Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Kész! :D

Zárhengert is sikerült kivenni. Van benne egy stift, azt kell kihúzni és elfordul. A bal első kárpit gomb felőli felső sarkán még nincs bepattintva, szárad a műanyagragasztó.

Király..mit ragasztóttál műanyagragasztóval? Jawa Babettával kínlódok, a karbi tömtíésénél is szivárog meg a benzinszint is túl magas...faxom kivan vele.

Megosztás:

Királyság! :icon13:

Múkodik minden?

Igen. Elektromos tükrök még váratnak magukra, de az a legkevesebb. Az automata felhúzást kell még megcsinálnom és pörfikt. Kezdhetek gyűjteni a lakatolásra. :D

A bezárásra felhúzás meg épített elektronikával lesz. A rajz már készen is van.

Megosztás:

Király..mit ragasztóttál műanyagragasztóval? Jawa Babettával kínlódok, a karbi tömtíésénél is szivárog meg a benzinszint is túl magas...faxom kivan vele.

El van törve a műanyag keret felül. Valaki már próbálta valami kókány megoldással műanyagozni (szerintem páka volt :D ). most kapott rendes ragasztót, csak kell neki 24h mire megköt. Ki is van támasztva most a kárpit az első üléshez. :D

Megosztás:

Ééééssss kész a komfort vezérlés is, Breki közreműködésével. :D A központi zár motor zárás irányú pozitív tápja (ugye nyitáskor polaritás váltás van és ekkor negatív van ott) aktiválja ezt a kis elektronikát és egy ideig testet kapcsol a relé a komfort szálra. Gyújtáson viszont tiltja ezt. Tehát ha menet közben rákönyökölök a gombra és lezár a kpzár, nem fogja felhúzni az ablakokat. :)

eablak_kpzar_komfort.jpg

Megosztás:

Ééééssss kész a komfort vezérlés is, Breki közreműködésével. :D A központi zár motor zárás irányú pozitív tápja (ugye nyitáskor polaritás váltás van és ekkor negatív van ott) aktiválja ezt a kis elektronikát és egy ideig testet kapcsol a relé a komfort szálra. Gyújtáson viszont tiltja ezt. Tehát ha menet közben rákönyökölök a gombra és lezár a kpzár, nem fogja felhúzni az ablakokat. :)

Nekem is kéne valami késleltetett táp az ablakemelőnél, ha elfelejtik felhúzni ne kelljen visszaülni a kocsiba gyujtást adni.... :)

Megosztás:

Na, ez így nem rossz!

Akkor most a rennccer az a b vectra távos központivezérlő+gyári villanyablak+ez az egyedi kis elektronika?

Olyanra van-é ötlete valakinek, hogy a távon a megfelelő gombot nyomva tartva fel, ill. lehúzza az ablakokat? Mint a bmw/vw-nél.

Biztos megoldható de miért jó csak felhúzni az ablakot? Akkor már zárod a kocsit és az úgyis viszi fel nem?

Megosztás:

Na, ez így nem rossz!

Akkor most a rennccer az a b vectra távos központivezérlő+gyári villanyablak+ez az egyedi kis elektronika?

Olyanra van-é ötlete valakinek, hogy a távon a megfelelő gombot nyomva tartva fel, ill. lehúzza az ablakokat? Mint a bmw/vw-nél.

Igen. Ez a három triumvirátus.

Szerintem csak utólagossal lehetne megoldani, ami tudja ezt. C Vectra pl már ilyen gyárilag.

Megosztás:

én ilyet raktam 1 fraciába, az igaz, hogy az "okos" ablakot(vezetőnél) nem tudja felhúzni, de butákat megcsinálja, de a gyerekek miatt kellet főleg, azokat meg felhúzza egymásután, táv. bezárásra

http://www.ebay.com/itm/Auto-Window-Roll-Up-Closer-Module-Car-Alarm-for-4-Doors-/160696409358?hash=item256a409d0e

Nekem csak kp zár van utólagos, távkapcs nincs hozzá.

Megosztás:

én ilyet raktam 1 fraciába, az igaz, hogy az "okos" ablakot(vezetőnél) nem tudja felhúzni, de butákat megcsinálja, de a gyerekek miatt kellet főleg, azokat meg felhúzza egymásután, táv. bezárásra

http://www.ebay.com/itm/Auto-Window-Roll-Up-Closer-Module-Car-Alarm-for-4-Doors-/160696409358?hash=item256a409d0e

Nekem is ilyen van. Egyenként felhúz, ráadásul 2-3 újra húzást is csinál, ha megszorulna az ablak. Gyújtásnál nem engedi az ablakot felhúzni ha zárod az ajtókat, tetőablakot is bezárja, Ez szakító relét kötöttem a zárás érzékelőjére, amit a távvezérlőm csomagtér nyitójával tudok aktiválni, és segítségével megoldottam, hogy a nyitva hagyott ablakokat ne húzza fel. Rés szellőztetés miatt jól jön. Van ennek egy drágább verziója, amit anno lehetett a cégtől kapni, az tudta a nem komfort modulos emelőket is pillanat érintéssel vezérelni. Nálam nem volt értelme azt venni, mert a komfort az be van építve a motorba.

Megosztás:

Nekem csak kp zár van utólagos, távkapcs nincs hozzá.

Nekem egy ilyen van és kifejezetten jól teszi a dolgát.

http://www.ebay.com/itm/Keyless-Entry-System-Universal-Car-Kit-Remote-Control-Central-Lock-Locking-DZ88-/131276194807?hash=item1e90abc3f7

Tudja a komfort funkciót is, így ha végre beszerelem az elektromos ablakokat akkor záráskor felhúzza majd. :D

Megosztás:

Nekem is ilyen van. Egyenként felhúz, ráadásul 2-3 újra húzást is csinál, ha megszorulna az ablak. Gyújtásnál nem engedi az ablakot felhúzni ha zárod az ajtókat, tetőablakot is bezárja, Ez szakító relét kötöttem a zárás érzékelőjére, amit a távvezérlőm csomagtér nyitójával tudok aktiválni, és segítségével megoldottam, hogy a nyitva hagyott ablakokat ne húzza fel. Rés szellőztetés miatt jól jön. Van ennek egy drágább verziója, amit anno lehetett a cégtől kapni, az tudta a nem komfort modulos emelőket is pillanat érintéssel vezérelni. Nálam nem volt értelme azt venni, mert a komfort az be van építve a motorba.

Nekem egy ilyen van és kifejezetten jól teszi a dolgát.

http://www.ebay.com/itm/Keyless-Entry-System-Universal-Car-Kit-Remote-Control-Central-Lock-Locking-DZ88-/131276194807?hash=item1e90abc3f7

Tudja a komfort funkciót is, így ha végre beszerelem az elektromos ablakokat akkor záráskor felhúzza majd. :D

Nem lessz..nekem az már űrtechnika...elektromos ablak, meg kp zár...ennyi. :D Mág a belső tükröt sem aplikáltam be. :omg: Egyenlőre egy Jikov DC 2912-es benzinszintjét próbálom belőni.... <_< de állandóan túlfolyik. Lehet a tűszelep akad vagy tudomisén.

Megosztás:

Nekem pont az a bajom, hogy az automata ablakot nem tudja felhúzni, mert áramfigyeléssel dolgozik és állandóan, az automatát meg csak meg kellene lökni pár ms-ig.

Megosztás:

Ott egy pillanat relé kellene! Lehet építeni elektronikát.

lehet elég lenne vmi R-C tag, (még)nem foglalkoztam vele annyira

mondjuk most belegondolva sztem vmit elkötöttem, mert végül is elindul felfelé, tehát megkapja a jelet, csak le is áll pár ms után

Módosítva : stirlitz
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.