Dáwid Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 ÉN nem kontárkodni szoktam hanem rendesen összerakni.meg mint irtam hogy teszt alapján lenne eldöntve hogy jo e vagy sem.meg az sok astra mászkál fél lámpákkal.ezzel még az is elkerülhetö. Igen, van amelyik meg küszöb és fék nélkül járkál, de ettől még nem lesz jó a tömör 236, bárdigazdaságos betéttel... Hátsó lámpa egyik fontos eleme, hogy oldalról is látszik. Kanyarodásnál, parkolóhelyről kitolatásnál, stb. muszáj oldalról látni különben sz.pás van. A led, ha meggebedsz se fog oldalra fényt szórni, főleg nem olyan formában, mint amire a lámpatest tenné. Abban az egy irányban, amiben viszont virít, arra meg túlságosan is teszi. Amikor éjszaka, netalántán esőben, egy ledes féklámpát kell bambulni, akkor nekem is kedvem lesz kihúzni az embert az ablakon, pedig nekem is az autóban található izzók 90%-a ledre lett cserélve. Az izzócsere gyakoriság... hát nemtudom... nekem utoljára 3 éve kellett izzót cserélnem hátsó lámpában. Lehet kapni olyan foglalatú darabokat leekből, amik jobbak, volt ismerős is akinek volt ilyen, de nála is csak azért volt bántáshatáron alul, meg csont fekete volt a lámpája, oldalról pedig az sem látszott. A led szalagnál kevésbé alkalmas anyag erre a célra amúgy se nagyon van. Se normálisan rögzíteni nem lehet a lámpatestbe, se a rajta levő smd-k távolsága nem jó, csak pár pötty világítana összesen. Amúgy is rojtosra szexuálna az első kék, aki meglátja... Annyi mindennel lehet foglalkozni egy autón, ez nyugodtan kimaradhat, lépj a következőre... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 Azért ne essünk túlzásokba, százfajta led van és százféleképpen el lehet helyezni egy búrában, szóval nem sok értelme van előre kijelenteni hogy szar, vakít és nem jó, ha még el sem készült és nem is látta senki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 Azért ne essünk túlzásokba, százfajta led van és százféleképpen el lehet helyezni egy búrában, szóval nem sok értelme van előre kijelenteni hogy szar, vakít és nem jó, ha még el sem készült és nem is látta senki. Az a baj Zoltya, hogy kb 10-et már láttam különböző emberkéktől... egyik rosszabb volt mint a másik. Kölyöknek a gsiben még úgy ahogy elment, de az is bolti verziós volt... inkább szkip. Remek példa. Mind a csodálatos eredményre, mind arra, hogy milyen "kategóriában" csinálnak ilyeneket... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 Az a baj Zoltya, hogy kb 10-et már láttam különböző emberkéktől... egyik rosszabb volt mint a másik. Kölyöknek a gsiben még úgy ahogy elment, de az is bolti verziós volt... inkább szkip. Értem én, de pölö a xenont is be lehet rakni így is meg úgy is. Én sem játszanék vele, de nem azért mert tuti szar lenne hanem mert nem akarok rendőrrel veszekedni, meg a csere is macerás, ha esetleg tönkremenne. Az indexbe amúgy sem jó az meg milyen hogy fele izzó fele led. Amúgy be akartam ledezni a tescós pótféklámpát, de miután szétszedtem láttam hogy annyira macerás, gyakorlatilag szét kell vágni a teljes lámpát,hogy a szalag bemenjen, így hagytam a pic*ába. Most jut eszembe, hogy nem vettem ki a szalagot a rendszámtábla világításból, de előműszakin nem szóltak érte, remélem műszakin sem szúrják ki. :omg: Amúgy nem tudom az 5 ajtós búra milyen de caravannak nagyon szét kéne faragni hogy be lehessen tenni a led szalagot, ahhoz meg azért nem olcsó, hogy szétvágja az ember aztán kiderüljön hogy nem jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 Értem én, de pölö a xenont is be lehet rakni így is meg úgy is. Én sem játszanék vele, de nem azért mert tuti szar lenne hanem mert nem akarok rendőrrel veszekedni, meg a csere is macerás, ha esetleg tönkremenne. Az indexbe amúgy sem jó az meg milyen hogy fele izzó fele led. Amúgy be akartam ledezni a tescós pótféklámpát, de miután szétszedtem láttam hogy annyira macerás, gyakorlatilag szét kell vágni a teljes lámpát,hogy a szalag bemenjen, így hagytam a pic*ába. Most jut eszembe, hogy nem vettem ki a szalagot a rendszámtábla világításból, de előműszakin nem szóltak érte, remélem műszakin sem szúrják ki. :omg: Amúgy nem tudom az 5 ajtós búra milyen de caravannak nagyon szét kéne faragni hogy be lehessen tenni a led szalagot, ahhoz meg azért nem olcsó, hogy szétvágja az ember aztán kiderüljön hogy nem jó. Na már most pont a xenon egy olyan dolog, amiből a gyári is vakít, nemhogy az utólagos gagyi cucc. A led meg még nagyon gyerekcipőben jár, még a gyártók se mindig tudják jól eltalálni, mert pl álljál a7-es audi mögött mikor áll a féken a pirosnál, kifolyik a szemed. Házilag ezt esélyesen nem fogja tudni megoldani a kollega. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 Na már most pont a xenon egy olyan dolog, amiből a gyári is vakít, nemhogy az utólagos gagyi cucc. A led meg még nagyon gyerekcipőben jár, még a gyártók se mindig tudják jól eltalálni, mert pl álljál a7-es audi mögött mikor áll a féken a pirosnál, kifolyik a szemed. Házilag ezt esélyesen nem fogja tudni megoldani a kollega. Lehet, csak én úgy vagyok vele, hogy ha valaki felvet valamit, akkor nem mondom rá azonnal hogy hülyeség, főleg ha még én sem próbáltam. :icon1: Én meg pont most foglalkozom hátsó lámpa ledezéssel, igaz kismotor, szóval szerintem nem lehet kijelenteni rögtön hogy szar és hülyeség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 Dáwid,Zotya975. Ti tudtok disztingváltan véleményt nyilvánitani. mivel emberi formában meg tudod mondani a véleményed igy igazat adok.hagyom a fenébe. Stirlitz. csak azt tudom mondani hogy mindenki anyiszor cserélne olajat mint én nem lenne ennyi befásult ember mert még az elözö kör hatása alatt lenne és vigyorogna mint akit b.. ni visznek aki a vágot rugot válasza az ültetésre az nem csak magát hanem az épp szemböl jövött vadásza le. És nem 15 éves vagyok hanem egy kicsivel több és nem az apuci kocsiját tákolom hanem a sajátom.nekem a biztonság az elsö és lehet hogy furcsa de van fék a kocsin amit karban tartok(uj tárcsák + betét+ pofa)mert családommal közlekedek. Dáwid:kaphatnék egy két ötletet mivel foglalkozak?mert szivesen foglalkozok a kis kocsival mert megérdemli a törödést. még az elsö köd lámpa beszerzése és bekötése ami terveimbe van a közeljövöbe,csak nem tudom hogy ha gyárilag nem volt benne akkor a kapcsolonak a csatija benne e van a müszerfalban vagy 0-rol kell kezdeni mert a lökháritoba ott van a ködlámpa stekker. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 Off: Ha már Audi..:) Egész nap az Audiban jövök megyek dolgozok, hát bammeg amiféle variációban vannak ezek a ledes hátsó lámpák, meg nappalifényes elsők...Az egyikben ilyen a másikban olyan. Számomra már kicsit vicces jellege van a dolognak, de hát most ez a divat..Pl az uj TT nappalifénye megint teljesen más mint a régieké (húú bammeg ez lehet hogy top secret info, nem is tudom bemuttaták e - de csak nem visznek el feketeautóval :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 Dáwid,Zotya975. Ti tudtok disztingváltan véleményt nyilvánitani. mivel emberi formában meg tudod mondani a véleményed igy igazat adok.hagyom a fenébe. Stirlitz. csak azt tudom mondani hogy mindenki anyiszor cserélne olajat mint én nem lenne ennyi befásult ember mert még az elözö kör hatása alatt lenne és vigyorogna mint akit b.. ni visznek aki a vágot rugot válasza az ültetésre az nem csak magát hanem az épp szemböl jövött vadásza le. És nem 15 éves vagyok hanem egy kicsivel több és nem az apuci kocsiját tákolom hanem a sajátom.nekem a biztonság az elsö és lehet hogy furcsa de van fék a kocsin amit karban tartok(uj tárcsák + betét+ pofa)mert családommal közlekedek. Dáwid:kaphatnék egy két ötletet mivel foglalkozak?mert szivesen foglalkozok a kis kocsival mert megérdemli a törödést. még az elsö köd lámpa beszerzése és bekötése ami terveimbe van a közeljövöbe,csak nem tudom hogy ha gyárilag nem volt benne akkor a kapcsolonak a csatija benne e van a müszerfalban vagy 0-rol kell kezdeni mert a lökháritoba ott van a ködlámpa stekker. óóó, ötleteléssel mindenki jól áll, csak idő meg "kedv" nincs sokhoz. Rendes autó sosincs kész alapon, mindig lehet reszelni rajta valamit :D privtába dobjál képeket, aztán olyat mondok, jövőre is még alkatrészt keresel hozzá :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március25, 2014 Megoszt Elküldve Március25, 2014 Off: Ha már Audi.. :) Egész nap az Audiban jövök megyek dolgozok, hát bammeg amiféle variációban vannak ezek a ledes hátsó lámpák, meg nappalifényes elsők...Az egyikben ilyen a másikban olyan. Számomra már kicsit vicces jellege van a dolognak, de hát most ez a divat..Pl az uj TT nappalifénye megint teljesen más mint a régieké (húú bammeg ez lehet hogy top secret info, nem is tudom bemuttaták e - de csak nem visznek el feketeautóval :) ) Már be, meg amúgy is csöpögnek a csapból a kémfotók :D Szerintem mondjuk pont az ellenkezőjét érték el ezekkel az izékkel, mint akarták. Paraszt beül, kulcs elfordít akarommondani varázsgomb megnyom, és már virít is mint a karácsonyfa... elöl...meg belül... aztán ha city mód van, észre nem veszi, hogy nem világít, csak a daylight, meg a műszerfal, mert ott ugye diszkó van, csak hátulról nem látszik (amíg a fotonágyúk be nem kapcsolnak, piros lámpánál álláshoz) Egyre több gyökérség elleni okosságot tesznek kötelezővé, de szerintem csak a számukat növelik... A mostani Audi (meg az összes többi guruló elektronhalmaz) átlagfelhasználók 90%-a 2 héten belül kiírtaná magát, egy átlagos 20 éves autóban. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Március26, 2014 Megoszt Elküldve Március26, 2014 Dáwid,Zotya975. Ti tudtok disztingváltan véleményt nyilvánitani. mivel emberi formában meg tudod mondani a véleményed igy igazat adok.hagyom a fenébe. Stirlitz. csak azt tudom mondani hogy mindenki anyiszor cserélne olajat mint én nem lenne ennyi befásult ember mert még az elözö kör hatása alatt lenne és vigyorogna mint akit b.. ni visznek aki a vágot rugot válasza az ültetésre az nem csak magát hanem az épp szemböl jövött vadásza le. És nem 15 éves vagyok hanem egy kicsivel több és nem az apuci kocsiját tákolom hanem a sajátom.nekem a biztonság az elsö és lehet hogy furcsa de van fék a kocsin amit karban tartok(uj tárcsák + betét+ pofa)mert családommal közlekedek. Dáwid:kaphatnék egy két ötletet mivel foglalkozak?mert szivesen foglalkozok a kis kocsival mert megérdemli a törödést. még az elsö köd lámpa beszerzése és bekötése ami terveimbe van a közeljövöbe,csak nem tudom hogy ha gyárilag nem volt benne akkor a kapcsolonak a csatija benne e van a müszerfalban vagy 0-rol kell kezdeni mert a lökháritoba ott van a ködlámpa stekker. Lehet kapni gyári ledes hátsólámpákat. Elvileg ha megvan rá a műbizonylat, még vizsgáztatható is. Kérdés, hogy adnak-e ilyenekhez. Annyi biztos, ha nem megfelelő a gépjármű állapota, ideértve a hátsólámpáidé, akkor sajnos az új szabályozás miatt ha hátulról beléd rongyol egy BMW, a kötelező felelősségbiztosításod nem fogja fedezni a javítási költségeket. Hiába van követési távolság, ha a szemlén kiderül, hogy nem hogy nem világított az égő, hanem még nem is volt benne, a gépjárműved elhanyagoltnak minősül. Ez annyit jelent, hogy egy márkaszervízben javíttatott BMW motorházfedelét, lámpáit, lökhárítóját, esetleg sárvédőit veled cseréltetik, akkor kapni fogsz egy szép millió közeli számlát (max 750ezer forint) a biztosítódtól, és ha nem fizetsz a gatyádat is elperelik. Nem azért kell normális lámpával rohangálni, mert másnak mondjuk baxa a csőrét a led, hanem, mert minek adjunk okot arra, hogy az általunk kötelezően fizetett biztosítás mellett a baleseti károkat is mi fizessük meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március26, 2014 Megoszt Elküldve Március26, 2014 Dáwid,Zotya975. Ti tudtok disztingváltan véleményt nyilvánitani. mivel emberi formában meg tudod mondani a véleményed igy igazat adok.hagyom a fenébe. Stirlitz. csak azt tudom mondani hogy mindenki anyiszor cserélne olajat mint én nem lenne ennyi befásult ember mert még az elözö kör hatása alatt lenne és vigyorogna mint akit b.. ni visznek aki a vágot rugot válasza az ültetésre az nem csak magát hanem az épp szemböl jövött vadásza le. És nem 15 éves vagyok hanem egy kicsivel több és nem az apuci kocsiját tákolom hanem a sajátom.nekem a biztonság az elsö és lehet hogy furcsa de van fék a kocsin amit karban tartok(uj tárcsák + betét+ pofa)mert családommal közlekedek. Dáwid:kaphatnék egy két ötletet mivel foglalkozak?mert szivesen foglalkozok a kis kocsival mert megérdemli a törödést. még az elsö köd lámpa beszerzése és bekötése ami terveimbe van a közeljövöbe,csak nem tudom hogy ha gyárilag nem volt benne akkor a kapcsolonak a csatija benne e van a müszerfalban vagy 0-rol kell kezdeni mert a lökháritoba ott van a ködlámpa stekker. Az hogy mennyire van kikábelezve felszereltség meg évjárat függő, az első időkben több kábelt tettek bele pluszban aztán már kevesebbet. Pattintsd ki a ködlámpa kapcsoló helyéről a takarót, ha ott az aljzat akkor szerencséd van. De ettől függetlenül még nem biztos hogy a biztosítéktáblában is ott vannak a pinek a relének. OFF: ami szerintem még nagy elbacás lett az a golf-passat kerek hátsó lámpa, aminél fékezésnél elég gyatrán látszik az irányjelző, mert a féklámpa elnyomja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Március26, 2014 Megoszt Elküldve Március26, 2014 Lehet, csak én úgy vagyok vele, hogy ha valaki felvet valamit, akkor nem mondom rá azonnal hogy hülyeség, főleg ha még én sem próbáltam. :icon1: Én meg pont most foglalkozom hátsó lámpa ledezéssel, igaz kismotor, szóval szerintem nem lehet kijelenteni rögtön hogy szar és hülyeség. De erről ki lehetett jelenteni. Az más ha a belteret ledezi, de ha a lámpát, házilag, arra alkalmatlan szalaggal, az nekem kiüti a biztosítékot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Március26, 2014 Megoszt Elküldve Március26, 2014 Dáwid,Zotya975. Ti tudtok disztingváltan véleményt nyilvánitani. mivel emberi formában meg tudod mondani a véleményed igy igazat adok.hagyom a fenébe. Stirlitz. csak azt tudom mondani hogy mindenki anyiszor cserélne olajat mint én nem lenne ennyi befásult ember mert még az elözö kör hatása alatt lenne és vigyorogna mint akit b.. ni visznek aki a vágot rugot válasza az ültetésre az nem csak magát hanem az épp szemböl jövött vadásza le. És nem 15 éves vagyok hanem egy kicsivel több és nem az apuci kocsiját tákolom hanem a sajátom.nekem a biztonság az elsö és lehet hogy furcsa de van fék a kocsin amit karban tartok(uj tárcsák + betét+ pofa)mert családommal közlekedek. Dáwid:kaphatnék egy két ötletet mivel foglalkozak?mert szivesen foglalkozok a kis kocsival mert megérdemli a törödést. még az elsö köd lámpa beszerzése és bekötése ami terveimbe van a közeljövöbe,csak nem tudom hogy ha gyárilag nem volt benne akkor a kapcsolonak a csatija benne e van a müszerfalban vagy 0-rol kell kezdeni mert a lökháritoba ott van a ködlámpa stekker. Nem kell megsértődni, véleményt kértél és kaptál. A formája meg azért volt durva, hogy nehogy ilyennek nekiállj. Olajat meg szoktam cserélni, rugóm nincs vágott egy sem, műszakilag tiptop a kocsim, és GSI fékek vannak rajta. Ne magadból indulj ki ha kérhetlek, meg ne is abból, milyen astrákat látsz. Akik itt vannak, azoknak a kocsija tipikusan nem vágottrugós valami. A ködlámpa nekem is bekerült, 0-ról kellett megcsinálni. Kell neki relé, meg bizti-bekötni a táblába, aztán meg egy kapcsoló is, szóval el lehet vele lenni, azzal szerintem jobban jársz ha bütykölöd :) Illetve tegyél be világítós hátsó kapaszkodókat mint én, azzal is el lehet szopni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március26, 2014 Megoszt Elküldve Március26, 2014 Ma reggel láttam egy kék 5 ajtósat Győrben a hátsó ablakon MOTE-matricával ki ismer magára? :rolleyes: A volt Hubertus mellett a rendőrlámpánál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március26, 2014 Megoszt Elküldve Március26, 2014 Ma reggel láttam egy kék 5 ajtósat Győrben a hátsó ablakon MOTE-matricával ki ismer magára? :rolleyes: A volt Hubertus mellett a rendőrlámpánál. Szűkítem a kört. Nem én voltam. Segítettem? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Március26, 2014 Megoszt Elküldve Március26, 2014 Gabibácsi. nem sértödtem meg csak az ember tud kulturáltan véleményt nyilvánitani. köszönöm a ködlámpás hozzászolásod,nagy mello a müszerfal mögötti kábelrengetegbe mogoldani a kiépités?meg ami a lökösnél van steker az bent is meg lehet találni a végét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március26, 2014 Megoszt Elküldve Március26, 2014 Szűkítem a kört. Nem én voltam. Segítettem? :D Nem kértem a közönség segítségét! <_< :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Március27, 2014 Megoszt Elküldve Március27, 2014 Szűkítem a kört. Nem én voltam. Segítettem? :D Én sem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Március27, 2014 Megoszt Elküldve Március27, 2014 Gabibácsi. nem sértödtem meg csak az ember tud kulturáltan véleményt nyilvánitani. köszönöm a ködlámpás hozzászolásod,nagy mello a müszerfal mögötti kábelrengetegbe mogoldani a kiépités?meg ami a lökösnél van steker az bent is meg lehet találni a végét? Szerintem nagy meló, mert béna vagyok hozzá, de ha te ilyen bütykölős vagy, megoldod. Kiszedet a biztitáblát, bekötöd a madzagot, áthúzod a motortérbe, ott meg a lámpákhoz. Meg relé. Meg veszel bontott kapcsolót, és abba is bekötöd. Nekem nem volt semmi előkészítve, 98-as, nem classic. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Március27, 2014 Megoszt Elküldve Március27, 2014 Megy valaki Kiskunacházára? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Március27, 2014 Megoszt Elküldve Március27, 2014 Gabibácsi. Hát leirásod alapján nem egyszerű.... Pedig meg kell csinálni mert hasznos tud olykor lenni.én se vagyok szaki de ha olyan van nem vagyok rest segítséget kérni. Hónap elején lesz vezérlés csere annak kell még után néznem hogy a 16v-s nek van e valami taktikája. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Március27, 2014 Megoszt Elküldve Március27, 2014 Hjoe Mi lesz vagy mi kell kiskunlachàzárol? Itt lakók lacháza mellet Ráckevén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Március27, 2014 Megoszt Elküldve Március27, 2014 Hjoe Mi lesz vagy mi kell kiskunlachàzárol? Itt lakók lacháza mellet Ráckevén. http://www.opelforum.hu/calendar/event/12-vi-opel-kupa-kiskunlachazan/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Március27, 2014 Megoszt Elküldve Március27, 2014 Hű ha.ezt nem is tudtam.lehet hogy kinézek.de egyedül gáz kimenni nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts