Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Na, ki tud nagyobbat mondani? :D

Én meg 2005-ben vettem az enyémet 13 évesen 500-ért kp-ban, és 2013 dec 31-ig az autó nekem összesen 2.762.232 kemény magyar forintban van...Azóta idén már költöttem karosszériára 104.000 forintot.

Az autó 22 éves és jó ha ér 300-at... :icon4:

Ezért nem adom el.

Meg azért, mert védem a környezetet, mivel egy új autó előállítása során több energiát használnak fel mint amennyit az átlagos kocsi az élettartama alatt elfogyaszt.

Én 2007-ben vettem 800-ért. Rálocsoltam 7 év alatt vagy 1,5 millát és most 450-ért hirdetem.

Tényleg, valaki? :)

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_f/opel_astra_f_astra_fcc_1.6_-_digitklima-7901313

Megosztás:

Viccelsz?

Az egy másik 4,5 millió!!!

Nem adtam össze pontosan, de kb 12 köbméter benzin

Jólvan akkor még kicsit dolgozom rajta. :D

Én 2007-ben vettem 800-ért. Rálocsoltam 7 év alatt vagy 1,5 millát és most 450-ért hirdetem.

Tényleg, valaki? :)

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_f/opel_astra_f_astra_fcc_1.6_-_digitklima-7901313

Viccelsz? Ki tudja milyen az előélete, lehet csak hajtották. :D

Megosztás:

Jólvan akkor még kicsit dolgozom rajta. :D

Viccelsz? Ki tudja milyen az előélete, lehet csak hajtották. :D

Mondjuk a srác, aki hirdeti nem túl szimpatikus. Én se bíznék benne... Ki tudja mit össze hazudozik a kocsijáról. :D

Meg se merek szólalni...

Az izsbe viszont szívesen átülnék. :D Havi 5ezres részletre tudod adni? :D

90 hónapra? Hát még meggondolom. :D

Megosztás:

Na kicsit ma is szerelgettem. :)

Sikerült az üléseket átforgatnom. Így majdnem új ülésem lett. Az utasülést áttettem a vezető oldalra... :D

Nagyon sirály érzés, hogy tart... A másik oldalon meg had feszengjen aki ott ül. :D (Bár ez nagyon ritka.)

Módosítva : pszilaj
Megosztás:

Na kicsit ma is szerelgettem. :)

Sikerült az üléseket átforgatnom. Így majdnem új ülésem lett. Az utasülést áttettem a vezető oldalra... :D

Nagyon sirály érzés, hogy tart... A másik oldalon meg had feszengjen aki ott ül. :D (Bár ez nagyon ritka.)

:D

Nyikorgott a kuplung, kivettem a pedált meg a bowdent is, átnézni hátha ki van szőrösödve. De semmi baja csak a külső műanyag burkolatát ette meg az idö, 94-es gyári még. Levettem a váltóról az ablakokat is, olyan 3 miliméter ferrodolt látok a tárcsán, nem tudom mennyi lehet ha már a szegecsek is kopnak.. :icon14: :rolleyes:

1489371-20140608-8lVJX0.jpg

Megosztás:

Nyikorgott a kuplung, kivettem a pedált meg a bowdent is, átnézni hátha ki van szőrösödve. De semmi baja csak a külső műanyag burkolatát ette meg az idö, 94-es gyári még. Levettem a váltóról az ablakokat is, olyan 3 miliméter ferrodolt látok a tárcsán, nem tudom mennyi lehet ha már a szegecsek is kopnak.. :icon14: :rolleyes:

1489371-20140608-8lVJX0.jpg

Ne aggódj! Mielőtt a szegecsek kopnának, már rég csúszni fog. :D

Megosztás:

nekem is nyikorog, nekem a pedál, szereztem cserét, de kiderült az már nem olyan.....

Megosztás:

Az is változott? Kúpos a tengely hiába fújtam ode nem ment be a szilikon, kihúztam kapott zsírt és ment vissza, a bowdenhez meg csurgattam olajat.

ja igen, jól elkeserített, hogy a predál, amit szereztem, tök nem olyan... :angry2:

nekem ugye 92es, amiböl volt az meg faceliftes vót

más a bovden beakasztója, meg az ujnak felül müanyagbol egy ív van kialakítva

a tengelyt majd megnézem lehet, ha azt kicserélem nem fog nyekeregni

Megosztás:

Megnyugtattál kösz. :D Amikor a szimeringet cseréltem még bőven jó volt, ez olyan 40- 50 ezer kilométerrel korábban volt. :rolleyes:

1489537-20140608-7sySKf.jpg

Az én vezetési stílusommal az első C14 NZ Astránál 180 ezernél kezdett csúszni (új korától nálam volt).

A mostanit óra szerint 155 ezerrel vettem és szintén 180 ezernél kezdett el csúszni a kuplung, csere volt. Most 300 felett járok és már most érzem, hogy keményedik fel a kuplung. tehát ha nem is a tárcsa, de a kinyomó rugó nemigen bír ki 180-nál többet. Egy új kuplung szett olyan mint a menyország! :icon13:

Módosítva : epk947
Megosztás:

Az én vezetési stílusommal az első C14 NZ Astránál 180 ezernél kezdett csúszni (új korától nálam volt).

A mostanit óra szerint 155 ezerrel vettem és szintén 180 ezernél kezdett el csúszni a kuplung, csere volt. Most 300 felett járok és már most érzem, hogy keményedik fel a kuplung. tehát ha nem is a tárcsa, de a kinyomó rugó nemigen bír ki 180-nál többet. Egy új kuplung szett olyan mint a menyország! :icon13:

Nem tudom ebben mikor volt cserélve, 214 ezer kilométerrel vettem ha jól emlékszem most van benne 305ezer, még jól működik bár a pedál már rohadt magasan van alapból. Érdekes ha beljebb tekerem a csavart akkor még feljebb mászik a fene sem érti. Most alig használom heti 10-20kilométer szóval annyira nem gondolkodom most a cserén. :icon1:

Megosztás:

Nekem nem tudom mennyi a pontos km, ami benne van, de 115 ezerrel vette haverom az Astrámat és 224 ezernél lett cserélve a kuplung. Nem éreztem, hogy csúszna, de kiderült, hogy az egyik oldalon már majdnem elérte a szegecselést a kopás szintje. Viszont gyári GM Luk volt benne és most is azt kapott. :)

Megosztás:

Sziasztok.

Tudom, nem ez az adok veszek, de ezt olvassátok többet.

Autóváltás miatt van egy eladó elektromos-tetőablak motorom, kompletten. Plusz négy darab szinte új téli gumi, 14" os opel lemezfelnin. Talán 8 ezer km van bennük. A DOT számuk, ha jól emlékszem tavaly augusztusi. Ha kell, tudok képet küldeni.

Bocsi az Off ért.

Megosztás:

és akkor a TVben nézi a sok b@rom autóépítős műsort:

(má nem emléxem melyikben a csákó kézzel fúrta ki a beletört hengerfej csavart...)

http://totalcar.hu/tesztek/2014/06/19/mercedes-benz_ko860/

Én akkor kapok idegbajt amikor a csóka megrendel mindent neten, kihozzák és minden passzol. Én meg egy 20 éves tömegautóhoz körbejárom a várost pár apróságért. <_<

Megosztás:

Ed Csájna mindent megold egy 13-mas kulccsal :D

Én rendszerint szombat délben jövök rá hogy nincs mondjuk 18-as crovafejem amikor a kocsi már félig szétt van borítva. :omg: :rolleyes: Vagy összerakáskor bököm ki a gumit a fékmungahengernél, aztán berongyolok kismocival dzsuvás munkásruhában olajos kézzel az Unixba zárás előtt 5 percel. :P Aztán a csávó azt mondja hogy jó lesz ez vagy ráér jövő héten amikor kapják a rendelést..szerinted???? :ph34r:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.