Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Hoppá. Tele lehet a postaláda.

Az alapvető különbség, hogy az se-n a tűzkarika a motor alatt, hátul van, az nz-n meg ugye rögtön a leömlőn.

Az se katalizátor annyival hosszabb (mármint a csöve) hogy elér odáig. Ha tudsz szerezni se katalizátort akkor azzal csak felcsavaroz és kész, de ugye egyrészt találj, másrészt meg ki tudja az milyen állapotú.

Felül az nz, alul az se cuccai.

tehát akkor a katalizátoron hosszam a cső az SE-nél értem, bát mintha a segge sem lenne egyforma

akkor nagyjából, akkor van csak érteleme az egésznek, ha egyébként is kellene katalizátort cserélni

köszi

Megosztás:

hát ez olyan izé, erre való fordító, mi anno már a dáciát is ilyenen forgattunk oldalra, a kerékcsavaraokkal van felcsavarozva egy tárcsára, ami meg dönthető és van rajta egy bazi hosszu támasztó

Élöbe soha nem láttam még ilyen forditot,csak egy video portálon egyszer.és ez neked saját kütyü!?

Benzin,olaj,fagyálo mindet le kell engedni a kocsibol ha forgatod?

Saját készités vagy gyári?

Bocsi a sok kérdésért csak kiváncsi vagyok a müködésére,veszélyeire!

Módosítva : hening
Hibás idézés.
Megosztás:

Élöbe soha nem láttam még ilyen forditot,csak egy video portálon egyszer.és ez neked saját kütyü!?

http://napivuki.blog.hu/2013/09/28/megboritottam_a_verdat A Mester blogja... :icon1:

Módosítva : hening
Hibás idézés.
Megosztás:

ez nem az enyém, ha nem wookié

ami nekünk volt azt apum csinálta, csak mikor wartyeszröl dácsiára váltottunk át kellet fürni a likakat :D

egyébként sztem semmit nem öntöttünk ki belőle anno, bár ako még porba fingó juzer vótam

mondjuk így belegondolva, ha csinálnék döntést, a fék, ablakmoso kupak alá tennék folpackot

Megosztás:

Én azt találtam ki, hogy meghagyom az NZ katalizátort, csak csinálok egy csövet, aminek az egyik fele a katalizátorra megy a rendes talpas 3 csavaros megoldással, a másik felén pedig egy kúpos csatlakozás lesz, ami összeköti az Y csővel. Így bármikor visszaszerelhető lesz az eredeti állapotra.

tehát akkor a katalizátoron hosszam a cső az SE-nél értem, bát mintha a segge sem lenne egyforma

akkor nagyjából, akkor van csak érteleme az egésznek, ha egyébként is kellene katalizátort cserélni

köszi

Megosztás:

ez nem az enyém, ha nem wookié

ami nekünk volt azt apum csinálta, csak mikor wartyeszröl dácsiára váltottunk át kellet fürni a likakat :D

egyébként sztem semmit nem öntöttünk ki belőle anno, bár ako még porba fingó juzer vótam

mondjuk így belegondolva, ha csinálnék döntést, a fék, ablakmoso kupak alá tennék folpackot

Hát ezen is volt már minden a ladától a moszkvicsig, waresz meg miegyéb, olyan már mint az ementáli. :D

Én azt találtam ki, hogy meghagyom az NZ katalizátort, csak csinálok egy csövet, aminek az egyik fele a katalizátorra megy a rendes talpas 3 csavaros megoldással, a másik felén pedig egy kúpos csatlakozás lesz, ami összeköti az Y csővel. Így bármikor visszaszerelhető lesz az eredeti állapotra.

Nekem is ez lett volna a koncepció, erre a barbár kipufogós meg mindent összehegesztett mindennel...

Megosztás:

Ma csak annyit csináltam az autómmal, hogy visszaraktam a régi, eredeti kpzár vezérlőt, hogy tudjam reteszelni. elég könnyen felnyomható most az autóm, ha látni a pöcköket. :D

Ja meg hazahoztam a távirányítóst és szétszedtem. Le is veszem a távirányítót a kulcscsomóról, nehogy megnyomjam, mert akkor taníthatom be újra :D

Megosztás:

na igen talán ez hangzik a legjobban, csak akkor kell annak a csőnek mind a 2végére csatlakozás, ami illik a lemlöre meg a katalizátorra is

Megosztás:

Ilyen elemek készen kaphatóak, csak össze kell párosítani, meg megfelelő helyre hegeszteni őket! Egy valamirevaló kipufogós megcsinálja. Kivéve ha mindent mindenhez hegeszt :D

na igen talán ez hangzik a legjobban, csak akkor kell annak a csőnek mind a 2végére csatlakozás, ami illik a lemlöre meg a katalizátorra is

Megosztás:

Ilyen elemek készen kaphatóak, csak össze kell párosítani, meg megfelelő helyre hegeszteni őket! Egy valamirevaló kipufogós megcsinálja. Kivéve ha mindent mindenhez hegeszt :D

Jha, én is ezt hittem... :) Azért vittem oda. Különben azt a munkát amit ő csinált én is meg tudtam volna otthon, azér nem viszem el kipushoz... Pedig külön kiemeltem hogy melyik végén milyen csatlakozások vannak. De aztán nem volt időm reklamálni mert mennem kellett vissza Münchenbe. Mondjuk magára vessen aki egy hét alatt cserél motort. :)

Megosztás:

lehet kapni pont olyan "csatlakozót", ami pl a katalizátorra megy? aha

azt hittem azt le kell vágni vmi régi cuccról

Megosztás:

Jha, én is ezt hittem... :) Azért vittem oda. Különben azt a munkát amit ő csinált én is meg tudtam volna otthon, azér nem viszem el kipushoz... Pedig külön kiemeltem hogy melyik végén milyen csatlakozások vannak. De aztán nem volt időm reklamálni mert mennem kellett vissza Münchenbe. Mondjuk magára vessen aki egy hét alatt cserél motort. :)

egyébként ebben a hegesztésben mi a extra? rozsdamentes a cső? vagy az anyaga miatt nem lehet meghegeszteni? vagy vmi spéci varratot kell rá csinálni?

Megosztás:

egyébként ebben a hegesztésben mi a extra? rozsdamentes a cső? vagy az anyaga miatt nem lehet meghegeszteni? vagy vmi spéci varratot kell rá csinálni?

A hegesztésben nincs semmi extra. Azért vittem oda, mert kipufogós, és neki kellene legyenek ilyen csatlakozói, ami nekem nincs, plusz meg is kellett hajtani a csövet, amit otthon kicsit macerásan tudnék megoldani.

Erre a barom fogta, és simán összehegesztette a csövet a katalizátorral, meg a tűzkarikás csatlakozó helyére behegesztett egy flexicsövet... ami bírja kb 1-2 évig. Na meg így már nem szerelhető a rendszer...

Megosztás:

A hegesztésben nincs semmi extra. Azért vittem oda, mert kipufogós, és neki kellene legyenek ilyen csatlakozói, ami nekem nincs, plusz meg is kellett hajtani a csövet, amit otthon kicsit macerásan tudnék megoldani.

Erre a barom fogta, és simán összehegesztette a csövet a katalizátorral, meg a tűzkarikás csatlakozó helyére behegesztett egy flexicsövet... ami bírja kb 1-2 évig. Na meg így már nem szerelhető a rendszer...

értem, gondolom így egyszerűbb volt neki

Megosztás:

A minap nekiláttam hogy beapplikáljam a világítós kapaszkodókat, de olyan problémába ütköztem amire nem számítottam volna:

Ez az enyém (A1):

F_nyk_p0025_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nekiláttam,és körbevágtam a kárpitot a müanyag alapján amibe a lámpa bepattan, de gyanúsan kicsi volt a lemezben a lik, természetesen nem is fért bele. Mondom ilyen nincs, lekaptam gyorsan bátyáméról (A2), hogy benézzek alá:

F_nyk_p0026_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az hagyján hogy ki van neki vágva a kárpitban a hely, de hogy konkrétan ezért képesek voltak neki egy másik lemezt lesajtolni, azért az besz@rás.

Astránál nem járt még így senki?

Megosztás:

A minap nekiláttam hogy beapplikáljam a világítós kapaszkodókat, de olyan problémába ütköztem amire nem számítottam volna:

Ez az enyém (A1):

Nekiláttam,és körbevágtam a kárpitot a müanyag alapján amibe a lámpa bepattan, de gyanúsan kicsi volt a lemezben a lik, természetesen nem is fért bele. Mondom ilyen nincs, lekaptam gyorsan bátyáméról (A2), hogy benézzek alá:

Az hagyján hogy ki van neki vágva a kárpitban a hely, de hogy konkrétan ezért képesek voltak neki egy másik lemezt lesajtolni, azért az besz@rás.

Astránál nem járt még így senki?

De igen, anyósoldalon nem fért be rendesen a kapaszkodó. Mivel led szallag van benne ezért tudtam annyi anyagot levenni a "mélységéből" hogy elférjen. Itt az első ( ez mondjuk pont vezetőoldali) és a hátsó kivágás:

1796746-20150327-K9a2Qg.jpg

1796747-20150327-GwhA1l.jpg

Ahogy látszik még a csavarjuk-pöcök sem olyan helyzetben áll ahogy kéne ha jól emlékszem a pöcköt is lefaragtam.

A tetőkárpit újraragasztásnak is neki kéne állnom az anyag megvan a ragasztó még nincs ( tesa sprés ragasztó?)de úgy húzom -halasztom mint a rétestésztát. :lurker: A régi szinte már mindenhol elengedte kivéve a fejem felett, mert ott egyszer újraragasztottam. A lehúzással talán nem lesz gond.

Megosztás:

Hidegindítási videó szelepszár szimering csere előtt és utána. Az utána videó nem egy hét állás után készült, de szerintem tökmindegy ami nem csorog le az első nap az már később sem fog.

A művelet költsége: 10darab szimering, szelepfedél tömítés, féktisztító ( végülis nem konkréten ehhez kellett, hanem a tőke pucoláshoz) kábé 2500forint.

Megosztás:

Hidegindítási videó szelepszár szimering csere előtt és utána. Az utána videó nem egy hét állás után készült, de szerintem tökmindegy ami nem csorog le az első nap az már később sem fog.

A művelet költsége: 10darab szimering, szelepfedél tömítés, féktisztító ( végülis nem konkréten ehhez kellett, hanem a tőke pucoláshoz) kábé 2500forint.

Marha nehezen indul be a motor, mondták már? :D Nekem másfél hét állás után sem kell ennyit tekertetni az önindítóval, pedig nekem fel sem tölti gyújtásra üzemanyaggal a rendszert.

Megosztás:

Marha nehezen indul be a motor, mondták már? :D Nekem másfél hét állás után sem kell ennyit tekertetni az önindítóval, pedig nekem fel sem tölti gyújtásra üzemanyaggal a rendszert.

Mindegyik felesben etanolos üzemanyaggal készült, de simán benzinnel sem indul sokkal hamarabb. Mivel nem tudok rájönni miért van ez, és igazából gondod nem okoz betettem az "ez van azt kell szeretni" mappába az alapjárat felpörgés és a néha kontakthibás jobb hátsó tolatólámpa közé. :D

Megosztás:

na és hány ora meló?
Megosztás:

na és hány ora meló?

Hát igazából nem egyfolytában csináltam, mert ugye fényképeztem is fészbúkoztam is közben meg ebédeltem, és a szerszámok közel sem voltak tökéletesek. Ha minden adott szerintem 4-5 óra. Egészen pontosan olyan apróságért csúszott a mutatvány, hogy nem bírtam légkulcsal megindítani a főtengely csavarját. :omg: Aztán beültettem az asszonyt hogy nyomja a féket, de akkor meg a két krova hosszabbító nem ért ki a sárvédőből, ott bent meg nem fértem el normálisan. Ugye alapból rugózik az a csavar vagy 90-fokot ha a fékkel fogod meg a főtengelyt. Ha van rendes szeleplenyomó és szimering fogó sokkal könnyebben megy.

Megosztás:

Hát igazából nem egyfolytában csináltam, mert ugye fényképeztem is fészbúkoztam is közben meg ebédeltem, és a szerszámok közel sem voltak tökéletesek. Ha minden adott szerintem 4-5 óra. Egészen pontosan olyan apróságért csúszott a mutatvány, hogy nem bírtam légkulcsal megindítani a főtengely csavarját. :omg: Aztán beültettem az asszonyt hogy nyomja a féket, de akkor meg a két krova hosszabbító nem ért ki a sárvédőből, ott bent meg nem fértem el normálisan. Ugye alapból rugózik az a csavar vagy 90-fokot ha a fékkel fogod meg a főtengelyt. Ha van rendes szeleplenyomó és szimering fogó sokkal könnyebben megy.

namost ezek sztem senkinek nincsenek, szóval akkor mennyi is vót? csak ha tervezni akar az ember

Megosztás:

namost ezek sztem senkinek nincsenek, szóval akkor mennyi is vót? csak ha tervezni akar az ember

Hát szerintem egy teljes délután.

Főtengelyt mi úgy szoktuk hogy kulcs rá, betámaszt, és önindítóval megpöccint. :)

Igen azt hallottam már , de még nem mertem kipróbálni. Legutoljára lelőttem ezzel a légkulcsal a fene sem érti most miért nem szedte le.

Megosztás:

Kilencedik nap:

Bekerült bal oldalra mindkét elektromos ablak. A bal hátsót berakni gyerekjáték, de a bal első szívás volt.

Bal hátsónál lejjebb engedtem az ablakot, majd kiszedtem a manuálist és be az elektromos. Majd gyújtást ráadva addig nyomogattam a lefele gombot a bal oldalon, míg pont nem lyukra állt a szerkezet.

Bal elsőnél többszörös szívás volt. Kifűzni a sínből a szerkezetet külön élmény, de legnagyobb problémát az üveg beállítása okozta. Először mindenhol szorult, aztán csak felül és alul. Addig játszottam a kárpit felőli sín beállításával, míg jó nem lett. Persze közben az üveget is nézni kellett, hogy jól záródjon. Egyébként ez a sín okozta azt, hogy a manuálissal nem tudtam tökig felemelni, mert megdőlt emiatt az üveg egy kicsit. Amúgy a manuálison kukára ment a tekerőszerkezet. Méteres holtjátéka van a tengelynek. Mondjuk azt nem értem, hogy miért tudtam lenyomni kézzel az üveget. Most már elárulhatom, hogy így tudtam felnyomni a saját kocsimat. Kulccsal betámaszt az üveg felső részén, majd lejjebb nyomtam utána kézzel simán le tudtam nyomni.

Mindegy is.

A másik nagy probléma, hogy hiába van bekötve a megfelelő vezeték a megfelelő helyről, a kpzár nem húzza fel az ablakokat. Ha én testelem le a komfort szálat, felmennek. Lehet mégsem tudja ezt a funkciót? Majd kiméregetem. Mondjuk akkor már a távirányítós vezérlőn keresek vezérelt test kimenetet, mert azon is van erre való kimenet az ablakokhoz. Konkrétan az az egy pin csak arra van, hogy felhúzódjanak az ablakok. Csak az a sejtésem, hogy ehhez meg a reteszelés funkció kell. Vagy csinálok elektronikát, ami 10mp-ig ad ki testet.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.