daykiller Elküldve Október2, 2012 Megoszt Elküldve Október2, 2012 Úgy érted, szedjem szét, és még az erősítés előttit vezessem ki valahogy? Én így tennék, ha erősítőt raknék a mélynyomóhoz, de mivel a mostani gyári CAR400 is megfelel nekem a 4x20W-jával (tükörremegéses), így nem fogok ilyet tenni. Meg amúgy is értelmetlennek tartom egy kis légköbméteres zárt helyre brutális teljesítményt. De ez a saját véleményem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október2, 2012 Megoszt Elküldve Október2, 2012 Én így tennék, ha erősítőt raknék a mélynyomóhoz, de mivel a mostani gyári CAR400 is megfelel nekem a 4x20W-jával (tükörremegéses), így nem fogok ilyet tenni. Meg amúgy is értelmetlennek tartom egy kis légköbméteres zárt helyre brutális teljesítményt. De ez a saját véleményem. Neked a Caravan kis légköbméteres?:) Ülj be az enyémbe. A mélyláda nem csak a lakótelepnek való zenélésre jó. Szépen szól az, és nem is veszed észre hogy van. Csak ha kikapcsolom, akkor hiányozni fog. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október2, 2012 Megoszt Elküldve Október2, 2012 Neked a Caravan kis légköbméteres? :) Ülj be az enyémbe. A mélyláda nem csak a lakótelepnek való zenélésre jó. Szépen szól az, és nem is veszed észre hogy van. Csak ha kikapcsolom, akkor hiányozni fog. :icon1: A teljesítményhez képest kicsi. :) Egyébként meg nekem nem kell mélynyomó, hogy halljam a mélyhangokat. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október2, 2012 Megoszt Elküldve Október2, 2012 A teljesítményhez képest kicsi. :) Egyébként meg nekem nem kell mélynyomó, hogy halljam a mélyhangokat. :P Nem tudod miről beszélsz. :icon1: Nem hallod konkrétan dörömbölni a mélyhangokat. A ládától, csak megtelik az autó a zenével. De ugysem tudlak meggyözni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október2, 2012 Megoszt Elküldve Október2, 2012 Nem tudod miről beszélsz. :icon1: Nem hallod konkrétan dörömbölni a mélyhangokat. A ládától, csak megtelik az autó a zenével. De ugysem tudlak meggyözni. :D De hallom. Nem 4x7W-os CAR300-am van. :) Tükrök is beremegnek, ha felhangosítom. :D Maximum passzív mélyládákat raknék be hátulra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október2, 2012 Megoszt Elküldve Október2, 2012 De hallom. Nem 4x7W-os CAR300-am van. :) Tükrök is beremegnek, ha felhangosítom. :D Maximum passzív mélyládákat raknék be hátulra. :) Ládából csak egy kell. A mélyhangot nem kell sztereóban nyomni. Igazából nem is hallod honnan jön, csak azt hallod hogy van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hnsz2002 Elküldve Október2, 2012 Megoszt Elküldve Október2, 2012 A "kínai" erősítő másik oldalán milyen csatlakozási lehetőségek vannak ? A jobb erősítők bemeneti jel erősségét egy potenciométerrel lehet állítani, amúgy igaz, ha túlgerjeszted betorzít, hiszen a magnóban is van egy végfok erősítő. Egy erősítette jelet tovább hergelni torzításhoz vezet. El lehet vele játszogatni hogy jó legyen. Ezem a két oldalt van csatlakozó, amiről a képet linkeltem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 :) Ládából csak egy kell. A mélyhangot nem kell sztereóban nyomni. Igazából nem is hallod honnan jön, csak azt hallod hogy van. Nem a sztereo miatt kell, hanem 2db több, mint 1. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Úgy érted, szedjem szét, és még az erősítés előttit vezessem ki valahogy? Vagy pedig csinálj vagy vegyél hozzá egy szintillesztőt. Nem a legelegánsabb megoldás, de működőképes. Egy ilyet kell összeforrasztani: Nyilván kettő darabot, mert sztereó a dolog... Amúgy ki lehet vezetni a végfok IC megfelelő lábairól... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Vagy pedig csinálj vagy vegyél hozzá egy szintillesztőt. Nem a legelegánsabb megoldás, de működőképes. Egy ilyet kell összeforrasztani: Nyilván kettő darabot, mert sztereó a dolog... Amúgy ki lehet vezetni a végfok IC megfelelő lábairól... hát mondjuk megoldásnak jó, de a rádió kimenő jelének a ~9/10ezede fűtésre megy el......utána meg rá van rakva az erőlködő....kicsit olyan pazarlós......meg nem 1/4Wos ellenállások kellenek majd oda.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 hát mondjuk megoldásnak jó, de a rádió kimenő jelének a ~9/10ezede fűtésre megy el......utána meg rá van rakva az erőlködő....kicsit olyan pazarlós......meg nem 1/4Wos ellenállások kellenek majd oda.... Mivel párhuzamosan van rákötve a hangszóróra, szerintem nem nagy hő fejlődik ott. De sokkal jobb megoldás belülről kivezetni a szálat... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Mivel párhuzamosan van rákötve a hangszóróra, szerintem nem nagy hő fejlődik ott. De sokkal jobb megoldás belülről kivezetni a szálat... má mér lenne párhuzamosan kötve? a hangszóró ebben az esetben az erőlködő kimenetén figyel, nem? vagy ez csak a mélynek az erőlködőjét hajtaná? a 4ohmos impedanciára tervezett végfokon 11Kohm csücsül, nagy hangerőnél a kimenti erősítő megpróbálja átverni az áramát a fogyasztón, ami P=U*I és U=I*R-ból következően azon az nagyobb ellenálláson bizony nagy feszültség esés lesz(ugye ez a a cél ezzel a fesz.osztóval) és vele együtt a nő a P is (ha persze ha az áramot nagyjából konstansnak tekintjük), ami ugye csak fűtésre mehet el, egyébként is egy ilyen Line bement mV-okat vár persze ha tényleg ott marad a hangszóró rajta, akkor az más tészta, akkor tényleg nem sok áram fog rajta folyni szerintem Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 má mér lenne párhuzamosan kötve? a hangszóró ebben az esetben az erőlködő kimenetén figyel, nem? vagy ez csak a mélynek az erőlködőjét hajtaná? a 4ohmos impedanciára tervezett végfokon 11Kohm csücsül, nagy hangerőnél a kimenti erősítő megpróbálja átverni az áramát a fogyasztón, ami P=U*I és U=I*R-ból következően azon az nagyobb ellenálláson bizony nagy feszültség esés lesz(ugye ez a a cél ezzel a fesz.osztóval) és vele együtt a nő a P is (ha persze ha az áramot nagyjából konstansnak tekintjük), ami ugye csak fűtésre mehet el, egyébként is egy ilyen Line bement mV-okat vár persze ha tényleg ott marad a hangszóró rajta, akkor az más tészta, akkor tényleg nem sok áram fog rajta folyni szerintem Hát elvileg a mélyláda erőlködőjének kellene egy alacsony jelszintű cuccot összehozni. Akkor meg bőven elég ha a hangszóró vezetékére párhuzamosan rá van kötve. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Hát elvileg a mélyláda erőlködőjének kellene egy alacsony jelszintű cuccot összehozni. Akkor meg bőven elég ha a hangszóró vezetékére párhuzamosan rá van kötve. :) Ezzel csak egy gond van: az autórádiók hangszóróinak általában egyik lába se testpotenciál, úgyhogy nem tudod így megoldani, amint leföldelnéd a hangszóró egyik lábát, el is búcsúzhatsz a rádió végfokától. Lehet kapni szintillesztőt, ami kimondottan erre való, inkább azt javaslom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Ezzel csak egy gond van: az autórádiók hangszóróinak általában egyik lába se testpotenciál, úgyhogy nem tudod így megoldani, amint leföldelnéd a hangszóró egyik lábát, el is búcsúzhatsz a rádió végfokától. Lehet kapni szintillesztőt, ami kimondottan erre való, inkább azt javaslom. Ha jól emléxem gyári rádióról volt szó, nemtom pontosan milyenről, de ami a ezekben gyárinak számít(202,303,400) annak bizony földelt a hangszóró egyik lába. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Üdvözletem! találkozott már valaki olyannal hogy a külső tükör (manuális kocka) a rázkódástól elállítódik? egyre könnyebben, beállítom, kb 30m után már csak a vezetőoldali ajtót látom benne :D valami ki lenne benne kopva, vagy csak szétugorva lehet, javítható lehet a dolog? Köszöntem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Üdvözletem! találkozott már valaki olyannal hogy a külső tükör (manuális kocka) a rázkódástól elállítódik? egyre könnyebben, beállítom, kb 30m után már csak a vezetőoldali ajtót látom benne :D valami ki lenne benne kopva, vagy csak szétugorva lehet, javítható lehet a dolog? Köszöntem! Gondolom meg van kopva de az a baj hogy szinte biztosan letörik a rögzítő pöcök a burkolatról ha szétt akarod szedni javítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Akkor ennek meszeltek sz.rral ? :D akkor tuti szétkapom, azt meglesem , hátha tudok vele mit kezdeni. Gondolom meg van kopva de az a baj hogy szinte biztosan letörik a rögzítő pöcök a burkolatról ha szétt akarod szedni javítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Ha jól emléxem gyári rádióról volt szó, nemtom pontosan milyenről, de ami a ezekben gyárinak számít(202,303,400) annak bizony földelt a hangszóró egyik lába. Ácsi! A CAR400 4x20W-os verziójánál nem földelt. Hídkapcsolás miatt. De a többi igen, azok földelt negatívosak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Minden rendes autómeleg a vételár legalább kétszeresét rákölti még a kocsira, ami ettől persze egy forinttal sem ér többet. :D Szóval rendben van ez így. Én már túl vagyok ráköltésben a vételár háromszorosán és akkor én autómeleg vagyok? (500 + 1500 ezer) Nincs az autómban semmi extra a gyári kivitelen felül. (Ja, hogy egy kis hidrogént is eszik az nem volt komoly költség...) Még a kerekem is lemezfelnis eredeti méretű, eredeti gyári dísztárcsával de még egy dallamkürt sincs benne, nemhogy mélynyomó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hnsz2002 Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Vagy pedig csinálj vagy vegyél hozzá egy szintillesztőt. Nem a legelegánsabb megoldás, de működőképes. Egy ilyet kell összeforrasztani: Nyilván kettő darabot, mert sztereó a dolog... Amúgy ki lehet vezetni a végfok IC megfelelő lábairól... Még gondolkozok, hogy megvegyem-e a cuccot. De ha igen, akkor ezt fogom először kipróbálni, mivel a leggyorsabban előállítható és 20 fillér az egész. Még annyi, hogy a 10k ellenállás helyett talán egy potit lenne érdemes betenni (?), hogy egyszerűen állítható legyen a bemeneti jel... Egyébként, természetesen maradna rajta a hangszóró is. Szóval ez a cucc menne be hátulra, mondjuk bal hátsó hangszóró megpatkolva, rajta a fesz. osztó, elől meg egy nagy kondi ahogy ajánlottátok, hátulra a táp az erősítőnek, az elektromos antenna vezérlését pedig ennek a vezérlésére rákötni. Kb. ennyi. Aztán ha mégse lesz az igazi, nézegettem, 10-15k körül már lehet kapni 4 csatornás rádiókat sub kimenettel... Akkor csak veszek egyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hnsz2002 Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Ha jól emléxem gyári rádióról volt szó, nemtom pontosan milyenről, de ami a ezekben gyárinak számít(202,303,400) annak bizony földelt a hangszóró egyik lába. blaupunkt sc 202 a rádió. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 Ácsi! A CAR400 4x20W-os verziójánál nem földelt. Hídkapcsolás miatt. De a többi igen, azok földelt negatívosak. ja igazad vala, nagynál Wnél szokták aztata blaupunkt sc 202 a rádió. ja az nekem is volt, DE inkább újíts be egy 400ast, én is azt raktam bele, elég az (kihúzod, bedugod) ja és nem kapcsol ki, ha leveszed a gyújtás :icon1: ...legalábbis be lehet állítani http://taylor.hu/astra/radio/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
hnsz2002 Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 ja az nekem is volt, DE inkább újíts be egy 400ast, én is azt raktam bele, elég az (kihúzod, bedugod) ja és nem kapcsol ki, ha leveszed a gyújtás :icon1: ...legalábbis be lehet állítani http://taylor.hu/astra/radio/ És ez miért is jó nekem? :) Azon kívül, hogy lehet vele telefonálni... A kikapcsolás meg teljesen jó. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október3, 2012 Megoszt Elküldve Október3, 2012 ja igazad vala, nagynál Wnél szokták aztata ja az nekem is volt, DE inkább újíts be egy 400ast, én is azt raktam bele, elég az (kihúzod, bedugod) ja és nem kapcsol ki, ha leveszed a gyújtás :icon1: ...legalábbis be lehet állítani http://taylor.hu/astra/radio/ Az nem beállítás kérdése. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts