Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 minek a bengásba?? most per pill joljön, mert szar a termo, meg akkor se jön rosszul, ha minusz 20 fokokban már egy melegitett mocit indítózol. nem lenne ez rossz dolog, hidd el. amugy meg a dizel jobban melegit nem?? jo a tádénak méginkább kell a bemelegítés, mert addig nem lehet vele csak finoman menni,de nem ártana egy benzinesnek sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Én biztos nem sírnék, ha minusz 5 fokban csak beleülnék a kocsiba és csak úgy elindulnék :( erről van szó és nem is annyira nehéz egy ilyet házilag összeállítani. kell egy formailag megfelelő merülőforraló egy hőfok kapcsoló, és egy tároló amibe beépíted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Én biztos nem sírnék, ha minusz 5 fokban csak beleülnék a kocsiba és csak úgy elindulnék ;) Én e nélkül is így csinálok... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 én is csak kicsit rángatozok a hideg miatt, ugy minusz 4 től :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 erről van szó Amúgy ezek hogy működnek ? :( Van bennük egy hőfokérzékelő és állandó x fokon tartják hűtővízet ? Mert akkor a motor lehülés, felmelegedés, lehülés, felmelegedés adódó cuccok. Ha nem merül le az aksik, akkor nem is kell fagyálló ? ;) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Én e nélkül is így csinálok... :( Tehát beülsz, indítózás, egyes és már mész is ? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 A ruszki ezt egyszerüen megoldotta. Fütőszálbetét a víztérbe,230V-ba bedug,40-60fokon tartja a vizet egész éjjel.Reggel indítasz,fűtés meleg,motorolaj és víz meleg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Tehát beülsz, indítózás, egyes és már mész is ? :( Majdnem, kb. fél perc, míg a kapun kimegyek, becsukom magam mögött, és már indulok is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Én e nélkül is így csinálok... :( Én is, azt a 2 percet meg kibirom, amíg elkezd fűteni. ;) A dizilt meg azért írtam mert nekem is volt, és abba tényleg jól jött volna néha, mikor szolgálatból mentem haza, és -10 -15 fok volt, az autó meg le volt dermedve, és csak tekerte, de nem indult el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 A ruszki ezt egyszerüen megoldotta. Fütőszálbetét a víztérbe,230V-ba bedug,40-60fokon tartja a vizet egész éjjel.Reggel indítasz,fűtés meleg,motorolaj és víz meleg. Milyen tipusú gépjárűről van szó, mert én sok orosz csodával találkoztam, de gyárilag még egyikben sem láttam. Az öreg IFA-kon voltak hasonló megoldások, de az is házilag készült (magyar találékonyság) :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Milyen tipusú gépjárűről van szó, mert én sok orosz csodával találkoztam, de gyárilag még egyikben sem láttam. Az öreg IFA-kon voltak hasonló megoldások, de az is házilag készült (magyr találékonyság) :( Johnny-t ismerve Ural vagy Kraz lehet ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 hát jo 2 perc, de most gondolj bele abba hogy egyből megvan az a 60 fok :( vagy több is amugy igen a legeccerűbb megoldás a ruszki amit én mondtam, az annyibol lenne jobb, hogy nem csak 60 fokra menne fel, hanem olyn 90re is akár, csak be kellene határolni a hőfok kapcsoloval a kikapcsolást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 johni se azt mondta hogy gyárilag :( am láttam már sierrába is olyat, hogy a bolyler fűtőszála volt betéve egy vastag alucsőbe, ami be volt kötve valahogy a vízkörbe, és az melegitette, az egészet. ja dizel volt ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Johnny-t ismerve Ural vagy Kraz lehet ;) Hening eltalálta,apám IFA-jában volt fütőszál! Az előmelegítő pedig az Ural-on volt,a hómarós Ural-on,a "pályás" Kra3-on már 230-as melegítő volt. :) Imádom a Kra3-t! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 bolyler fűtőszála volt betéve egy vastag alucsőbe, ami be volt kötve valahogy a vízkörbe, és az melegitette, az egészet. Na pont erre gondoltam én is. Csak hülyén néz ki,ha hosszabítóval rohangálsz majd!Azt hiszik hibrid kocsi! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Johnny-t ismerve Ural vagy Kraz lehet :( Nos azokban én nem láttam ilyent. Mind a 2 technikában előmelegítő kazán van. 1 dupla falú cső, a belső térben égetik el az üzemanyagot, ami felmelegíti a külső köpenyben levő hűtőfolyadékot. Az meleg égéstermék meg az olajteknőt melegítette. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 hosszabbító mert??? ez eccerű a cuccot ugy kell elkészíteni, hogy nem azt dugod bele, hanem abba dugod a 230at. és akkor észre se lehet venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Hening eltalálta,apám IFA-jában volt fütőszál! Az előmelegítő pedig az Ural-on volt,a hómarós Ural-on,a "pályás" Kra3-on már 230-as melegítő volt. ;) Imádom a Kra3-t! :( A KRa3-t én is imádom. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Nos azokban én nem láttam ilyent. Mind a 2 technikában előmelegítő kazán van. 1 dupla falú cső, a belső térben égetik el az üzemanyagot, ami felmelegíti a külső köpenyben levő hűtőfolyadékot. Az meleg égéstermék meg az olajteknőt melegítette. ;) Bezony!És -20-ban is lazán müködött!No electrik,no para! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 kicsit elrobbansz meg kcsit megevett annyit az a melegítő, mint az 1,4es de - 20 ban is indult, ilyen volt az utastér fűtés is a roburokba szép találmányok azok, de a legjobb a tajga rémének az álló fűtése, ami abbol áltt hogy egy petroleum lámpaszerű dolog az utastér közepén és annyi :( ha nagyon remegtek és feldől közvetlen padlófűtés is volt, mert kiégett az egész kocsi ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Bezony!És -20-ban is lazán müködött!No electrik,no para! :( Az a helyzet, hogy az URaL-ét -25-ig nem is kellett használni. Addig volt benne 1 gyors hidegindító, ami fáklyaként égett a légtorkoban, ezáltal a motor meleg levegőt szívott, nem a kinti -20-at. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 Bezony!És -20-ban is lazán müködött!No electrik,no para! :( Az a helyzet, hogy az URaL-ét -25-ig nem is kellett használni. Addig volt benne 1 gyors hidegindító, ami fáklyaként égett a légtorkoban, ezáltal a motor meleg levegőt szívott, nem a kinti -20-at. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 az nem semmi, ezek az oroszok :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 kicsit elrobbansz meg kcsit megevett annyit az a melegítő, mint az 1,4es de - 20 ban is indult, ilyen volt az utastér fűtés is a roburokba szép találmányok azok, de a legjobb a tajga rémének az álló fűtése, ami abbol áltt hogy egy petroleum lámpaszerű dolog az utastér közepén és annyi :( ha nagyon remegtek és feldől közvetlen padlófűtés is volt, mert kiégett az egész kocsi ;) Tudod az orosz haditechnikánál nem nagyon volt kérdés az üza takarékosság, fő kérdés a hatékonyság volt, és ez akkor jó volt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December26, 2007 Megoszt Elküldve December26, 2007 anno mikor ezek a gépek készülek sehol se volt fontos ;) az oroszoknál még az emberélet sem :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts