zotya975 Elküldve Szeptember27, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2014 sztem ez nem igazán jó logika nem gondoltál, hogy a dobokban azokat a bizbaszokat felújítod/cseréled? Ha a 100centi 1%-ot nyúlik akkor ugye 101-lesz ha a 110 nyúlik 1% az meg 101.1 lehet nem sok az az 1 mili különbség, nem tudom ez hány % fékeltérést jelent a pofáknál. 5 éve kapott újat mindenből, azóta a pofák és a munkahengerek már lettek cserélve, csak a dob 5 éves, a rögzítőszett szintén lett cserélve az utánállító a régi de ki lett polírozva szerintem ne szorul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Szeptember27, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2014 Ha a 100centi 1%-ot nyúlik akkor ugye 101-lesz ha a 110 nyúlik 1% az meg 101.1 lehet nem sok az az 1 mili különbség, nem tudom ez hány % fékeltérést jelent a pofáknál. 5 éve kapott újat mindenből, azóta a pofák és a munkahengerek már lettek cserélve, csak a dob 5 éves, a rögzítőszett szintén lett cserélve az utánállító a régi de ki lett polírozva szerintem ne szorul. oké oké Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember27, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2014 oké oké Végig zongoráztam minden műszakikor mindent az üzemi fék jó volt a kézifék soha nem fért bele a határba így cserélni kellett (van már 3 db), ezért gontolam arra hogy külön-külön állíthatóvá teszem a két oldalt. Aztán a gyengébben tekerek egy kicsit. Ott levágom menet rá és egy önzáró anya. Végülis elég az egyik oldalt szerintem. Így aztán oldalanként tudom állítani. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Szeptember27, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2014 Végig zongoráztam minden műszakikor mindent az üzemi fék jó volt a kézifék soha nem fért bele a határba így cserélni kellett (van már 3 db), ezért gontolam arra hogy külön-külön állíthatóvá teszem a két oldalt. Aztán a gyengébben tekerek egy kicsit. Ott levágom menet rá és egy önzáró anya. Végülis elég az egyik oldalt szerintem. Így aztán oldalanként tudom állítani. ja értem, végül is Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Végig zongoráztam minden műszakikor mindent az üzemi fék jó volt a kézifék soha nem fért bele a határba így cserélni kellett (van már 3 db), ezért gontolam arra hogy külön-külön állíthatóvá teszem a két oldalt. Aztán a gyengébben tekerek egy kicsit. Ott levágom menet rá és egy önzáró anya. Végülis elég az egyik oldalt szerintem. Így aztán oldalanként tudom állítani. Nekem eddig sose volt gondom a kézifékkel műszakin, pedig még a gyári kötél van benne. Nem lehet, hogy maga a kötél anyagminősége a kritikán aluli? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Nekem eddig sose volt gondom a kézifékkel műszakin, pedig még a gyári kötél van benne. Nem lehet, hogy maga a kötél anyagminősége a kritikán aluli? Hát, tuti itt is igaz az ár-érték arány, de most próbálgassak drágábbat és hátha majd jó lesz 2 év mulva is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Vagy szerezz egy bontott gyárit. :D Nekem is 270-t bírt a gyári kötél, igaz a vectránál még buzibb megoldású, de akkor is csak azért ment szét, mert a kerékcsapágy megadta magát és minden szétsült. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Vagy szerezz egy bontott gyárit. :D Nekem is 270-t bírt a gyári kötél, igaz a vectránál még buzibb megoldású, de akkor is csak azért ment szét, mert a kerékcsapágy megadta magát és minden szétsült. Na és milyen volt a koncert? :D Amúgy végre jó idő van: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyonkezdő Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Végig zongoráztam minden műszakikor mindent az üzemi fék jó volt a kézifék soha nem fért bele a határba így cserélni kellett (van már 3 db), ezért gontolam arra hogy külön-külön állíthatóvá teszem a két oldalt. Aztán a gyengébben tekerek egy kicsit. Ott levágom menet rá és egy önzáró anya. Végülis elég az egyik oldalt szerintem. Így aztán oldalanként tudom állítani. Vagy a gyengébbik oldalon felhegeszted a kézifék kilincset. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Vagy a gyengébbik oldalon felhegeszted a kézifék kilincset. Az is egy megoldás. Közben.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Ha valaki még nem látta volna élőben..a radiátor: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 :D Most raktam vissza a lakásban az összeset, leszereltem őket átmosni a belső részük nagyon poros volt. A földszintről az udvarra vittem ki őket az elemeltről a sarokádba...szóval kösz a képet. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Állat :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Végre bekerült az új légelosztó doboz elsőrész innen megy le a levegő a hátsó lábtérbe. Sokat szoptam vele, mire rájöttem hogy ki kell venni a kesztyűtartót, mert az sokat merevíti a műszerfalat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Tél előtt még ez nekem is tervbe van, csak az a bibi hogy nincs fűtésboxom meg szőnyegem :D Végre bekerült az új légelosztó doboz elsőrész innen megy le a levegő a hátsó lábtérbe. Sokat szoptam vele, mire rájöttem hogy ki kell venni a kesztyűtartót, mert az sokat merevíti a műszerfalat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Tél előtt még ez nekem is tervbe van, csak az a bibi hogy nincs fűtésboxom meg szőnyegem :D Elméletileg rá lehet szerelni a meglévő fűtésboxra is, mert ott van lefalazva a helye, de viszont a zsalu ami zárja-nyitja az nincs bent. A szőnyeget először én sem akartam kicserélni gondoltam kivágom szikével a régiből a könnyítést, de annyira elvékonyítom ezzel hogy nem tuti hogy egyben maradna, de talán kivitelezhető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Most raktam vissza a lakásban az összeset, leszereltem őket átmosni a belső részük nagyon poros volt. A földszintről az udvarra vittem ki őket az elemeltről a sarokádba...szóval kösz a képet. :D ráérős.... egyébként ez milyen felszereltséggel járt? vagy későbbi modellekbe lett széria? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Wookie mester szerint érdemes cserélni kompletten a fűtésboxot, meg a szőnyeget. Meg akkormár kitakarítanám rendesen a járatokat, meg megkapná a díszkivilágítást is. Elméletileg rá lehet szerelni a meglévő fűtésboxra is, mert ott van lefalazva a helye, de viszont a zsalu ami zárja-nyitja az nincs bent. A szőnyeget először én sem akartam kicserélni gondoltam kivágom szikével a régiből a könnyítést, de annyira elvékonyítom ezzel hogy nem tuti hogy egyben maradna, de talán kivitelezhető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 ráérős.... egyébként ez milyen felszereltséggel járt? vagy későbbi modellekbe lett széria? Hát ezt passzolom, egy barátomtól vettem, szokott opelokat bontani. Wookie mester szerint érdemes cserélni kompletten a fűtésboxot, meg a szőnyeget. Meg akkormár kitakarítanám rendesen a járatokat, meg megkapná a díszkivilágítást is. Pontosan a box első-felső része más az alsó részében van a radiátor a hátsó meg szerintem csak a műszerfal kiszedése után jön ki. Ezt 2 csavar fogta meg patentfülek, csak a hely volt szűkös. A szőnyeget is érdemes ha van, csak én kimostam és nagyon nehezen száradt ki. Végülis ez nem is a szőnyeg hanem az alatta lévő szivacs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Még jó, hogy már erről is írtam blogposztot. :D http://napivuki.blog.hu/2014/04/10/neverending_story_626 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Még jó, hogy már erről is írtam blogposztot. :D http://napivuki.blog.hu/2014/04/10/neverending_story_626 Igy utólag belenézve rémlik hogy olvastam is valamikor. Nagyon érezni hátul a fűtést? Sajna mivel nekem nem zárnak tökéletesen a zsaluk sok levegő elmegy másfele. De én elvágtam a szivacsot középen is meg jobb oldalt is az ECU-alatt. A felső szivacsot szintén elvágtem a pedálok felett az anyósoldalit meg bent hagytam. Több mindent akartom még most csinálni ha már bontva van, például meg akartam szüntetni a középső befúvó állandó hideg csatornáját hogy ne kelljen télen szivaccsal tömködni, gondoltam valahogy összenyitom az alsó szabályozható résszel, de ennek a közelébe sem értem a bontásnál. Aztán meg ki akartam húzni a gyári kp-zár kábelkorbácsot ami elmegy a biztosíték doboztól egészen a jobb oldali B-oszlopoig, de ez is bent maradt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 A "kéthavi Vuki" blogba :evilgrin: Még jó, hogy már erről is írtam blogposztot. :D http://napivuki.blog.hu/2014/04/10/neverending_story_626 Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Legjobb fék a gáz :D Nálam a motorfék üzemel. De az keményen! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember28, 2014 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2014 Azon gondolkodom, hogy szinte minden műszakikor cserélnem kell a kézifék köteletet. Féloldaladan fog , az utánállitót nem tekerhettem, mert az üzemi fék jó volt. Na arra gondoltam hogy levágom a közösítésnél a szegecseket, menetet vágok a rudakra és kapnak önzáró anyát így lehet külön állítai őket. Azért minden műszakikor egy 6-7 ezres kézifékkötél hát a faxom. Ugye az egyik oldal eleve hosszabb, ha egyformán nyúlik , az egyik eleve jobban fog. Én nem értek olyan dolgokhoz ami az autón alul van. :sick: Annyi biztos, hogy utoljára akkor cseréltettem kézifék kötelet, amikor a kocsit vettem. Annak pedig 9 éve és 150 ezer kilométerrel ezelőtt... Októberben lesz vizsgás a kocsi, remélem rendben lesz! Eddig mindig rendben volt, és nem maszek vizsgaállomáson, hanem az államin. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts