Dáwid Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Ha van klímád,akkor meg fél perc alatt amíg kiszállsz és bemész valami klimatizált helységbe izzadod ki azt a mennyiséget,amit út közben. Klímás,klíma nélküli autóval is szoktam közlekedni. A klímát én inkább kikapcsolom,mert idegesít,hogy fogja a motort,még az Audiban is. Tetőablak bukóra plusz ventilátor kettes állására esküszöm. Ezzel simán tűrhető 30-32 fokig, aztán már tekergetem az oldalablakokat is és lehet eszembe jut,hogy leszarjam mennyire fogja a motort a klíma. :lol: Viszont hány olyan nap van egy évben amikor ilyen b*szott meleg van? 10-12??...lehet sokat mondtam. Te se voltál futár :lol:
hakapeszimaki Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Te se voltál futár :lol: Szoktam futkosni Polo-val erre,arra. Igaz nem egész nap,de nem használom a klímát,tekergetem az ablakot. Városban simán elvagyok. Mondjuk autópálya, tűző nap 40fok,na akkor tényleg jó a klíma. Mert idegesít a szélzaj akkora tempónál.
Endre06 Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Az a jeladó nem hiába van elrejtve! :D Ugyanis nem a napsütést kell mérnie, hanem a levegő hőmérsékletét. Ha benn van a lökiben, akkor jóhelyt van...a külső levegő simán bejut oda... :lol: Ma nekem is kocsival kellett dolgozni jönni...amiből még nem volt baj...csak majd a hazafelé menet lesz brutál... :D Úgy gondoltam nem a lökös aljában van a gyári helyén, mert parkolásnál patkánál lehet leszakad a feje, jó az ott ahol van +/- 2'C bele szoktam kalkulálni. Ha van klímád,akkor meg fél perc alatt amíg kiszállsz és bemész valami klimatizált helységbe izzadod ki azt a mennyiséget,amit út közben. Na igen ezt szoktam mondani én is hogy minek legyen mert hogy drágább az autó meg egy évben kb 5-10nap ami ilyen bazimeleg, de tegnap konkrétan a hátamon volt a világtérkép, pedig nem vagyok egy izzadós típus. :lol:
Dáwid Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Szoktam futkosni Polo-val erre,arra. Igaz nem egész nap,de nem használom a klímát,tekergetem az ablakot. Városban simán elvagyok. Mondjuk autópálya, tűző nap 40fok,na akkor tényleg jó a klíma. Mert idegesít a szélzaj akkora tempónál. A napi 4-5-6-8 óra folyamatos autóban ülés után, már úgyis lesz.rja az ember, hogy mennyire fogja, és mennyire nem lenne zavaró a szélzaj. 13ésféllel hasítva oda tekerem az ablakot, ahova akarom, qrva mindegy...
dirty-handz Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Te se voltál futár :lol: Nem hát amikor 180-200Km eket tolok le a belvárosba és ki be kell szállni ide oda tolatni parkolni meg minden és nincs klíma.... Megpusztul az ember olyan meleg van ömlik a kezemről is az izzadság a váltóra meg minden hova. Azt nem néznek hülyének amikor bemegyek valahova, úgy hogy szakad rólam a víz. Dugóba a legjobb a klímat kit érdekel, hogy fogja a kocsit legalább nem döglesz meg.:lol: Meg mondjuk autópályán, de néhány üzletembert megnéznék, hogy bemegy a tárgyalásra és gyakorlatilag már megfürdött a kocsiba.. :D
Dáwid Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Nem hát amikor 180-200Km eket tolok le a belvárosba és ki be kell szállni ide oda tolatni parkolni meg minden és nincs klíma.... Megpusztul az ember olyan meleg van ömlik a kezemről is az izzadság a váltóra meg minden hova. Azt nem néznek hülyének amikor bemegyek valahova, úgy hogy szakad rólam a víz. :D És akkor amikor bemegy az ide-oda, ott mindig bacatják a klímát, hogy a csóringer rohangálos rommá izzadva kapja a hátára a 16 fokot :lol: :D :lol:
dirty-handz Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 És akkor amikor bemegy az ide-oda, ott mindig bacatják a klímát, hogy a csóringer rohangálos rommá izzadva kapja a hátára a 16 fokot :lol: :D :lol: Úgy úgy... :D Jó dolog az a klíma nem ellenkeznék ha lenne a kocsimba. ;)
atis c14se Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 A klíma menyit tesz rá a fogyasztásra?
dirty-handz Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 A klíma menyit tesz rá a fogyasztásra? 0.5-1L kb. Bár nekem van olyan haverom aki klímával DCI verdával eljár 5Lel úgy, hogy rúgja is neki. :lol:
atis c14se Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 0.5-1L kb. Bár nekem van olyan haverom aki klímával DCI verdával eljár 5Lel úgy, hogy rúgja is neki. :lol: Csak azért kérdem, mert akarunk autót cserélni és mindenképpen klímásra
spzoli Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Csak azért kérdem, mert akarunk autót cserélni és mindenképpen klímásra Klíma mindenképp legyen, valamint ne a legkisebb motorosat vegyétek...
atis c14se Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Klíma mindenképp legyen, valamint ne a legkisebb motorosat vegyétek... Hát ha az opelnél maradok, akkor g astra 1.4 16v
Gabibácsi Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 0.5-1L kb. Bár nekem van olyan haverom aki klímával DCI verdával eljár 5Lel úgy, hogy rúgja is neki. :lol: inkább 0.1-0.2 L azért ilyen 1 litereket ne írjunk már :lol:
dirty-handz Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 inkább 0.1-0.2 L azért ilyen 1 litereket ne írjunk már :lol: Városba jóval többet eszik klímával igen csak nem 0,1-0,2 azért. :lol: Nem csak országút és autópálya létezik.
Endre06 Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Ha sűrűn szállsz ki-be a kocsiba akkor le se tudja hűteni a kocsit szóval szerintem tökmidegy, viszont ha melegből meg bemegy az ember egy klímás helységbe azt nyáron 40'C-os melegben meg folyik az orrából a takony mert megfázott akkor meg néznek hogy ugyan mitől mikor nyár van. :lol:
dirty-handz Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Ha sűrűn szállsz ki-be a kocsiba akkor le se tudja hűteni a kocsit szóval szerintem tökmidegy, viszont ha melegből meg bemegy az ember egy klímás helységbe azt nyáron 40'C-os melegben meg folyik az orrából a takony mert megfázott akkor meg néznek hogy ugyan mitől mikor nyár van. :lol: Főleg ha 23 fokra állítják a klímát az ott dolgozok...
hakapeszimaki Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Ha sűrűn szállsz ki-be a kocsiba akkor le se tudja hűteni a kocsit szóval szerintem tökmidegy, viszont ha melegből meg bemegy az ember egy klímás helységbe azt nyáron 40'C-os melegben meg folyik az orrából a takony mert megfázott akkor meg néznek hogy ugyan mitől mikor nyár van. :lol: Szerintem is.
J0hnny Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Ha sűrűn szállsz ki-be a kocsiba akkor le se tudja hűteni a kocsit szóval szerintem tökmidegy, viszont ha melegből meg bemegy az ember egy klímás helységbe azt nyáron 40'C-os melegben meg folyik az orrából a takony mert megfázott akkor meg néznek hogy ugyan mitől mikor nyár van. :lol: Lehet a klímát normálisan is használni, csak sokan nem tudják. :lol:
Endre06 Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Lehet a klímát normálisan is használni, csak sokan nem tudják. :lol: Ez így van, főleg némelyik irodába amibe tiszta retek a klíma cucc és úgy nyomatják a hideget az teljesen egészséges. :lol:
Gabibácsi Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Városba jóval többet eszik klímával igen csak nem 0,1-0,2 azért. :lol: Nem csak országút és autópálya létezik. Városban ritkán használok klímát, szerintem értelme inkább pályán meg országúton van. És az 1 L nagyon túlzás :lol:
dirty-handz Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Városban ritkán használok klímát, szerintem értelme inkább pályán meg országúton van. És az 1 L nagyon túlzás :lol: Hát ha araszolnál 1-2 órákat dugóba akkor használnád. Amúgy meg akkor, hogy van pl, hogy haverom 1.2 16V off kocsija városba eszik 7et klímával 7,5-8at? :lol: Ilyenkor kis szar motoroknak nem könnyű kihajtani a klímát mellesleg a város teljesen más tészta mint az pálya vagy országút. :D Szóval nagyon nem túlzás ha csak 0,1-0,2 lenne szép is lenne :D asszem 10-15% szoktak megadni annyival eszik többet klímával. 0,5-1L simán lehet többlet. Mellesleg 2.0 alatt nem is kéne klímás mert még 1.4-1.6ba is lefolytja a motort..
epk947 Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Most jöttünk meg az "NDK"-ból egy 1760 km-es túráról. A pedálos Simsonok éves találkozóján voltunk, meg egy kis országjáráson is. A motort a kocsiban vittem, szóval volt terhelés is. Jártam én már arra sokszor, többször motorral is. Szóval a tapasztalatom szerint a pozsonyi autópálya ugyan használható, de kevés a kút és a pihenő, ha van is, elég sivár és semmi kedve nincs az embernek ott megállni. A cseheknél pedig a prágai autópálya drága is (15€/10 nap) meg sz@r is. Annyira ráz a jobb sáv, hogy képtelenség rajta menni 1 km-t. Ezért mindenki az előző sávon hajt, ami meg teli van. Sikerült oda is, meg vissza is kifogni 1-1 órás dugót, illetve ami még rosszabb, 1-es csúsztatott kuplungos haladást! A hőmérséklet 33 fok, az úttest 50 fokos volt! Nálam klíma nincs, de legalább a kocsi motorja nem forrott szét. Az út széle tele volt felforrt vizű mindenféle márkákkal, kivéve az Opelt. Ilyen viszonyoknál jött mögöttem az osztrák (strici) a nagy Audiban, és mivel korábban mindenki lekotródott előle az útról, azt hitte majd én is félreállok, mert ő úgymond' siet! Sajna kénytelen volt fél órát mögöttem baktatnia, míg nem egy jobbos előzéssel 3 kocsival elém került.... Úgy látszik egy 19 éves Astra F láttán mindenkinek az előzés jut az eszébe. Sajna ki kellett próbálnom, hogy meddig gyorsul a VW TDI... Két VW is bepróbálkozott, mindkettő "nyugat"német a szlovák autópályán. 165-ig együtt gyorsultunk, talán még fél méterrel elém is került, aztán náluk mintha behúzták volna a kéziféket! :lol: (Óra szerint) 195-nél tovább nem nyomtam, mert azért mégis 19 éves a kicsikém. Nemrég olvastam, hogy egy autó gyártása során 3-szor több energiát használnak fel, mint amennyi energiát a kocsi az élettartama alatt elfogyaszt! Ezért óriási környezetrombolás az új autó gyártása, és ezért (is) tartom meg az öreget, meg azért, mert meg vagyok vele elégedve. :lol:
atis c14se Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Most olvasom, hogy az ecotec motoroknál a 7 dl 1000km-enként az normális? Az nem sok egy picit?
dirty-handz Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Most olvasom, hogy az ecotec motoroknál a 7 dl 1000km-enként az normális? Az nem sok egy picit? Nem normális de ez a határ ha ennyit eszik addig még "jónak" számít így a gyártok bevédik magukat ezzel. :lol:
Gabibácsi Elküldve Augusztus25, 2011 Elküldve Augusztus25, 2011 Hát ha araszolnál 1-2 órákat dugóba akkor használnád. Amúgy meg akkor, hogy van pl, hogy haverom 1.2 16V off kocsija városba eszik 7et klímával 7,5-8at? :lol: Ilyenkor kis szar motoroknak nem könnyű kihajtani a klímát mellesleg a város teljesen más tészta mint az pálya vagy országút. :lol: Szóval nagyon nem túlzás ha csak 0,1-0,2 lenne szép is lenne :D asszem 10-15% szoktak megadni annyival eszik többet klímával. 0,5-1L simán lehet többlet. Mellesleg 2.0 alatt nem is kéne klímás mert még 1.4-1.6ba is lefolytja a motort.. hát, szerencsére nem nagyon keveredek dugóba, max az m7-en, ha baleset van akkor meg motor off, és nézelődöm :D Pesten sosem kerülök bele
Recommended Posts