Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

nekem vala: www.taylor.hu/astra/bodon

Üdv.!

Van itt valakinek bödönje?

Ha igen, miből készítettétek?

Én is akarok egyet csinálni, de olyat ami olyan mint ha gyári lenne. :) Szóval a befőttes üveg kilőve. :) Meg persze a könnyű üríthetőség is szempont, meg hogy lássam mikor kezd megtelni.

Megosztás:

nekem elég messze van a tüzfalon a bödön, ott nincs nekem olyan meleg, hogy eltünjön belöle

Nekem a generátor felett van az ablakmosó tartály mellett.

Hali, a km órán a "W" számjelzés mit jelent? illetve valaki megtudná mondani hogy ha esetleg köze van a motorhoz,akkor az X16SZR motornál milyen van gyárilag?

Ha jól rémlik a váltó áttételével van összefüggésben....

Megosztás:

Hali, a km órán a "W" számjelzés mit jelent? illetve valaki megtudná mondani hogy ha esetleg köze van a motorhoz,akkor az X16SZR motornál milyen van gyárilag?

Ha W akkor spirálos a km órád, ha K akkor elektromos, a utána lévő szám pedig az útjeladó és a váltóban lévő áttételnek szorzószám szerűsége, akkor fontos ha cseréled az órát, mert ugyan olyan számú kell másképp csalni fog az órád.

Megosztás:

Cserélni szeretném az órát fordulatszám mérősre, de nem találok sehol olyat ami W1102 számú lenne, csak W1111-van. Amúgy F13-as váltó van benne. Egy ilyen felállásnál mennyit csalna? Csak mert most is csal kb 10 km/h-t fölfelé.

Hát így fejből meg nem mondom, pontos kiszámítást én sem tudom.

Gyárilag is csal az óra direkt 5-10km/h között.

Maximum azt csinálod, hogy megveszed az órát, és megnézed mennyit csal, leveszed a mutatót és bekalibrálod ahogy neked jó és kész is.

Egyébként Corsa B-nél cserekompatibilis az fszámmérős km órája és a sima óra, mert a bele ugyan akkora csak a számlap és a mutatót nagyobb, szerintem F astranál is stimmel.

Megosztás:

Hát így fejből meg nem mondom, pontos kiszámítást én sem tudom.

Gyárilag is csal az óra direkt 5-10km/h között.

Maximum azt csinálod, hogy megveszed az órát, és megnézed mennyit csal, leveszed a mutatót és bekalibrálod ahogy neked jó és kész is.

Egyébként Corsa B-nél cserekompatibilis az fszámmérős km órája és a sima óra, mert a bele ugyan akkora csak a számlap és a mutatót nagyobb, szerintem F astranál is stimmel.

Nem biztos , csak ha ugyanolyan márkát sikerül venne a DELCO és a WDO úgy vettem észre faragás nélkül nem cserélhetők fel egymással. Kalibrálás után is hamisat fog mutatni a megtett távolság.

Megosztás:

Nem biztos , csak ha ugyanolyan márkát sikerül venne a DELCO és a WDO úgy vettem észre faragás nélkül nem cserélhetők fel egymással. Kalibrálás után is hamisat fog mutatni a megtett távolság.

VDO-ra értettem az állításom, a DELCO-val nem próbálkoztam még, Corsa-nal nincs is szerintem csak VDO.

A második állításodat nem egészen értem.

Ha a mutatót lepattintod és más irányban pattintod fel attól miért mérne más utat? :O

Megosztás:

Bele lehet faragni mindegyiket a másikba, csak az egyiknél a házból egy kis darabot ki kell törni. (de vdo-ból is van ám kétféle, a fordulatszámmérősőn belül is)

Ismétlem, Corsa B-ből indultam ki, ezek szerint itt nem minden esetben helytálló az állításom.

Megosztás:

VDO-ra értettem az állításom, a DELCO-val nem próbálkoztam még, Corsa-nal nincs is szerintem csak VDO.

A második állításodat nem egészen értem.

Ha a mutatót lepattintod és más irányban pattintod fel attól miért mérne más utat? :o

Azért mert hiába fog más sebességet mutatni attól még a megtett kilómétert nem fogja máshogy számolni. Én is elkezdtem átfaragni de aztán mégiscsak a kilóméterállást tekertem oda ahol a régi óra volt.

Megosztás:

Az van amúgy is, katalizátorral. :)

Te hogy etanolozol? Van elektronikád?

Mostani időben hogy indul hidegen?

Elektronika be van építve. Már negyedik éve szesszel megy...

Ilyenkor még nincs gond. 10 fokig úgy indul, mint a benzinesek. 10 alatt egy kicsit tovább kell tekertetni. 0 fok alatt már kicsit köhögősebb, és tovább kell várni a melegedéssel. -10 körül, meg kicsit szenvedősbe megy át. Tovább kell jóval tekertetni. De ha az ember inkább kétszer-háromszor nekiugrik, beröffen... :icon1:

Megosztás:

Elektronika be van építve. Már negyedik éve szesszel megy...

Ilyenkor még nincs gond. 10 fokig úgy indul, mint a benzinesek. 10 alatt egy kicsit tovább kell tekertetni. 0 fok alatt már kicsit köhögősebb, és tovább kell várni a melegedéssel. -10 körül, meg kicsit szenvedősbe megy át. Tovább kell jóval tekertetni. De ha az ember inkább kétszer-háromszor nekiugrik, beröffen... :icon1:

Azért az kemény, hogy elektronikával is ilyet csinál. Na kíváncsi leszek az enyém mit szól majd a hideghez.

Megosztás:

Azért az kemény, hogy elektronikával is ilyet csinál. Na kíváncsi leszek az enyém mit szól majd a hideghez.

Van, amin elektronikával sem lehet segíteni.

Ugyanis az alkohol 0 fok alatt eléggé nehezen szeret meggyulladni, plusz még nem is akar párologni...

Az elektronika ugyan kompenzálja a hőmérséklet csökkenése függvényében a plusz üzemanyag szükségletet, de kell egy kis plusz forgatás mire elindul. :icon1:

Az a baj, hogy már nem éri meg szeszelni. Én is csak sznobságból és büszkeségből nem térek vissza benzinre... :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.