wookie Elküldve Július28, 2014 Megoszt Elküldve Július28, 2014 Elvileg rendelkezik kopogásérzékelővel, így nem nagyon értem a funkcióját. Elvileg, gyakorlatilag meg ha van az egyik, nincs a másik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július28, 2014 Megoszt Elküldve Július28, 2014 Elvileg, gyakorlatilag meg ha van az egyik, nincs a másik. Lehet hogy az oktánszám dugó annyival tolja arrább az előgyujtás értékét amennyivel a kopogásérzékelő már nem tudná. Így ha megfordítod a dugót más lesz az a sáv amin bellül a kopogárézékelő "hallásra" állítgat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július28, 2014 Megoszt Elküldve Július28, 2014 Lehet hogy az oktánszám dugó annyival tolja arrább az előgyujtás értékét amennyivel a kopogásérzékelő már nem tudná. Így ha megfordítod a dugót más lesz az a sáv amin bellül a kopogárézékelő "hallásra" állítgat. Arrébb. (Ha elírás nemszóótam ) Erre én is gondoltam, mert amúgy 91/95/98-ra írja c20xe-t, de ilyen megoldással még eddig nem találkoztam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július28, 2014 Megoszt Elküldve Július28, 2014 Arrébb. (Ha elírás nemszóótam ) Erre én is gondoltam, mert amúgy 91/95/98-ra írja c20xe-t, de ilyen megoldással még eddig nem találkoztam. Nem elírás, nem nagyon megy a helyesírás. :icon1: Lehet valamni öszvérmegoldás, amikor áttáltak az oktánszámdugóról a kopogásérzékelőre, volt egy kis átfedés a gyártósoron. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Július28, 2014 Megoszt Elküldve Július28, 2014 Vagy nemtudtak olyan motorvezérlőt csinálni, ami ekkora tartományban átfogná az előgyújtási jelleggörbét, ezzel meg lehet ide-oda tologatni és azon belül beavatkozik, ha kell. Strobival ki lehetne villogni, hogy melyik ad többet. Jó üzemanyagnál érezhető a különbség ;) Nem elírás, nem nagyon megy a helyesírás. :icon1: Lehet valamni öszvérmegoldás, amikor áttáltak az oktánszámdugóról a kopogásérzékelőre, volt egy kis átfedés a gyártósoron. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július28, 2014 Megoszt Elküldve Július28, 2014 Vagy nemtudtak olyan motorvezérlőt csinálni, ami ekkora tartományban átfogná az előgyújtási jelleggörbét, ezzel meg lehet ide-oda tologatni és azon belül beavatkozik, ha kell. Strobival ki lehetne villogni, hogy melyik ad többet. Jó üzemanyagnál érezhető a különbség ;) Általában össze-vissza tankolok éppen ahol rámjön, és sima 95-öt szoktam etanollal keverve. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Július29, 2014 Megoszt Elküldve Július29, 2014 (edited) Az enyém meg LPG-s, szóval azt az 5-5 liter benzint inkább tankolok jobbfajtát, ne csörömpöljön :) Az előző hsz. második fele a C20XE cartársra vonatkozott :D Általában össze-vissza tankolok éppen ahol rámjön, és sima 95-öt szoktam etanollal keverve. :icon1: Módosítva Július29, 2014 : Bundee Link to comment Megosztás: More sharing options...
Azazel2563 Elküldve Július29, 2014 Megoszt Elküldve Július29, 2014 sziasztok. Kérdésem a következő: bele lehet e tenni a b vectra ülést f astrába. Korábban azt irtátok kompatibilis, megnéztem eltér a sín felfogatása illetve a síntávolság se ugyanaz. Valaki tette már be? Mi a tapasztalata. Köszönöm mindenkinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Július29, 2014 Megoszt Elküldve Július29, 2014 Az enyém meg LPG-s, szóval azt az 5-5 liter benzint inkább tankolok jobbfajtát, ne csörömpöljön :) Az előző hsz. második fele a C20XE cartársra vonatkozott :D És melyik állás melyik benziné? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július29, 2014 Megoszt Elküldve Július29, 2014 sziasztok. Kérdésem a következő: bele lehet e tenni a b vectra ülést f astrába. Korábban azt irtátok kompatibilis, megnéztem eltér a sín felfogatása illetve a síntávolság se ugyanaz. Valaki tette már be? Mi a tapasztalata. Köszönöm mindenkinek. Az A vecié tehető átt egy az egyben, de minden belerakható némi szereléssel, van akinek omegáé került bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Július29, 2014 Megoszt Elküldve Július29, 2014 Eladom feleslegessé vált, saját készítésű OPEL-es fejtámlahuzatom frissen Perwollal mosva. :-D 2.500 Ft és postaköltséget én állom, ami persze benne van az árban! Annyit tudni kell, hogy a lyukas fejtámlákra passzol feszesen! Képek mellékelve: http://kepfeltoltes.hu/140729/Fejt_mlahuzat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/140729/Fejt_mlahuzat2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ha érdekel írj! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július29, 2014 Megoszt Elküldve Július29, 2014 Eladom feleslegessé vált, saját készítésű OPEL-es fejtámlahuzatom frissen Perwollal mosva. :-D 2.500 Ft és postaköltséget én állom, ami persze benne van az árban! Annyit tudni kell, hogy a lyukas fejtámlákra passzol feszesen! Képek mellékelve: http://kepfeltoltes.hu/140729/Fejt_mlahuzat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/140729/Fejt_mlahuzat2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ha érdekel írj! Hány darab van? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Július29, 2014 Megoszt Elküldve Július29, 2014 Azt meg kellene strobival nézni, hogy melyik álláshoz mi tartozik. Kíváncsiságból már megnéztem egy csomó rajzot, de egyiken sem jelöli. És melyik állás melyik benziné? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Július30, 2014 Megoszt Elküldve Július30, 2014 Hány darab van? :rolleyes: 1 pár (2 db) :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Raptor1 Elküldve Július30, 2014 Megoszt Elküldve Július30, 2014 Üdv! Esetleg tud valaki pesten relatív olcsó opel bontót? Mert kellene egy 6pk-s főtengely tárcsa a szervósításhoz. Vagy ha valakinek van eladó, az ne tartsa magában :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Július30, 2014 Megoszt Elküldve Július30, 2014 Üdv! Esetleg tud valaki pesten relatív olcsó opel bontót? Mert kellene egy 6pk-s főtengely tárcsa a szervósításhoz. Vagy ha valakinek van eladó, az ne tartsa magában :) Itt a fórumon is hirdet egy bontos, nézd meg az adokveszekben, és ott a telszáma. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jana82 Elküldve Július30, 2014 Megoszt Elküldve Július30, 2014 Az A vecié tehető átt egy az egyben, de minden belerakható némi szereléssel, van akinek omegáé került bele. Nekem nem volt jó az A Vecié, teljesen mást volt, de kicseréltem a sínt és pöpec lett :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július30, 2014 Megoszt Elküldve Július30, 2014 Nekem nem volt jó az A Vecié, teljesen mást volt, de kicseréltem a sínt és pöpec lett :) Lehet, hozzám is másodkézből jött az információ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július30, 2014 Megoszt Elküldve Július30, 2014 Nekem nem volt jó az A Vecié, teljesen mást volt, de kicseréltem a sínt és pöpec lett :) Lehet, hozzám is másodkézből jött az információ. Az érdekes, mert hogy az A vectráé egy és ugyanaz mint az astra. A sín is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Azazel2563 Elküldve Július30, 2014 Megoszt Elküldve Július30, 2014 B Vectra Szerintetek befér? Nyilván a sinnel szopni kell, szélesség magasság hosszúság kombóra gondolok. Az a Vectra nekem csúnya, akkor inkább keresek valami csigazabáló francia üllést. ???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július31, 2014 Megoszt Elküldve Július31, 2014 B Vectra Szerintetek befér? Nyilván a sinnel szopni kell, szélesség magasság hosszúság kombóra gondolok. Az a Vectra nekem csúnya, akkor inkább keresek valami csigazabáló francia üllést. ???? Az omegáé is belefér akkor gondolom a B Vectráé is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július31, 2014 Megoszt Elküldve Július31, 2014 Hát nem ment ma jól kocsi vizsgáztatás... :( -Első lengőkar hátsó szillentjei kukák. -Toronyszillent kuka. -Az abroncsok oldalfalai repedezettek, nem megfelelő (profilmélység 5-6 mm... ) -Hátsó fék eltérés 31% Amit nem tudtak megmagyarázni, az az, hogy az első fék pumpál egy kicsit. De csak addig, amíg erőssen nem kezdenek fékezni, azután már nincs baj. Lesz mit csinálni. Szerencsére a kéziféknél is közel ennyi az eltérés, tehát nem patront kell cserélnem. Felcsiszolás, érintővel felszabályzás, aztán kiderül. A többi csere. Illetve a guminál nem tudok hirtelen venni 4 új gumit, így vagy a télivel viszem, vagy elkérem az apáméról a jókat a vizsga erejéig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július31, 2014 Megoszt Elküldve Július31, 2014 Hát nem ment ma jól kocsi vizsgáztatás... :( -Első lengőkar hátsó szillentjei kukák. -Toronyszillent kuka. -Az abroncsok oldalfalai repedezettek, nem megfelelő (profilmélység 5-6 mm... ) -Hátsó fék eltérés 31% Amit nem tudtak megmagyarázni, az az, hogy az első fék pumpál egy kicsit. De csak addig, amíg erőssen nem kezdenek fékezni, azután már nincs baj. Lesz mit csinálni. Szerencsére a kéziféknél is közel ennyi az eltérés, tehát nem patront kell cserélnem. Felcsiszolás, érintővel felszabályzás, aztán kiderül. A többi csere. Illetve a guminál nem tudok hirtelen venni 4 új gumit, így vagy a télivel viszem, vagy elkérem az apáméról a jókat a vizsga erejéig. A hátsó fék nem is vészes, szerintem az utánállítóval ezt simán lehet korrigállni. A toronyszilent az pontosan micsoda? Az a fekete műanyag ami látszik a motortérből? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július31, 2014 Megoszt Elküldve Július31, 2014 (edited) A hátsó fék nem is vészes, szerintem az utánállítóval ezt simán lehet korrigállni. A toronyszilent az pontosan micsoda? Az a fekete műanyag ami látszik a motortérből? A toronyszillentnél sejtettem, hogy akadékoskodni fognak. :D De mondjuk két évesen nem így kellene kinézniük... http://kepfeltoltes.hu/140731/20140731035_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/140731/20140731036_www.kepfeltoltes.hu_.jpg De a kerékre nem gondoltam volna... http://kepfeltoltes.hu/140731/20140731033_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Módosítva Július31, 2014 : pszilaj Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július31, 2014 Megoszt Elküldve Július31, 2014 A toronyszillentnél sejtettem, hogy akadékoskodni fognak. :D De mondjuk két évesen nem így kellene kinézniük... http://kepfeltoltes.hu/140731/20140731035_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/140731/20140731036_www.kepfeltoltes.hu_.jpg De a kerékre nem gondoltam volna... http://kepfeltoltes.hu/140731/20140731033_www.kepfeltoltes.hu_.jpg A toronyszilentet azért kérdeztem, mert tényleg csak sejtettem hogy pontosan mi az. :rolleyes: De a legtöbb astrában így néz ki, nekem is, de nem szóltak érte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts