Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Fűtés diagnosztika by szaki, telefonban:

1. Egy vákuumcsövem szar volt, nem váltott át

2. A radiátorom f...a, nincs baja

3. Meglett az idegesítő vízszivárgás, a radiátorra menő cső

4. a termosztát tökéletes

ami nem jó:

A terelőlemez, nem zár jól, így folyamatosan jön hideg is a radiátorra.

Szétszedését a műszerfalnak nem vállalta....

Tud valaki olyan embert aki a terelőlemezt meg tudná csinálni, tehát szétszedni meg összerakni a világmindenséget ott?

Na, mondtam én. :)

Nem olyan rémisztő az mint elsőre látszik, csak nem árt ha van egy plusz ember. Nem kell mindent szétszedni, elég a középkonzolt kiszedni, és lekötni a műszerfali köteget a motortérből, és akkor egyben kiemelhető a műszerfal. Legutóbb én már így csináltam az enyémet, és sokkal kevesebb munka, csak egyedül rohadt nehéz a műszerfal. :) Utána meg már tök jól hozzáférni a fűtésboxhoz.

Én bevállalnám szívesen, de nem tudom mikor leszek huzamosabb ideig pesten.

Megosztás:

Egyébként ajánlom mindenkinek az első helyzetjelzö smd ledet,kínából lett rendelve 28db kis smd van rajta.jó a fénye,kicsit xenonos beütést add a fénye.

GABIBÀCSI spongyát rá!

De már a hátsó lámpába tervezem megrendelni a sima izzó helyett a ledes izzót.

Majd ne csodálkozz, ha idő előtt tönkre mennek... ;)

Sajnos az a tapasztalatom, hogy gyáriag úgy rakják össze őket, hogy még 12 Volton is nagyobb áramot kapnak a ledek, mint amennyit szabad lenne.

A kocsi pedig üzem közben 13,5 Volt felett van... ;)

De én tévedjek inkább!!! :)

Módosítva : pszilaj
Megosztás:

Egyébként ajánlom mindenkinek az első helyzetjelzö smd ledet,kínából lett rendelve 28db kis smd van rajta.jó a fénye,kicsit xenonos beütést add a fénye.

GABIBÀCSI spongyát rá!

De már a hátsó lámpába tervezem megrendelni a sima izzó helyett a ledes izzót.

Az jó kis led, nekem is volt. Aztán a rendőr valamelyik reggel munkába menet ki is szedett vele, hogy van-e engedélyem. Mondtam hogy az csak a helyzetjelző, erre mondta hogy akkor ok, papírokat, azzal meg minden ok volt.

Olyan erős volt a led, hogy messziről símán valami gagyixenon h4-nek nézte :D

Kiszedtem, jobb a békesség, betettem hagyományos sárgát.

Szóval, csak óvatosan.

Megosztás:

Na, mondtam én. :)

Nem olyan rémisztő az mint elsőre látszik, csak nem árt ha van egy plusz ember. Nem kell mindent szétszedni, elég a középkonzolt kiszedni, és lekötni a műszerfali köteget a motortérből, és akkor egyben kiemelhető a műszerfal. Legutóbb én már így csináltam az enyémet, és sokkal kevesebb munka, csak egyedül rohadt nehéz a műszerfal. :) Utána meg már tök jól hozzáférni a fűtésboxhoz.

Én bevállalnám szívesen, de nem tudom mikor leszek huzamosabb ideig pesten.

Ehh, feladom :(

Kipróbáltam, megint van egy ideig fűtés, aztán elmegy, tök hideg jön, és teljesen véletlenszerűen :(

Kéne tényleg egy olyan ember aki látott már ilyet..

Te merre is laksz?

Megosztás:

Fűtés diagnosztika by szaki, telefonban:

1. Egy vákuumcsövem szar volt, nem váltott át

2. A radiátorom f...a, nincs baja

3. Meglett az idegesítő vízszivárgás, a radiátorra menő cső

4. a termosztát tökéletes

ami nem jó:

A terelőlemez, nem zár jól, így folyamatosan jön hideg is a radiátorra.

Szétszedését a műszerfalnak nem vállalta....

Tud valaki olyan embert aki a terelőlemezt meg tudná csinálni, tehát szétszedni meg összerakni a világmindenséget ott?

Hozd el, de arra számíts hogy itt alszol.. :D

Jelentem, hogy nekem 7000 forintba került a hátsó helyzetjelző és a féklámpák beledezése. 2009-ben. :-P

A helyzetjelzőkkel nekem is kéne kezdeni valamit, mert rohadt gyengécskék a gyári 4 Wattosak.. <_<

Megosztás:

Horkolok :D

Nem baj, éjjel aludni kell nem hallgatózni. :D De szerintem talán nem kell kivenni a műszerfalat, le lebontod a közékonzolt, kiveszed a kardánboxot, és a fűtésbox elejét leveszed akkor már szemmel is látni hogy a hideg-meleg választó mozgatására mennyire zárja el a radiátort vagy éppen a hideg levegő útját a zsalu.

Megosztás:

Nem baj, éjjel aludni kell nem hallgatózni. :D De szerintem talán nem kell kivenni a műszerfalat, le lebontod a közékonzolt, kiveszed a kardánboxot, és a fűtésbox elejét leveszed akkor már szemmel is látni hogy a hideg-meleg választó mozgatására mennyire zárja el a radiátort vagy éppen a hideg levegő útját a zsalu.

Látni látja, de úgyis a csappantyú mozgató része van eltörve, és kicserélni szerintem nem tudja, csak látni. De ha kibír még egy hetet, elmondom pontosan, Ogre barátnőjének a tdsi ugyan ezt dobta, most cserélik hétvégén :D

Megosztás:

Látni látja, de úgyis a csappantyú mozgató része van eltörve, és kicserélni szerintem nem tudja, csak látni. De ha kibír még egy hetet, elmondom pontosan, Ogre barátnőjének a tdsi ugyan ezt dobta, most cserélik hétvégén :D

Hát ezaz, ha ott állok szétszedett kocsival, nem lesz jobb :D

Megosztás:

Sziasztok! Tudom, hogy nem igazán ide tartozik: Ma az Oktogonnál álltam a pirosnál és lekoccolt hátulról egy nő, majd mikor megbeszéltük, hogy félreállunk meglépett. Szerencsére rendszáma megvolt, így hívtam rendőrt kaptam is egy jegyzőkönyvet az esetről. A lökhárító kicsit megnyomódott középen meg a rendszámtábla lámpája megsérült. A kocsi egy 5 ajtós f astra classic fényezetlen lökhárítóval. Valaki tudja, hogy mire számítsak? Üdv!

Megosztás:

Sziasztok! Tudom, hogy nem igazán ide tartozik: Ma az Oktogonnál álltam a pirosnál és lekoccolt hátulról egy nő, majd mikor megbeszéltük, hogy félreállunk meglépett. Szerencsére rendszáma megvolt, így hívtam rendőrt kaptam is egy jegyzőkönyvet az esetről. A lökhárító kicsit megnyomódott középen meg a rendszámtábla lámpája megsérült. A kocsi egy 5 ajtós f astra classic fényezetlen lökhárítóval. Valaki tudja, hogy mire számítsak? Üdv!

Bármire. :D Azzal hogy meglépett, jóval nagyobbat sz.pott, mintha kitöltött volna egy kéksárgát (már ha volt biztosítása) A lényeg, hogy a kékek csináltak jegyzőkönyvet. Gyakorlatilag így is meglesz a kárfelvétel, ahogy egyébként lenne, ugyan úgy nem nyúlhatsz hozzá, amíg nem mondták azt hogy lehet, viszont. Mivel most hajkurászni kell a p.csát, ezért sanszos hogy tolódik. A vége valószínűleg az lesz, hogy felajánlanak egy "közös megegyezés" című számot, amit hozzád vágnak, hogy ennyi. Szervizes, számlás javításos blablát jobban jársz, ha passzolod, mert kegyetlen mértékben nekiállnak avultatni, nekem a törött gsi lökös, plusz horpadt vas kombóra gazdasági Tk-t akartak dobni, közös megegyezésre meg adtak majdnem egy százast. Ha a drágaságnak nincs biztosítása, akkor sincs vész, rendőri jegyzőkönyv alapján, intézik mintha lett volna, rajta meg majd egyszer valahogy bevasalják. A hátsó lököst majd mindenképp érdemes lenne levenni, benézni alá, ott nem sérült -e semmi, de ha a lökös is csak horpadt, akkor visszalehet csinálni pofásra. Viszont már hűvösek vannak, ne állj neki nyomkodni, ha rúgja ki magát, akkor kicsit melegítsd meg hőlégfúvóval, és utána nyomkodd vissza, különben randa fehér folt marad ott, ahol hajlítva lett.

• Like 1
Megosztás:

Úgy 5 év után végre:

IMG_20141017_164900.jpg

:D Ezzel most asszem kettőre redukáltam az autón a nem működő dolgokat, az egyik a motoros antenna, kell hozzá egy szárat vegyek, mert a régit letörtem, most egy manuális van benne, na meg a fékfolyadékszint visszajelző. Minden más működik az autón. (beleértve az összes műszerfali izzót is :P)

Ma meg egy ilyen tévedt be hozzánk a műhelybe:

IMG_20141017_113232.jpg

IMG_20141017_113404.jpg

Alu/szilícium/magnézium/nemtommi, a maradék meg karbon és műanyag.

IMG_20141017_113812.jpg

Az ám a gumiméret! :)

IMG_20141017_113742.jpg

X5 mankókerék? :D

Módosítva : wookie
Megosztás:

Úgy 5 év után végre:

:D Ezzel most asszem kettőre redukáltam az autón a nem működő dolgokat, az egyik a motoros antenna, kell hozzá egy szárat vegyek, mert a régit letörtem, most egy manuális van benne, na meg a fékfolyadékszint visszajelző. Minden más működik az autón. (beleértve az összes műszerfali izzót is :P)

hát izé és ez nagyon hiányzott neked oda? :huh: ja meg akko mán mé nem LEDes? :evilgrin:

Megosztás:

hát izé és ez nagyon hiányzott neked oda? :huh: ja meg akko mán mé nem LEDes? :evilgrin:

Párszor már jól jött volna. Amúgy meg, annyira jó a kocsi, hogy nincs mit csinálni rajta. :D :P :smartass: Meg ha már van akkor működjön.

A ledesítés még várat magára, bár már ahhoz is beszereztem néhány lego elemet:

IMG_20140930_201132.jpg

E90 hátsó lámpatestek... unalmas estékre. :P

Egyelőre minden izzós, aztán majd egyszerre.

Megosztás:

Az király,szerencsére még nem szedtek ki a rend örei.de tényleg nagy fénye van.legfeljebb majd megy a motoromba.

De múltkor részese voltam egy csúnya balesetnek és az opelel zártam a sávot és helyzetjelzö világított csak de nem szóltak pedig 3kocsival voltak kint,persze a balesettel voltak elfoglalva de amíg a tüzolto darut vártuk addig csak sétálgattak a kocsi körül.

Megosztás:

Bármire. :D Azzal hogy meglépett, jóval nagyobbat sz.pott, mintha kitöltött volna egy kéksárgát (már ha volt biztosítása) A lényeg, hogy a kékek csináltak jegyzőkönyvet. Gyakorlatilag így is meglesz a kárfelvétel, ahogy egyébként lenne, ugyan úgy nem nyúlhatsz hozzá, amíg nem mondták azt hogy lehet, viszont. Mivel most hajkurászni kell a p.csát, ezért sanszos hogy tolódik. A vége valószínűleg az lesz, hogy felajánlanak egy "közös megegyezés" című számot, amit hozzád vágnak, hogy ennyi. Szervizes, számlás javításos blablát jobban jársz, ha passzolod, mert kegyetlen mértékben nekiállnak avultatni, nekem a törött gsi lökös, plusz horpadt vas kombóra gazdasági Tk-t akartak dobni, közös megegyezésre meg adtak majdnem egy százast. Ha a drágaságnak nincs biztosítása, akkor sincs vész, rendőri jegyzőkönyv alapján, intézik mintha lett volna, rajta meg majd egyszer valahogy bevasalják. A hátsó lököst majd mindenképp érdemes lenne levenni, benézni alá, ott nem sérült -e semmi, de ha a lökös is csak horpadt, akkor visszalehet csinálni pofásra. Viszont már hűvösek vannak, ne állj neki nyomkodni, ha rúgja ki magát, akkor kicsit melegítsd meg hőlégfúvóval, és utána nyomkodd vissza, különben randa fehér folt marad ott, ahol hajlítva lett.

Nagyobb a baj, mint gondoltam mert a kis lámpa rész konkrétan ki is törött a lökhárítóból meg elnyomhatott valamit a csomagtér ajtón mert megvan szorulva. Nem is feszegetem majd ha jön a kárfelmérő..Szerencsére a a károkozót megtalálták egyből. Pedig gondoltam ma éjszaka autózom egyet csak úgy végre. Eléggé elcseszte a kedvem a "kedves" hölgy:(

Megosztás:

Úgy 5 év után végre:

Ma meg egy ilyen tévedt be hozzánk a műhelybe:

Alu/szilícium/magnézium/nemtommi, a maradék meg karbon és műanyag.

Az ám a gumiméret! :)

X5 mankókerék? :D

Kell a régi motoros antennám? A vége törött, kettőből összeraksz egyet :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.