi szerkezettel ugyan azt csinálja régit kuplungtárcsát betéve tökéletes (csak abban már 514e Km van még gyári)! Rendeltem másik tárcsát a hiba ugyan ugy fen áll! Előre is köszönöm a segítséget! Üdv..tehát ha jól értem az új és a régi szerkezet is jól működik, de csak a régi tárcsával, ami ugyanolyan mint az új? Méretek satöbbi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
golf33 Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Üdv..tehát ha jól értem az új és a régi szerkezet is jól működik, de csak a régi tárcsával, ami ugyanolyan mint az új? Méretek satöbbi? Üdv! Igen teát az új mindenben stimel csak természetessen mivel az enyém kopott 6,2 mm vastag az új 9,6mm gyári tárcsámon rajta van a gyári mérett 9,4mm volt az akkori méretezés! Amugy opel F Astra 1,7D (17DR )van szó! Rengeteg autot javítotam de még így nem jártam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Üdv! Igen teát az új mindenben stimel csak természetessen mivel az enyém kopott 6,2 mm vastag az új 9,6mm gyári tárcsámon rajta van a gyári mérett 9,4mm volt az akkori méretezés! Amugy opel F Astra 1,7D (17DR )van szó! Rengeteg autot javítotam de még így nem jártam! Ismered az autó előéletét? Egyszer láttam olyat hogy G astra moci lett belerakba F 1.7 turbó helyére és lendkereket is kellett cserélni, ott volt valami cserebere a szerkezettel és a tárcsával is. Ha motorszám szerint rendeltünk bele az nem passzolt. Vagy tuti teljesen azonos a régi és az új tárcsa a kopottságot kivéve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
golf33 Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Üdv! Én vagyok a második tulaj,az első csak szakszervízben javitatta minden számla megvan rola újkora otta ismertem az autot,hengerfej ami nem gyári rajta de azt már én cseréltem pár éve,most volt az első kuplungcsere,Az a problémám hogy leturtam a padlást mert valamikor bontottam szétt hasonlott és megvolt a kuplung szerkezett lenkerék azzal ugyan azt csinálja ma jött egy drágáb prémium minőségű tárcsa + szerkezett de a probléma ugyan az azzal is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Üdv! Én vagyok a második tulaj,az első csak szakszervízben javitatta minden számla megvan rola újkora otta ismertem az autot,hengerfej ami nem gyári rajta de azt már én cseréltem pár éve,most volt az első kuplungcsere,Az a problémám hogy leturtam a padlást mert valamikor bontottam szétt hasonlott és megvolt a kuplung szerkezett lenkerék azzal ugyan azt csinálja ma jött egy drágáb prémium minőségű tárcsa + szerkezett de a probléma ugyan az azzal is! Vettem már ki kuplungot, de nem néztem alatta hogyan van a szerkezet, kinyomócsapágy villa...stb...az tuti rendesen van visszarakva? A váltó kerék felőli oldala le lett szedve? Nem tudom ott a nyelestengelynek milyen rögzítése van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Láttatok már manuális fűtött külső tükörpárt? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Láttatok már manuális fűtött külső tükörpárt? :D Gyári? Még nem, de az engem is érdekelne. Elvileg a vectrához is csak a villanyos a fűthető, de kell a fenének villanyos tükör. Viszont fűteni meg jó lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Gyári? Még nem, de az engem is érdekelne. Elvileg a vectrához is csak a villanyos a fűthető, de kell a fenének villanyos tükör. Viszont fűteni meg jó lenne. Fészliftesnél csereszavatos a fűtött tükörlap a nem fűtöttel. Kettő csúszósaru megy a tükörlap hátuljára, mint fűtés. Csatival együtt be a vezeték a manuálisba és összedug az ott lévő etükör csatival a háromszögnél. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Fészliftesnél csereszavatos a fűtött tükörlap a nem fűtöttel. Kettő csúszósaru megy a tükörlap hátuljára, mint fűtés. Csatival együtt be a vezeték a manuálisba és összedug az ott lévő etükör csatival a háromszögnél. :) Megint az astrások jártak jól... Vectránál direkt néztem mikor volt villanyos tükröm, de itt az egész tükörlap felfogatás, minden tök más. Ráadásul a vezeték ott menne át, ahol a manuálisnak az állítókarja kijön. Na meg nekem át is kell majd kötni, mert vectrán külön gomb van a tükörállítón a fűtésnek, nem a hátsóablakkal megy mint az astránál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Megint az astrások jártak jól... Vectránál direkt néztem mikor volt villanyos tükröm, de itt az egész tükörlap felfogatás, minden tök más. Ráadásul a vezeték ott menne át, ahol a manuálisnak az állítókarja kijön. Na meg nekem át is kell majd kötni, mert vectrán külön gomb van a tükörállítón a fűtésnek, nem a hátsóablakkal megy mint az astránál. F Astránál is gombbal lehet bekapcsolni. Én is úgy kapcsolom be. A vezeték is a manuális kar vonalában érkezik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Április9, 2015 Megoszt Elküldve Április9, 2015 Megint az astrások jártak jól... Vectránál direkt néztem mikor volt villanyos tükröm, de itt az egész tükörlap felfogatás, minden tök más. Ráadásul a vezeték ott menne át, ahol a manuálisnak az állítókarja kijön. Na meg nekem át is kell majd kötni, mert vectrán külön gomb van a tükörállítón a fűtésnek, nem a hátsóablakkal megy mint az astránál. Astrán sem a hátsóablakkal megy! :blink: Nálam gyári kapcsoló van az elektromostükör joystickján. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április10, 2015 Megoszt Elküldve Április10, 2015 Láttatok már manuális fűtött külső tükörpárt? :D Nem, muti! Link to comment Megosztás: More sharing options...
golf33 Elküldve Április10, 2015 Megoszt Elküldve Április10, 2015 Vettem már ki kuplungot, de nem néztem alatta hogyan van a szerkezet, kinyomócsapágy villa...stb...az tuti rendesen van visszarakva? A váltó kerék felőli oldala le lett szedve? Nem tudom ott a nyelestengelynek milyen rögzítése van. Nem tudom megmondani hány opel motort cseréltem és váltot,rengeteget hozam kintröl és bontottam csak jött a (Nav). De már rájőttem egy részére nem a tárcsa a probléma hanem a szerkezetet mivel a vékony tárcsa jó az új viszont 3,4mm vastagabb igy átételezéssel 1,4cm hajlik be a kuplung lamella, az a problémám hogy a szerkezett nem áll vissza alaphelyzetbe ,proba kép 3mm alátétet raktam minden egyes lefogató ponthoz és a szerkezet tökéletes! Csak azt nem tudom hogy van e valami trükk hogy vissza lehet ugrasztani az allap állásba a szerkezetett! Mert az új szerkezett is alapból minuszban áll! 6 éve van a tulajdonomban az autó Igaz sima Disel én nem száguldozó ember vagyok nekem tökéletes még nem hagyott cserben pedig 514200Km van benne . Ebből az elöző idős tulaj akinek ez volt az első új autója 280e Km tet bele ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Április10, 2015 Megoszt Elküldve Április10, 2015 Sziasztok. Napokban hivott a kereskedö aki elvitte az astrát,hogy hogy döntöttem. Mondtam neki hogy mi a helyzet és hogy nem fizetek neki mert nem rejtett hiba volt és kopo alkatrészer nem válalok felelöséget. Reakcio az hogy leba..ta a telefont. Közben lejelentettem az eladást és az adásvételin megjelölt cim az a telphely cime volt,de utána jártak és meg találták a pontos cimét a vevönek és az lett beirva a lejelentőbe. Kiváncsi leszek mi lesz a reakcioja. Köszönöm a hozzászolásaitokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts