Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

gsi.tamás

Recommended Posts

Oké, oké! Nyilván nem fog úgy menni egy 1.6-os soha mint egy versenyautó. Én ezt úgy értettem hogy ahhoz képest hogy 1.6-os :P

No meg azért is szeretnék 1.6-os, mert (gondolom) fogyasztásban azért jobb mint egy 2.0, vagy ez téves elképzelés?

Igazából az lenne a legjobb ha kipróbálhatnék egy motorikusan jó állapotú 1.6 8V-t és 16V-t, hogy tudjam mit is kell ezektől elvárni :P

Egyébként a "mire figyeljek nagyon oda vásárlásnál" című kérdésre tudna valaki válaszolni?

Megkérdezhetem,hogy milyen autód volt,hogy gyengének érzel egy 1.6 100lovast? Szerintem minimális az eltérés ugyanabban a karosszériában két ugyanúgy négyhengeres motor között. Szóval az astra benzines motorpalettája nagyon hasonlóan fogyaszt,ellenben az 1.4 60 ló úgy gyorsul,mint a megdöntött vajas kenyéren a baracklekvár.

Az 1.4 60 ló fogyasztása nem áll túl messze a c20xe-től. :D Ha nem parkettázod túl sokat természetesen.

Megosztás:

Ha próbaútra mész egy kocsival, sose az legyen az első dolgod, hogy lepadlózod, hogyan húz (normál használatnál se!), mivel hidegen megtévesztő tud lenni a dolog. Amíg a motor nem éri el az üzemi hőmérsékletét (kb. 90°C), addig nem tudja leadni azt a teljesítményt, amit gyárilag tudnia kell. Úgyhogy próbaúton először figyeld meg, hogy irányítható, milyen zörgéseket hallasz, a gyorsulós dolgokat már visszafelé, bemelegedett motorral próbáld.

Nyilván nem hidegen tapostam, azért gyilkosnak ne nézz :P Odaúton a futóműt hallgattam (odafelé is már üzemi hőfokon volt, előtte járt a motor, volt ideje melegedni) visszafelé odaléptem, de nem éreztem hogy nagyon húzna, pedig már motorhang is volt.

Előző autók amit többet hajtottam Suzuki swift 1.3 GLX, Ford Fiesta 1.3. Nem éreztem nagy varázslatot ezekhez képest (többre számítottam, de lehet hogy én várok túl sokat), bár az is igaz nem tapostam ki a szemét :D

(Egyébként első saját autóm lenne :P )

Megosztás:

Oké, oké! Nyilván nem fog úgy menni egy 1.6-os soha mint egy versenyautó. Én ezt úgy értettem hogy ahhoz képest hogy 1.6-os :P

No meg azért is szeretnék 1.6-os, mert (gondolom) fogyasztásban azért jobb mint egy 2.0, vagy ez téves elképzelés?

Igazából az lenne a legjobb ha kipróbálhatnék egy motorikusan jó állapotú 1.6 8V-t és 16V-t, hogy tudjam mit is kell ezektől elvárni :D

Egyébként a "mire figyeljek nagyon oda vásárlásnál" című kérdésre tudna valaki válaszolni?

Az 1.6 és a 2.0 fogyasztása között nem sok különbség van. :P Ha normálisan használod, viszont ha szétpadlózod lehet 12L is bár ha egy 1.6ot széttaposol az is zabál. :D Ez az a kategória amikor már csak pirosba van a mutató kb. :D De egyébként nevetséges a fogyasztás többlet kb 1L hosszútávon meg nincs is különbség ott jól fogyasztanak a nagy motorok. Szóval ez, hogy a 2.0 brutálisan zabál ez azért közel se igaz. :D

Asszem EPK947nek van 2.0 igaz sima 8V de neki se evett sokat amikor egyszer néztem az adatait szerintem korrekt fogyasztás.

Megosztás:

(Egyébként első saját autóm lenne :P )

Akkor inkább az 1.6-ot ajánlanám, kevesebbe kerül a beírtaása is, meg a biztosítása is, mert gondolom nem vagy eleresztve bónuszpontokkal. megkérdezhetem hány éves vagy? :D Esetleg a netrisk.hu-n utánna nézhetsz, hogy mennyi lenne a biztosítási díjad a köbcentik viszonylatában. :P

Ha meg nem gyorsulási versenyekre fogsz járni, ha sokat használod majd városban, akkor jobban megéri az 1.6, azok is korrekt menetteljesítményeket tudnak (ebben a kategóriában). :D

Megosztás:

Igen hülye vagyok. :D és? Amúgy meg nyugodtan megnézhetjük kinek vannak jobb reflexei. :D Amúgy meg eléggé sok minden számít amit feljebb is írtak. Amúgy meg nem csak a kor számít igen magyarországon az emberek 70% nem való kocsiba legalábbis sofőrként tuti nem. Nem állítom, hogy minden 60 feletti gáz vannak talpra esett és tapasztalt emberek de a többsége egy nagy 0 aki alkalmatlan forgalomba való részvételre. Ennyi.

Amúgy meg, amúgy meg, amúgy meg... nem vagy te egy kicsit túl művelt közénk, biztos ide való vagy a pórnépbe? :D :D

Eddig csak olvastam ezt a sok fölösleges pofázást..

De már nem bírom.

dirty-handz, neked egy kis visszafogottságot, és tiszteletet!

Egyébként messzemenőkig egyetértek EPK-val!

Csak tudjátok, közeledem a 48-hoz, romlanak a reflexeim!

...

Hát öregem nagyon hülye lehetsz!

...

Hagyjátok már, nem tudjátok, hogy a futárkodóknak mindent szabad? :P :P

Megosztás:

Akkor inkább az 1.6-ot ajánlanám, kevesebbe kerül a beírtaása is, meg a biztosítása is, mert gondolom nem vagy eleresztve bónuszpontokkal. megkérdezhetem hány éves vagy? :P Esetleg a netrisk.hu-n utánna nézhetsz, hogy mennyi lenne a biztosítási díjad a köbcentik viszonylatában. :P

Ha meg nem gyorsulási versenyekre fogsz járni, ha sokat használod majd városban, akkor jobban megéri az 1.6, azok is korrekt menetteljesítményeket tudnak (ebben a kategóriában). :D

Biztosítást már néztem, koromról annyit hogy bőven túl vagyok már a 20-on :D

(Első autó, mert eddig nem volt rá szükség.)

Azt mondod ne fektessek nagy hangsúlyt a 75 vs 101 Le kérdésre?

Megosztás:

Az 1.6 16V szereti az olajat. Ismerek 3 ilyen autót,mindhárom megeszik simán egy csereperiódus alatt 3liter olajat. És egyiknek sem lóg a bele.

Megosztás:

Amúgy meg, amúgy meg, amúgy meg... nem vagy te egy kicsit túl művelt közénk, biztos ide való vagy a pórnépbe? :D :D

Hagyjátok már, nem tudjátok, hogy a futárkodóknak mindent szabad? :P :P

Bocs de sehol se írtam ilyet, hogy művelt vagyok de várom még az ócska kötözködéseid kimondottan jókat nevetek rajta főleg amikor szánalmasan sírsz privátba, hogy nem vesznek a viváróra gumit. :D Nem érdekelnek a hisztijeid, hogy te 70 ezerből élsz ne nekem sírjál. Nevetséges vagy. Örülj magadnak meg az asztmádnak azt szakadj le rólam.

Megosztás:

16V kocsit szerintem felejtsd el ha jót akarsz magadnak, ha hozzál kell nyúlni nem lesz olcsó. Mellesleg én még az 1.6 16Vról jókat nem halottam. Ha szeretnéd, hogy menjen és jól fogyasszon akkor egy 2.0 8v vegyél azzal bajod nem nagyon lesz. Van benne nyomaték is fogyasztása nem lesz gáz a bizti se az átírás kicsit többe lesz ennyi.

Megosztás:

Bocs de sehol se írtam ilyet, hogy művelt vagyok de várom még az ócska kötözködéseid kimondottan jókat nevetek rajta főleg amikor szánalmasan sírsz privátba, hogy nem vesznek a viváróra gumit. :) Nevetséges vagy.

:D

Ez a szellem kell erre a fórumra!! :D

Minél csúnyábban beszélsz, minél jobban lenézel másokat, annál jobb. :D

Szánalmas az, aki nem veszi észre, hogy mindenki utálja, és ezt az veszi magára, aki karaja. :P

Amúgy meg sír neked a hóhér, egyszerűen untam már OFF-olni a fék topikban, és sokan tudják is már (mert ismernek) hogy nem vagyok egy gazdag ember, sosem voltam az, és sosem leszek, de ettől még korrekt vagyok. :D

Ennyi volt a privát levélváltásunk:

2011-09-21 - 19:38

Ja, hogy a cég nem vesz rá gumikat, az nem én rajtam múlik ám! smile.gif

Az enyémeken nem kopottak a gumik... wink.gif

Erre válaszoltad, hogy miért vállalom be, én meg ezt írtam rá!

2011-09-21 - 19:44

Látszik, hogy nem vagy rászorulva a pénzre!

2en élünk 70.000 ft-ból úgy, hogy fiatal házasok vagyunk, és hitelünk van!

Én a fékkel kapcsolatos dolgokra írtam amit írtam, nem tudom, hogy hogy jött be a gumikopás?

De mindegy is, támadni? huh.gif nem akar a csuda sem, miért tenném?

Csak néha te is írsz átgondolatlan dolgokat, ahogyan lehet hogy én is, ez van. blush.gif (ezt most is fenntartom!)

2011-09-21 - 19:47

Elhiszem ez magyarország sajnos egy kiba*ott vicc. Én is bevállaltam így futár munkát le is törtem a kocsit a gumi miatt. A gumi nagyon fontos fékezés szempontjából egyébként. Én nem akarok harcolni csak unok már 1-2 embert itt és nem bírom ezt a kötözködést már. Itt az lenne a lényeg, hogy egymásnak segítsünk ne egymást sz*passuk. De ez nem igen fog megvalósulni. De már nem is izgat.

Ehhez képest nem is akarsz változni... :P

Én még autót nem törtem meg, kopott gumikkal is lehet ám vezetni, csak kell hozzá egy kis tapasztalat! (ami ugye megtárgyaltuk, hogy nem korfüggő) :D

Megosztás:

Én még autót nem törtem meg, kopott gumikkal is lehet ám vezetni, csak kell hozzá egy kis tapasztalat! (ami ugye megtárgyaltuk, hogy nem korfüggő) :D

Én meg törtem egy sárvédőt huh de nagy dolog. A másik kocsinak semmi baja nem volt felúszott az ócska gumi a vízen. :P Az audi a6nak 1 fehér csík lett amit letörölt. Igen szaar vagyok sajnos vízen nem tudtam kivédeni :P

Miért kéne változtatnom ha továbbra is kötözködsz?:D

u3w7t12qsrl8gir4aqfx.jpg

Megosztás:

Én meg törtem egy sárvédőt huh de nagy dolog. A másik kocsinak semmi baja nem volt felúszott az ócska gumi a vízen. :D Az audi a8nak 1 fehér csík lett amit letörölt. Igen szaar vagyok sajnos vízen nem tudtam kivédeni :P

Miért kéne változtatnom ha továbbra is kötözködsz?:P

Légy jó fiú, és hagyj engem békén, én sem szólok hozzád, te se tedd. Szerintem így nem lesz konfliktus köztünk. :D

Köszönöm előre is! :D

Megosztás:

Légy jó fiú, és hagyj engem békén, én sem szólok hozzád, te se tedd. Szerintem így nem lesz konfliktus köztünk. :D

Köszönöm előre is! :P

Ott a kép örülj magadnak, óriási kárt csináltam ezazzzzz mennyire béna vagyok :P vicc. Nem szóltam hozzád te írogattál rólam ha nem tűnt volna fel. Taníts mester h kell kopott gumival vezetni amikor felúszik a vízen. Úgy is akkora tapasztalattal és életkorral rendelkezel. Lehet ha te ülsz a kormány mögött akkor már törtél volna kocsit méghozzá az audit elég szépen. Mert kb 80annal mentem. De az is lehet, hogy nem, könnyű vidékről okosítani meg a netről gyere be a belvárosba azt mutasd meg ki a jani napi 200kmernél. :D

Megosztás:

Én meg törtem egy sárvédőt huh de nagy dolog. A másik kocsinak semmi baja nem volt felúszott az ócska gumi a vízen. :D Az audi a6nak 1 fehér csík lett amit letörölt. Igen szaar vagyok sajnos vízen nem tudtam kivédeni :P

Miért kéne változtatnom ha továbbra is kötözködsz?:P

http://www.kephost.com/images4/2011/9/23/u...rl8gir4aqfx.jpg

Legközelebb nekem is jöhetnél ugyanígy, vagy inkább elölről, mert maradt gyári navara lökösünk,coolerünk meg hűtőnk. :D

Megosztás:

Legközelebb nekem is jöhetnél ugyanígy, vagy inkább elölről, mert maradt gyári navara lökösünk,coolerünk meg hűtőnk. :D

Mi poén lenne benne? :P Semmi baja nem lett a kocsinak annyi, hogy letörölt egy fehér foltot de az látszik is. :P Audiban van anyag nem ilyen játék autó mint ezek. :D Persze ezen a roncson a sárvédő oda bukott. Ez van 2 napig ingyen dolgoztam. :D Persze az már senkit nem érdekelt, hogy a gumivan kb 30al való laza fékezés úton sima úton is 15 méter csúsztál. :D

Megosztás:

Szerinted? :D Majd bemutatlak egy pár Deák Ferinek.

Ezt a manővert tanítani kéne mi? :P de öcsém áhhh remélem ez volt az utsó ilyen karika életembe eddig ennyit sikerült csak. De ez, hogy az audinak semmi baja nem lett ez még mindig nem hiszem el pedig volt már vagy 1 éve :P de már lehet 2. 80ról így kivédtem rohadtul örültem, bár én szoptam természetesen de hát ez van. :D Még mindig jobb mintha betétlapot kellett volna adni. Audis is csak annyit mondott, hogy ne törődjek vele ez semmi kb. Mondta, hogy ő nem haragszik és nem is érdekli nincs semmi baja. Viszont a főnökömnek mondjam meg, hogy ilyen gumival neki kéne fizetni a kárt. :D

Megosztás:

Ezt a manővert tanítani kéne mi? :D de öcsém áhhh remélem ez volt az utsó ilyen karika életembe eddig ennyit sikerült csak. De ez, hogy az audinak semmi baja nem lett ez még mindig nem hiszem el pedig volt már vagy 1 éve :P de már lehet 2. 80ról így kivédtem rohadtul örültem, bár én szoptam természetesen de hát ez van. :P Még mindig jobb mintha betétlapot kellett volna adni. Audis is csak annyit mondott, hogy ne törődjek vele ez semmi kb. Mondta, hogy ő nem haragszik és nem is érdekli nincs semmi baja. Viszont a főnökömnek mondjam meg, hogy ilyen gumival neki kéne fizetni a kárt. :D

Én egyszer álltam a piros lámpánál. Mögöttem állt egy b corsa, mögötte pedig jött egy a6-os audi. Úgy belénk tolta a corsát, hogy a hűtője a blokknál állt meg. Mármint a Corsának a hűtője. Ugye mondanom se kell hogy a corsa hátulja is tropára ment, és a biztosító rögtön totálkárra vette a corsát. Nekem a csomagtartó ajtó alja behorpadt, köszönhető a vonóhorognak, hogy csak ennyi károm lett. Az audinak egy picit meghorpadt a rendszám táblája. Ha egy külső szemlélő megnézte volna a három autót, nem mondta volna meg, hogy az audi benne volt az ütközésbe.

Megosztás:

Én egyszer álltam a piros lámpánál. Mögöttem állt egy b corsa, mögötte pedig jött egy a6-os audi. Úgy belénk tolta a corsát, hogy a hűtője a blokknál állt meg. Ugye mondanom se kell hogy a corsa hátulja is tropára ment, és a biztosító rögtön totálkárra vette a corsát. Nekem a csomagtartó ajtó alja behorpadt, köszönhető a vonóhorognak, hogy csak ennyi károm lett. Az audinak egy picit meghorpadt a rendszám táblája. Ha egy külső szemlélő megnézte volna a három autót, nem mondta volna meg, hogy az audi benne volt az ütközésbe.

Ugyanígy jártam én is, csak engem astra tolt meg... nem is tudom melyiket sajnáltam jobban, az övét, vagy az enyémet. :D :P

Megosztás:

Én egyszer álltam a piros lámpánál. Mögöttem állt egy b corsa, mögötte pedig jött egy a6-os audi. Úgy belénk tolta a corsát, hogy a hűtője a blokknál állt meg. Ugye mondanom se kell hogy a corsa hátulja is tropára ment, és a biztosító rögtön totálkárra vette a corsát. Nekem a csomagtartó ajtó alja behorpadt, köszönhető a vonóhorognak, hogy csak ennyi károm lett. Az audinak egy picit meghorpadt a rendszám táblája. Ha egy külső szemlélő megnézte volna a három autót, nem mondta volna meg, hogy az audi benne volt az ütközésbe.

Persze, kicsit több anyag van benne mint a mi opelunkba. :P Egyszer amikor szereltük a verdámat egymás mellett állt a 3om verda., volt egy suzuki swift sedan nem volt rajta lökös az én corsámon se és egy saabon se. Úgy nézett ki a történet, hogy a swift lökhárító merevítője kb A4es papír vékony volt 300FTot nem adtam volna érte. A corsa merevítője már jobb volt 1 fokkal de még az se nagy mutatvány. A saabé öcsém mint valami vonat ütköző :P Van különbség. :D Erre mondta a szerelő haverom, hogy egy ilyen sabbal a volt főnöke elszállt 230al kb és kiszállt egybe az autóból a mezőn 3 karcal kb. Ezért kell ilyen kocsit venni. :D Nem azért, hogy elszállj hanem ha történik valami kiszállj lazán.

Megosztás:

Persze, kicsit több anyag van benne mint a mi opelunkba. :P Egyszer amikor szereltük a verdámat egymás mellett állt a 3om verda., volt egy suzuki swift sedan nem volt rajta lökös az én corsámon se és egy saabon se. Úgy nézett ki a történet, hogy a swift lökhárító merevítője kb A4es papír vékony volt 300FTot nem adtam volna érte. A corsa merevítője már jobb volt 1 fokkal de még az se nagy mutatvány. A saabé öcsém mint valami vonat ütköző :P Van különbség. :D Erre mondta a szerelő haverom, hogy egy ilyen sabbal a volt főnöke elszállt 230al kb és kiszállt egybe az autóból a mezőn 3 karcal kb. Ezért kell ilyen kocsit venni. :D Nem azért, hogy elszállj hanem ha történik valami kiszállj lazán.

Igeeeen most fogalmaztad meg,hogy miért nem fogok ilyen kb.80 lónál erősebb corsát csinálni. (talán egyszer se-t :D )

Megosztás:

Az 1.6 16V szereti az olajat. Ismerek 3 ilyen autót,mindhárom megeszik simán egy csereperiódus alatt 3liter olajat. És egyiknek sem lóg a bele.

Azt hallottam, hogy szeretik, de ennyire?! :P

1.6 8V SE oké, de a gond hogy ilyen autót nem nagyon találok a kellő felszereltséggel. Klímát meg úgy hallottam nem 40e belerakni :D

Megosztás:

Azt hallottam, hogy szeretik, de ennyire?! :P

1.6 8V SE oké, de a gond hogy ilyen autót nem nagyon találok a kellő felszereltséggel. Klímát meg úgy hallottam nem 40e belerakni :D

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra...16v_gsi-5071248

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra...2.0_gsi-5056385

:P Tessék klímás bár klíma nélkül vannak sokkal olcsóbbak. :D Utolsóból lehet alkudni a klíma miatt zenét nem kérni bele bla bla bla. :D

http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra...2.0_gsi-5085200

Ez pl nekem bejön. :D egy olcsó klíma szett ha tud az ember legalább 30-40 ezer és akkor még nincs bent nincs feltöltve és akkor még tuti, hogy jó is. :) Alap hangon egy 100as lehet rá számolni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.