Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Eccer nagyon régen, még a múlt században :D , kb. 25 éve vettem "sportdobot" a 130-as faros Skodámra, mert a régi már leomlott róla.

1 hétig volt fenn és rohantam vissza vele a kereskedőhöz, hogy adjon helyette normál dobot úgy, hogy a leszerelt sportdobot negyedárban beszámítja.... Nehezen állt rá a bótra, de sikerült.

Az volt a sportdobbal a baj, hogy akármennyire azt mondták, hogy nem hangos, az a morgás ami kijött belőle, napi 8 óra vezetés mellett őrjítő volt. Nem győztem szedni a pirulát a fejfájásra!

Soha többet! :icon4:

Egyszer egy Swift-el vittek 20km-t, ugyanez volt, autópályán azt hittem a fejem szétesik tőle... Épp ezért szeretnék valami picit erősebbet, de semmiféleképpen sem nagyon erőset... Sokszor éjszaka dolgozom és hajnalban, vagy késő este indulok... ...a szomszédok is kikészülnének... Mondom, épp csak valami minimálisat szeretnék, de nem egyszerű, mert amíg fel nem rakom úgyis lutri, mit vettem...

Megosztás:

Nem egyszerű mert amit te belül már éppen hallasz, az kívül már rohadt hangos.
Nekem az se-n a c20ne rendszere volt fent, katalizátor nélkül, többnyire üres középdobbal. Kívül már szépen brummogott, de belül még nem is volt hangja. De ha reggel indítottam azt bent a házban már lehetett hallani, na meg valamelyik nap a szomszéd riasztója is beindult rá. :)

Megosztás:

Nem egyszerű mert amit te belül már éppen hallasz, az kívül már rohadt hangos.

Nekem az se-n a c20ne rendszere volt fent, katalizátor nélkül, többnyire üres középdobbal. Kívül már szépen brummogott, de belül még nem is volt hangja. De ha reggel indítottam azt bent a házban már lehetett hallani, na meg valamelyik nap a szomszéd riasztója is beindult rá. :)

Szerintem elmegyek majd egy kipufogóshoz, hogy ne érjen meglepetés egy univerzális dobbal... Ők csak jobban tudják, hogy hogy "néz ki", amit szeretnék, mint én, aki a boltból leemelek egy szép dobot rá... :) Nem zavar, ha alapjáraton nem hallom, de ha pályán kigyorsítok 4000-ig, szeretném hallani a kipufogót is, nem csak a motort... (ami a volt vw-emhez képest meglepően csendes) :)

Megosztás:

Eccer nagyon régen, még a múlt században :D , kb. 25 éve vettem "sportdobot" a 130-as faros Skodámra, mert a régi már leomlott róla.

1 hétig volt fenn és rohantam vissza vele a kereskedőhöz, hogy adjon helyette normál dobot úgy, hogy a leszerelt sportdobot negyedárban beszámítja.... Nehezen állt rá a bótra, de sikerült.

Az volt a sportdobbal a baj, hogy akármennyire azt mondták, hogy nem hangos, az a morgás ami kijött belőle, napi 8 óra vezetés mellett őrjítő volt. Nem győztem szedni a pirulát a fejfájásra!

Soha többet! :icon4:

Most nekem ugye üres a katalizátor meg egy kicsit össze van omolva hátul, kivettem a parókát is belőle. :D De már zavar a hangja, azt szeretem ha nem is hallani hogy jár a motor. Szerintem sportdobot sportautóra kell tenni. Hát bocs de nekem az jut eszembe amikor egy utcai kis köbcentis kocsira tesznek sportdobot, mint amikor gyerekkoromban a Csepel Tacskóra tettünk kartonpapírt a hátsó villára, belógótt a küllők közé és kerepelt. Azt játszottuk hogy motorozunk. :icon1: Egy srácnak volt először kismocija a környéken ha jól emlékszem talán Riga, őt majmoltuk általában.

Megosztás:

Most nekem ugye üres a katalizátor meg egy kicsit össze van omolva hátul, kivettem a parókát is belőle. :D De már zavar a hangja, azt szeretem ha nem is hallani hogy jár a motor. Szerintem sportdobot sportautóra kell tenni. Hát bocs de nekem az jut eszembe amikor egy utcai kis köbcentis kocsira tesznek sportdobot, mint amikor gyerekkoromban a Csepel Tacskóra tettünk kartonpapírt a hátsó villára, belógótt a küllők közé és kerepelt. Azt játszottuk hogy motorozunk. :icon1: Egy srácnak volt először kismocija a környéken ha jól emlékszem talán Riga, őt majmoltuk általában.

Lehet, hogy hagyom is a francba és teszek rá egy szép véget... :) Az az igazság, hogy több, mint 20 éve volt az álmom egy F Astra, akkor még kilátástalan volt, hogy valaha lesz... (Az autó-Motor újságban mutatták be talán '92 környékén és olvadoztam érte a szomszéd sráccal együtt)

Aztán megvettem pár hónapja ezt, de kénytelen voltam a kis fenntartás és megbízhatóság miatt a kis motoros 1.4 8V-t venni. Annyiszor belenyúltam már előző autóknál, nem akartam kockáztatni. Úgy tűnik (3000km-t tettem már bele), hogy jól döntöttem, mert főleg egyedül mászkálok (arra elég a 60le), vagy a kislányomat hozom-viszem, de szívesen tennék rá egy garnitúra szép felnit (tavasszal meg is pályázom) és nem kell. hogy sportkocsi "módjára" hörögjön a kipufogó, de gondoltam jó élmény lenne nekem (odabent és a külvilág véleménye ilyenkor nem számít)ha amikor gyorsítok (pl. pályán), azt hallanám hátul... Ettől függetlenül meglepően halk jószág és ezt nagyon élvezem benne... Ha a motor lenne hangos idegesítene, de ha bemelegszik, szinte nem is hallom,hogy jár feltekert ablaknál... :)

De egyébként igen, ebben az esetben is az egész csak illúzió. 60 le lehet sportos is és gyönyörű is, az akkor is 60le marad... Ettől függetlenül a saját élvezetemre tenném és nem azért, hogy mindenki lássa, milyen bitang erős kocsim van... :) (aki ért hozzá úgyis tudja, érzi, hogy nem egy .2.0 literes GSI van a motorháztető alatt)

Módosítva : szekfizsolt
Megosztás:

Lehet, hogy hagyom is a francba és teszek rá egy szép véget... :) Az az igazság, hogy több, mint 20 éve volt az álmom egy F Astra, akkor még kilátástalan volt, hogy valaha lesz... (Az autó-Motor újságban mutatták be talán '92 környékén és olvadoztam érte a szomszéd sráccal együtt)

Aztán megvettem pár hónapja ezt, de kénytelen voltam a kis fenntartás és megbízhatóság miatt a kis motoros 1.4 8V-t venni. Annyiszor belenyúltam már előző autóknál, nem akartam kockáztatni. Úgy tűnik (3000km-t tettem már bele), hogy jól döntöttem, mert főleg egyedül mászkálok (arra elég a 60le), vagy a kislányomat hozom-viszem, de szívesen tennék rá egy garnitúra szép felnit (tavasszal meg is pályázom) és nem kell. hogy sportkocsi "módjára" hörögjön a kipufogó, de gondoltam jó élmény lenne nekem (odabent és a külvilág véleménye ilyenkor nem számít)ha amikor gyorsítok (pl. pályán), azt hallanám hátul... Ettől függetlenül meglepően halk jószág és ezt nagyon élvezem benne... Ha a motor lenne hangos idegesítene, de ha bemelegszik, szinte nem is hallom,hogy jár feltekert ablaknál... :)

De egyébként igen, ebben az esetben is az egész csak illúzió. 60 le lehet sportos is és gyönyörű is, az akkor is 60le marad... Ettől függetlenül a saját élvezetemre tenném és nem azért, hogy mindenki lássa, milyen bitang erős kocsim van... :) (aki ért hozzá úgyis tudja, érzi, hogy nem egy .2.0 literes GSI van a motorháztető alatt)

Szia!

Nekem is egy 2002-es X14NZ-m van (1.4 8 szelep, 60 LE), és én kicsit több mint két éve tetettem rá egy sport dobot. Nem tudom merrefelé laksz, de pesten a Janó dob-nál csináltattam, és nagyon készségesek voltak. A kipufogódobjaik mérete egyezik a gyáriéval, van nekik halkabb, hangosabb több féle. Ott a helyszínen aplikálták fel az autóra, én választhattam hozzá véget stb... Az egész műveletért 20-25 ezret fizettem, annyi, hogy időpontot kell velük egyeztetni. Nagyon tudom ajánlani őket.... A dob azóta kicsit hangosodott még, mert kiégett, de még mindig nem zavaró mértékben, nagyon szép hangja van. Én a hangosabbikat választottam, de nem bántam meg. Ami érdekes benne, hogy gyorsításnál szépen szól, de pl. egy egyenletes tempónál (90-100) csendbe van, és nem zavaró a hangja. Én nem bántam meg, csak ajánlani tudom. :icon1:

Megosztás:

Szia!

Nekem is egy 2002-es X14NZ-m van (1.4 8 szelep, 60 LE), és én kicsit több mint két éve tetettem rá egy sport dobot. Nem tudom merrefelé laksz, de pesten a Janó dob-nál csináltattam, és nagyon készségesek voltak. A kipufogódobjaik mérete egyezik a gyáriéval, van nekik halkabb, hangosabb több féle. Ott a helyszínen aplikálták fel az autóra, én választhattam hozzá véget stb... Az egész műveletért 20-25 ezret fizettem, annyi, hogy időpontot kell velük egyeztetni. Nagyon tudom ajánlani őket.... A dob azóta kicsit hangosodott még, mert kiégett, de még mindig nem zavaró mértékben, nagyon szép hangja van. Én a hangosabbikat választottam, de nem bántam meg. Ami érdekes benne, hogy gyorsításnál szépen szól, de pl. egy egyenletes tempónál (90-100) csendbe van, és nem zavaró a hangja. Én nem bántam meg, csak ajánlani tudom. :icon1:

Budapesten lakom, meg fogom őket keresni, nagyon biztatónak tűnik amit írsz... :) Köszönöm!

Nagyon Boldog Békés Karácsonyt Nektek!!!

Megosztás:

Tudom, nem feltétlenül Opel téma, de vonóhorgos az autóm. Ha épp akarom leszerelhetem a vonóhorgot és bármikor visszatehetem? Vagy hivatalosan nem nyúlhatok hozzá, mert vonóhoroggal van vizsgáztatva? Hogyan van ez?

Én úgy gondolom ha vizsga nélkül felszerelni nem lehet akkor leszerelni sem. Bár kisebb az esélye annak hogy ha nincs fent nézik hogy a forgalmiban bent van-e, mintha fel van szerelve és egyből odanéz bele van-e vezetve. Aztán mondjuk nem tudom mi van akkor ha azt mondod hogy rozsdás volt és levetted festeni. :icon1: Meg aztán engem még csak egyszer ellenőriztek 2008-óta és akkor ki sem szállt az ürge a kocsiból csak a rendszámot nézte.

Megosztás:

Nekem régen egy calibrám volt,abban a katalizátort kiszedtem és kapott egy 100mm véget ugy hogy be lett hegesztve a gyári dobba.olyan volt mint egy benzines Zil.hangos.rövid távon jo mert mindenki azt nézte.de hosszu távon durva,velencei to igy 3* álltam meg.

Most hogy szétesett a katalizétor és kibeleztem van egy érces repedfazék mellékhangja.

Megosztás:

Nekem régen egy calibrám volt,abban a katalizátort kiszedtem és kapott egy 100mm véget ugy hogy be lett hegesztve a gyári dobba.olyan volt mint egy benzines Zil.hangos.rövid távon jo mert mindenki azt nézte.de hosszu távon durva,velencei to igy 3* álltam meg.

Pár éve a 1.0-es Swiftemből szedtem ki a katalizátort,de megbántam... Ronda hangja lett és zabált is, 1-2 hónap múlva tettük is vissza... :icon11:

Megosztás:

Nekem a calibrába c20ne blokk volt de számomra is hihetetlen 7 liter felet nem evet.de bezzeg az omega c20ne blokkal átlag az 10-11 nagy hideg 15liter,pedig az megkapot mindent ovatos használattal.Rimet olaj adalék.Fuch motor olaj.Spuri a benzinbe.de ha kitapostam a belét akkor az is 7-8 liter.ez nekem magas volt hogy miért csinálja.de egy astra lett belölle c18xe f caravan meg van egy x16xe g sedan.

Tényleg az x16xe-vel van valakinek tapasztalata?ez benzin/gáz.és sajnos füstöl és eszi az olajat.ha valaki talált rá valami okoságot az megoszthatná velem is.

Köszi.

Megosztás:

Nem.kb 1-2 honapja.kb 2500 km ment bele de már 2 liter olaj elfüstölt.föleg ha pl lámpánál áll kb 1-3 percet és induláskor pakolja tele a mögöttem álló kopasz clk mercis paraszt utasterét.de akkor jönn böven.mindegy az hogy benzin vagy gáz megy le a torkán.de nem hangos a blokk meg semmi.jövöre tervezem a vezérlést cserélni meg átnézni rendesen mert van garázs de nincs fütve.

Ha netán nem válaszolok csak holnap akkor nem bunkoságbol hanem mert 4éve vagyok itt de csak napi 5 hozzászolás jár.

Megosztás:

Nem.kb 1-2 honapja.kb 2500 km ment bele de már 2 liter olaj elfüstölt.föleg ha pl lámpánál áll kb 1-3 percet és induláskor pakolja tele a mögöttem álló kopasz clk mercis paraszt utasterét.de akkor jönn böven.mindegy az hogy benzin vagy gáz megy le a torkán.de nem hangos a blokk meg semmi.jövöre tervezem a vezérlést cserélni meg átnézni rendesen mert van garázs de nincs fütve.

Ha netán nem válaszolok csak holnap akkor nem bunkoságbol hanem mert 4éve vagyok itt de csak napi 5 hozzászolás jár.

Azért ez az olajfogyasztás már valóban sok. Nem ártana orvosolni mert hát azért műszakin ebben az állapotban nem is mehetne át legális körülmények között. Lehet, hogy jó móka befüstölni a mögötted lévőt, de ezzel más emberek, gyerekek tüdejét is szennyezed akik nem feltétlenül a közeljövőben és nem tüdőrákban szeretnének meghalni. Én úgy tudom a motorblokk, a gyűrűk ritkán kopnak el ha nem volt az autó elhanyagolva. Általában a hengerfejben vannak a problémák a 16 szelepes motoroknál pl. szelepszárszimmeringek kopása, szakadása aminek a javítása szerintem nem egy vállalhatatlan összeg, de persze nagyon ritkán előfordulhat gyűrűtörés is. Mondjuk ez utóbbit egy kompresszióméréssel ki lehet zárni vagy meg lehet erősíteni.

Megosztás:

Az a baj, hogy pont a dugattyúval - gyűrűvel és a blokkal van a baj. Annyira laza gyárilag az illesztés, illetve a puha gyűrű elkopnak. Gyakran sajnos már a gyűrűzés se segít, mert hordósak lesznek a hengerek, persze ez ellenőrizhető ha lent a hengerfej. De ilyenkor azért jöhet a hideg zuhany, hogy blokk ki, szétszed és irány a gépműhely... Túl méretes dugattyúk, blokk felfúrás, stb.

Nekem van egy z16xe-m vésztartalékra egy 2001 év végi B Vekiből, 2007 óta nálam van a moci, Én vettem ki, mert unokája a bácsikának összetörte. Én inkább most azon gondolkodom, hogy hogyan tároljam? Oké, hogy havonta egyszer átforgatom, olaj van benne. De nem tudom érdemes volna-e a hengerekbe egy kis olajat csepegtetni és úgy átforgatni?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.