Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

ez jó, köszi!

Amit eddig találtam az 20+ volt, meg nem is 45mm-es hanem 50es.

az anyag naggya a hátsó dobba volt, a katalizátorba már csak 1 darabka maradt, de egy jó részét szerintem ki is fújta :)

Nekem sajna műszakin derült ki, hogy a katalizátorom rossz. 2 éves utángyári volt. Continental típus. Az eleje szinte teljesen eltűnt, de nem darabolódott, és nem olvadt össze csak eltűnt. Csörgés nem volt. Szereztem bontóból egy használtat, ami ránézésre jó volt... ránézésre... Végül vettem Bosal-t univerzálisat. Azzal tökéletes!!

Megosztás:

Valahogyan biztosan meg lehet.Ha másnem, akkor lesz hozzá külön elektronika építve, csak ha van gyári, akkor nem állok neki. De ezekszerint muszáj lesz. :)

vannak univerzális központik, amiknél külön van a távirányítón a csomagtérnyitáshoz gomb, azt szerintem be lehetne lőni egy komfort modullal (bár azt nem tudom hogy azok tudnak e nyitni is) hogy leengedje az ablakot, a zárás meg ugye adott

Megosztás:

Nekem sajna műszakin derült ki, hogy a katalizátorom rossz. 2 éves utángyári volt. Continental típus. Az eleje szinte teljesen eltűnt, de nem darabolódott, és nem olvadt össze csak eltűnt. Csörgés nem volt. Szereztem bontóból egy használtat, ami ránézésre jó volt... ránézésre... Végül vettem Bosal-t univerzálisat. Azzal tökéletes!!

Akkor ezekszerint csak újat érdemes, kicsit még odébb van, ez nem volt belekalkulálva a dolgokba. Legkésőbb február , akkor lessz a vizsga.

unixot néztem, ott rohadt drága (100) de amit Zotya linkelt az szimpatikus

Megosztás:

Akkor ezekszerint csak újat érdemes, kicsit még odébb van, ez nem volt belekalkulálva a dolgokba. Legkésőbb február , akkor lessz a vizsga.

unixot néztem, ott rohadt drága (100) de amit Zotya linkelt az szimpatikus

Véleményem szerint ne a legolcsóbbat... Lehet, hogy egy Bosal drága, de a legtöbb olcsó katalizátor csak sima kerámia némi fémezett filmréteggel, és 2 év alatt leég róla. Több kipufogós ismerőssel beszélgettem, és még a Bosal univerzális katalizátorra is azt mondja, hogy a gyárinál rosszabb. Értsd úgy, hogy nem rozsdamentes anyagból készül az univerzális, illetve nehéz betenni jó helyre.

Ugye elsőre az ember úgy gondolja, hogy mindegy, de nem az. Az univerzális nem az autódhoz van méretezve, hanem csak legyártják, és beteszed a gyári helyére. Ebből adódik a gond, hogy alul méretezés esetén lehet, hogy a katalizátor teljesen jól üzemel, de mondjuk túl hátra került, mert mondjuk a gyári katalizátor helyzete x hőmérsékletre van tervezve, míg az utángyári x+100 fokon indulna be. Ha viszont mondjuk a gyári hőtűrése magasabb, és a gyengébb katalizátor ugyan oda kerül, akkor meg hamarabb kiégeti a kerámiáról a felgőzölt fémeket. Rosszabb esetben annyira túlmelegszik, hogy egy teljes motorterhelés után piros lámpánál megállsz, és átfűti a környezetét. Nem véletlenül tesznek hővédő lemezt fölé. Egy ismerősöm járt úgy, hogy a katalizátora feletti hővédő lemez leszakadt, és nem lett pótolva... Orrba vágta a légzsák... Felfűtötte a váltókulissza környékét, és elolvadt a légzsák kábele... Vannak típus specifikus katalizátorok, amiket mondjuk Astra F-hez méreteznek.

Én univerzálisat vettem, de maradtam Bosalnál. A Bosal féle univerzális egészen hasonló méretekkel bírt, mint a gyári, így végül is nagyon úgy nézett ki, hogy megfelel. Sajnos mégsem 100%-os... Még így is túl messze van a kiáramlástól, így sajnos a katalizációs folyamat lassan indul be. A motor már üzem meleg, de még nincsen normális CO... Aztán egyszer csak megjön. A Continental féle katalizátornál is megvolt ez a dolog, de valamiért ennek ellenére meghalt. Gyárit sajnos kivágták szlovéniában... Jó ára van a katalizátornak, és a szlovénok anélkül adják el az autót.

Jah és 20 körül kapsz Bosal univerzálisat is!!

Megosztás:

vannak univerzális központik, amiknél külön van a távirányítón a csomagtérnyitáshoz gomb, azt szerintem be lehetne lőni egy komfort modullal (bár azt nem tudom hogy azok tudnak e nyitni is) hogy leengedje az ablakot, a zárás meg ugye adott

Miért ne tudnának? Egyszerűen az utólagos komfort modult nem a felhúzó ágra kell kötni, hanem a lehúzó ágra...

http://www.caralarm.hu/old_versio/images/ablakrajz.jpg

http://www.stadigabi.com/pdf/vision4ablakleiras.jpg

Csak ugye akkor kell még 1 modul... :)

Megosztás:

Belekötöttek a hátsóba? :huh: Vagy elöl is hiányzik? :D

A hátsóba. Mert hiába van lefalazva, a körbefényképezésnél maradandó nyoma lesz, hogy nem volt ablaktörlőm hátul. Van egy tarcsi műanyagom, a csomagtartóra, majd visszacsapom a törlőt azzal. Érdekesen fog kinézni a gép, már látom... hátul metál zöld műanyag burkolat, körbe 14-es Manta felnik ballonos téli gumikkal. Az első lámpákat is lehet hogy le kell cserélni, de még elmegyek bemutatni előtte, hogy szóljanak mibe lehet még belebukni, ne ott derüljön ki. Még gondolkozom rajta, hogy a gázpedál gumi.ütközőjét i s följebb teszem. Nekem ne forgassa nyélgázon a 20 éves dízelt, mert kihúzom az ablakon, akkor is, ha ismerősnél dolgozik...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.