nagyonkezdő Elküldve Március7, 2014 Megoszt Elküldve Március7, 2014 Tiszalúcról van valaki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Mire való ez a lemez? Csavar nem megy bele, talán a tankot támasztja ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Mire való ez a lemez? Csavar nem megy bele, talán a tankot támasztja ki? A tankon az egyik gumizott rész támaszkodik rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 A tankon az egyik gumizott rész támaszkodik rá. Értem kösz, akkor jó hogy nem vágtam le. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Értem kösz, akkor jó hogy nem vágtam le. :D :D :D :D Talán jobb... mert így nem kell visszahegesztened! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 http://www.opeleseknek.hu/opelalkatreszek/amikor-termosztat-hiba-miatt-az-opel-vezerlest-le-kellene-szedni/ Vélemény? Ha nem is tök gyári a kartonpapírnál talán jobb nem? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 http://www.opeleseknek.hu/opelalkatreszek/amikor-termosztat-hiba-miatt-az-opel-vezerlest-le-kellene-szedni/ Vélemény? Ha nem is tök gyári a kartonpapírnál talán jobb nem? :rolleyes: Attól lényegesen, de láttam már azt a verziót is, hogy magát a gyári termosztátot hozzák ki a vezérlés alól. Egy olyan lapos végű toldat, ami fölmegy a gyári helyére, és egy másik termosztátház van benne kialakítva elérhető helyen. Bár ha normális termosztátot tesz bele az ember, és vezérléskor cserélgeti, akkor azért mnem nagyon szokott vele baj lenni. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 http://www.opeleseknek.hu/opelalkatreszek/amikor-termosztat-hiba-miatt-az-opel-vezerlest-le-kellene-szedni/ Vélemény? Ha nem is tök gyári a kartonpapírnál talán jobb nem? :rolleyes: Attól lényegesen, de láttam már azt a verziót is, hogy magát a gyári termosztátot hozzák ki a vezérlés alól. Egy olyan lapos végű toldat, ami fölmegy a gyári helyére, és egy másik termosztátház van benne kialakítva elérhető helyen. Bár ha normális termosztátot tesz bele az ember, és vezérléskor cserélgeti, akkor azért mnem nagyon szokott vele baj lenni. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Attól lényegesen, de láttam már azt a verziót is, hogy magát a gyári termosztátot hozzák ki a vezérlés alól. Egy olyan lapos végű toldat, ami fölmegy a gyári helyére, és egy másik termosztátház van benne kialakítva elérhető helyen. Bár ha normális termosztátot tesz bele az ember, és vezérléskor cserélgeti, akkor azért mnem nagyon szokott vele baj lenni. :rolleyes: Ez inkább akkor jó ha télen a minuszokban derül ki hogy rossz, jóval kisebb munka ezt beszerelni mint a gyárit kicserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Ez inkább akkor jó ha télen a minuszokban derül ki hogy rossz, jóval kisebb munka ezt beszerelni mint a gyárit kicserélni. jogos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Tudja valaki konkrétan mire való ez? Azt tudom hogy a tankszellőztetés része, de nem értem miért nem mehetett előre simán a cső, és egyáltalán miért kell egy kört tennie a tank peremén? Amúgy valami zörög benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 http://www.opeleseknek.hu/opelalkatreszek/amikor-termosztat-hiba-miatt-az-opel-vezerlest-le-kellene-szedni/ Vélemény? Ha nem is tök gyári a kartonpapírnál talán jobb nem? :rolleyes: Áá, csőtermosztát. Ezt emlegette nekem RAZERX kollega. De eddig sehol nem láttam. Egyébként én még az életben nem szedtem le a vezérlést a termosztát cseréhez. Pedig jópár cserén túl vagyok már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ssas Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Hali mindenkinek! Létezik olyan króm díszítő elem amit az oldal ablakok köré lehet felragasztani?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ocsi.horvath Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Szia.én aluminium szalaggal csináltam meg a caravanom,mesziröl brutál jó csak ha közel mész látszik rajta hogy háztái.ha gondolod facebookon tudok rola képet küldeni.de már leszedtem. következö proba krom hatásu spré lesz hogy ne legyen közelröl háztái jelege. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ssas Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Lehet kapni ilyen króm csíkokat is,csak nem tudom hogy oldal irányban hajtható-e? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Lehet kapni ilyen króm csíkokat is,csak nem tudom hogy oldal irányban hajtható-e? Amit láttam 4-5 mili széles volt azt lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Lehet kapni ilyen króm csíkokat is,csak nem tudom hogy oldal irányban hajtható-e? http://jajjdecsunya.blog.hu/2010/07/27/irish_homasita http://jajjdecsunya.blog.hu/2010/03/30/homasita_swift Lehet hajlítani... Van aki erre indul be, de szerény véleményem, és az exnőim véleménye szerint sem szép ezüst autón. Amit gyárilag nem krómoztak ott nem mindig mutat jól az ami egy Passaton, Audin jól néz ki. Az Astra ablakait egybe tervezték, szinte úgy akarták megcsinálni, hogy ne látsszon hol kezdődik az egyik, és hol végződik a másik. Ahogy nézem a Tied ezüst. Nálad az autón nem a króm dobna nagyot, hanem mondjuk a lökhárító alsó harmadának fényezése, tükrök fényezése, Hátsó ajtóba műanyag, egy jóképű alufelni, és egy 3 centis ültetés. Az ezüst szín egy érdekes szín. Ha túl sok a fekete, az is baj, ha túl kevés, az is. Hjoe autója példul esztétikus. Yankee Astrája meg dögös, mert sportosabb. Egyik sincsen agyon krómozva, mégis gyönyörű. Miért? Mert nincsen rajtuk olyan felesleges cicoma, amivel megöli az ember az autó egységét. Ez egy magán vélemény, ne vedd fel, mert mindenki azt akaszt az autójára amit akar, de részemről megálltam a krómozott antennánál. Ilyenem van... http://fulltuning.hu/upload/antenna%20alu.jpg Ez is csak azért, mert a gumizott antennát éjszakánként nem elég, hogy körbe szarta a nyest, de fincsi lakomát is csapott. Most már csak szopogathatja. Más fém antennát nem kaptam, csak olyat, amivel nem jött az adás, tehát kompromisszum. A lényeg szerintem az, hogy ha neked tetszik, hát tegyed, csak én túlzásnak érzem. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Nagyon visszafogott vagy. :D Én azokat a szavakat használnám hogy : undorító, röhejes, igénytelen, stílustalan, gagyi, és nem utolsó sorban fölöslegesebb mint az aluszárny. Arra legalább föl lehet tenni a kólát meg a ropit találkozón :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Nagyon visszafogott vagy. :D Én azokat a szavakat használnám hogy : undorító, röhejes, igénytelen, stílustalan, gagyi, és nem utolsó sorban fölöslegesebb mint az aluszárny. Arra legalább föl lehet tenni a kólát meg a ropit találkozón :lol: :icon13: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Nagyon visszafogott vagy. :D Én azokat a szavakat használnám hogy : undorító, röhejes, igénytelen, stílustalan, gagyi, és nem utolsó sorban fölöslegesebb mint az aluszárny. Arra legalább föl lehet tenni a kólát meg a ropit találkozón :lol: :D Csak mert nekem is ezüst van, és egyszerűen így látom szépnek... mondjuk 1 számmal nagyobb felnivel még szebb lehetne, csak a fenekem többet érzi a kocsit, mint amennyit kintről látom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Mivel a kocsi úgysem megy sehova mert le van bontva a hátulja, nézegettem a motorteret, meg persze olvasgattam a neten. :D na szóval légszűrőház....tudja a leömlőtől is szívni a levegőt meg a hűtőrács mögül is, csak arra nem jöttem rá, hogy mikor és mitől vált át...tudom hogy vákum, de hogyan tovább? Aztán olvastam olyat, hogy a menetszél bevezetve a légszűrőházba enyhén fel tudja tölteni a motort, nem beszélve hogy hűvőssebb és több benne azoxigén. Szóval kiberheltem az egész vákumos -szelepes biszbaszt a házból, és terv szerint valami tőcsérrel odaviszem a menetszelet a hűtőrácstól. Vélemény, és ha hülyeség akkor miért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Mivel a kocsi úgysem megy sehova mert le van bontva a hátulja, nézegettem a motorteret, meg persze olvasgattam a neten. :D na szóval légszűrőház....tudja a leömlőtől is szívni a levegőt meg a hűtőrács mögül is, csak arra nem jöttem rá, hogy mikor és mitől vált át...tudom hogy vákum, de hogyan tovább? Aztán olvastam olyat, hogy a menetszél bevezetve a légszűrőházba enyhén fel tudja tölteni a motort, nem beszélve hogy hűvőssebb és több benne azoxigén. Szóval kiberheltem az egész vákumos -szelepes biszbaszt a házból, és terv szerint valami tőcsérrel odaviszem a menetszelet a hűtőrácstól. Vélemény, és ha hülyeség akkor miért? Nyáron nem hülyeség, télen viszont igen, legalábbis az nz-k esetében, elég hosszú a szívócsonk, ezért anno így oldották, meg, hogy előbb kapjon meleg levegőt a motor, ugyanis a leömlőnél lesz legelőbb meleg, ezt visszavezetve előbb leáll a "szívató", ezáltal kevesebb lesz a fogyasztás, hogy mennyi azt nem tudom, soha nem próbáltam ki. Egyébként minél hidegebb levegőt kap a motor annál jobban megy a gép, persze ésszerű határok között, illetve annál többet is eszik. NZ-nél úgy vettem észre a 15-17°C-os külső hőmérséklet a legjobb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Nyáron nem hülyeség, télen viszont igen, legalábbis az nz-k esetében, elég hosszú a szívócsonk, ezért anno így oldották, meg, hogy előbb kapjon meleg levegőt a motor, ugyanis a leömlőnél lesz legelőbb meleg, ezt visszavezetve előbb leáll a "szívató", ezáltal kevesebb lesz a fogyasztás, hogy mennyi azt nem tudom, soha nem próbáltam ki. Egyébként minél hidegebb levegőt kap a motor annál jobban megy a gép, persze ésszerű határok között, illetve annál többet is eszik. NZ-nél úgy vettem észre a 15-17°C-os külső hőmérséklet a legjobb. Na igen, de ahogy nézegettem azt a vákumos hideg-meleg váltó szelepet az sem tuti hogy 20 év után működik a működési elvére sem jöttem rá. Vákum zárja a meleg levegő bevezetést a leömlőtől, hogy mikor és miért kap vákumot azt nem értem. A hideg levegő bevezetés szája sem előre néz a hütőrács mögött hanem menetiránynak oldalt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Na igen, de ahogy nézegettem azt a vákumos hideg-meleg váltó szelepet az sem tuti hogy 20 év után működik a működési elvére sem jöttem rá. Vákum zárja a meleg levegő bevezetést a leömlőtől, hogy mikor és miért kap vákumot azt nem értem. A hideg levegő bevezetés szája sem előre néz a hütőrács mögött hanem menetiránynak oldalt. Nem biztos, hogy nem működik, ha megfelelő tömítettség van és nem szorul a lamella akkor működik, nem egy bonyolult szerkezet. Magát a kis vákuum "motort" a vákuum nagysága mozgatja, alapból hideg motornál én C14NZ esetében -0,6 bart mértem, ha jól emlékszem melegre csökken a vákuum, tehát alap esetben a hidegen kell lennie, de ismétlem, nem vagyok biztos bent, lehet pont fordítva van... Az, hogy nem előre nem lehet, hogy a levelek és a szennyeződés miatt lett úgy ahogy, nálam Corsa B-nél a kereszttartónál van rögzítve és előre néz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Nem biztos, hogy nem működik, ha megfelelő tömítettség van és nem szorul a lamella akkor működik, nem egy bonyolult szerkezet. Magát a kis vákuum "motort" a vákuum nagysága mozgatja, alapból hideg motornál én C14NZ esetében -0,6 bart mértem, ha jól emlékszem melegre csökken a vákuum, tehát alap esetben a hidegen kell lennie, de ismétlem, nem vagyok biztos bent, lehet pont fordítva van... Az, hogy nem előre nem lehet, hogy a levelek és a szennyeződés miatt lett úgy ahogy, nálam Corsa B-nél a kereszttartónál van rögzítve és előre néz. Hát most egyenlőre kibeleztem a légszűrőház alját is, majd ha kerekein áll az autó eszkábálok rá valami csövet ami menetirányba néz a hűtőrács mögül, aztán kiderül milyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts