Endre06 Elküldve Szeptember30, 2011 Elküldve Szeptember30, 2011 Baja nem lett, csak gázból több anyagot kapott. Vedd ki az alapjárati motort, de arra figyelj, hogy a tengelyt ne mozgasd, ne babráld, hagy úgy, ahogy van. Majd indításnál felpörög egy darabig, mert úgy állítja be magának a megfelelő helyzetet. Ok akkor megnyugodtam, majd egy hozzáértővel szétszedetem és mondom neki mire vigyázzon. Az ilyen bigyókhoz én nem merek hozzányúlni mert nagyobb kárt csinálok! :D
RickJames Elküldve Szeptember30, 2011 Elküldve Szeptember30, 2011 Csak a burkolata rossz? (kéne egy fotó rólla, hogy jobban értsük!) Ha nincs eldurranva az övfeszítő, akkor szerintem csak egy burkolat kellene rá, és meg is oldódott a probléma. (bontó) amúgy meg övfeszítő patron külön is kapható! http://i214.photobucket.com/albums/cc124/w...0930_114845.jpg http://i214.photobucket.com/albums/cc124/w...0930_114818.jpg gondolom akkor a racingbazaros hirdetés lesz az én barátom :D ezt amugy megveszem és sima ügy berakni?
Tiv. Elküldve Szeptember30, 2011 Elküldve Szeptember30, 2011 http://i214.photobucket.com/albums/cc124/w...0930_114845.jpg http://i214.photobucket.com/albums/cc124/w...0930_114818.jpg gondolom akkor a racingbazaros hirdetés lesz az én barátom :D ezt amugy megveszem és sima ügy berakni? Igen. Nem bonyolult.
astrásgyerek Elküldve Szeptember30, 2011 Elküldve Szeptember30, 2011 http://i214.photobucket.com/albums/cc124/w...0930_114845.jpg http://i214.photobucket.com/albums/cc124/w...0930_114818.jpg gondolom akkor a racingbazaros hirdetés lesz az én barátom :D ezt amugy megveszem és sima ügy berakni? Szépek. :D Egyszerű, arra figyelj, hogy ez a piros biztosító mindíg legyen a helyén a szerelés folyamán. :D (az újaknál, a régieknél már úgyis mindegy :P ) Eredetileg szegecselve van az ülés keretjére ez a patron. :P
astrásgyerek Elküldve Szeptember30, 2011 Elküldve Szeptember30, 2011 Mennyit adjak egy elektromos állítású lámpaszettért? :D 2 hibátlan első fényszóró állító motorokkal + állító kapcsoló. (Mit szedjek még ki belőle, mi szükséges még? :P ) Nem tudjátok a Calibrákban ugyanolyan az index-ablaktörlő kapcsoló, és a világítás kapcsoló?? :P :D
zotya975 Elküldve Szeptember30, 2011 Elküldve Szeptember30, 2011 Mennyit adjak egy elektromos állítású lámpaszettért? :P 2 hibátlan első fényszóró állító motorokkal + állító kapcsoló. (Mit szedjek még ki belőle, mi szükséges még? :P ) Nem tudjátok a Calibrákban ugyanolyan az index-ablaktörlő kapcsoló, és a világítás kapcsoló?? :D :D A vílágítás kapcsoló ránézésre igen, a másik kettőt nem találtam a vaterán. Fényszóró szerintem darabonként 5, a kapcsolója mondjuk 2... :D
astrásgyerek Elküldve Szeptember30, 2011 Elküldve Szeptember30, 2011 A vílágítás kapcsoló ránézésre igen, a másik kettőt nem találtam a vaterán. Fényszóró szerintem darabonként 5, a kapcsolója mondjuk 2... :D ezer? :D az a kis kapcsoló? :D Max 500-at adok neki érte. 7ért adná egyben, de abból még kell alkudjak, mert annyim nincsen rá. :P mondjuk ez őt biztosan nem fogja érdekelni, de hátha neki sincs... :) Majd holnap jelzem, hogy sikerem volt-e. 1 lámpamagasságállítót tudnék venni 500ért, úgyse megy a srácéba, csak mindíg úton van a lepukkant astrával. :P útvonalengedélyel használja, azért az is szörnyű, hogy kiadják bármilyen autóra, annyiszor, ahányszor kifizeted. :D 3000/3nap. :D párszor már kifizette a vizsgadíjra valót, de azon akkor sem menne át, ha 30.000-et dobna rá. :D A világítás kapcsoló szerintem is az, de tudtommal vectra A-B/calibra/astra F/G ugyanolyan kapcsolókarokkal rendelkeznek.
zotya975 Elküldve Szeptember30, 2011 Elküldve Szeptember30, 2011 ezer? :) az a kis kapcsoló? :D Max 500-at adok neki érte. 7ért adná egyben, de abból még kell alkudjak, mert annyim nincsen rá. :D mondjuk ez őt biztosan nem fogja érdekelni, de hátha neki sincs... :D Majd holnap jelzem, hogy sikerem volt-e. 1 lámpamagasságállítót tudnék venni 500ért, úgyse megy a srácéba, csak mindíg úton van a lepukkant astrával. :P útvonalengedélyel használja, azért az is szörnyű, hogy kiadják bármilyen autóra, annyiszor, ahányszor kifizeted. :D 3000/3nap. :D párszor már kifizette a vizsgadíjra valót, de azon akkor sem menne át, ha 30.000-et dobna rá. :P A világítás kapcsoló szerintem is az, de tudtommal vectra A-B/calibra/astra F/G ugyanolyan kapcsolókarokkal rendelkeznek. Jó hát én a vateráról nézem az árakat. Bontóból 6 ezerért hoztam el a taposót, lámpamagasság állító kapcsolót, AC-relét, polcot...meg egy-két műanyagot. Sajna mindkét állítómotor törött volt.. :D
astrásgyerek Elküldve Szeptember30, 2011 Elküldve Szeptember30, 2011 Jó hát én a vateráról nézem az árakat. Bontóból 6 ezerért hoztam el a taposót, lámpamagasság állító kapcsolót, AC-relét, polcot...meg egy-két műanyagot. Sajna mindkét állítómotor törött volt.. :P :P :D Akkor erre érdemes odafigyelnem?! Szedjem ki? Mit nézzek meg rajta? Akku nincs az autóban (amiben a lámpák is vannak), jó lenne ha vinnék magammal ugye? :D
zotya975 Elküldve Szeptember30, 2011 Elküldve Szeptember30, 2011 :P :P Akkor erre érdemes odafigyelnem?! Szedjem ki? Mit nézzek meg rajta? Akku nincs az autóban (amiben a lámpák is vannak), jó lenne ha vinnék magammal ugye? :D Igazából ez egy orrtörött kocsi volt, és a fényszorók is rommá voltak törve aztán amikor felnyitottam láttam hogy a motorok is kukák. De azért elhoztam az állítókapcsolót meg gyorsan be is ledeztem. :D Szerintem elég ha egy 9 Voltos elemet viszel magaddal, két dróttal megfejelve, az AC-pumpát is megpörgeti, akkor elindítja az állítómotort is. Lehúzod a csatit, odanyomod a 9Voltot, ha pörög akkor jó. Persze végállásra figyelj nem tudom hogy is van ez pontosan.
astrásgyerek Elküldve Szeptember30, 2011 Elküldve Szeptember30, 2011 Igazából ez egy orrtörött kocsi volt, és a fényszorók is rommá voltak törve aztán amikor felnyitottam láttam hogy a motorok is kukák. De azért elhoztam az állítókapcsolót meg gyorsan be is ledeztem. :D Szerintem elég ha egy 9 Voltos elemet viszel magaddal, két dróttal megfejelve, az AC-pumpát is megpörgeti, akkor elindítja az állítómotort is. Lehúzod a csatit, odanyomod a 9Voltot, ha pörög akkor jó. Persze végállásra figyelj nem tudom hogy is van ez pontosan. Értem, köszi. Faluban van, megoldható az akku is, nincs messze. :P
MaxC Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Felmerül bennem egy újabb kérdés. A sedan Astra csomagtartó ajtajában van bármiféle kárpit (vagy műanyag) belülről? Motorháztetőben sem volt ha jól emlékszem.
astrásgyerek Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Felmerül bennem egy újabb kérdés. A sedan Astra csomagtartó ajtajában van bármiféle kárpit (vagy műanyag) belülről? Motorháztetőben sem volt ha jól emlékszem. Motorháztetőben sem mindegyikben van (már meg :D)
Nagymate Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Motorháztetőben sem mindegyikben van (már meg :D) na a miénkből biztosan nem lopta/dobta ki az előző tulaj, akitől 4 évesen vettük, még sincs a motortérben :P a csomagtartóban nekem csak egy kis púp van az ajtónyitó mögött.
atis c14se Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Sziasztok! Fényszóró beállítást el lehet végezni házilag? Mert mintha a jobbos nem világítana olyan messzire. Azért kérdezem ezt a házilagos beállítást, mert régen olvastam valamelyik autó könyvébe, hogy hogyan lehet házilag beállítani a fényszórót. Sík felületen oda kellett állni a falhoz egy megadott távolságra, és meg volt adva, hogy a fénynek milyen magasságba kell lennie a falon. Vagy valami ilyesmi volt.
astrásgyerek Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Sziasztok! Fényszóró beállítást el lehet végezni házilag? Mert mintha a jobbos nem világítana olyan messzire. Azért kérdezem ezt a házilagos beállítást, mert régen olvastam valamelyik autó könyvébe, hogy hogyan lehet házilag beállítani a fényszórót. Sík felületen oda kellett állni a falhoz egy megadott távolságra, és meg volt adva, hogy a fénynek milyen magasságba kell lennie a falon. Vagy valami ilyesmi volt. Ezt találtam: Fényszóró beállítása házilag 90% pontossággal.
atis c14se Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Ezt találtam: Fényszóró beállítása házilag 90% pontossággal. Köszi
astrásgyerek Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Köszi Nem biztos, hogy ez a legpontosabb leírás, de hirtelen ezt találtam. :P na a miénkből biztosan nem lopta/dobta ki az előző tulaj, akitől 4 évesen vettük, még sincs a motortérben :P a csomagtartóban nekem csak egy kis púp van az ajtónyitó mögött. Az 1.6-osban sem volt (CD felszereltség), a DTL-ben sem (GL felszereltség), de az Isuzuban volt, pedig az 93-as, igaz kissé leharcoltan (GLS felszereltség). Nem tudom mitől függött, hogy tettek-e bele, vagy nem. :D
zotya975 Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Nem biztos, hogy ez a legpontosabb leírás, de hirtelen ezt találtam. :D Valahogy így kell, de én nem tudtam megcsinálni, 1000 forintért lőtték be szalonban.
atis c14se Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Valahogy így kell, de én nem tudtam megcsinálni, 1000 forintért lőtték be szalonban. Hát akkor 1000Ft-ért nem kínlódok én se. Bemegyek egy szervízbe és megnézetem, az legalább nem 90%-os.
astrásgyerek Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Hát akkor 1000Ft-ért nem kínlódok én se. Bemegyek egy szervízbe és megnézetem, az legalább nem 90%-os. Ez mondjuk igaz, de te házilag kérdezted. :D egy ezresért én sem kínlódnék vele.
zotya975 Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Hát akkor 1000Ft-ért nem kínlódok én se. Bemegyek egy szervízbe és megnézetem, az legalább nem 90%-os. Próbáltam, de nem találtam se a középvonalat, se semmit. Pedig apuval csináltuk trabin jópárszor , azon tök könnyű volt.
atis c14se Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Ez mondjuk igaz, de te házilag kérdezted. :D egy ezresért én sem kínlódnék vele. Ez igaz, hogy a házilag beállítást kérdeztem. Nem gondoltam, hogy ennyiért beállítják. Mert már lassan egy szervízbe bemész és megkérdezed az időt, azért is pénzt kérnek. :P
zotya975 Elküldve Október1, 2011 Elküldve Október1, 2011 Ez igaz, hogy a házilag beállítást kérdeztem. Nem gondoltam, hogy ennyiért beállítják. Mert már lassan egy szervízbe bemész és megkérdezed az időt, azért is pénzt kérnek. :P Csak figyelj oda mit csinálnak, mert én jártam úgy hogy mire hazaértem a dróton lógott az indexem. A szaki kitekerte, mert nem találta az állítócsavart. :D
Recommended Posts