Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Üdv mindenki és Boldog Karácsonyt így utólag is.

Valaki esetleg nem cserélt csapágyat diavia klímakompresszorban? Elég hangos szegény, és nagyon zavaró, csak kérdés mekkora művelet lehet...

Ha alaki esetleg találkozott már ilyennel akkor megköszönöm ha megosztja tapasztalatait :D

Megosztás:

Én kompresszort cseréltem. Ha szét kell szedni, akkor az brutál drága lesz. Szertintem 40-50 alatt nem fogja vállalni senki, de azért egy próbát megér. A házi barkácsot nem javaslom, de ha bátor vagy megpróbálhatod. De azzal szerintem csak elbacni lehet...

Köszi a bíztatást :D Lehet akkor inkább hanyagolom a dolgot, de úgy vettem észre a generátornak is van hangja, eléggé brutál, és kicsit kottyan is a tengely... szal először annak kéne nekiesni... De majd ha már minden nyitva lesz és tudok bele venni csapágyat. Mindenesetre köszi a tanácsot!

Megosztás:

Tudod pont ezen gondolkodtam én is pár napja. Hogy kb kijött az autó 400-ból 11 évesen. Elkezdtem rá költeni, mert menni kell, és biztonságosan... Kb eléggé elszaladt a ló, mert lassan 800-nál járok, de van egy megbízható, szép állapotú autóm, és egyre kevesebb olyan része van, amihez hozzá kellene nyúlni. Ha veszek egy újat sok millióért, arra is tovább költök kötelező szervizekre, meg ugyan úgy lehetnek meghibásodások, aztán azoknál nincsen olyan, hogy filléres bontott, mert bontani sem bontanak még. Jöhetnek ismét a milliók, meg a motortérbe sem tudok sok mindenhez csak úgy hozzá nyúlni, mert vehetek 7 pöttyös, meg 14 ricnis speciális kulcsokat 20ezrekért... Aztán persze mindent a motorvezérlő csinál, tehát szoftver, kábel, meg apám izéje... És ráadásul olyan extra méretű gumikat kell hozzá venni, hogy kapásból rá fogsz még költeni egy vagyont, nem beszélve, arról, hogy bele tolatnak, vagy megtolják, akkor is jönnek a százezrek, aztán a sok műanyag törik, ami megint elég durva árakat fog kihozni... Na és megint arra jövök rá, hogy ez a konstrukció jobb mint az első swift, de árban kb ott van. Inkább csinálok full generált, meg fényezést, de amíg az autó megy, nem dobom a kukába. Úgy érzem a modern kor Ladája az Astra, de mégis szerethetőbb, mint egy lepusztult renault, vagy VW, skoda aminél egy féktárcsa annyiba kerül, mint nekem egy komplett fék szett...

Mondjuk a Tiédet azért ne hasonlítsuk Ladához, elég jól néz ki (ma is láttam).

Én is kellemes ünnepeket kívánok Minden Opelesnek!

Megosztás:

Tudod pont ezen gondolkodtam én is pár napja. Hogy kb kijött az autó 400-ból 11 évesen. Elkezdtem rá költeni, mert menni kell, és biztonságosan... Kb eléggé elszaladt a ló, mert lassan 800-nál járok, de van egy megbízható, szép állapotú autóm, és egyre kevesebb olyan része van, amihez hozzá kellene nyúlni. Ha veszek egy újat sok millióért, arra is tovább költök kötelező szervizekre, meg ugyan úgy lehetnek meghibásodások, aztán azoknál nincsen olyan, hogy filléres bontott, mert bontani sem bontanak még. Jöhetnek ismét a milliók, meg a motortérbe sem tudok sok mindenhez csak úgy hozzá nyúlni, mert vehetek 7 pöttyös, meg 14 ricnis speciális kulcsokat 20ezrekért... Aztán persze mindent a motorvezérlő csinál, tehát szoftver, kábel, meg apám izéje... És ráadásul olyan extra méretű gumikat kell hozzá venni, hogy kapásból rá fogsz még költeni egy vagyont, nem beszélve, arról, hogy bele tolatnak, vagy megtolják, akkor is jönnek a százezrek, aztán a sok műanyag törik, ami megint elég durva árakat fog kihozni... Na és megint arra jövök rá, hogy ez a konstrukció jobb mint az első swift, de árban kb ott van. Inkább csinálok full generált, meg fényezést, de amíg az autó megy, nem dobom a kukába. Úgy érzem a modern kor Ladája az Astra, de mégis szerethetőbb, mint egy lepusztult renault, vagy VW, skoda aminél egy féktárcsa annyiba kerül, mint nekem egy komplett fék szett...

Arra figyelj, hogy a karosszéria ne rohadjon! Az a nagy pénz.

Nekem eddig két nagyobb akcióm volt a karosszérián, az első nagy műtét amikor megvettem a kocsit 2005-ben, a második tavaly tavasszal, amikor küszöböket és az ajtók rozsdásodni kezdő alját cseréltettem.

Jövőre tervezem a motorháztető és a tetőlemez újra fényezését, mert a motorháztetőn elkezdett felhólyagosodni az eredeti 21 éves védőlakk, de nem rohad, a tetőn pedig felfedeztem néhány körömnyi festék hólyagosodást. Ott már biztosan a lemezt is javítani kell.

Ezen kívül jövőre az alvázvédelmet is át kell nézni és a hibákat kijavítani.

Szerencsére mindezt helyben, itt a faluban nagyon baráti áron tudom elvégeztetni. Saccperkábé egy 60 - 80 ezresből kijön.

Megosztás:

Mivel idén már nem fogok tankolni, és mozogni is csak pár tíz kilométert, ezért elkészítettem a 2013 évi összesítésemet.

Éves futott km: 12806 (utolsó tankolástól - utolsó tankolásig.)

Összes ktsg: 458.032,- Ft

Összes benzin: 1000,98 liter. >>> 389.484 Ft

Átlag fogyasztás: 7,81 liter / 100 km.

Szerviz ktsg az összes ktsg-en belül: 90.720,- Ft.

Átlag benzinár: 389.1 Ft / liter

1 km. költsége: 35,76 Ft.

(Itt a rezsicsökkentés! Tavaly az átlagos benzinár nálam 421 Ft / liter volt -31.931 Ft/év- 7,6%)

Megosztás:

Mondjuk a Tiédet azért ne hasonlítsuk Ladához, elég jól néz ki (ma is láttam).

Én is kellemes ünnepeket kívánok Minden Opelesnek!

Köszi! :) Azért sok meló volt vele... Bár csak a lakással tartanék már ott, mint az autóval... :S Mondjuk autónál nem olyan drága a cucc, mint mondjuk egy komplett tető! :D

Megosztás:

Buék. Mindenkibe az OPEL!!!!!!

Zotya mit szeretnél szerelni?

A nyüves fékkel küzdök még mindíg, vettem új főfékhengert de a csere után is maradt a hiba a pedál padlóig nyomható, ugye azt hittem a karmantyúk engednek át. A fékerőszabályzót viszont nem tudtam kicserélni 2 fékcső hollandija be van rohadva, roncsolás nélkül nem tudom kitekerni, így fékcsövet is kell majd cserélnem.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.