stirlitz Elküldve Szeptember27, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2013 nekem vala: www.taylor.hu/astra/bodon Üdv.! Van itt valakinek bödönje? Ha igen, miből készítettétek? Én is akarok egyet csinálni, de olyat ami olyan mint ha gyári lenne. :) Szóval a befőttes üveg kilőve. :) Meg persze a könnyű üríthetőség is szempont, meg hogy lássam mikor kezd megtelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Szeptember27, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2013 Ne csodálkozz ha most nem lesz benne semmi télen szokott hamar tele lenni. nekem már ilyenkor is van, pedig nem fogy a hütőviz hasznos kis cucc, az ürités miatt persze macerás Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember27, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2013 nekem már ilyenkor is van, pedig nem fogy a hütőviz hasznos kis cucc, az ürités miatt persze macerás Nekem csak olyan állandó 10-fok alatt szokott megtelni ilyenkor szerintem ami lecsapódik nekem az el is párolog a melegtől. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Szeptember27, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2013 Nekem csak olyan állandó 10-fok alatt szokott megtelni ilyenkor szerintem ami lecsapódik nekem az el is párolog a melegtől. nekem elég messze van a tüzfalon a bödön, ott nincs nekem olyan meleg, hogy eltünjön belöle Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pajzs89 Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Hali, a km órán a "W" számjelzés mit jelent? illetve valaki megtudná mondani hogy ha esetleg köze van a motorhoz,akkor az X16SZR motornál milyen van gyárilag? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 nekem elég messze van a tüzfalon a bödön, ott nincs nekem olyan meleg, hogy eltünjön belöle Nekem a generátor felett van az ablakmosó tartály mellett. Hali, a km órán a "W" számjelzés mit jelent? illetve valaki megtudná mondani hogy ha esetleg köze van a motorhoz,akkor az X16SZR motornál milyen van gyárilag? Ha jól rémlik a váltó áttételével van összefüggésben.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Hali, a km órán a "W" számjelzés mit jelent? illetve valaki megtudná mondani hogy ha esetleg köze van a motorhoz,akkor az X16SZR motornál milyen van gyárilag? Ha W akkor spirálos a km órád, ha K akkor elektromos, a utána lévő szám pedig az útjeladó és a váltóban lévő áttételnek szorzószám szerűsége, akkor fontos ha cseréled az órát, mert ugyan olyan számú kell másképp csalni fog az órád. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pajzs89 Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Cserélni szeretném az órát fordulatszám mérősre, de nem találok sehol olyat ami W1102 számú lenne, csak W1111-van. Amúgy F13-as váltó van benne. Egy ilyen felállásnál mennyit csalna? Csak mert most is csal kb 10 km/h-t fölfelé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Cserélni szeretném az órát fordulatszám mérősre, de nem találok sehol olyat ami W1102 számú lenne, csak W1111-van. Amúgy F13-as váltó van benne. Egy ilyen felállásnál mennyit csalna? Csak mert most is csal kb 10 km/h-t fölfelé. Hát így fejből meg nem mondom, pontos kiszámítást én sem tudom. Gyárilag is csal az óra direkt 5-10km/h között. Maximum azt csinálod, hogy megveszed az órát, és megnézed mennyit csal, leveszed a mutatót és bekalibrálod ahogy neked jó és kész is. Egyébként Corsa B-nél cserekompatibilis az fszámmérős km órája és a sima óra, mert a bele ugyan akkora csak a számlap és a mutatót nagyobb, szerintem F astranál is stimmel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Hát így fejből meg nem mondom, pontos kiszámítást én sem tudom. Gyárilag is csal az óra direkt 5-10km/h között. Maximum azt csinálod, hogy megveszed az órát, és megnézed mennyit csal, leveszed a mutatót és bekalibrálod ahogy neked jó és kész is. Egyébként Corsa B-nél cserekompatibilis az fszámmérős km órája és a sima óra, mert a bele ugyan akkora csak a számlap és a mutatót nagyobb, szerintem F astranál is stimmel. Nem biztos , csak ha ugyanolyan márkát sikerül venne a DELCO és a WDO úgy vettem észre faragás nélkül nem cserélhetők fel egymással. Kalibrálás után is hamisat fog mutatni a megtett távolság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Nem biztos , csak ha ugyanolyan márkát sikerül venne a DELCO és a WDO úgy vettem észre faragás nélkül nem cserélhetők fel egymással. Kalibrálás után is hamisat fog mutatni a megtett távolság. VDO-ra értettem az állításom, a DELCO-val nem próbálkoztam még, Corsa-nal nincs is szerintem csak VDO. A második állításodat nem egészen értem. Ha a mutatót lepattintod és más irányban pattintod fel attól miért mérne más utat? :O Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Bele lehet faragni mindegyiket a másikba, csak az egyiknél a házból egy kis darabot ki kell törni. (de vdo-ból is van ám kétféle, a fordulatszámmérősőn belül is) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 Bele lehet faragni mindegyiket a másikba, csak az egyiknél a házból egy kis darabot ki kell törni. (de vdo-ból is van ám kétféle, a fordulatszámmérősőn belül is) Ismétlem, Corsa B-ből indultam ki, ezek szerint itt nem minden esetben helytálló az állításom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2013 VDO-ra értettem az állításom, a DELCO-val nem próbálkoztam még, Corsa-nal nincs is szerintem csak VDO. A második állításodat nem egészen értem. Ha a mutatót lepattintod és más irányban pattintod fel attól miért mérne más utat? :o Azért mert hiába fog más sebességet mutatni attól még a megtett kilómétert nem fogja máshogy számolni. Én is elkezdtem átfaragni de aztán mégiscsak a kilóméterállást tekertem oda ahol a régi óra volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Hát a bioetanolozás egyik hátulütője... Korom nincs, viszont van rozsda... :evilgrin: http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_9_29_upu1zqmi9z.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Hát a bioetanolozás egyik hátulütője... Korom nincs, viszont van rozsda... :evilgrin: http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_9_29_upu1zqmi9z.jpg Az van akkor is ha nem szeszelsz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Az van akkor is ha nem szeszelsz... A szüleim kiskutyája meg prüszkölve rohangál, miután beindítom a kocsit... :D Még a végén rászokik... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 A szüleim kiskutyája meg prüszkölve rohangál, miután beindítom a kocsit... :D Még a végén rászokik... :D Most nem merem szeszelni a szomszéd gyüjti a cefrét még átszoknak a muslincák hozzám. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Most nem merem szeszelni a szomszéd gyüjti a cefrét még átszoknak a muslincák hozzám. :D A cefrét bele ne öntsd, mert eldugul a benzinszűrő... :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 A cefrét bele ne öntsd, mert eldugul a benzinszűrő... :D :D Előtte átszűröm harisnyán. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Hát a bioetanolozás egyik hátulütője... Korom nincs, viszont van rozsda... :evilgrin: http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_9_29_upu1zqmi9z.jpg Az van amúgy is, katalizátorral. :) Te hogy etanolozol? Van elektronikád? Mostani időben hogy indul hidegen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Az van amúgy is, katalizátorral. :) Te hogy etanolozol? Van elektronikád? Mostani időben hogy indul hidegen? Elektronika be van építve. Már negyedik éve szesszel megy... Ilyenkor még nincs gond. 10 fokig úgy indul, mint a benzinesek. 10 alatt egy kicsit tovább kell tekertetni. 0 fok alatt már kicsit köhögősebb, és tovább kell várni a melegedéssel. -10 körül, meg kicsit szenvedősbe megy át. Tovább kell jóval tekertetni. De ha az ember inkább kétszer-háromszor nekiugrik, beröffen... :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Hát a bioetanolozás egyik hátulütője... Korom nincs, viszont van rozsda... :evilgrin: http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_9_29_upu1zqmi9z.jpg Kukoricasárga színe van... :rolleyes: Kukoricadízellel megy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Elektronika be van építve. Már negyedik éve szesszel megy... Ilyenkor még nincs gond. 10 fokig úgy indul, mint a benzinesek. 10 alatt egy kicsit tovább kell tekertetni. 0 fok alatt már kicsit köhögősebb, és tovább kell várni a melegedéssel. -10 körül, meg kicsit szenvedősbe megy át. Tovább kell jóval tekertetni. De ha az ember inkább kétszer-háromszor nekiugrik, beröffen... :icon1: Azért az kemény, hogy elektronikával is ilyet csinál. Na kíváncsi leszek az enyém mit szól majd a hideghez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Azért az kemény, hogy elektronikával is ilyet csinál. Na kíváncsi leszek az enyém mit szól majd a hideghez. Van, amin elektronikával sem lehet segíteni. Ugyanis az alkohol 0 fok alatt eléggé nehezen szeret meggyulladni, plusz még nem is akar párologni... Az elektronika ugyan kompenzálja a hőmérséklet csökkenése függvényében a plusz üzemanyag szükségletet, de kell egy kis plusz forgatás mire elindul. :icon1: Az a baj, hogy már nem éri meg szeszelni. Én is csak sznobságból és büszkeségből nem térek vissza benzinre... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts