stirlitz Elküldve Január15, 2014 Megoszt Elküldve Január15, 2014 nézzétek meg már páran lécci, lécci, hogy a 5ajtón a gázrugón, ha eredeti hány N van? 350N vagy 400N? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelnils Elküldve Január15, 2014 Megoszt Elküldve Január15, 2014 Esetleg valakit érdekelne! http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/eroatviteli_alkatresz/lengescsillapito/opel_astra_f_elso_kyb_lengescsillapito_1852989185.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rozsdibácsi Elküldve Január15, 2014 Megoszt Elküldve Január15, 2014 Szeretnék segítséget kérni azoktól akiknél fordult már elő ez a jelenség! Most került hozzám egy astra f /93-as/, A kuplung és a fék pedálja nincs egy magasságban. A kuplung van feljebb 2-3 cm-rel. Megszoktam, hogy apedálok egy szintbe vannak /még az IFA-nál is/. Hogyan lehetne orvosolni a problémát? Minden segítséget előre is megköszönök ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Január16, 2014 Megoszt Elküldve Január16, 2014 Szeretnék segítséget kérni azoktól akiknél fordult már elő ez a jelenség! Most került hozzám egy astra f /93-as/, A kuplung és a fék pedálja nincs egy magasságban. A kuplung van feljebb 2-3 cm-rel. Megszoktam, hogy apedálok egy szintbe vannak /még az IFA-nál is/. Hogyan lehetne orvosolni a problémát? Minden segítséget előre is megköszönök ! Váltónál állíts a kuplung bovdenen, tekerj pár menetet, de figyelj arra, hogy nehogy nagyon bent fogjon. Valószínűleg már gyengélkedik a kuplungod+lehet a bovden is megnyúlt már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gulycsi Elküldve Január16, 2014 Megoszt Elküldve Január16, 2014 Sziasztok. Egy olyan problémám lene a x16xel motorommal, hogy egy rövid üzem idő után a fordulatszá el kezd ugrálni. 1000 és 2000 -es fórdulat között . Mi okozza ezt a problémát? Meg tudom magam is javítaniezt a hiba jelenséget? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január16, 2014 Megoszt Elküldve Január16, 2014 Szeretnék segítséget kérni azoktól akiknél fordult már elő ez a jelenség! Most került hozzám egy astra f /93-as/, A kuplung és a fék pedálja nincs egy magasságban. A kuplung van feljebb 2-3 cm-rel. Megszoktam, hogy apedálok egy szintbe vannak /még az IFA-nál is/. Hogyan lehetne orvosolni a problémát? Minden segítséget előre is megköszönök ! Ez természetes. Ahogy kopik a kuplung, úgy jön egyre feljebb a pedál, főleg ha ráállít az ember. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Január16, 2014 Megoszt Elküldve Január16, 2014 Skacok, ez enyimbe jó lehet? (x14nz - 98-as): http://auto-motor.vatera.hu/egyeb_jarmu_alkatresz_felszereles/opel_astra_f_1_4_96_os_motorvezerlo_compjuter_1846644656.html Az bezavar hogy diavia klímás enyimé? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január16, 2014 Megoszt Elküldve Január16, 2014 Skacok, ez enyimbe jó lehet? (x14nz - 98-as): http://auto-motor.vatera.hu/egyeb_jarmu_alkatresz_felszereles/opel_astra_f_1_4_96_os_motorvezerlo_compjuter_1846644656.html Az bezavar hogy diavia klímás enyimé? Elvileg jó, nem tudom, hogy a Diavia klíma kapcsolatban van-e az ECU-val, a gyári úgy tudom igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Január16, 2014 Megoszt Elküldve Január16, 2014 Elvileg jó, nem tudom, hogy a Diavia klíma kapcsolatban van-e az ECU-val, a gyári úgy tudom igen. Az enyémben Diavia klíma van, meg klíma nélküli vízhőmérséklet érzékelő.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Január16, 2014 Megoszt Elküldve Január16, 2014 Ok köszi. Szerintem az is kérdéses hogy működik, ha ennyire nem tudja mit árul :) de legalább olcsó Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Január16, 2014 Megoszt Elküldve Január16, 2014 Skacok, ez enyimbe jó lehet? (x14nz - 98-as): http://auto-motor.vatera.hu/egyeb_jarmu_alkatresz_felszereles/opel_astra_f_1_4_96_os_motorvezerlo_compjuter_1846644656.html Az bezavar hogy diavia klímás enyimé? Ez változó dolog... Anno nekem egy X14NZ motorvezérlő nem stimmelt, mert különbözött az a két betű a végén. Srác megmutatta, hogy amiben volt ott tökéletes, de nálam be sem indult. Később egy c14nz-é jó lett. Aztán mikor kiderült, hogy nem az okozza a rángást, vissza raktam a gyárit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Január17, 2014 Megoszt Elküldve Január17, 2014 Én a magas alapjáratot oldanám meg vele, más minden megvolt már :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január17, 2014 Megoszt Elküldve Január17, 2014 Skacok, ez enyimbe jó lehet? (x14nz - 98-as): http://auto-motor.vatera.hu/egyeb_jarmu_alkatresz_felszereles/opel_astra_f_1_4_96_os_motorvezerlo_compjuter_1846644656.html Az bezavar hogy diavia klímás enyimé? A 4 karakteres betűlódnak stimmelnie kell. Különben egyáltalán nem biztos hogy jó lesz. Mikor annó az nz-hez kerestünk ecu-t, ha 20-at végig nem próbáltunk, akkor egyet sem. Volt amivel be sem indult, volt amivel pörgött 3000-en, pedig mind ugyanolyan motorból volt. Viszont a kód nem mindegy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Január17, 2014 Megoszt Elküldve Január17, 2014 A 4 karakteres betűlódnak stimmelnie kell. Különben egyáltalán nem biztos hogy jó lesz. Mikor annó az nz-hez kerestünk ecu-t, ha 20-at végig nem próbáltunk, akkor egyet sem. Volt amivel be sem indult, volt amivel pörgött 3000-en, pedig mind ugyanolyan motorból volt. Viszont a kód nem mindegy. Akkor hagyom most, köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január17, 2014 Megoszt Elküldve Január17, 2014 Akkor hagyom most, köszi. Ha minden igaz nekem van itthon egy c14nz-s ecum. Ha gondolod előtúrom, és elküldöm hogy kipróbáld. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Január17, 2014 Megoszt Elküldve Január17, 2014 A Diavia is kapcsolatban van az ECU-val, de a vezetékeket a kábelkorbácsba kell befűzni, vagy ott kell megcsapolni. Magának az ECU doboznak nem sok köze van a klímához... (ha kapja a jelet, teszi a dolgát) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Szopatás felsőfokon. Adott egy 95-ös c14nz...most lett vásárolva friss műszaki...a kocsi rendszeresen lefulladt..alapjárati mocira gyanakodtuk első körben. Aztán nekiestünk, cseréltünk: trafót-modult , Hall-jeladót, elosztót, rotort, alapjárati motort (nem is belevaló volt benne), pillangószelep potit, gyertyát, kábelt, ECU-t . Az eredeti ecuval 7 hibakód volt a cserével már csak 1: 33-as MAP-szenzor. Közben hazajöttem online ment tovább a hibakeresés. Az eredmény : a Map szenzor és a vékony kartergázcső fel volt cserélve a pillangószelepház hátuljában. A visszacserélés után az alapjárat kisimult, nem fullad le, hibalámpa egyenlőre nincs. Az alapjárat kissé alacsony, de ez lehet attól van, hogy a lefalazott csavart a gázbowdennél tekergették. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Szopatás felsőfokon. Adott egy 95-ös c14nz...most lett vásárolva friss műszaki...a kocsi rendszeresen lefulladt..alapjárati mocira gyanakodtuk első körben. Aztán nekiestünk, cseréltünk: trafót-modult , Hall-jeladót, elosztót, rotort, alapjárati motort (nem is belevaló volt benne), pillangószelep potit, gyertyát, kábelt, ECU-t . Az eredeti ecuval 7 hibakód volt a cserével már csak 1: 33-as MAP-szenzor. Közben hazajöttem online ment tovább a hibakeresés. Az eredmény : a Map szenzor és a vékony kartergázcső fel volt cserélve a pillangószelepház hátuljában. A visszacserélés után az alapjárat kisimult, nem fullad le, hibalámpa egyenlőre nincs. Az alapjárat kissé alacsony, de ez lehet attól van, hogy a lefalazott csavart a gázbowdennél tekergették. Ezért kell szétszedés előtt fotózni mindent, vagy feliratozni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Ezért kell szétszedés előtt fotózni mindent, vagy feliratozni. :) Hát kell, de ha egy nem opel bu*i veszi az autót honnan tudná melyik cső hova megy? Nekem is beletelt jópár napba mire rájöttem a hiba valódi okára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Hát kell, de ha egy nem opel bu*i veszi az autót honnan tudná melyik cső hova megy? Nekem is beletelt jópár napba mire rájöttem a hiba valódi okára. viszont akkor ez a NZ már eccer (legalább) szét lett dobbva, ha ilyen dolgok vannak rajta felcserélve mondjuk lehet csak a "befecs" rész cserélték Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 viszont akkor ez a NZ már eccer (legalább) szét lett dobbva, ha ilyen dolgok vannak rajta felcserélve mondjuk lehet csak a "befecs" rész cserélték Hát érdekes dolgok vannak az autón, de mivel csak 180 ezer forint volt úgy gondoltuk, hogy inkább ezt hozzuk el mint egy 300-400 ezreset és azzal bacnak átt. Eddíg sokat nem költöttünk rá, inkább csak munka volt sok vele. Lökhárító hőlégfúvózás, alapjárati motorcsere, ködlámpa beszerelés, széttört dobbetét csere, a hátsó üléstámlák nem akadtak be ezt is cseréltük, beázás a lámpánál hátul, egy-két helyen javítás színre-fújás. Belső világítás ledezés, középkonzolban óraegységben izzócsere. Rádió nem volt bent azt is kapott. Még az ablaktörlőnél lesz valami mert nincs szakaszos törlés, de a motor-relé-kapcsoló jó. Lassan összeáll, csak az idő kevés sajna rá, és csak hétvégén tudok vele foglalkozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Hát érdekes dolgok vannak az autón, de mivel csak 180 ezer forint volt úgy gondoltuk, hogy inkább ezt hozzuk el mint egy 300-400 ezreset és azzal bacnak átt. Eddíg sokat nem költöttünk rá, inkább csak munka volt sok vele. Lökhárító hőlégfúvózás, alapjárati motorcsere, ködlámpa beszerelés, széttört dobbetét csere, a hátsó üléstámlák nem akadtak be ezt is cseréltük, beázás a lámpánál hátul, egy-két helyen javítás színre-fújás. Belső világítás ledezés, középkonzolban óraegységben izzócsere. Rádió nem volt bent azt is kapott. Még az ablaktörlőnél lesz valami mert nincs szakaszos törlés, de a motor-relé-kapcsoló jó. Lassan összeáll, csak az idő kevés sajna rá, és csak hétvégén tudok vele foglalkozni. mi? az hogy? az első? őőő külföldi vagy magyar rendszámos? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Ha minden igaz nekem van itthon egy c14nz-s ecum. Ha gondolod előtúrom, és elküldöm hogy kipróbáld. Megköszönném, de maradhat hónapokig is? Nem tudom mikor tudom kipróbálni, pár hét és jön a gyerekem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 A Diavia is kapcsolatban van az ECU-val, de a vezetékeket a kábelkorbácsba kell befűzni, vagy ott kell megcsapolni. Magának az ECU doboznak nem sok köze van a klímához... (ha kapja a jelet, teszi a dolgát) Nekem sajna nem annyira, legalábbis egy szerelő anno azt mondta. De olyan, ha bekapcsolom alapjáraton, akkor majdnem le is fullad, utána emeli csak vissza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Január19, 2014 Megoszt Elküldve Január19, 2014 Megköszönném, de maradhat hónapokig is? Nem tudom mikor tudom kipróbálni, pár hét és jön a gyerekem... Persze, nekem nincs rá szükségem. A héten akkor megkeresem. Elvileg meg kell lennie valahol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts