Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Én is így tudtam. Akkor köszi, elektromos hiba kizárva. Marad a derót, meg a termosztát, azt csütörtökön cserélik ki, én nem mertem nekiállni. :) Mehetek vectrával dolgozni, tök rossz :D

Szörnyű lehet. :lol: Szinte sajnállak hogy bele kell ülnöd abba a szörnyű... áhh... kabbe :P :D

De hogy jobb kedved legyen, elmesélem, hogy szétszedtem a lámpákat atomjaikra :D Tök jók csak egy kicsit poros volt a foncsor. :D (viszont a rendszámodat nem tudom leszedni róla :D )

Megosztás:

Nagy kérdésem lenne. Ugye a fűtés, hol van hol nincs. Átmostam a rendszert, nem lett jobb, hol van hol nincs.

De a radiátor ha dugulva lenne, gondolom sose lenne fűtés.

Amúgy diavia klímás cucc.

Kérdés:

Ha tekergetem a fűtést, hogy hideg vagy meleg legyen , akkor az csak egy bowdent mozgat, és a fűtéscsapot zárom/nyitom vele, vagy van valami elektronika is amit még bazergál ? (mivel klímás)

Vagy csak mechanikus és kalap?

Motortérben nincs fűtéscsap?

Megosztás:

Ezt sose értettem , amikor lenyúlnak a filmben egy lapos valamivel és felhúzkodják mit csinálnak, mert például itt hátul a zármotor és a rudazatja vízszintessen van, tehát felfelé hiába húzzák, egyrészt másrészt meg minden zármechanika az üveg síkján bellül található . :blink:

Kérdezd meg J0hnny-t, hogy kell utángyártott kpzáras korzát felnyitni pl. :D

Megosztás:

Ezt sose értettem , amikor lenyúlnak a filmben egy lapos valamivel és felhúzkodják mit csinálnak, mert például itt hátul a zármotor és a rudazatja vízszintessen van, tehát felfelé hiába húzzák, egyrészt másrészt meg minden zármechanika az üveg síkján bellül található . :blink:

Ha szedtél már szét gyári zárat, de elég levenni a kárpitot, nem egy bonyolult cucc. Főleg ami pöckös mint az opelé. Egy darab erősebb dróttal fel lehet nyitni. Ennek meggátolására van benne a reteszelés funkció, a gyári központiban.

De mi kee'?

Fényszóróüveg, meg ha akad, vezető (jobb egy) üléssín, az állítható magasságú.

Nagy kérdésem lenne. Ugye a fűtés, hol van hol nincs. Átmostam a rendszert, nem lett jobb, hol van hol nincs.

De a radiátor ha dugulva lenne, gondolom sose lenne fűtés.

Amúgy diavia klímás cucc.

Kérdés:

Ha tekergetem a fűtést, hogy hideg vagy meleg legyen , akkor az csak egy bowdent mozgat, és a fűtéscsapot zárom/nyitom vele, vagy van valami elektronika is amit még bazergál ? (mivel klímás)

Vagy csak mechanikus és kalap?

A rendszerben nincs fűtéscsap, a víz a fűtőradiátorban folyamatosan kering ha jár a motor. A bowdennel mindössze egy terelőlemezt mozgatsz. Ezért tud az opelekben forró nyári napon brutális meleg áradni a lábtérből "elzárt" fűtés mellett is. Ráadásul a kis vízkörön van, így ebbe a termosztát se nagyon szól bele.

Nem tudom neked milyen a diaviád, annyit tudok róla, hogy amelyik gombos, az elvileg ugyanúgy azokat a lapokat mozgatja, mint a bowden, csak egy kis elektromotorral.

Szóval ez a hol van fűtés, hol nincs, számomra rejtély. A rendszert ismerve,milyen akkor fordulhatna elő, ha valaki/valami folyton elzárná/kinyitná a terelőlapot a fűtőradiátor fölött.

Megosztás:

Érdekes dolgokkal futottam össze nemrég. Mindegyik alanya egy csótányseggű volt.

Megyek hazafele a minap sopronban, előttem egy fastra, furcsálltam a hátsó lámpáját, aztán leesett miért.

A helyzetjelző mellett égett a féklámpa is, de azonos fényerővel, és gyanúsan semleges fénye volt teljes felületen. Aztán fékezéskor az egész együtt egyszerre erősödött fel.

Nekem gyanús, hogy emberünk elég jófajta módon beledezte a lámpát, másképp nem tudom ezt hogy hozta össze mert az astrában nincs hely kétszálas izzónak.

Annyiban jobb,hogy gyárilag alig látszik a féklámpa, mert pici a felület, viszont a felerősödő féklámpának nem vagyok híve, szerintem kevésbé feltűnő, mint ha a helyzetjelző mellett egy tök másik, kicsit arrébb lévő lámpa világít fékezéskor, mint pl a vectránál.

A másik vicceset londonországban láttam a hétvégén, körbe "géesített" példány, hátul tárcsa, elöl 236-os fékkel... De nagy felni meg piros nyereg az volt.....

Megosztás:

Érdekes dolgokkal futottam össze nemrég. Mindegyik alanya egy csótányseggű volt.

Megyek hazafele a minap sopronban, előttem egy fastra, furcsálltam a hátsó lámpáját, aztán leesett miért.

A helyzetjelző mellett égett a féklámpa is, de azonos fényerővel, és gyanúsan semleges fénye volt teljes felületen. Aztán fékezéskor az egész együtt egyszerre erősödött fel.

Nekem gyanús, hogy emberünk elég jófajta módon beledezte a lámpát, másképp nem tudom ezt hogy hozta össze mert az astrában nincs hely kétszálas izzónak.

Annyiban jobb,hogy gyárilag alig látszik a féklámpa, mert pici a felület, viszont a felerősödő féklámpának nem vagyok híve, szerintem kevésbé feltűnő, mint ha a helyzetjelző mellett egy tök másik, kicsit arrébb lévő lámpa világít fékezéskor, mint pl a vectránál.

A másik vicceset londonországban láttam a hétvégén, körbe "géesített" példány, hátul tárcsa, elöl 236-os fékkel... De nagy felni meg piros nyereg az volt.....

Volt itt egy ledes csávó akinek be is szóltam, lehet azt láttad, ő házilag ledezte be a hátsólámpát. :)

Nekem nincs gsi-tve, viszont van elöl 256 hűtött, hátul meg dob :)

Megosztás:

Ha szedtél már szét gyári zárat, de elég levenni a kárpitot, nem egy bonyolult cucc. Főleg ami pöckös mint az opelé. Egy darab erősebb dróttal fel lehet nyitni. Ennek meggátolására van benne a reteszelés funkció, a gyári központiban.

Fényszóróüveg, meg ha akad, vezető (jobb egy) üléssín, az állítható magasságú.

A rendszerben nincs fűtéscsap, a víz a fűtőradiátorban folyamatosan kering ha jár a motor. A bowdennel mindössze egy terelőlemezt mozgatsz. Ezért tud az opelekben forró nyári napon brutális meleg áradni a lábtérből "elzárt" fűtés mellett is. Ráadásul a kis vízkörön van, így ebbe a termosztát se nagyon szól bele.

Nem tudom neked milyen a diaviád, annyit tudok róla, hogy amelyik gombos, az elvileg ugyanúgy azokat a lapokat mozgatja, mint a bowden, csak egy kis elektromotorral.

Szóval ez a hol van fűtés, hol nincs, számomra rejtély. A rendszert ismerve,milyen akkor fordulhatna elő, ha valaki/valami folyton elzárná/kinyitná a terelőlapot a fűtőradiátor fölött.

Köszi. Akkor reménykedem hogy a termosztát megoldja.

Megosztás:

Szintén zenész :D Sőt még kis ff. hengerem is van ráadásul :D

Volt itt egy ledes csávó akinek be is szóltam, lehet azt láttad, ő házilag ledezte be a hátsólámpát. :)

Nekem nincs gsi-tve, viszont van elöl 256 hűtött, hátul meg dob :)

Azzal nincs baj, viszont amikor a hátulja megállt, amikor az eleje még csak visít, az nem vicces :D

Megosztás:

Én is azt tartom egészségesnek, amikor a helyzetjelző és a féklámpa különálló. Sokkal feltűnőbb. Viszont én is beledeztem, de gyári állapotúnak látszik. Viszont messzebbről látszanak, mint az izzós kivitel... :D

A fék 236-os hűtött tárcsa+dob+22es ffékhenger.

Hétvégén apám Astrájába is berakom a 22es főfékhengert. Biztos ami tuti... :D

Megosztás:

Katasztrofális ledezéseket lehet látni itt-ott. Jót eddig kettőt láttam és azok is jóval többe kerültek, mint amennyit ért az egész. A kedvenceim azok, akik kívülről fölragasztják a szalagot a lámpa külső felére (a legszebb amikor kívülről... :lol: :D )

Megosztás:

Fűtés diagnosztika by szaki, telefonban:

1. Egy vákuumcsövem szar volt, nem váltott át

2. A radiátorom f...a, nincs baja

3. Meglett az idegesítő vízszivárgás, a radiátorra menő cső

4. a termosztát tökéletes

ami nem jó:

A terelőlemez, nem zár jól, így folyamatosan jön hideg is a radiátorra.

Szétszedését a műszerfalnak nem vállalta....

Tud valaki olyan embert aki a terelőlemezt meg tudná csinálni, tehát szétszedni meg összerakni a világmindenséget ott?

Megosztás:

Katasztrofális ledezéseket lehet látni itt-ott. Jót eddig kettőt láttam és azok is jóval többe kerültek, mint amennyit ért az egész. A kedvenceim azok, akik kívülről fölragasztják a szalagot a lámpa külső felére (a legszebb amikor kívülről... :lol: :D )

Jelentem, hogy nekem 7000 forintba került a hátsó helyzetjelző és a féklámpák beledezése. 2009-ben. :-P

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.